טיפולי קסם 2 (תיקון)
(יעל - זו הודעה מתוקנת, את השניה בבקשה למחוק) (כל הכתוב כאן הוא דעתי האישית והלא-מחייבת. אל תקחו את זה אישית) "ועדי טיפל בילדה בת 10 שסבלה מסכרת נעורים ברמה של 600 והוריד אותה לרמה של 200 בכמה טיפולים בודדים ברפלקסולוגיה. (שאלות שאני חייב לשאול, למרות שאינן קשורות לטיעון המרכזי שלי: בכמה מקרים של סכרת נעורים עדי טיפל? האם בכל המקרים היו לו הצלחות כל-כך דרמטיות? האם המטופלים שלו, שנה או שנתים אחרי הטיפול, חיים ללא אינסולין? אבל כל השאלות האלה לא קשורות לטיעון המרכזי שלי, שהוא: ) "האם זה בזכות "הכח" שלו?" לדעתי, כן - או בזכות ההשגחה הפרטית של הילדה ושלו. או, למי שלא מאמין, בזכות המזל הטהור. אין לי בעיה להודות בכך שיש מטפלים שיכולים (לפעמים) לעשות דברים שנראים כמו קסם - אבל גם אין לי בעיה להודות שאני לא יכול להבטיח דבר כזה לאיש, ודאי שלא דרך האינטרנט. עדי מתלונן על תשובות "מהראש ולא מהרגש", אבל שוכח שאין דרך לאבחן ולטפל דרך הרשת. הוא מתלונן שאנחנו לא מפנים לרפואה משלימה, אבל לא לוקח בחשבון שלא כולם יגיעו אליו - חלק יגיעו אל מטפלים מעולים, חלק אל "רגילים", וחלק אל שרלטנים. כשאני מפנה מטופל, ואין לי דרך לדעת אל מי יגיע - אני מנסה לודא שלא ייגרם לו נזק נוסף. ולכך מכוונת ההפניה לרופא. כשמגיע אלי אדם לטיפול, אני יכול לעשות איתו כל מיני דברים - כשהוא בא לייעוץ, אני יכול רק לייעץ. ולא לייעץ להיבדק אצל רופא, לדעתי האישית, זו רשלנות מקצועית. שלושה מטופלים שלחתי אל רופאים בימי חיי - שניים עם מצוקה נשימתית (שנזקקו לניתוח דחוף), אחת עם דימום שלא בזמן מחזור. לשלושתם אני, אישית, לא יכולתי לעזור באותו הרגע. אם עדי חושב שהוא יכול לעזור דרך הרשת, שיעזור - אבל אם הוא חושב שכל מטפל אחר יכול לעזור כמוהו, הוא (לדעתי) טועה. מאוד יתכן שעדי הוא אחד מאותם "קוסמים" שמצליחים לעשות ניסים - אבל לא כולם יכולים לעשות זאת, ודאי שלא כולם רשאים להבטיח זאת. "אדם ששבר רגל, לא במקרה שבר אותה. גם אדם שנקלע לתאונה לא במקרה נקלע לאותה התאונה." במילואים הבאים בג´נין, אני רוצה עם הפלוגה שלי חובש קרבי, ולא מטפל הוליסטי. ואם אעלה על מוקש, אני מקווה שאותו חובש יקשור לי חסם עורקים ולא יספר לי ש"לא במקרה עלית על מוקש" (מה שאולי נכון אבל לא עוזר לי כרגע). בבית-החולים, אחרי שאצא ממצב סכנה, יהיה זמן לדבר על כל נושא שבעולם. "אדם שאין בו עוד כוח לרפא את עצמו ולמצוא את הכלים לריפוי לא רוצה יותר לחיות ומה הטעם להחיות אותו באופן מלאכותי?" הרבה אנשים מתו מוות קליני, הוחזרו לחיים בעזרת הרפואה ה"קונבנציונלית", ומצאו בחייהם טעם רב. עם כל הכבוד לכל יכולות הרפואה המשלימה, אדם ששבר רגל צריך קודם-כל גבס, ורק אחר-כך יהיה טעם לבדוק מדוע נכנס למצב בו נשברה רגלו. אדם שנקלע לתאונת דרכים וקיים חשש לנזק לעמוד השדרה הצוארי, אין טעם לדבר איתו עכשיו על "למה נקלעת לתאונה" - צריך לקבע את ראשו ולמנוע נזק נוסף, לבדוק שאין פגיעות בגלגולת ובמוח, ועוד. ולצורך זה אני אעדיף אמבולנס על המטפל האלטרנטיבי הטוב בעולם. אחרי שעבר מצב החירום, אחרי שהסכנה חלפה, אחרי שוידאתי כמיטב יכולתי שלא ייגרם נזק ארוך-טווח כתוצאה ממניעת טיפול כלשהו - אז הזמן לשיחות נפש וטיפולים משלימים למיניהם. ואם הוא עדין יחשוב שאין טעם לחייו, גם לזה יש פתרון. (וכמובן שכל הנ"ל הוא רק דעתי, שאינה מחייבת אף-אחד)