הודעה חשובה!

הודעה חשובה!

להפתעתי הרבה נכנסתי רגע לגלריות של הפורום, לחפש את הכתב של אריק שרון, וניתקלתי בחומר רב בלתי מוכר לי, שבמרכזו מככבת חנה קורן. מסתבר שמישהו ב "תפוז" הכניס את זה 'בדלת האחורית' ובלי ידיעתי לגלריות, ומיותר לציין שכל הרעיון וההליך הזה איננו מקובל עלי, ואפילו מכעיס אותי. אינני חושב שהפורום, וגם לא במתו האחורית צריכה להיות זירת פרסום של מישהו, ובמדה שישנם פרסומים רלוונטיים ומועילים לנושא אני מוכן לשבצם גם בהליך המקובל, אבל לא בדרך שבה זה נעשה, ולא רק לטובת פרסומו של האחד. לא יתכן שעל גבי הפורום אני יריב עם קרן על פרסום לקורס שלה ובדלת האחורית חנה קורן תמלא את הגלריות שלי בפרסומיה. זה לא ענין אישי ביני לבין חנה קורן, אלא ענין עקרוני והפניתי שאלה בנידון להנהלת הפורומים. ויתכן מאד שאם תהיה התעקשות על כך אחזיר את המפתחות.

Ramie

New member
אכן, חוצפה

חלק מבכיף של המקום הזה הוא שהוא אינו מיסחרי. (וכבר היה לי דיון על כך לפני כחודשיים...) מה שמעניין, שלמעשה כל אחד יכול להוסיף לגלריות כראות עיניו. האם אתה, בתור מנהל הפורום אינך יכול למחוק?

רמי, אתה אומר שכל אחד יכול להוסיף

חומר לגלריות? לא ידעתי את זה, אני חשבתי שרק אני או הנהלת הפורומים יכולים. אם כך אז אולי זה בכלל לא קשור להנהלת "תפוז" אלא זו יוזמה מקומית שהכללים בפורום מאפשרים אותה. אשמח אם תבדוק זאת ותנסה להעלות איזה קובץ משלך. זה עדין לא גורע מרמת החוצפה שבהכנסת חומר פרסומי שכזה, בפרט שלא מדובר במישהי שגולשת אתנו ותורמת משהו לפורום. למחוק אני יכול, לא עשיתי כך היות שסברתי שזה הונחת לתוך הפורום מגבוה, כעת החומר יבחן לגופו של ענין, ולמרות שכל הענין חצוף ושקוף זה יבחן לגופו של ענין, מה שבכל זאת רלוונטי ישאר, ומה שלא רלוונטי ימחק. שבת שלום.

Ramie

New member
אהלן אודי,

כרגע הוספתי תמונה מניו זילנד לגלריות. אתה מוזמן לההנות ממנה ולמחוק אותה

אוקי רמי, ראיתי, תודה,תמונה יפהפיה.

היות שכך אני מציע את ההליך הבא, וההודעה מופנית למשתתפי הפורום. אבקשכם בזמנכם החופשי להכנס לגלריות ולהעביר לי במסרים את התרשמותכם ודעתכם בנידון, מה מועיל ונחוץ ומהי כמעט פרסומת לשמה שעטופה בתכנים. לאחר שמיעת עמדתכם אעבור על כך ספציפית יותר ונראה. מה שהכי אבסורדי בעיני זה הצורך של גרפולוגית מכובדת כזו, מוכרת בארץ ובעולם, להכניס חומר לגלריות 'בדלת האחורית', כמו הגנב מבגדד. הדרך הסודית שבה זה נעשה, ללא איזכורים והפניות לחברי הפורום להכנס ולהתרשם מכך, להפיק מכך תועלת ( על להפנות את תשומת לבי אני כבר לא מדבר ). זאת בניגוד להפניות כמעט מידיות בפורום שלה לא להחמיץ דבר שקשור אליה, אלה ועוד מעלים ספקות לגבי כנות הכוונות והמטרות של האטרקציות בגלריות, וחבל להתבזות כך. מרפרוף שטחי בחומר, וגם מהכרות אתי, נדמה לי שלו היתה בקשה/יוזמה מסוג כזה שלא היתה צורמת תוכנית וכמותית, הייתי נענה לה בחיוב. עד כאן.

