הודעה חשובה

סורטרו

New member
הודעה חשובה

לכל באי הפורום שלום רב, שמי האמיתי הרצל בלול בן לבלה מבית אסאו שנולדה בסלוניקי אבי עליו השלום בנימין בלול שהכירו אותו כל הסלוניקאים של תל אביב בשם בנימין איל פאנאדרו. שמי שניתן לי ביום היוולדי היה יצחק . מכיוון שקדמו לי שתי אחיות ואח שנפטרו, ששמם היה כשמות הסבתות והסבים החליטה אימי לקרוא לי בשם חוזה המדינה. מזה שנים מספר אימצתי לעצמי את שם משפחתה של אמי עליה השלום. זאת כי לא נשאר שריד ממשפחתה (להוציא את אחיה חיים שחי ונפטר בת"א) שנלקחה על ידי המרצחים הנאצים לאאושוויץ בירקנאו ונטבחה ביום הגיעם למחנה המוות האושוויץ בירקנאו.זאת לאחר מסע תלאות ברכבת שארך שמונה וחצי ימים ללא אוכל וללא שתיה. כאשר רבים מתו בתוך הקרונות. אני לא מסתיר את זהותי כי אני לא חושש מאף אחד. עברתי הרבה סבל בחיי לפני שלוש שנים נפטר בני ממחלה בגיל 25. השתתפתי בשלוש מלחמות. ששת הימים, ההתשה, ומלחמת יום כיפור, ממנה יצאתי בשן ועין. עברתי שני התקפי לב ועוד ניתוח לב פתוח ועוד כמה ניתוחים פה ושם. בצעד הזה שעשיתי בקראי לעצמי יצחק אסאו אני חש גאווה רבה כי כך אני מרגיש ורוצה, להנציח את קלרה אסאו סבתי, יצחק אסאו סבי, שריקה, אברמיקו, ומושון אסיאו דודיי וילדיהם שאיני זוכר את שמם ויסלח לי האל. אני חי בקיבוץ שובל מזה 40 שנה יש לי עוד 3 ילדים שיהיו בריאים ועוד 8 נכדים חמודים. שני בנים חיים בישראל אחד בקיבוץ מנהל מפעל לגרורים. שני חי באילת נהג אוטובוס תיירות. וביתי שנקראת על שם אימי בלה חיה בסיליקון ואלי, סאן חוזה קליפורניה. שם היא משלימה לימודי תואר שני בקרימינולוגיה. כול חיי הקפדתי לדבר אמת כי כך חונכתי. גם ולמרות הפתגם: קיאן קה דיזה לה ורדאד פ'ידרה לה אמיסטאד. לכן רבותי הכל אצלי שקוף ואין צורך לערוך חקירות לגביי זה אני לטוב או לרע. אך זה בלתי נסבל שחברים בפורום יחקרו לגביי. זה לא מקובל עליי. אם אקבל רשות ממנהלי הפורום הריני מוכן ומזומן לתת לכל דיכפין את כתובתי ומספר הטלפון. כאחראי על התקשורת בקיבוץ שובל אני מורגל לתת את פרטי ואת כתובתי לכל דורש. מה? אני ראש השב"כ. מי שחיטט לגביי בקיבוץ עשה מעשה מכוער וצריך להתבייש בעצמו. יש לי חשדות לגבי מישהי אך לא אומר את שמה שהוא בפסיבדונים. אבל, גברת נכבדה, אם יש לך אומץ להתנצל אנא קומי ועשי מעשה. בייחוד שמקצועך נסב בהוראה. אבוי לדור שאלו מחנכיו. באנו כאוהבי לאדינו לפורום ותו לא. בכבוד רב, יצחק אסאו בלול

רותי ב.

New member
יצחק

אנחנו לא נוהגים לחטט ולחקור לגבי האנשים בפורום, מקבלים כל מי שבא בברכה, ומתייחסים אך ורק להודעות הנרשמות. אני מאמינה שאיש מהפורום לא חקר אודותיך, אלא רק נהנה, כמוני, מקריאת הסיפורים המרתקים שרשמת פה. פרקים שלי היו מעניינים מאד. מקווה כמוך שאם היה מישהו שחקר ודרש בלא ידיעתך יאמר זאת.

מירי88

New member
יצחק,ערב טוב כמו כולם בפורום ,אני נ

נהנת לקרא מה שאתה כותב .צר לי אם נעשה מעשה שכזה ומאד יתכן שנעשה בתום לב וללא כונת זדון.

אסטרלו

New member
../images/Emo10.gifצר לי מאוד סורטרו שכך קרה

אני חברה בפורום למעלה משנתיים ולא זכורה לי איזו שהיא חטטנות של חברי הפורום. עד היום למרות אין ספור מפגשים עדיין ברובנו אנונימיים לפחות לגבי חיינו האישיים. אני מאוד מאוד מקווה שמעשה זה, אם אכן נעשה, לא יפגע ברצונך להיות פה איתנו ולספר לנו עוד ועוד בלאדינו הנהדרת שלך. אנחנו רוצים אותך פה כ"סורטרו" וזהו ! בלי שום נתונים פרטיים ובלי שום צורך להחשף. אני משוכנעת שימצאו לנכון להתנצל בפניך במסר. סוז אמיגו דה אלמה אי קוראסון

מצטרף

לדברי אסתרלו ללא סייג. ומעבר לזה אני מציע לך לא להתיחס לדברים ברצינות כל כך כי חבל לקחת ללב וכי חסרות צרות גם בלי זה? שבת שלום FILEMU

על מה המהומה?

