הודעה חשובה

פסיבי 1

New member
הודעה חשובה

בבתי כנסת רבים מחולק בשבת שלפני ראש חודש עלון שנקרא "קולך" בעלון זה מופיעים דברים שגובלים בכפירה ומערערים את הסמכות ההלכתית של הרבנים עקב כך פסקו מרן הרב אחיהו שליט"א,הרב אריאל(רבה של רמת גן)ועוד רבים כי לא רק שאסור לעיין בעלון זה אלא יש להוציאו מבית הכנסת(וליגנוזו)על מנת למנוע אחרים מלהיכשל ולעיין בעלון זה בברכת להגדיל תורה ולהאדירה עמית

asaf2000

New member
ישר כוח שאתה מעורר על כך!

הרב שלי אמר שמותר לזרוק את העלון הזה לפח ולא צריך לגונזו. אני נוהג לאסוף את העלונים האלה מבתי כנסיות שאני עובר לידם ולהשליכם לפח זבל הקרוב. מעיון קצר בעלון ובאתר האינטרנט שלהם אפשר להתרשם שהם ממש כופרים בתורה ובגדולי הדור, זה פלא שעלון כזה מצא את דרכו לכל בתי הכנסיות ואין פוצה פה!!

mgb

New member
../images/Emo31.gifתוספת קטנה וחשובה..../images/Emo31.gif

בס"ד ראשית אני כמובן מצטרף למחאה ולדיעה שיש להשליך לפח את כל העלונים האלה ואין כלל חשש מ"שמות" ולכן אין לגנוז.. שנית וזה חשוב לדעת ולהפנים: חדרו למושגינו ואני מדבר אף למחנה החרדי - "שלומי אמוני ישראל" מושגים, רעיונות והשקפות שנראות "פרווה" כלומר כביכול "לא נכונות אבל לא נורא.." אבל יש להעמיק ולדעת ברור: פמניזם זה אנטי יהדות ואנטי תורה והשקפתה!! זוהי כפירה בכונת הבורא יתברך בבריאה!! וכל מי שתומך או מצדיק או "מבין" או אומר "תשמע יש בזה משהו..הנשים על פי התורה היום נחותות..והיום הנשים הם משהו אחר מפעם והזמנים שונים מתקופת האבן של אמותינו" וכו' (הכל הבל יפצה פיהם ועפ"ל!!) הרי זה כופר בתורה ובי"ג העיקרים!! עלון "קולך" הוא כ ז ה !!!

tkhri

New member
תוספת קטנה וחשובה

פמינזם טוען שגבר ואישה שווים הם כבני אדם, כלומר אולי מבחינה דתית יש הבדל ויש חוקים ומצוות לגבר וחוקים ומצוות לאישה.... אבל בשאלות "אזרחיות" ובאופן בסיסי אין הבדל. גבר יכול להצביע בבחירות....וכי למה שאישה לא תוכל? גבר יכול לנהוג ברכב....וכי למה שאישה לא תוכל? גבר יכול לעבוד...וכי למה שאישה לא תעבוד(אם זה לא פוגע בבית כמובן)? זאת אומרת, הפמינזם הרפורמי למשל....שאישה מניחה תפילין וכו', אז נכון שזה לא נכון....אבל מדוע שאישה לא תוכל להצביע בבחירות(וזאת לא שאלה היפוטתית...כי היו תקופות שלנשים אסור היה)? הפמניזם הראשוני היה נכון.....הבעיה שהיום לקחו את זה כמה צעדים יותר מידי. אני לא חושב שלהגיד שגבר "שווה" יותר מאישה ב"עיני" אלוהים זה דבר נכון. אני חושב שכשמגיע זמנו של אדם והוא עומד לפני אלוהיו,אין הוא נשפט על עצם היותו גבר או אישה אלא על מעשיו .

mgb

New member
תגובה ל- tkhri !