ואחרון.

אני מצפה ממנה, שכפי שלא התביישה לעשות, זאת שיהיה לה אומץ לב דומה להכנס לכאן, להסביר ואולי גם להתנצל. רק לדמיין, איך היא היתה מגיבה לו גילתה להפתעתה את חברה משכבר הימים, אילון בן יוסף, ממלא את הבמה האחורית של הפורום שלה בכתבות 'תורמות' ותדמיתיות מהעתון ובכלל. כמות הסביונים והסחלבים שהיו נקטפים למענו היו יכולים לאכלס היכל של פורום חדש, "פורום סחלבים".

Ramie

New member
לדעתי

כל הצילומים של גזרי העיתון בדף הראשון, וכן אחד בדף השני - מיותרים. אני מניח כי יש נגישות לכל הצילומים הללו מהאתר של חנה קורן. בדף השני יש כרגע גם צילום של דף על גילוי מחלות מבית מידרשו של אילון בן יוסף. לדעתי אפשר להשאיר את זה, כיוון שאין שם שום איזכור שמי. את התמונה מניו זילנד ניתן כמובן למחוק.

shamon51

New member
"אכן חציר העם" ../images/Emo124.gif

השאלה היא כיצד מתיחסים לגרפולוגים שמשתמשים בפורום לפרסום עצמי? למשל במקרה של קרן: בהתחלה היא "הועלתה על הגרדום" בגלל פרסום "בוטה" אבל אחר כך "התקבלה". במקרה שלה היא לפחות תרמה לדיוני הפורום. קשה לומר על חנה קורן שהיא משתתפת בפורום או תורמת אלא אם כן צילום הדפים העיתון נחשב ? מנסיוני (ממקומות אחרים) כדאי למנהל הפורום בעצה עם אנשי תפוז להחליט על מדיניות ברורה שתאפשר כן/לא חשיפה ובאיזו צורה
למשל
אפשר לפתוח קטגוריה נפרדת שבה כל גרפולוג יוכל לפרסם את עצמו, ואם רוצים שזה לא יהיה בחינם אז אני מוכן לנדב את מספר חשבון הבנק שלי
. שמעון

היי שמעון

לגבי קרן היה לי בשלב הראשון ספק, אני לא מכיר אותה ותיתכן אפשרות שהיא באמת רצתה לשתף אותנו ולא מספיק נתנה את דעתה להיבט הזה. היות שהיא השתלבה בפורום ומסתבר שיש גם כמה כוונים מעניינים ושונים בקורס שלה, השארתי זאת כפי שזה. גם היום, אם מישהו יפתח קורס/סדנה כזו או אחרת ויבקש להציג זאת בפנינו ובפני אחרים, אפילו שיש בכך גם אלמנט מסחרי משהו יש להניח שאסכים לכך. לגיטימי בעיני שכל מי שכותב כאן בשמו המלא רשאי להפיק מכך גם תועלת לעצמו, ואין פגם בכך, הכל בגבולות של סבירות ופרופורציות. מיותר לציין שחברי הפורום מקבלים אצלי 'הנחה' ומטעמים סבירים בעיני, הם תורמים לפורום אז מגיע להם מדי פעם גם להנות מכך באופן מוחשי יותר. חנה קורן לא משתתפת ותורמת לפורום, ואין צורך בפרשנות אולי כן ואולי קצת. אבל לא זה קנה המדה שעמד לפני, יש עוד כמה שלא כותבים בפורום אבל אם יהיה להם ענין, ואפילו קצת אינטרס לתרום לפורום מאמר מפרי עטם, כתבה שיש בה איזה 'ערך מוסף' מלבד אזכור שמם, אזי אשקול את זה בחיוב ואולי אפילו אברך על כך. לא ניתן לגדור חשיפה ופרסום תחת כללים מדויקים על כן קנה המדה צריך להיות שיפוט מציאותי סביר וקנה מדה הגיוני. היות שאני מנהל הפורום אז בשורה התחתונה אני, בעזרתכם, צריך להחליט מה סביר ומה חריג. היות שאני גם משקיע אנרגיות בעריכה של החצר האחורית, הגלריות, המאמרים, הרי זה לא יתכן שכל מי שיחפוץ בפרסום יכניס את עצמו 'ובגדול'. גם כאן אני צריך לשקול עד כמה החומר הוא רציני, רלוונטי ונחוץ - על פי מטרות הפורום, ולמנוע ממי שמטרותיהם שונות לנצל ולהשתמש בפורום. היות שאני זה שעורך, מכניס, מוחק ומשפר, ויש כאן גם חומר מקצועי, הרי כל מה שקורה כאן צריך לקבל את הסכמתי. זה לא ענין של כבוד ומעמד של 'מנהל', זה ממש רחוק ממני, אלא סדרי עבודה תקינים בכל תחום ובכל מקום. אני הייתי שמח מאד לו הסתבר שכל הענין זו קנוניה כלפיה כדי להביכה, והיא מופתעת והמומה כמוני מהדבר. במקרה כזה אני כמובן אהיה הראשון שאתנצל בפניה, ואפילו אקטוף לה כמה סחלבים, על שמיהרתי לשפוך עליה מים רותחים, ובשניה הבאה אמחק את הכל ואדווח ל "תפוז". יאללה, נעבור לענינים שמחים ועדכניים יותר.