שלום רב לך! עשית רושם מאוד טוב עלי ולדעתי גם על כל חברי הפורום, מאוד נהניתי לקרוא את סיפורך. איני יודעת באם אתה כועס עלי אבל יש לי הסבר מאוד פשוט. לא חקרתי ולא בלשתי, כפי ששאלתי אותך פה בפורום באם אתה מכיר את יוסקה.שאלתי את בנו באם הוא מכיר מישהו בשם יצחק אסיאו מהקיבוץ שלו. והוא ענה שאין דבר כזה בקיבוץ. כל מה שכתבת לי אודות האיש נשאר חתום וסגור. כנראה שהבן ניסה לברר אצל אביו מי הוא יצחק אסיאו זה הכל.. ביחס לזהותי – בפרום כולם מכירים אותי.ועל כך יעידו חברי הפורום מלבד זאת אני עברתי סיוט לא קטן בששת החודשים האחרונים , שבאמת אין לי את הלוקסוס הזה להתעסק בדברים לא לי. מקווה שהכוונה לא היתה אלי בדבריך, ואם כן אני מקווה שהבנת שלא היתה כל כוונה רעה או מחשבת זדון חס וחלילה. וזו בהחלט לא התנצלות ,אלא, - ה ס ב ר. לבלוש אחריך.

terigo

New member
Lo ke no tiene de boy

tiene de negregura בואו נרד "מההודעה החשובה" התיחסתי בהערכה רבה לסיפור החשיפה, עד השורות שלפני סוף ההודעה, נמחוק אותן ונשאיר את היתר, משום שסיפורו של יצחק הוא בעיני המשך רצוף לאוסף הסיפורים שהופיעו בפורום ואשר כולנו, כ ו ל נ ו קראנו ונהננו מאד. גם אני כמוך מלא בגאווה מהמורשת של תרבותינו הספרדית כל אחד מאיתנו מהווה חולייה בשרשרת הדורות של קהילת הס"ט. כל אחד בדרכו חי את חייו ובאמונתו יחיה. הרצון שלך להנציח את קרובי המשפחה שנספו בשואה הינו משל לגרגר האדמה שמתהווה למים שמתהווה לחבור לאחיו הרגבים, שמתהווה לנהר החיים, רגע אנחנו כאן ואחריו הרוח נושאת אותנו אל הסוף. ולסיום אני מאחל לך בריאות רבה שמחה מהילדים והנכדים ועד ק=כ. הנה רציתי לכתוב על לאה וקבלתי את רחל.

סורטרו

New member
מאנקאנטי

מ'אנקאנטי! נו מפאר'סיה קי מיס דיג'אס ואן אזר אסטה מודו דה אונדאס. נו אלב'נטו לאס מנוס טאן קולאי. פאסי מונצו אין מי ב'ידה, אי מ'סאיזו קוארו דה אל'פאנטה. אגורה יה סאב'ן טודוס אונה גוט'רה דה ל'איסטוריה מיה. חאליס ב'רדאד לו קה מ'אסקריביטס terigo . תומי טוס קונסג'אס קון מוי סריאדאד. בואנו, קה מואסטרו פאדרה לה ק'ריאה אה רחל אי ל'דיירון א'לאה מס נו פאסו לה ס'מאנה היא ל'דיארון אה ל'ארמנה קרו דיזיר טה "ברחל בתך הקטנה" קה איי אונאס פרסונאס טמביאן אין דורמיאנדו טה אז'ן דאניו. איל קה מלדה לה היסטוריה דל קיבוץ סאב'ה בואנו קה ביב'יר אין קיבוץ נו אס טאן קולאי. לה חאב'רה אס מוי דורה. אין קאדה פאסו קה דאס איי 20 פאר'ס דה אוז'וס קה ט'אסטאן מיראנדו. סין אוי ארה מאס ג'ובינו או קה ת'ניה לה סיאנסיה קה טנגו אוי, נו פיזאב'ה מיס פיארנאס אין איל קיבוץ, אה ד'מאס קה פור'מודו דה לוס מודיפיקאסיונ'ס (שינויים) איי ממברוס קה קיארן ד'אסטרואיר איל קולקטיב. און קאמביו דה ב'לוסידאד קה בה אד'שאר אמוסטרוס לוס אינב'לידוס לוס חאזינוס, אי אסטוס קה נו טיאנן ירושות פושטי רגל ויד. אגורה איי דוס פארטידוס לוס קה קיארן טרוקאר אי אל פארטידו קולקטיבו, שיתופי. יו קומו פואד'ס אינטנדיר מתופו אין אל קולקטיב'ו. פור מודו דה אסטו מוס טופאמוס אנדריבה ד'אונה מונטאניה ב'ולקאניקה. קאדה פונטו סה אספרה קה סאלגאן לוס פואגוס קון לבה בויאנדו. תנגו לוס סנטימיאנטוס אין קאבזו דה רומפ'ר. אסטאמוס אזיאנדו לה גירה דה מואסטרה ב'ידה, מה קונסיאנטו קומו לוס מתנחלים. קה לוס אסטאן אצ'אנדו דה קאזה. מה איוס טיאנן קאזה. יו לו קה טנגו אס לוס מטלטלין. לה קאזה אס דל קיבוץ נו אס מיאה. סין איל קיבוץ קדה דרוקאדו מתופו אפוארה קון מי סטואסיון "ערום ועריה" נו איי מיאדו לו פאסימוס א'פרעה פאסארמוס אי אסטו. ב'ן אבולטארמוס פוג'ה. בואנאס נוצ'ס יצחק אסאו בלול

למעלה