הודעה חשובה ......

הודעה חשובה ......

שלום אנשים , רק רציתי להגיד שאני יורד מהפורום הזה. חשבתי וחשבתי וחשבתי אבל אני רואה שהפורום הזה הפך לא להיות יעוץ או משהו כזה זה הפך להיות יותר בקטע של צחוקים וכו לכן הגעתי להסכמה שלי אישית אין מה לעשות כי אני רואה את זה לא בקטע של לעזור במה שאנחנו טובים יסתכלתי על הפורום והחלטי לרדת מהפורום הזה ושיהיה לכם את היום הכי קסום שיש כי אני לא יכול לרשום הודעות עם כל הקטע הוא של בדיחות וכו לי זה אישית מפריע ושהיה לכם יום קסום ומומלץ שתתיחסו להודעות של אנשים ולא תהפכו כל דבר לבדיחה . שלכם עדי קצמן

עדי יקר

הפורום היה ונשאר פורום מיעץ ומקצועי בתחום הרפואה המשלימה . בעיקבות קשרים שנוצרו עם הזמן יש מפעם לפעם הודעות
והומור חברי, צר לי זה מפריע לך אך זה מה שהופך את הפורום למיוחד כ"כ. שיהיה לך כל טוב , ותודה שבאת לבקר - אנחנו פה אם יתחשק לך מפעם לפעם להסביר את השקפת עולמך יעל

אבל את לא מקבלת את השקפת עולמי

יעל את לא מקבלת את השקפת עולמי תסתכלי כל דבר ממליצים פה לגשת לרפואה קונבנציונלית ואני בכלל נגד השם רפואה משלימה כי זה לא זה רפואה אלטרנטיבית זה מה שיש לי להגיד לך יעל

יש הרבה שמות ולכל אחד מהם סיבה...

רפואה אלטרנטיבית (בעברית: רפואה חלופית)- רפואה שבאה "במקום" - האם אתה כמטפל יכול בלב שלם לומר לאנשים שאין צורך ברפואה הרגילה? האם אתה ממליץ למטופליך לזנוח את הטיפול הרפואי כדי לקבל את הטיפול שלך? אני מדברת על להפסיק אינסולין, להפסיק תרופות לי.ל.ד. (יתר לחץ דם), לב, טיפולי סרטן ועוד? רפואה משלימה - משלימה לקונבנציונלית - נותנת מענה לדברים שהקונבנציונלית לא יכולה לענות עליהם, רואה דברים במבט רחב ועוד... הרפואה המשלימה אינה יכולה לתת מענה לדברים רבים ותשובותיה בדרך כלל פחות מיידיות. פעמים רבות ניתן לעזור למטופל דווקא בשילוב בין שני הטיפולים... רפואה טבעית - זה קל! שימוש במרכיבים מהטבע לשם ריפוי - אבל מזמן נעשינו מתועשים
ואגב, אני לא מוצאת שום בעיה עם העובדה שאתה אולי חושב אחרת... להיפך!! זה רק מעשיר את כולנו. ובכל זאת, אשמח אם תתייחס למשמעות השם: רפואה אלטרנטיבית.

עדי ,

השקפת עולמך מעניינת מאוד ולעיתים חופפת את השקפתי , אולם חשוב להבין שקשת השקפות העולם ברפואה משלימה הינם רחבות ושונות , אני יותר רציונלית ומשלבת יותר את הרפואה המשלימה אתה ועוד מטפלים קבועים פחות. וכמו המטפלים כך הפונים בשאלה , חלקם מתחברים לתשובתך ההוליסטית וחלקם מתחברים לתשובתי הרציונלית וחלקם חושבים שנינו מדברים שטויות
). מכיוון שאנחנו מאבחנים דרך האינטרנט וכנראה לי שיש מקום לשלול ממצא אקוטי קונוונציונלי אני מפנה לבדיקות - לי זה נראה בגדר חובה ואתה כמובן ראשי לחלוק עלי. אתה בין הותיקים פה , אם הינך זוכר כשנכנסתי לניהול הפורום השם שונה מרפואה אלטרנטיבית לרפואה משלימה - וזוהי על רגל אחת תפיסתי נכון להיום אנחנו משלימים את הרפואה הקונוונציונלית ולעיתים מצליחים להמנע ממנה. אם רוח הפורום אינה מתאימה לך - צר לי , אם תחליט להשאר , אני יותר מאשמח
כל טוב יעל

odeia

New member
עדי, מה שלמדתי כאן בפורום זה

שצחוק יפה לבריאות, אז למה לא להכניס אותו לפורום שעוסק בבריאות? אתה יודע כמה הפורום הזה עזר, עוזר ועוד יעזור לי? והכל בנימה ורוח טובים.

