הודעה לאורלי!

Julia16

New member
הודעה לאורלי!

אורלי, תתבגרי! בשרשור של עידן את כתבת: ´לא כל אנגליה אותו הדבר!´... מה את אומרת! תגידי אורלי, איך את בכלל מסוגלת להוציא כזה משפט מהפה כשאין לך שום מושג על מה שאנגליה היא כן או לא? שוב פעם אני יגיד לך את מה שכבר אמרתי לאנשים כמוך שבטוחים שהם יודעים הכל. את בחיים שלך לא גרת פה, אולי טיילת פה אבל בואי אני יספר לך שלטייל במקום כלשהוא זה מאוד מאוד שונה מלגור בו. את ל-א י-ו-ד-ע-ת איך זה פה, ואני בתור בנאדם שגר פה כבר יותר משנתיים, יכולה לספר לך איך זה כן. ומתוקה, זה לא רק אצלי ככה, יש פה עוד הרבה ישראלים שחושבים כמוני, וכן כבר חשבתי על הכל, ואין להם שום פעילויות. תפסיקי לחשוב שישראל זה הארץ הכי גרועה בעולם, ורק ההית מתה לעזוב אותה בכל רגע אם היה לך הזדמנות. תוצאי לך את הסטיגמה הזאת מהראש שבארצות הברית הכל נהדר, והחיים טובים ויהיה לך סבבה. את יודעת מה, אני מאחלת לך מכל הלב שתעברי לאנגליה או לארצות הברית, רק כדי שתראי כמה שטעית. כי דווקא אנשים כמוך, שכל כך אנטי-ישראלים, הם האנשים שכשהם גרים בארץ אחרת הם הכי הרבה מתגעגעים לארץ. רק אם את תגורי באנגליה את תראי איך את מתה לחזור לישראל, לארץ שלך, שגדלת בה, שאת מכירה, השפה שלך, המנטליות שלך, התרבות שלך. רק אז את תביני כמה לא ידעת להעריך את ישראל ,ואת עוד תראי איך תתגעגעי לשם, ואיך הדברים שחשבת על המקום לפני שעברת אליו היו רק אשליה. שבעצם לא כזה טוב באותה ארצות הברית או אנגליה. שזה לא כמו שתיארת לעצמך. ותאמיני לי, אני יודעת. כי גם לי לפני שעברתי אמרו לי בדיוק את אותם הדברים, שאני עוד יתגעגע וירצה לחזור, אבל אני לא האמנתי למי שאמר לי את זה. חשבתי שהם לא יודעים על מה הם מדברים. כל כך שמחתי שאני כבר עוזבת את ישראל, את הארץ המגעילה הזאת. ורק אחרי שגרתי פה אפילו פחות מחודש כבר כל כך רציתי לחזור. אבל אז כבר אי אפשרץ עברת, אז זהו. אז אורלי, תתבגרי, תתחילי לקבל דברים שאומרים לך ולא רק להלחם בהם, ותסתכלי על דברים גם מנקודות מבט שונות. ואני אומרת את זה רק לטובתך.

Lauren15

New member
ג´וליה

תראי,אני בהחלט מבינה שאולי ממש לא טוב לך באנגליה,וצר לי על כך,אבל אל תכלילי בבקשה. ושאני אומרת הכללה אני מתכוונת לזה שאת אומרת בלכל הישראלים בחו"ל רע,ושכל מי שמהגר מתגעגע לישראל. במקרה שלי זה לא נכון. ממש לא. אני גרה באטלנטה,ארה"ב,בכמעט 3.5 שנים האחרונות,ומאוד טוב לי פה.מאוד. יותר מאשר בישראל, זה בטוח. וזכותה של אורלי לחשוב מה שהיא רוצה,זכותה לרצות להגר,ואל תגני אותה על זה לורן

Julia16

New member
סליחה?

איפה בדיוק אני אמרתי שכ-ל הישראלים סובלים בחול? אה? תנסי למצוא איזה שהיא שורה כזו, שלכאורה הכללתי ואמרתי שכולם סובלים, ולא תמצאי. ולמה? כי בניגוד למה שאת אומרת ההודעה שלי הייתה לא מכלילה לחלוטין והייתה מכוונת אך ורק לאורלי. וגם זה למה? כי אני לא יודעת אם שמת לב, אבל בכל הזדמנות אורלי רק מתלוננת על כמה שהיא סובלת בארץ וכמה שהיא מתה כבר לעבור, וכו וכו´... ולא רק זה. גם בהודעה שאני כתבתי, אז אחרי שאני כתבתי את הדעה שלי על אנגליה היא מספרת לי שהדברים שלי לא נכונים. כאילו, באמת? מה את אומרת? את מדברת מנסיון? לא. אז זהו, ואני ממש לא גיניתי אותה, בסך הכל הסברתי לה שהיא טועה, והסברתי לה למה.וזכותה של אורלי לחשוב מה שהיא רוצה, לא אמרתי שלא ואין לי בעיה עם זה, אבל נתתי לה עצה קטנה, שתתחיל קצת יותר לאהוב את הארץ שהיא חיה בה, זה לא יזיק לה.

למעלה