בס"ד קראת את דברי? אין הבדל בין הרצון לשנות את מעמד האישה - "דתית" או "אזרחית"!! הכל אותו שורש, יסוד וכוונה - כפירה בתורה וביהדות!! אל נא תכניס רעיונות לא נכונים! תודה!

tkhri

New member
טוב אז

לדעתי ולדעת רבים גם במגזר הדתי אתה טועה וזאת אינה כפירה ביהדות. ואגב, אם לא אמרתי לך כבר בעבר... שמי בישראל הוא איציק. נעים מאוד.

אופירA

New member
מנהל
שלום איציק

דעותיך ודעות ידידיך מכובדות. אך היהדות אינה במה לדעות אישיות, אלא לדעת תורה. כך שנשאלת השאלה מה דעת תורה על הנושאים שהעלית. ובכן, שוויון בין גבר לאשה הוא טעות ועיקום. ברור שדעת תורה לא גורסת שוויון בין גבר לאשה. כבוד לאשה התורה גורסת, ועוד איך. אלא שהכבוד מתבטא בדרישת התורה מהאשה שתכבד את עצמה, ומהחברה - שתכבד את האשה בכבוד מלכותי. והחברה צריכה להבין מה זה כבוד מלכותי ומה זה דמיון של ביזיון בלבוש של כבוד. זכור לך סיפור בגדי המלך החדשים? המלך חשב שהוא מכבד את עצמו. אז הוא חשב. אבל כל תינוק ראה שהוא עשה צחוק מעצמו. גם אם האשה חושבת שזה לכבודה ללכת עם בטן חשופה, כי זה הזכות שלה לעשות מה שבא לה - כל תינוק רואה שהיא עושה צחוק מעצמה, והתורה לא תרשה לה לעשות מה שהיא חושבת שמכבד אותה, אלא מסבירה לה מה מכבד אותה ומה לא! התורה אינה מבקשת מהאשה להימנע מבחירות לרשות המקומית או הממלכתית. כאשר גדולי הדור מצווים ללכת להצביע - הם מצווים על כל איש ואשה, מנער ועד זקן. אבל להצביע ואו להיבחר למועצה הדתית... נו, באמת. אשה מסוגלת לנהוג ברכב, ואפילו באופנוע, ואפילו ללכת מכות. אבל אתה מבין שזה לא מכבד אותה... אז אסור לה לתת מכות, ואסור לה לרכב על אופנוע. ולגבי הרכב - תלוי. בדרך כלל מותר לה, ובסיטואציות מסויימות שבהן זה לא כבודה, היא צריכה להימנע. אינני יודעת מאימתי קבעה התורה שהאשה אינה יכולה לעבוד. התורה בפירוש כתבה שהכנסותיה של האשה שייכות לבעלה, ומכאן - שלאשה יכולות להיות הכנסות. אז איפה הבעיה עם עבודת האשה? עליך להבין שאם אשה עושה מעשי גבר, היא מעוותת את טבעה, כשם שאם גבר עושה מעשי אשה הוא מעוות את טבעו. הפמיניזם המודרני דורש מהאשה לרצות לעשות מעשי גבר, ומהגבר - מעשי אשה, והוא בפירוש אינו עולה בקנה אחד עם התורה הקדושה.

אלי ו.

New member
נדמה לי שהוא רומז

לכך שבישראל המפלגות הדתיות התנגדו בזמנו להצבעת נשים לכנסת. לעניננו, המילה "פמיניזם" היא חסרת משמעות מכיון שאין לה הגדרה מדוייקת. אני מעדיף לשפוט כל דבר לגופו ולהתעלם מכותרות. כשאני רואה פעילות שיכולה למנוע עגינות וסרבנות גט או פעילות שיכולה למנוע הטרדה מינית (ולצערנו ראינו מקרים כאלה) ודורשת הענשה אני מברך על כך.

mgb

New member
עגינות ופמניזם(תגובה בעיקר לאלי)