אני לא מדבר על זה

אני מדבר שכל שאלה כמעט שנשאלת מדברים מהשכל והגיון אני לא רוצה לפגוע באנשים שנמצאים פה אבל אני רואה את זה כך שמי הקטע של רפואה אלטרנטיבית יותר מתעסקים בחומר איך איזה וכו לא מנסים לחשוב על הסיטואציה שקוראת פה ואז יש את הצחוקים ואת האיכונים הללו כל הזמן במקום באמת לעזור ככה אני רואה את זה אולי אני טועה אבל זה מה שאני רואה . ושיהיה לך יום קסום שלך עדי קצמן

debby12

New member
מנהל
אין לי מושג על מה אתה מדבר

הפורום הזה הוא מדהים - ונותנים בו עצות מעולות. הכותבים פה עוזרים המון בדברים שהם טובים בהם, וגם יוצרים צוהר מצוין לאנשים שאינם מהתחום להכיר קצת סוגים שונים של רפואה משלימה ואת תפיסתם. לא ראיתי אף פונה שצחקו עליו או שלא התייחסו ברצינות למה שכתב. האמת שרציתי להוסיף פה עוד רעיון קצת משעשע - אבל איני רוצה להפריע לך. שלך ברצינות קסומה, דבי

אסתי123

New member
רפואה קונבנציונלית ואלטרנטיבית

לעדי האם אני מבינה מדבריך שלדעתך אין מקום לרפואה קונבנציונלית?????? האם תוביל אדם עם התקף לב, שבץ מוחי, התקף תוספתן, נפגע תאונת דרכים או פיגוע....לטיפול דיקור, רייקי, קינסיולוגי, הילינג....???האם היית סוגר את כל בתי החולים? אנא, הסבר את עצמך. ומה רע ומזיק בחוש הומור,צחוקים..?

m_katzmann

New member
על מטפל , מטופל וכח הריפוי שבנו

יש בכולנו כח ריפוי אדיר, כאשר אנחנו נותנים לו לצאת בכוחו לרפא אותנו. זה דבר ידוע ברפואה האלטרנטיבית וגם ברפואה הקונבנציונלית. ומה עושים עם כל חולה שמגיע לבית חולים - דבר ראשון מציעים לו מיטה - שינוח, שירגע. כל רופא קונבנציונלי יאמר לך שאם החולה רוצה להבריא הוא עשה כבר דרך גדולה אל ההבראה. אני הכרתי אדם שנפגע בתאונה ולא יכול היה עוד ללכת. הוא איבד את היקר לו מכל. הרופא אמר לו: במצבך אתה כבר לעולם לא תלך. למחרת האדם הזה קם על הרגלים. וכמה פעמים קרה שהניתוח הצליח אך הפציינט מת. למה? כי הגוף לא היה מוכן לקבל עוד את כל השינויים שהציעו לו. גם הרפואה האלטרנטיבית וגם הרפואה הקונוונציונלית מכירים בכוח הריפוי, ההבדל ביניהם הוא רק הפרופורציה. ואם אנחנו כמטפלים לא מאמינים בכח הזה = אז למה שהחולים יאמינו בו? אישית אני לא מאמינה ברפואה הקונוונציונלית, היא רק מלבישה טראומה על טראומה או מטפלת בהחדרת רעלים לגוף שהם בעצמם מתחילים שוב תהליך מחלתי. אבל זוהי רק הגישה שלי. מטופל שמאמין שהרפואה הקונוונציונלית יכולה לעזור לו - אני לא אטפל בו, או אטפל בו יחד עם הטיפול הקונוונציונלי. אני אף פעם לא אומר לאדם קח או אל תקח תרופה. לך או אל תלך לניתוח, כי זה ממש לא רלוונטי. אני גם יודעת שכדי שלא יאשימו אותנו בחוסר אחריות הרבה מטפלים שולחים קודם כל לרופא. ובכך הם מרגישים שהוסרה האחריות מעליהם. וזה גם מה שמלמדים במכללות. הסיבה לדעתי הוא מעמדה של הרפואה האלטרנטיבית אליה מתייחסים כאל זונה. באים אליה כדי להנות וחוזרים אחר כך הביתה. ומי שרואה כך את הרפואה האלטרנטיבית ולא מאמין בכוח הריפוי שבה, זה מה שהוא ישדר למטופלים וכבר הוא מתחיל את הטיפול מתוך נקודת מוצא לא הרמונית ושלמה. אמונה זה דבר חשוב ומסר מועבר בצורה מילולית ובילתי מילולית ומסר כפול מאוד מבלבל ומתסכל ולכן כל מטפל צריך להבהיר לעצמו קודם, איך הוא רואה את הרפואה האלטרנטיבית ועד כמה הוא מאמין ביעילותה. מאיה

