הודעה חשובה

yoramgman

New member
הודעה חשובה

בן אדם שעובר גיל 50 צריכים להוציא אותו להורג מפני כשהוא מחפס עבודה המעשיקים שולחים אותו לבית עבות או לבית קברות

Boogieman

New member
גיל 50? ../images/Emo12.gif אתה אופטימי.

אתה יכול להגיד את זה על גיל 35, אני בן 28 וכבר מסתכלים עלי עקום בראיונות עבודה. (בגלל הגיל, זה שמסתכלים עלי עקום בגלל עוד כמה דברים זה כבר סיפור אחר)

yoramgman

New member
boogiemen

אז למה לתת לאנשים לסבול הבנאדם מגיעה לגיל שלא צריכים אותו יותר שיוציאו אותו להורג

צריך להכין את עצמנו למצב זה.

תכניסו לכם את זה טוב טוב לראש, העולם השתנה. אין צורך לעבוד ארבעים שנה 220 שעות בחודש, עם 6 ימי חופשה בשנה. המערכת התייעלה, תפוקת עובד אחד היום היא פי מאה ויותר מאשר לפני 80 שנה. ולכן, חרף המצאת הצרכים החדשים, המותגים והאופנה המתחלפת, צריכת הראווה והגאווה, עדין יש עודף עצום של עובדים. ולכן לשמחתנו לא צריך מיד אחרי השחרור מהצבא לרוץ לשוק העבודה, אפשר לטייל וללמוד ולטייל וללמוד איזה חמש שבע שנים. ואפשר לצאת לחופשות של שבועיים ושלושה, אפשר לקחת שנת חופשה ללא תשלום, והשתלמויות ושנת שבתון. קצב השינוי הוא כה מהיר עד שלצורך השגת תועלת נושא הנסיון והוותק, משקלו פחת. ואילו נושא הרעננות והנעורים ערכו עלה. ואם פעם דרשו עובד עם 10 שנות נסיון, הרי היום מסתפקים בשלוש שנים ומטה, ו 10 שנים באותו תפקיד נחשב כהתאבנות. עלינו לקבל את העובדות, ולהכין את עצמנו לפרישה מעבודה בגיל חמישים, ואין זה אומר "להתאבד". להפך אז מתחילים לחיות ולפרוח. כפי שהחיים לא נגמרים כאשר הכדורסלן נאלץ לפרוש עקב גילו, והדוגמנית עקב עורה שהתחיל להעלות קמטים. גם המהנדס והמורה, האדריכל והכלכלן, מן הדין שברגע שמוחם התאבן במקצת ורעננות מחשבתם נפגמה, יפנו מקום לצעירים מהם, וילכו לטייל ולשחק ולקרוא ספרים. זו הדרך הנכונה והנבונה, וחבל להלחם נגד הטבע וההגיון וטובת האדם.

Boogieman

New member
הכל נכון...

למי שיש כסף... מצחיק שמי שיש לו מטיף למי שאין לו לעבוד פחות, לקחת חופשה ללא תשלום ולצאת לפנסיה מוקדמת, יאיר, אתה פשוט חי בעולם אחר. אנשים לא עובדים בשביל הכיף אלא בשביל הפרנסה, מישהו שלא מרוויח מספיק בשביל לפרנס את משפחתו+תמיכה כלכלית בילדים+לימודים לא יכול לעבוד פחות, לא לקחת חופש ולא לצאת לפנסיה. הלוואי שזה היה אפשרי, במצב אידיאלי אדם היה עובד 6 שעות ביום ומרוויח טוב, אבל במערכת שלנו אנחנו לא עובדים כדי להעשיר את עצמינו אלא כדי להעשיר את המעסיק וזה כל ההבדל.

לרמת החיים של 1966 די בשעתיים,

עבודה ביום, ועשרים שנות עבודה לאדם. ושמעתי סיפורים האומרים שגם אז היו אנשים מאושרים ושירים וילדים צוחקים. לא מזמן התפרסם שהעלות של חשבון הטלפון הסלולרי למשפחה ממוצעת בישראל, הוא יותר מאשר הכנסת משפחה ממוצעת בבולגריה או בתאילנד. וכמות הבגדים שקניתי לילדים רק החודש, הינה יותר מאשר הורי רכשו לי במשך כל שנות התבגרותי. ... יש סידרה בטלביזיה האוסטרלית כמדומני, שבה נפגש "רפורמטור כלכלי" עם זוגות שהגיעו לסף פשיטת רגל וחייהם אומללים והנושים לוחצים והמצוקה קשה. והמעניין בסידרה הוא העובדה שתחושת המצוקה והחוסר קיימת בכל רמות ההכנסה. מציגים זוגות המשתכרים 2000 דולר בחודש, שלא גומרים את השבוע, ומולם זוגות שמרוויחים עשרים אלף או מאתיים דולר בלבד שהם וגם הם נצאים על סף תהום. אני כותב כאן כי אני מאמין ברפורמה כלכלית, אני מאמין שניתן לעשות אחרת, לחיות אחרת, לנהוג אחרת. אפשר להשתמש בחשיבה ומימוש האמת ואין צורך להגרף ולהסחף אחר המקובל והנפוץ.