בס"ד לא הבנתי..מה קשור עגינות לפמניזם?! עגינות הוא הליך אם נלמד לרגע זכות על עינוי הדין..לברר את פרטי הצדדים על מנת לוודא שמתן הגט כשר. אם לא נלמד זכות יש כאן בעיה מימסדית או הלכתית של עינוי דין ואין כלום בין זה לבין הרצון שבכל תחום בו האיש נמצא, תימצא שם גם אישה..ובכך ישנה הכחשה לאופיה של האישה ועכ"פ שלא יבוא לידי ביטוי בחיי החברה האזרחית והדתית!! על מצבי עיגון בלתי מוצדקים לא חייבת לקום תנועת נשים דווקא. זאת גם איש יכול להבין ולפעול רק שנעשתה כאן מניפולציה ריגשית סוחטת דמעות ו\או זעם על "מסכנותה של האישה" ו"דריסת זכויותיה" במטרה להצדיק את מצע התנועה.. צריך להבין ואני חוזר על דבריי הקודמים: עד כמה שנכבד את האישה התנועה הפמניסטית לא תבוא על סיפוקה, כי לנו ישנן הגבלות הלכתיות והשקפתיות מה ראוי, מותר ומתאים לאישה ומה לא. ואילו לתנועה זו אין הגבלה מסיבה אחת: "תורת ישראל לא תכתיב לנו את סדר היום ואת סדר החיים!" זוהי הסיבה האמיתית והשורשית שהיתה "אבן הפינה" בייסוד רעיון ותנועה זו! האם לא מזכיר לכם: "כתבו לכם על קרן השור.."? אשר על כן, ידידי אלי, אל-נא תנסה להצדיק סעיפים ממצע התנועה שהם מוסכמים או לכאורה לא קשורים לפמניזם, אלא נסה להפריד בין מהות השקפת עולמה של התנועה ובין התחומים בהם היא רוצה להשפיע ולשנות! רד לשורש הכוונה ותגלה עוד פן של כפירה ורפורמה ביסודות היהדות! לבושן של נשים דתיות פמניסטיות או לימוד תורה לא יסנוורו אותנו: הקב"ה לא נושא פנים ולא לוקח שוחד אפילו לא שוחד בצורת מצוות... אנו סומכים על הקב"ה שרוצה בכבודה של האישה לא פחות מתנועה זו ואם הוא קבע שבתחומים מסויימים אין מקום לאישה הוא יודע שדווקא שם אין זה מקומה וכבודה של האישה להיות! בברכה

אלי ו.

New member
ר' מגב היקר

כפי שכתבתי הכינוי אינו חשוב. מה שניסיתי לומר זה שיש פעילות מבורכת רבה תחת פעילות ארגוני נשים דתיות. אני מבדיל כמובן בין תנועות שאינן מקבלות את ההלכה לתנועות שמנסות להשפיע בתוך מסגרת ההלכה ומדבר על תנועות של נשים דתיות המחויבות להלכה. אני בהחלט מסכים עמך שאין חיוב שתקום דוקא תנועת נשים כדי למנוע עינוי דין וכדי להעניש מטרידים אבל בפועל כשקרה מקרה במוסד מפורסם מי שפעל בנושא היו בעיקר נשים דתיות וע"כ תבוא עליהן הברכה.

mgb

New member
פעילות נשים מבורכת..