אסתי123

New member
מה הקשר????????

האם שמת לב שלא ענית על אף שאלה ששאלתי? האם יש בכוחך לעזור לאדם עם שברים, חוסר הכרה, התקף לב, סכרת נעורים, כוויות.....?????? האם לאדם כזה יש "כוח" לרפא את עצמו?????? אין צורך בהטפות מוסר! את מדברת עם ניצולת תאונת דרכים נוראית ששהתה בבית חולים למעלה משנה. אינני רואה כיצד רפואה משלימה מסוג כלשהו היתה עוזרת לי במצב בו נמצאתי. למרות הכם, אני יודעת ומאמינה גדולה בכוחה של הרפואה המשלימה. בכוחה של המודעות. וכן, בכוח הריפוי העצמי. לא בכל מצב ולא בכל מיקרה. וכן, אני שולחת מטופלים לרפואה קונבנציונלית במיקרים בהם אני מוצאת צורך בכך. ואין זה פוגע ביכולת הטיפול שלי אלא להיפך! קיצוניות היא דבר טיפשי ומסוכן.

m_katzmann

New member
בכל אדם טמון הכח לעזור לעצמו

אדם ששבר רגל, לא במקרה שבר אותה. גם אדם שנקלע לתאונה לא במקרה נקלע לאותה התאונה. אדם שאין בו עוד כוח לרפא את עצמו ולמצוא את הכלים לריפוי לא רוצה יותר לחיות ומה הטעם להחיות אותו באופן מלאכותי? האם תחזירי לו את שמחת החיים האבודה שלו? לאיזה חיים תחזירי אותו? אז מה הם בעצם שברים? האם אלה הם השברים הפיזיים או אלה הרגשיים? אני בטוחה שבאותה התקופה לפני השברים הפיזיים הרגשת שבורה לגמרי. היית חייבת להגיע למצב הזה כדי לצמוח ממנו. ולכן כל מחלה היא אפשרות לפריצת דרך וכל מעקף שלה הוא בעצם סגירה אטומה יותר של ההדחקה שתגרום במוקדם או במאוחר להתקפה קשה יותר. וכן, בעזרת רפואה אלטרנטיבית ניתן לרפא סכרת נעורים ועדי טיפל בילדה בת 10 שסבלה מסכרת נעורים ברמה של 600 והוריד אותה לרמה של 200 בכמה טיפולים בודדים ברפלקסולוגיה. האם זה בזכות "הכח" שלו? בהחלט לא. הילדה נתנה את עצמה, רצתה בטיפול ולא במקרה דווקא היא הגיעה אליו. אל אדם שנולד עם שרירים רפויים ואוהב את מה שהוא עושה ומעניק אהבה כה רבה אל כל הסובבים אותו. דרך אגב רק עכשיו כאשר אני כותבת שורות אלה אני שמה לב לקשר השפתי של המילה רפואה והרפיה - שניהם לא במקרה באים מאותו השורש. אדם צריך להאמין במה שהוא עושה. יתכן שטיפשים יכנו אותו טיפש. יתכן שיכנו אותו מסוכן לציבור. אנשים גדולים ממני נרצחו בגלל שאנשים טיפשים חשבו שהם מסוכנים. את תמיד לוקחת הכל באופן כל כך אישי ודווקא מטיפה לאחרים על חוש הומור. ושוב, אני מבינה את המקום בו חלק גדול מהמטפלים נמצא ואת הרקע לזה. ומי שמרגיש יותר בטוח כך, ומי שמרגיש שכך צריך לעשות - סבבא שימשיך בדרכו שלו. אולי יום אחד הוא ישתנה ואולי גם לא. אולי יום אחד אני אשתנה ואולי גם לא. לדעתי על כל פנים יש בכל אחד מאיתנו כוחות ריפוי אדירים ותפקידי הוא לאפשר לאדם להאמין בכוחו ולהוציא את כל הטוב שבו מתוכו. הכוח שלי הוא משני בלבד. אני לא מאמינה ב"כוחות ריפוי" של מטפלים. אני כן מאמינה בכוחו של כל אדם לדלות מעצמו כוחות שיכולים לפרוץ החוצה ולהעצים לא רק אותו אלא גם להקרין המון אור לסביבתו הקרובה. מאחלת לכולנו סוף שבוע של המון אור ואהבה , מאיה

