הודעה לבולאים:

lubia

New member
יש לי ספקות לגבי הניתוח הזה

הנושא הזה נידון, כפעם בפעם, בעיתונים בולאים שונים. ךפעמים מתלוה אליו נימה מפורשת של תוכחה כלפי הדור הצעיר שבמקום לאסוף בולים מעדיף ללמוד בעל פה שדה-יונג הוא החלוץ המרכזי של הולנד. אני בכלל לא בטוח שזה המצב. איסוף בולים היה פעם מאוד פופולארי, ולכן יש הרבה אספנים מבוגרים מאוד (בשנות ה-70 לחייהם). כשגרתי בארה"ב אז למעלה ממחצית מחברי המועדון הבולאי היו ותיקי מלחמת העולם השניה (וזה היה לפני 5 שנים). לכן ירידה לא בהכרח אומרת שיש מעט אספנים חדשים, אלא פחות מהכמות הרבה שהייתה פעם. בנוסף צריך לזכור שזה המצב בעולם המערבי - יש גם כמה אנשים שגרים בסין, הודו ויפן, ובהחלט יכול להיות ששם איסוף הבולים דווקא בעליה (אני לא יודע, אבל זה אפשרי, כי רמת החיים במדינות אלו עלתה מאוד ב-50 השנים האחרונות). ובכל זאת נניח שמספר האספנים בירידה (שימו לב: ירידה, לא קריסה טוטאלית!). אז מה? מחירי הבולים ירדו, וזה לא בהכרח דבר רע. יכול להיות שכל מיני איים מפוקפקים ינפיקו פחות בולים (ואולי אפילו שוודיה לא תנפיק בולים לכבוד אנשים חיים הלבושים בבגדים מגוחכים). בקיצור, זה לא בדיוק סוף העולם.

python 4

New member
בגלל שנתת לי את הבול היפה בעולם

(אפילו שהייתי צריך לגנוב אותו מתמיר) אני אסלח לך על ההערה בסוף, רק הפעם! אגב, אוסף בולי האירוויזיון שלי עדיין כולל אפס פריטים. קיפודי מה יהיה??
לעניינו של הדיון - אכן, צריך להתחשב גם באנשים שאינם אוספים אספים תימאטים. ברגע שמחשיבים את אגרני הבולים למיניהם הגיל הממוצע ללא ספק ירד. עדיין, אספנות בולים זה עולם הולך ונעלם. ומה אפשר לעשות? לדעתי אנחנו לא צריכים להיות מודאגים מזה - ההנאה שלנו מתחביב מוזר זה לא נפגמת או מושפעת מכמות האנשים ששותפים לו.

תמיר1991

New member
ירון!

לא גנבת! אתה לוקח לי זכויות!!! אני נתתי לך! ואני אתן לך עוד כמה בולי ג'רזי וגרנסי שהתברר שכפולים אצלי, אם רק תשלח לי שוב את הכתובת שלך במסר
תמיר.

yblumann

New member
old codgers

לאריק ולכולם, old codgers זה תאור טוב וסכום טוב לציטוט - American Topical . לצערינו הרב הגיל הממוצע של אספנים - ולא רק בולים - גדל והולך עם השנים. למה? שאלה טובה. כי במזרח אסיה- סין טייון סינגפור הוג קונג מלזיה אינדונזיב והודו יש מעורבות פעילה הרבה יותר של דורות צעירים יותר. לא רק אוסף - גם התדנדבות בקהילה הרבה יותר נפוצה שם מאשר באירופה וארהב. Yoram

למעלה