בס"ד ר' אלי היקר! הבט, נדמה או שאני מפספס אותך או אתה אותי.. פעילות נשים למען מטרה שלאו דווקא מתאימה לנשים פסולה.נקודה! "אברהם מגייר אנשים ושרה מגיירת נשים" - ותו לא מידי!! אילו היה מדובר בכנס נשים למען חיזוק ב"שמירת הלשון" החרשתי..אבל פעילות ולו עבור זכויות מוצדקות של נשים ע"י פעילות מאורגנת ומימסדית של נשים עם אררכיה של מנכלי"ת, סגנית, פעילות, הפגנות וכו' - פסולה מעיקרה! לצערי אתה מסתנוור מפעילות נשים אלה עבור מטרה שלכשעצמה מוצדקת אלא שהמעטפת לא מדברת אליך ולטעמי כן, היות שזו בעיה מהותית חמורה ביותר!! מסגרת הפעילות מבחינתך היא שולית ואם ישנה מטרה מוצדקת יש לוותר על שם התנועה או שאר מטרותיה (בבחינת "בטל בשישים" או "תוכו אכל קליפתו זרק"..) ואילו עבורי וכך האמת אם נרד לשורש הסוגיא נמצא שיש כאן "גלגול עיניים" וחתירה להשגת מטרות פסולות אחרות באיצטלה של מטרות שאתה ואני מצדיקים ושוב לכשעצמן. ודע ששאר המטרות הן עיקריות אצלן! גם אילו היו הן בלבד המטרות של תנועה זו היה פסול משום ש"שרה" אמורה לגייר נשים בלבד.. אם "שרה" היתה מצליחה לגייר את כל העולם דע לך נאמנה שהיא תיענש!! אני מקווה שאתה מבין את הדוגמא, המשל והאנלוגיה ממאמר חז"ל זה! אנו חורגים מעט מתכני הפורום והרושם שאו שלא ירדת לסוף דעתי או שהבנת ודעתך שונה. לכן אולי נעמוד בשלב זה בדיון ואולי אם יהיה בכוחי ורצונך נמשיך במסרים. בהערכה! מגב

אופירA

New member
מנהל
לפני שאתה מברך

בדוק איזה מחיר תשלם בעבור הפעילות שאתה מברך עליה, בשנים הבאות או בדורות הקרובים. בדוק בעיניה של דעת תורה - עיני מאורי הדור. בלשון המשפטית זה נקרא "מידתיות" - כלומר, לא צריך להרוג זבוב באמצעות טנק. או כדי לעקור שן לא צריך ניתוח לב פתוח...

mgb

New member
נעים מאוד איציק!

בס"ד ענו לך כבר את אשר עלה על ליבי לענות רק אוסיף שאלה או אולי מחשבה.. שמא שמך המקורי היה יצחק כנראה וכמו שקיצרת אותו כך דיעותיך הם בקיצור ממה שהיה במקור "דעת התורה"?
הרי כל גדולת היהודי שהוא מקבל את סמכות ודעת התורה לעומת עמים אחרים שבודים מליבם חוקים, תרבות ומוסר לחברה..וראה איך החברה המערבית נראית עם חוקי אנוש!! ואגב אם לא אמרתי שמי: משה גבריאל ב. נעים מאוד!

tkhri

New member
בקשר לשמי

כשהייתי קטן התעקשתי תקופה מסויימת שיקראו לי יצחק ולא איציק אבל זה לא תפס (אמרו לי שיצחק זה שם של מבוגר
). היום לפעמים יש אחד או 2 שקוראים לי יצחק...ואני לא מתקן אותם. ובקשר לנושא....הבעיה לדעתי היא שאני קצת נאיבי, אני מאמין שאני ואתה "כמיצגי מגזר" יכולים להגיע למחנה בסיסי משותף. אני מאמין,או רוצה להאמין, שבסופו של דבר ה"אדיאלים" של החילונים לא סותרים את התורה. אני לא חושב שיש גבר שהוא מעל ויש אישה שהיא מתחת ....אני לא חושב שאלוהים "מעדיף" יהודי על פני יהודיה....אני חושב שהתורה לא מלמדת שאישה נחותה מגבר. זה בשבילי פמניזם. הבעיה היא שלפעמים אני שוכח שמילים כמו "חרדים,חילונים,פמניזם" וכו'... יש מאחוריהן עבר "בעייתי". וגם אם תסכים אם חלק מהטענות שלי לא תוכל להגיד זאת כי זה כאילו אתה מסכים עם משהו שהוא "אוייב" שלך. כלומר,אם היינו חיים בעולם שכל היהודים היו מה שנקרא היום חרדים... אז הרבנים היו יכולים לקבל רעיונות חדשים ולפסוק בדרך מתונה יותר (יש את בית הילל ובית משהו...שמסופר שאחד היה פוסק מחמיר והשני היה מתון יותר). אבל בגלל שיש יהודים חילונים ורוצים מי שרוצים ליצור הפרדה מוחלטת אזי הם מעדיפים לפסוק לחומרה. זאת דעתי לפחות.