מיה את ממש מקסימה../images/Emo24.gif

ונדמה לי שאת מדברת על משהו שהוא מעבר לרפואה המשלימה ... מעבר לרפואה האלטרנטיבית... שיהיה לך רק אור ואהבה. עינת

טיפולי קסם 2 (תיקון)

(יעל - זו הודעה מתוקנת, את השניה בבקשה למחוק) (כל הכתוב כאן הוא דעתי האישית והלא-מחייבת. אל תקחו את זה אישית) "ועדי טיפל בילדה בת 10 שסבלה מסכרת נעורים ברמה של 600 והוריד אותה לרמה של 200 בכמה טיפולים בודדים ברפלקסולוגיה. (שאלות שאני חייב לשאול, למרות שאינן קשורות לטיעון המרכזי שלי: בכמה מקרים של סכרת נעורים עדי טיפל? האם בכל המקרים היו לו הצלחות כל-כך דרמטיות? האם המטופלים שלו, שנה או שנתים אחרי הטיפול, חיים ללא אינסולין? אבל כל השאלות האלה לא קשורות לטיעון המרכזי שלי, שהוא: ) "האם זה בזכות "הכח" שלו?" לדעתי, כן - או בזכות ההשגחה הפרטית של הילדה ושלו. או, למי שלא מאמין, בזכות המזל הטהור. אין לי בעיה להודות בכך שיש מטפלים שיכולים (לפעמים) לעשות דברים שנראים כמו קסם - אבל גם אין לי בעיה להודות שאני לא יכול להבטיח דבר כזה לאיש, ודאי שלא דרך האינטרנט. עדי מתלונן על תשובות "מהראש ולא מהרגש", אבל שוכח שאין דרך לאבחן ולטפל דרך הרשת. הוא מתלונן שאנחנו לא מפנים לרפואה משלימה, אבל לא לוקח בחשבון שלא כולם יגיעו אליו - חלק יגיעו אל מטפלים מעולים, חלק אל "רגילים", וחלק אל שרלטנים. כשאני מפנה מטופל, ואין לי דרך לדעת אל מי יגיע - אני מנסה לודא שלא ייגרם לו נזק נוסף. ולכך מכוונת ההפניה לרופא. כשמגיע אלי אדם לטיפול, אני יכול לעשות איתו כל מיני דברים - כשהוא בא לייעוץ, אני יכול רק לייעץ. ולא לייעץ להיבדק אצל רופא, לדעתי האישית, זו רשלנות מקצועית. שלושה מטופלים שלחתי אל רופאים בימי חיי - שניים עם מצוקה נשימתית (שנזקקו לניתוח דחוף), אחת עם דימום שלא בזמן מחזור. לשלושתם אני, אישית, לא יכולתי לעזור באותו הרגע. אם עדי חושב שהוא יכול לעזור דרך הרשת, שיעזור - אבל אם הוא חושב שכל מטפל אחר יכול לעזור כמוהו, הוא (לדעתי) טועה. מאוד יתכן שעדי הוא אחד מאותם "קוסמים" שמצליחים לעשות ניסים - אבל לא כולם יכולים לעשות זאת, ודאי שלא כולם רשאים להבטיח זאת. "אדם ששבר רגל, לא במקרה שבר אותה. גם אדם שנקלע לתאונה לא במקרה נקלע לאותה התאונה." במילואים הבאים בג´נין, אני רוצה עם הפלוגה שלי חובש קרבי, ולא מטפל הוליסטי. ואם אעלה על מוקש, אני מקווה שאותו חובש יקשור לי חסם עורקים ולא יספר לי ש"לא במקרה עלית על מוקש" (מה שאולי נכון אבל לא עוזר לי כרגע). בבית-החולים, אחרי שאצא ממצב סכנה, יהיה זמן לדבר על כל נושא שבעולם. "אדם שאין בו עוד כוח לרפא את עצמו ולמצוא את הכלים לריפוי לא רוצה יותר לחיות ומה הטעם להחיות אותו באופן מלאכותי?" הרבה אנשים מתו מוות קליני, הוחזרו לחיים בעזרת הרפואה ה"קונבנציונלית", ומצאו בחייהם טעם רב. עם כל הכבוד לכל יכולות הרפואה המשלימה, אדם ששבר רגל צריך קודם-כל גבס, ורק אחר-כך יהיה טעם לבדוק מדוע נכנס למצב בו נשברה רגלו. אדם שנקלע לתאונת דרכים וקיים חשש לנזק לעמוד השדרה הצוארי, אין טעם לדבר איתו עכשיו על "למה נקלעת לתאונה" - צריך לקבע את ראשו ולמנוע נזק נוסף, לבדוק שאין פגיעות בגלגולת ובמוח, ועוד. ולצורך זה אני אעדיף אמבולנס על המטפל האלטרנטיבי הטוב בעולם. אחרי שעבר מצב החירום, אחרי שהסכנה חלפה, אחרי שוידאתי כמיטב יכולתי שלא ייגרם נזק ארוך-טווח כתוצאה ממניעת טיפול כלשהו - אז הזמן לשיחות נפש וטיפולים משלימים למיניהם. ואם הוא עדין יחשוב שאין טעם לחייו, גם לזה יש פתרון. (וכמובן שכל הנ"ל הוא רק דעתי, שאינה מחייבת אף-אחד)