ויש הבהרה מנקודת מבטה של חנה

לטענתה היא הופתעה ונדהמה ממש כמוני, וגם נפגעה מכך. היא הפנתה את תשומת לבי למשהו קטנטן בגלריות שהוא בכלל לא קשור אליה, אלא לאיילון בן יוסף, כנראה שהכוונה לציור עם החלוקה לאיזורים. זהו אגב הפריט היוצא דופן והיחיד שאינו מאזכר ומפרסם את שם המחבר. במדה שידם של הנהלת "תפוז" בדבר זה לא מקובל עליה, שכן לקחו משהו משלה בלי רשותה וכד'. אני חושב שאנחנו יכולים להסתפק בכך. לגופו של ענין, אני יעבור על החומר ומה שרלוונטי ישאר.

אני רואה בחומרה רבה את מה שמתרחש

ורוצה להבהיר: 1- מעולם לא נכנסתי לשום גלריה ולא הוספתי מאומה!!! ( גם אם היו מבקשים ממני - לא הייתי מצליחה לפנות זמן... ואפילו הפורום שלי סובל מזה שאין לי מתי להוסיף מאמרים.) 2- שפטתם אותי בהבל פה, בלי לברר עובדות וזה ממש לא הוגן שלא לדבר על קולגיאליות... 3- יש שם כתבי יד שעמלתי קשה כדי להשיגם. לפרסם אותם ככה בלי לציין אפילו מהיכן נלקחו - יש בזה הפרה בוטה של זכויות יוצרים. מה גם שיש שם עוד שפע של כתבים שגם הם נלקחו ככל הנראה ללא רשותם של גרפולוגים שאני מכירה את האתרים שלהם, וללא ציון של המקור. 4- ואם כבר הגעתי לכאן וקראתי את ההערות שלכם על העבודה שלי. גם כאן אתם שיפוטיים בלי שיש בפניכם את כל העובדות ובלי כל נסיון מצידכם לנסות ולברר אותן... מכל כתבי היד שאתם רואים מדגם מצייג (או שלא כל כך מייצג) יש בידי כמה עמודים בדרך כלל והמקור... אז לפני שאתם מביעים דעה... תקפצו לביקור ותראו את הכתביים המקוריים - בשלב זה אשמח להגן על האיבחונים שלי או להסביר כיצד הגעתי למסקנות - אם עוד יהיה צורך... שיהיה שבוע טוב, חנה

ויחד עם כל זאת...

אודי, אני יכולה להבין את הכעס שלך... גם אני הייתי רותחת אם משהו היה נכנס לפורום בדלת האחורית ועושה בפורום כבתוך שלו... אבל התגובה? על זה נדבר בפעם אחרת...

למעלה