הודעה לבולאים:

הודעה לבולאים:

סתם, כמה דברים מעניינים. בשנת 2008 תתקיים בישראל, כחלק מחגיגות ה-60 למדינה, תערוכת הבולים העולמית "ישראל 2008" (שם מקורי, לא?). בתערוכה העולמית צפויים משתתפים מ-70 מדינות, דוכנים של כ- 100 שרותים בולאיים מרחבי העולם, וסוחרים מכל הגלובוס. אספני הפאקטים - היכונו. אספני הבולים - אם חיפשתם אתגר, הנה הוא הגיע. תערוכה עולמית מחייבת קיומה של תערוכה לאומית ב- 2006, כחלק מההכנות. זו ההזדמנות למי שטרם הציג בתערוכה להתחיל לעבוד, ולדעת ששנתיים הן זמן קצר מאוד להכין לתערוכה אוסף ברמה טובה. ולעניין אחר: ה- American Topical Association הוא ארגון אספני הבולים התימאטיים הגדול בעולם. יש בו כמה אלפי חברים. השבוע פרסם הארגון נתוני סקר חברים שנערך בתחילת השנה, לראשונה מזה עשר שנים (הסקר הקודם נערך ב-93). הנה מקצת הנתונים המעניינים שפורסמו: 76 אחוז מהחברים הם גברים, 24 אחוז נשים. הגיל הממוצע הוא 66.7, לעומת 64.6 לפני עשור. ב-93 היו 10% מהחברים בגילאי 30-39, כיום פחות מאחוז אחד מהחברים בגילאים אלו. ב-93 היו 19% מעל גיל 70, כיום מעל 43% הם מעל גיל 70 (!!!). 78 אחוז מהחברים הם אמריקאים, כצפוי. 744 חברים שהם 22 אחוז אינם אמריקאים, מ-65מדינות אחרות: 16% מקנדה, 7.5% מאנגליה, 6.7% מאוסטרליה, והמדינות שאינה דוברת אנגלית - יפן עם 6.5%, ישראל עם 4.2% ואחריהן הודו, איטליה, גרמניה, צרפת, ספרד, שבדיה, דרא"פ, נורבגיה, הולנד ברזיל והונג קונג. עצוב לראות שמאגר החברים מזדקן כל כך, צעירים לא נכנסים לתחביב, ובקצב הזה תיסגר הבאסטה עוד כמה שנים. די חבל, בין היתר בהתחשב בכך ששילמתי חברות לכל החיים... אני מקווה שמי שצריך יקרא את הכתובת על הקיר, ויעשה מה שצריך על מנת שהתחביב יחזור להיות גם נחלתם של צעירים. בגליון האחרון של המגזין - כתבות על סיפורי איזופוס לה פונטיין וקיפלינג, גשרים תלויים, המשורר האיטלקי פטרארך, כריסטינה מלכת שבדיה, העטלף הסיני, ומשימות המעבורות בחלל 1996-7.

doroni10

New member
יש נתונים לגבי איגוד אספני הבולים?

ולא האספנים התימאטיים? יהיה נחמד להשוות את הנתונים אלו לאלו.. דורון,

avitalit

New member
וכמובן יהיה נחמד להשוות לנתונים על

האספנים שאינם חברים בשום אגודה ( אבל אלו נתונים שיהיה קשה כמובן לאסוף ...
) לילה טוב !

דובושכ

New member
יצא "שֹבל" חדש (53-54)

אוגוסט 2004 . מרשים מוקפד ומלא חומר מגוון. אריק שים לב לעמ' 30.

תמיר1991

New member
מעניין למה הוא עוד לא הגיע אלי.....

שילמתי לאיל"ת כבר שבוע לפני התערוכה.. תמיר.

תמיר1991

New member
יש! קיבלתי אותו הרגע!

בהחלט יצא עיתון נהדר! והבול בעמוד 30 באמת מוכר לי מאיפשהו... וזה מזכיר לי, מה עם המאמר שלי? אני לא אתפלא אם הוא כלל לא יצא.... תמיר.

תמיר1991

New member
קיבלתי את השבל עכשיו,

עיתון נ-ה-ד-ר! הבול בעמ' 30 בהחלט מוכר גם לי
ומה עם המאמר שלי
הנוסח המקורי מתאים לדעתכם? אני מקווה שהוא יתפרסם לבסוף... תמיר.

python 4

New member
OK, עכשיו זה סופי../images/Emo12.gif

מישהו שם ברח עם הצ'ק שלי לחו"ל. שום שבל, שום כלום. כמו שקלי באנדי אמרה פעם - מישהו יודע מה המספר של 911?

תרגיע, בחור!

אם לא תקבל - הרם טלפון להב"י, ספר ללאה מה קרה, והיא תדאג לשלוח אליך הכל. באחריות.

python 4

New member
יווו, פיבי גייז!../images/Emo6.gif

פשוט הרג אותי. אגב, היא התגייסה איתי במחזור יוני, את יודעת.

evilihi

New member
אבל אתה בטוח..

שלא בפברואר? אני פשוט נעולה על זה

python 4

New member
ah, evil lihi../images/Emo67.gif

את יודעת איך עושה בקבוק קולה ישן כשהוא נשבר למישהו על הראש?

python 4

New member
OK, זה היה מן איום רטורי שכזה?

את לא אמורה לשאול "איך", את אמורה לחשוש לשלום בקבוקייך.

evilihi

New member
אה..הבנתי אותך..למרות ש..

את הבקבוקים שראית בתערוכה (חוץ מאחד) אין לי כ"כ סנטימנטים אליהם אני מנסה להפטר מהם כבר שנים! ראה ערך "קולה בת 8" נראה לך שאני אביא לתערוכה את בקבוקיי האהובים ביותר?

תמיר1991

New member
אני דם צעיר,

ואני שם לב שהבולאות ממש ממש לא מעניינת את בני גילי. אני מנסה לחשוב למה, ואני מבין שז עניין כל הגירויים הסביבתיים. עלי זה לא משפיע במיוחד, אבל עליהם כן. אני מקווה שיצטרפו עוד צעירים, אחרת התחביב באמת יעלם בקרוב.... תמיר.

למעלה