m_katzmann

New member
ושוב אותה הקושיה

היי דוד, אנחנו חלוקים במהות הבסיסית של הרפואה האלטרנטיבית. אתה לא סומך עליה בקטעים הקריטים ופעם ולא כל כך מזמן גם אני חשבתי כך. ושוב אני לא כופה את דעתי על האחרים. אני לא חושבת שאני צריכה להפנות אף אדם לשום מקום, כי אני סומכת עליו שיגיע למקום הכי נכון עבורו. אסתר שאלה אם מישהו הצליח כבר בטיפול בילד חולה בסכרת נעורים והתשובה היא כן. כשאתה מפנה מטופל לרפואה הקונוונציונלית איך אתה יודע לאן הוא יגיע, יתכן שהוא יגיע לרופא כמו הרופא המטפל של אחי שלמרות המלצת הנוירולוגית התעקש לא לעשות לו מיפוי לב (דבר שהתגלה כטעות גדולה כי היו לו שם 3 חסימות) ויתכן שהוא יגיע לרופא טוב יותר. כנל לגבי הרפואה האלטרנטיבית, ואם תרצה לגבי כל שטח בחיינו. כשאני אהיה במצב חירום, אני כן ארצה שיהיה לידי מישהו שירגיע אותי כי גוף רגוע יכול לשקם את עצמו טוב יותר, כשאני אהיה במצב חירום אני כן ארצה שיהיה מישהו איתי שיעשה לי דמיון מודרך ויביא את התקווה מהתת מודע למודע, דבר שיעזור לי לשרוד, בפעם הבאה כשאהיה במצב חירום אני כן אסמוך על מישהו שילחץ לי ברגל וישחרר לי את החסימה בעיין. בפעם הבאה שאהיה במצב חירום לא אתן לאף אחד להזריק לי עוד סטרואידים שיעשו לי נזק בלתי הפיך רק כדי לגרום לשיפור ומהיר. אז גישתנו לחיים אמנם שונה, וכן גם גישתנו לרפואה האלטרנטיבית. לי טוב עם האמונה שבי ואינני חושבת שאני פוגעת במישהו רק בגלל שאינני מייעצת לו לפנות לרפואה הקונוונציונלית. יש כל כך הרבה רופאים בעולם וכל רופא לא יתן לך בדיוק את אותו המרשם לאותו האדם. יש כל כך הרבה מטפלים אלטרנטיבים וכל אחד מטפל בדרך בה הוא בחר לעצמו, בדרך בה הוא מאמין שתעזור לפונה אליו. דוד, אתה הוצאת כאן הרבה דברים מהקשרם, כדי להדגיש עד כמה אתה צודק וזה רק מוכיח עד כמה אתה זקוק להדגשים הזועקים האלה. שממש לא נעימים לעיין (שלי לפחות - אולי בזכות כל הסטרואידים שהיא חטפה כדי להצילה).
מאיה