אופירA

New member
מנהל
אין קשר לבית הלל ובית שמאי

הלכה תמיד כבית הלל. לפחות עד לאחר שיבוא המשיח. אין חדש בתורה. יש בתורה כללים קבועים לכל הדורות, ואין רעיונות חדשים. מה שכן נכון בדבריך, שצריך לגדור גדרות בפני החילוניות שמתפרצת להשקפה החרדית, ולהבהיר בחומרה מהן פרצות בהשקפה ומהן שיטות נכונות בעבודת ה'. הפמיניזם כפי שהוא מוגדר בציבוריות הוא רעיון שאין לו שום מקום ביהדות. כפי שאמרתי - הרעיון שלו הוא לחייב אשה לעשות מעשי גבר, וגבר - מעשי אשה. העובדה שאשה אינה נחותה מגבר וגבר אינו נחות מאשה - ידועה לתורה היטב, ומעולם לא נטען משהו אחר. אם הציבור פירש את ההבדלים האובייקטיביים בין גברים לנשים ובין תפקידי גברים לתפקידי נשים ובין מעשי גברים למעשי נשים ובין טבעי גברים לבין טבעי נשים, כנחיתות וכחוסר שוויון - זו בעיה בהבנה ובאינטליגנציה, לא בעיה בהשקפת התורה. כשם שאיש אינו דורש שוויון בחנויות הלבנים לגברים ולנשים, ואיש אינו דורש חדרי לידה לגברים, ואיש אינו טוען שרוב הגברים פטפטניים בדיוק כמו הנשים - כך אין לצפות מהתורה להתאים את המצוות והתפקידים של הנשים לאלו של הגברים, על מנת להצדיק בכך את הערכיות הזהה של שני המינים בעיני הקב"ה.

gdisrael

New member
לא הבנתי,

למה פמינזם זה אנטי-דתי ? פמינזם דוגל ב'שוויון האישה'. האם הגבר, לפי היהדות, מרומם מהאישה ? לא כזכור לי. דבר נוסף - אני חושב שבכל מקום, ידידי, יש לשפר. זה שאנו יהדות, ואנחנו העם הנבחר, ויש לנו תורת אמת - לא אומר שאנחנו 'מינומום' מושלמים. גם ביהדות, לעניות דעתי, יש מקום ל"פמינזם" דהיינו, שמירת כבוד ושוויון האישה. יש אנשים ששוכחים את זה, וכבר אמרו לי אנשים, דתיים, שבנים 'יותר טובים', אבל כמובן זה מבורות, מסתבר. העניין של 'ברוך שלא עשני אישה', לא בא מגדלות הגבר, אלא שאנו זכינו לקיים את מצוותיו וללמוד תורתו. לדעתי, גם ביהדות יש מקום לשיפור בשוויון האישה, אם לא ביהדות - הכוונה בהשקפת האנשים. כמו בכל דבר ... כמו שאמרתי, זה שאנחנו עם נבחר, עם סגולה, בעל תורת אמת, נבחר האל, עם גדולים וצדיקים בשרותינו - אין זה אומר שהכל כשורה ואין מקום לשיפור. אשמח להסבר 'נרחב', למה פמינזם הוא אנטי-דתי יהודי. קל וחומר, איך זה עבירה על 13 עיקרי הרמב"ם ! בתודה מראש, ידידך, גיא

mgb

New member
למה פמינזם זה אנטי-דתי ?!