Boogieman

New member
שעתיים עבודה בשכר מינימום זה

36 שקל, שזה 812 שקל בחודש, זה מספיק בקושי לחשבונות, ארנונה וחפשי חדשי (לא כולל טלפון סלולרי ואינטרנט).

אם נעבוד שעתיים השכר יהיה מקסימום

ולא מינימום. גובהו הנמוך של השכר נקבע (כפי שמקובל בתורת המחירים), בשל עודף ההיצע. אם נעבוד פחות, שכר השעה יתרומם וישגשג. ומחיר הארנונה גבוה בשל שפע הפקידים המיותרים המפריעים זה לזה, בשל הוצאות הרחקת האשפה הנובעת בעיקרה מעודף צרכנות. עברנו מ 16 שעות עבודה ליום מגיל 12 ואילך, אפשר להמשיך את המהפכה התעשייתית או "הרפורמה הכלכלית" ולהביא לכך שנעבוד מעט ונחיה הרבה.

Boogieman

New member
../images/Emo6.gif

כרגע יש יותר היצע מביקוש בשוק העבודה, בגלל זה יש אבטלה, והמעבר ל-8 שעות עבודה הושג במאבקים קשים ושביתות של איגודע עובדים. בעצם, אולי יש אי הבנה בינינו, כשאתה אומר "נעבוד מעט ונחיה הרבה" אתה מדבר על כולם?, כי העשירון העליון יכול לעשות את זה, נראה לי שכל מה שאתה אומר (ניהול שפע וכו') תקף רק לעשירים, לרובנו הבעיה היא לא שאנחנו מבזבזים יותר מדי אלא שאין לנו מספיק גם למה שצריך.

yoramgman

New member
יאיר בן משה

אני רואה שאתה חוחמולוג גדול אולי תסביר לאנשים במצבי ממה נחיה לא נולדנו עם כפית של דבש בפה אלה עם ---

SupermanZW

Well-known member
תגובה

כיום, כאשר תוחלת החיים הממוצעת היא 80 שנה בקירוב, אם ירד גיל הפרישה ל50 תהיה כמות שנות העבודה הממוצעת קצת פחות מ29 שנה (מתחילים לספור מגיל 21 וקצת, לאחר השחרור מהצבא), אז יצטרך כל אדם לחסוך במשך 29 השנים כסף בשביל 30 השנים שלאחר פרישתו, אי אפשר לחסוך ב29 שנים כסף כדי לחיות ממנו 30 שנים בשום אופן, אפילו 100% מהמשכורת לא יספיקו, עקב עליית תוחלת החיים צריך לחסוך יותר כדי לחיות לאחר הפרישה ולהעלות את ההפרשה לקרנות הפנסיה, ומובן שקל יותר לחסוך במשך הרבה שנים כסף למעט שנים, לכן פרישה בגיל 67 כאשר תוחלת החיים הממוצעת היא 80 שנה מאפשרת לחסוך במשך 46 שנים כסף ל13 שנים, את זה ניתן לעשות, וכאשר תוחלת החיים תעלה עוד יחול צורך להעלות שוב את גיל הפרישה כי אין ברירה, צריך שניתן יהיה לחסוך בשנות העבודה כסף כדי לחיות ממנו לאחר הפרישה, וצריך למצוא דרך לשנות את גישת המעסיקים לאנשים מבוגרים, גם בריאותם של המבוגרים בימינו טובה בהרבה מזו של המבוגרים לפני 20 או 30 שנה והם מסוגלים לעבוד לא פחות טוב מצעירים, בשל ניסיונם.

אפשר לעבוד עשר שנים בלבד

ולהספיק לפרנס את עצמך וזוגתך עד גיל 90 ואת ילדיך עד גיל כניסתם שלהם למעגל העבודה (לא לפני גיל 26 אני מקווה). זה אפשרי בקלות, כל שצריך הוא להסכים לחיות לפי הצרכים האמיתיים ולא לפי החקיינות והגאווה והראווה.

SupermanZW

Well-known member
אתה חי במציאות או בדמיון?