בד"כ, כשאני מפנה לרופא, אני משתדל

לומר למטופל איזה בדיקות לדרוש, ומה להדגיש בסיפור המקרה. נכון שיש רופאים גרועים. נכון שגם רופאים טובים יכולים לגרום נזק. וגם אני, אחרי שהונח חסם-העורקים והוחדרה האינפוזיה, כנראה ארצה לדבר עם מישהו - אבל אחרי. בשום אופן לא במקום. הדברים שההוצאתי מהקשרם קשורים לעובדה שעוד איש לא פנה לכאן מייד אחרי עליה על מוקש, או תאונת דרכים, לבקש עצה בזמן אמיתי - אבל כן פונים לכאן אנשים במצבים קשים, שחלקם עלולים להחמיר מאוד אם לא תהיה התערבות רפואית קונבנציולנלית בטווח הקצר. אם אין סכנה של החמרה מיידית במצב, נכון - אפשר לוותר על טיפול מערבי. אבל איך, דרך האינטרנט, אפשר לוודא שאין סכנה? איך את, כמטפלת, מוכנה לקחת אחריות כזו על עצמך? לי, אישית, יש נסיון רע מאוד מהרפואה המערבית - אבל אני יודע שכשנולדתי, ללא הרפואה המערבית אני ואולי גם אמי היינו מתים. אני יודע שכאשר אחי נפגע בעינו, הרפואה המערבית הצילה את הראיה שלו. אני יודע שכאשר חבר שלי נפצע בעזה מאבן בפרצוף, בלי רופאים שישחזרו לו את הלסת הוא לא היה יכול לאכול היום אוכל מוצק. עם כל הכבוד, מה את יכולה להציע לאדם שנשברה לו הלסת? לאשה ששוכבת כבר יום שלישי בחדר-לידה והתינוק לא יוצא? לתינוק שהתחיל לנשום את מי השפיר, כלומר נשם נוזל לפני שהספיק לצאת לאויר העולם, ולמעשה טובע? לאדם שפיסת מתכת נתקעה בעינו, וגרמה נזק פיזי וזיהום? נכון שיש המון מטפלים. נכון שיש המון רופאים. לא תמיד יש המון זמן. ודרך אגב, לא טענתי שעדי לא הצליח לעזור לילדה עם סכרת נעורים - שאלתי אם הדבר רפטבילי, כלומר אם עדי יכול לעשות זאת עם עוד מטופלים, ואם העזרה שהוא נתן ארוכת-טווח, כלומר האם שנה או שנתים אחרי הטיפול המטופלים לא זקוקים לאינסולין. אם התשובות לכל השאלות הנ"ל הן כן, אשמח לקבל את הטלפון שלו, להעביר אליו מטופלים וללמוד ממנו. הגיעו אלי אנשים עם בעיות גב, גם כאלה שבקושי יכלו ללכת מרוב כאבים ואחרי טיפול או שניים רקדו סטפס. ליתר דיוק, היו שנים כאלה. וטיפלתי עד היום במאות אנשים. אצל רובם ההטבה פחות דרמטית, ולכן אני לא מבטיח הצלחות מיידיות. והיו גם כאלה שלא עזרתי להם. אני מקוה שלא הזקתי לאף-אחד. אבל אני ריאליסט, ויודע מה אני יכול ומה לא, ויודע מה המצב החוקי במדינה, ומה מערכת הצפיות ממטפל בארץ, ואין טעם להתעלם מכל הנ"ל. אני סומך על הרפואה האלטרנטיבית יותר משאני סומך על המערבית - אבל אם למישהו יש סימנים של אפנדיציטיס, אני אשלח אותו לרופא. ואם (שוב) יגיע אלי מטופל עם מצוקה נשימתית, כתוצאה מהגדלה של בלוטת התריס, אני אשלח אותו למיון. אבל כמובן שזה רק אני.

למעלה