הודעה לא מאושרת

yossin

New member
הודעה לא מאושרת

דיברתי טלפונית עם תא"ל במיל´ אלקנה הרנוף מהרשות ללוחמה בטרור. המלצתו החד- משמעית היא לא לנסוע למצריים כולל סיני. לטענתו, רמת ההלתהמות והלכי הרוח הם כאילו שלמרות הסכם השלום והיחסים בין המדינות, בהחלט ישנה סכנה שאיזה טבח או סבל "יחטוף את הג´ננה" (ביטוי שלי- ינ) ויעשה מעשה

בובי

New member
למרות שאני ממש רוצה להגיע לסיני

נראה לי שהפעם זה לא כדאי.במיוחד כשצהל נלחם יום יום במחנות הפליטים. שווה להזהר. והיתי באוגוסט שנה שעברה בסיני להפלגה לאי האלמוגים.

ניב ד

New member
ומה ציפית שהוא יגיד?

כן סעו, המצב פנטסטי ובשביל מה אתה מתקשר אלי בכלל? הרי ברור שהמצב בעייתי, ובמטה ללוט"ר (זו לא רשות אלא מטה מיוחד במשרד ראש הממשלה) בכלל לא מעוניינים לקחת אחריות על זה שהם אמרו למישהו לנסוע.

חי בר

New member
ולאיזה תשובה ציפית שהוא יגיד?

חבל שלא שאלו אותו אם כדאי לעבור את הכביש ממול לבית.. הייתי בלא מעט ארצות שהיו במצב זה או אחר של מלחמת אזרחים, בחירות פוליטיות טעונות וכו´. בכל פעם פנינו לקצין הבטחון בשגרירות ישראל כדי לדעת האם יש בעיה להסתובב במדינה ובד"כ התשובה היתה ש-"לא מומלץ להתרחק יותר מ-40 ק"מ מעיר הבירה", וכל מיני הוראות שפעם היו אומרים לתיירים לא לשמור על שגרה, לא להבליט את הישראליות וכו´. אבל זה בסה"כ האמאמא של הכסת"ח ותו לא.

yossin

New member
חברים, נו, באמת

יש חמש מדינות, רק חמש שהמטה ללוחמה בטרור ממליץ להמנע מנסיעה אליהן. קל להגיד שהפקידים הממשלתיים מחפשים כסת"ח. אבל אולי באמת לפעמים יש משהו ? אנחנו מדברים על אנשים שמקבלים משכורת כדי לקרוא ולהעריך מה קורה במדינות אחרות. אם הכל כסת"ח, בואו ניסע לצלול בעזה- הרי האיסור להיכנס לשם הוא כסת"ח, לא ? אז יש כאן אדם, כנראה בכיר למדי, שבאחריות, תוך מתן שם, דרגה ומקום עבודה נתן המלצה ספציפית. מי שרוצה לטעון אחרת מתבקש לבסס את טענתו- להציג את הנתונים והשיקולים שבגללן הוא מגיע למסקנות שונות. בלי מידע מבוסס זה סתם "כי ככה מתחשק לי" ולא הצגת טענה אחראית

את ה"איסמאיל פחה" או איך שלא קוראים

לה. ספינה גדולה של חיל הים המצרי שהוטבעה במלחמת העצמאותף אחרי שהפציצה את תל-אביב. המערכת תציין שחוץ מקיומה של הספינה כל שאר המידע הוא על סמח זיכרון מתושתש בלבד. הקרפיון

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תתפלא אבל באמת יש

יש את ה"פארוק" אונית הדגל של חיל הים המצרי שהוטבעה על ידי מי שהפכו אח"כ לשייטת 13. בגליון של צלילה מלפני שנתיים בערך היה תיאור מעניין של צלילה של ותיקי השייטת לשם. אולי גם אנחנו נזכה פעם. ו ב ב ח י " נ

tom 1

New member
דוקא עכשיו...

אמורות להיות שם עוד כמה ספינות טבועות... טריות, לא?

ניב ד

New member
לא באנו בטענות אלא רק בהנחה

שברור לגמרי שכעת אין טעם לנסוע לסיני ולא צריך המלצה רשמית כזו או אחרת בשביל זה. ולגבי ההנחה שאנשים אלה מקבלים משכורת כדי לעשות כל מה שציינת, נו.., בוא נגיד שחלק גדול מהם מקבלים משכורת יותר כדי לסדר להם ג´וב לאחר שהשתחררו מהצבא.

granot

New member
אתה בטוח שרק 5 ????../images/Emo2.gif

אני מציע בדיקה חוזרת של המספר הזה...

yossin

New member
המדינות הן

מצרים ירדן מרוקו אינדונזיה ועוד אחת (לדאבוני אינני זוכר מי החמישית)

דקר

New member
מצרים לא

אז מדוע לא לטייל בארץ למרות הכל לדוגמא כמו שבאת לאקוה דורה ונהנת ביום שישי האחרון

philips

New member
אכן אכן , בהחלט היה נחמד

ולגבי סיני... כוונותו של יוסין הייתה טובה ..מי שלא רוצה שיתעלם אבל בשביל מה לתקוף אותו , את בני ביתו ואת מכריו... במיוחד שלא מדובר בעצה מהאויר אלא בעצה נייטרלית ומקצועית שכוונתה לעזור.... אני הייתי בסיני בספארי צלילה עם דוגית שהיה מוצלח מאוד לפני חודש בערך ואלמלא השינוי במצב הייתי ממליץ בחום על ירידה לסיני... אבל מה לעשות....מלחמה זו מלחמה וגם האמריקאים והבריטים הסתדרו יפה בלי הספארי צלילה באפנגיסטן..

justminime

New member
אני לא מבין איך התא"ל הזה ...

מתנגד למצריים בזמן שבארץ כמעט כל יום יש פיגועים ובמצריים פיגוע אחרון היה לפני יותר מ-7 שנים (או משהו כזה הכוונה לאוטובוס התיירים). משום מה נראה לי עובדתית שבישראל הרבה יותר מסוכן מאשר בסיני ואולי כדי שיתעסק בבעיות הטרור בארץ לפני שיעבור לבעיות חוץ.

למעלה