בס"ד שלום לך גיא! לא ארחיב בפורום על כך מעבר למה שכבר כתבתי. רק 2 נקודות קצרות: 1. אינך מבין באמת מהי התנועה הזאת ומטרותיה האמיתיות. 2. "תורת ה' תמימה" אומר הגר"א שלא חסר בה כלום וכל המוסיף - גורע! לכן, קרא נא שוב היטב את דבריי ואל תמהר להסיק מסקנות ממה שידעת בעבר או ממה ששמעת וקראת במדיות התשקורתיות. בכלל ולא רק אליך הדברים מכוונים: הנטיה של בני הנוער היום להבין שטחית את מה שהם קוראים והאמן לי עם כל הצניעות אני עמל הרבה על כל תשובה בניסוח ובכוונת הדברים שאני כותב ויש בהם מעבר למה שמבינים בקריאה ראשונה או שניה!! בברכה מגב

gdisrael

New member
שלום רב

"1. אינך מבין באמת מהי התנועה הזאת ומטרותיה האמיתיות." אני לא דיברתי על התנועה, אלא על פמינזם גרידא, פשוטו כמשמעו - לחימה למען 'שווין האישה'. "2. "תורת ה' תמימה" אומר הגר"א שלא חסר בה כלום וכל המוסיף - גורע!" אני לא דיברתי על להוסיף\לגרוע חס וחלילה מהתורה הקדושה - ובטח שלא מהלכות רבותינו הקדושים. עם זאת, אולי אתה חולק עליי, המגזר הדתי - אינו משקף את התורה בהתוותה - או שאתה חושב שכן, ואנחנו מלאכי השרת ללא רבב ? זה כל הנקודה שניסיתי להעביר. דעת תורה זה א', יישום בציבור הדתי זה ב'. יש המון דתיים, חובשי כיפות וציצית, שהולכים לבתי-בושת. זה אומר שהתורה מצדדת רחמנא לצלן בזנות ? וברור שלא. לא משנה הכיפה, משנה מה שבתוכה. עדיף בור ועם הארץ עם מידות טובות מאשר תלמיד חכם עם דרך בהמית. ה' לא מחפש\רוצה חכמה - הרי במילא הכל בטל לעומת שלמותו יתברך. ה' רוצה את התמימות שלנו - אפשר גם להיות טיפש ותמים. ובשביל להעביר את הטענה שלי בצורה הטובה ביותר, אני ממליץ לקרוא את מעשה 'מחכם ותם' של רבנו נחמן. שוב, אני לא דיברתי על התורה - דיברתי על היישום. כתוב 'ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שלא עשני אישה' - זו דעת תורה. מכאן, כל אחד יכול להבין 'מה בא לו'. אני לא רואה, 'שום' סתירה ידידי. ואכן, המגזר הדתי - ברובו, צריך לתקן הרבה דברים - אנחנו 'עדיין' לא מושלמים - שוב, במידה אם אתה מסכים איתי. אני חושב שלחזק את באמת 'גישת ודעת התורה', שמצדדת בשווין בין גברים ונשים - קל וחומר, אומרת שנשים 'יותר טובות'. שוב, אלא אם כן אתה חושב שאני טועה - והתורה מחזקת את רוממות הגבר. "לכן, קרא נא שוב היטב את דבריי ואל תמהר להסיק מסקנות ממה שידעת בעבר או ממה ששמעת וקראת במדיות התשקורתיות." לא עשיתי כך, וגם לא אעשה. אבל אני מספיק מעורב בציבור הדתי - בשביל לדעת את הנתונים. קל וחומר - בקיא בהלכה, במידה זו או אחרת, בשביל להבין את דעת התורה. ואני לא רואה התאמה ! במלוא מובן המשפט. "הנטיה של בני הנוער היום להבין שטחית את מה שהם קוראים והאמן לי עם כל הצניעות אני עמל הרבה על כל תשובה בניסוח ובכוונת הדברים שאני כותב ויש בהם מעבר למה שמבינים בקריאה ראשונה או שניה!!" לא רק בני-נוער, בני אדם בכלל. ואם בארזים נפלה שלכת מה יגידו אזובי הקיר ? כולנו באותה סירה. כל טוב ידידי, בשורות טובות.

למעלה