אם לצורך רמת מחיה ממוצעת צריכה משפחה בת ארבע נפשות 14000 ש"ח וזוג ללא ילדים צריך 9000 ש"ח ושכר שני בני הזוג יחד מגיע ל15000 ש"ח בחודש הם יכולים לחסוך 1000 ש"ח לחודש כאשר הם מגדלים ילדים, אם יעבדו רק 10 שנים (נניח לצורך החישוב בלבד ששניהם עבדו רק בין גיל 26 ל36 ושניהם בני אותו גיל) אז חסכו 120000 ש"ח, ומגיל 36 ועד 90 הם צריכים לחיות מה120000 ש"ח, זה אומר שיצטרכו לחיות איכשהו מ185 ש"ח לחודש, הדבר בלתי אפשרי. עכשיו נניח ששניהם עבדו בין גיל 26 ל-67 וחסכו 1000 ש"ח לחודש, אז חסכו 492000 ש"ח ואם יחיו עד גיל 90 יצטרכו לחיות מ1782 ש"ח לחודש (תוחלת החיים הממוצעת בימינו מתקרבת ל-80 מלמטה, ואינה 90), אם תהיה תוחלת החיים 90 שנה יהיה צריך להעלות את גיל הפרישה ל-80, ואז יוכלו בין גיל 26 ל-80 לחסוך 648000 ש"ח ויהיו להם 5400 ש"ח לחיות מהם בחודש בין גיל 80 ל-90, זה עדיין לא מספיק לרמת חיים ממוצעת של זוג, אבל זה רק מראה כמה קטן הסיכוי של זוג ממוצע לחסוך די כסף כדי לשמור על רמת החיים אליה הוא רגיל גם בזקנה.

Boogieman

New member
בטח שאפשר.

אתה יכול לרשת כמה מליונים, ואז לשלם מליון או שתיים לפוליטיקאי מבטיח שכאשר יבחר יתפור לך איזה מכרז בתכנית ההפרטה שלו, ואז נשאר לך רק לפטר כמה מאות עובדים, להוריד את המשכורות של כל השאר ויש לך מספיק כסף לצאת לפנסיה. לא בעיה בכלל.

SupermanZW

Well-known member
ואם אני אדם פשוט שעובד לפרנסתו

ואין לי ממי לרשת שום סכום כסף רציני? אז סביר להניח שעלי רק לקוות שחס וחלילה לא אפוטר כאשר אהיה בגיל בו יקשה עלי למצוא עבודה ושיתנו לי לעבוד עד גיל 90 כי כנראה כאשר אני אהיה זקן תוחלת החיים הממוצעת תגיע ל100 וגם לי יהיה סיכוי לזה, או שאם הדבר לא יתאפשר עדיף שאמות לפני שיגמר לי הכסף.

Boogieman

New member
אם אתה אדם פשוט שעובד לפרנסתו

אז אכלת אותה בגדול. על זה אנחנו מדברים כאן כל הזמן לא?

SupermanZW

Well-known member
נכון

דרך אגב, כאשר נקבע גיל הפרישה ל-65 היתה תוחלת החיים הממוצעת 67 שנה, לתקופה ההיא זה התאים.

"שום מכונה כבדה מהאויר לא תמריא"

כך טענו הפיזיקאים לפני מאה ועשר שנים. ולפני כשלושים שנה טען מנכ"ל י.ב.מ. כמדומני "שאיני מאמין שיהיה ביקוש ליותר משמונת אלפי מחשבים בכל רחבי ארה"ב". אנא לצורך הדיון וותרו על תאור המצב הנוכחי בעיניים העכשוויות, ופשוט תימשכו את קוו הגרף של התועלת והתפוקה משעת עבודה של מאה השנים האחרונות קדימה באותו קצב התקדמות ממוצע. אך תשאירו את קוו הצריכה כקבוע ללא שינוי, (בעולם המערבי כמובן - לעולם השלישי יש סיבות טובות להגדיל גם את הצריכה). או אז יתברר לכם שתוך עשרים שנה בקצב ההתקדמות הנוכחי בלבד, (בלי שינוי תפיסה שעשוי לבוא מוקדם יותר עקב בעיות אקולוגיות ואזילת משאבים), הרי מדובר על הפחתה של כארבעים אחוז מהעומס כיום. ואם נאמין שגישת נתניהו לא תעלם, ותימשך הפחתת הבירוקרטיה וייבוש חלקי של אוקינוס הפקידים המיותרים והמפריעים זה לזה ולנו, הרי נוכל כבעלי מקצוע מועיל לפרוש לאחר עשר שנות עבודה כאשר בכיסנו סכומים נאים המספיקים לכל חיינו. ממש כפי שתוך חצי שעה בסופרמרקט אנו מצליחים לאסוף מזון שיספיק לנו לשבוע שלם לכל המשפחה. לא מאמינים?, מישהו מאיתנו האמין לפני 6 שנים שהמתנה הנפוצה לילד ישראלי עם הגיעו לגיל ביה"ס תהיה מכשיר טלפון סלולרי?

למעלה