הודעה חשובה

almost

New member
הודעה חשובה../images/Emo88.gif

למרות כל העליהום שהיה באשמתי (אני והפה הגדול שלי) פנו אלי כבר כמה בנות שהתעניינו באופציה שאנחנו נסייע לבנות שרוצות להניק. אז אם יש עוד בנות שמוכנות להיכנס לרשימה ולהרוחיב אותה אני עדיין מחכה ב- [email protected] למי שרצינו שזה יגיע - זה הגיע וזה הכי חשוב

דיאנה1

New member
יופי ../images/Emo45.gif אני שמחה לראות שההערכה

שלי היתה נכונה ובאמת רוב הבנות שמחו על היוזמה. ואני בהתלבטות. אני כמובן מאד רוצה לעזור, אבל אני חוששת שבהעדר ידע מקצועי התועלת תהפוך לנזק. למשל, כמו בסיפור של ענתש: איך הייתי יכולה לעזור לה? בטח הייתי יודעת לעשות עוד פחות ממדריכת ההנקה בבית החולים. מה דעתכן? מה אנחנו יכולות לעשות בלי להזיק?

ציפי ג

New member
במה אני חושבת שאנחנו עוזרות ../images/Emo104.gif

בשאלה כמו: למה התינוק יונק שעה וחצי? בשאלה כמו - אמא שלי משגעת אותי, בעלי מטריף עלי את דעתי, ואני רק קוצה לבכות. בשאלה כמו -התינוקת נורא משתעלת בהתחלה . יש מגוון של שאלות שאינן קשורות דווקא לטכניקה אלא לנסיון. בהן אנחנו יכולות לעזור. אנחנו יכולות גם לעזור בלהמליץ לפנות ליועצת. לפעמים יולדת חושבת שההתנהגות של הילד נורמלית, הוא בוכה ורוצה לינוק כל הזמן, אבל כששואלים כמה חיתולים רטובים יש מתגלת בעיה. בעצם הייתי מגדירה את הענין כתומכת, מידע ראשוני באשר להנקה, ואיך ממשיכים איתה . גם צריך להבין שיש נשים שבאופן עקרוני לא התכוונו להניק כלל, או לא היניקו בעבר, ואם הן תגענה ל6 שבועות הנקה, זה רווח נקי של התינוק. כלומר הגם שאני סבורה שהנקה מלאה עד גיל חצי שנה זה אלמנטרי עבורי, צריך לקחת בחשבון שזה לא אלמנטרי עבור כל אחת.

zimes

New member
לדבר, לשאול, להקשיב, להרגיע

קודם כל - כל מה שעושים בפורום, רק ביתר קלות. במקרה של ענתש - במידת מה, מה שאמא שלה עשתה זה מה שאנחנו יכולות לעזור בו: להרגיע, לא ליאש, להפנות ליועצת. עוד נושא בו אני מרגישה שאמא אחרת, לא מקצועית, יכולה לעזור הוא אווירה -בהתחלה, אני לפחות, הצלחתי להניק כשאמא שלי היתה, כשהיועצת היתה. היה לי קשה יותר כשהייתי לבד. יש משהו משקיט בנוכחות אוהדת.

almost

New member
אני לא מדברת על עזרה מקצועית

אבל כשם שיש כאלו שישמחו להסביר להן שהחלב שלהן לא שמן מספיק - או כהגדרתן "דליל" אנחנו נהיה המשווה - נעזור להן להבין שהחלב שלהן זה הכי טוב. לגבי בעיות - אם זה בעיה כמו סדקים וכאלה הרי אין כמונו, לגבי הבעיה של ענת - מי ש"שעזרה" לה היתה פרו הנקה בערך כמו אלו שחושבים שפורמולה זה אחלה אוכל

פישון

New member
איך גיסתי עזרה לי, רק מנסיון

גיסתי הניקה 10 חודשים לפני שילדתי, והכי הרבה היא עזרה לי דווקא בדברים הרבה יותר קטנים: התינוקת נראית מאד מסתדרת עם ההנקה (חשבתי שהיא נחנקת) את מסתדרת יופי אתה (כמעט אשפזתי את עצמי ב"אמהות לא כשירות") כן, בהתחלה הם יונקים הרבה ולא לפי שעות. אח"כ הם יונקים פחות, אבל לא לפי שעות... כן, הם לפעמים מעדיפים צד אחד (שיכול להשתנות עם הזמן) כן, ישנתי עם חזיה ושני פדים כמה חודשים (אז אני לא היחידה שמרגישה בלילה כמו ממטרה). כן, יש לי משברים שאני לא מבינה למה עשיתי את הילד הזה ולמה אני מניקה אותו. ואז הוא מחייך אלי.. ואז הייתי הרבה יותר רגועה. אני חושבת שיש לכן יוזמה נפלאה, כי לפחות אצלי לא אמא שלי ולא חמותי הניקו, אז אין אף אחד שסתם ירגיע. אני מקווה שמי שרוצה לנצל את ההזדמנות תקפוץ על זה. מאיה

meravlior

New member
אני בהחלט חושבת שאנו יכולות לעזור../images/Emo45.gif

נשים אחרי לידה צמאות לשיתוף עם כאלו שיכולות להבין את המקום האמוציונלי והמיוחד בו הן מצויות, ואנחנו בהחלט יכולות להיות שם עבורן. ואין זה משנה אם זו לידה ראשונה או שניה, לעיתים נשים שכבר ילדו בעבר ולא עלה בידן להניק מראש מוותרות על האפשרות (המדהימה) לנסות להניק את התינוק השני. רק אתמול שוחחתי עם אם לילדה וכעת בהריון שני, וניתן לשמוע את החששות הכבדים שלה אחרי ניסיונה המר בהנקה. הצעתי לה לבדוק את הפורום הזה, ולזכור שאם היא רוצה יש מספר מקורות עזרה ומידע שהיא יכולה לסמוך עליהם. לצערי, "מדריכות/יועצות" הנקה בבתי החולים פעמים רבות מטרפדות את הרצון הזה, אם מחוסר ידע/חשק/זמן ואין לי מושג עוד למה.

צמד חמד

New member
סליחה שאני שוב מתפרצת לכן../images/Emo39.gif

כאמור, אני עדיין לא בהריון אך מנסה להכנס, וגם קוראת להנאתי את הפורום שלכן. טוב, נו, מכורה לגמרי. כבר עשר שנים אני חולמת על להיות אמא ותמיד היה לי ברור שאניק. רק כאן גיליתי שלא לכולם זה כל-כך ברור. למרות הביקורת והמחלוקות שהיו, אני בטוחה שכולן בפורום הריון ולידה מבינות שהכוונה היתה מאוד טובה וגם מועילה. כמובן שאני לא מדברת בשמן, אך עובדה שיש פונות לעזרה ותמיכה, מאז היוזמה שלכן. הביקורת, לפחות מצידי, היתה רק על הדרך. אני מאוד מאוד מעריכה את הנכונות של חברות פורום הנקה להעניק תמיכה אישית לכל יולדת ואני בטוחה שרבות זקוקות לכזו תמיכה. אני רק מקווה שעוד תהיו כאן כשאני אלד ושאוכל להעזר בכן כשיבוא זמני. אני מודה לכן מקרב לב ומתנצלת על כל חלק שהיה לי בבלגן!

תודה וכייף לשמוע גם דעה טובה../images/Emo9.gif

בכלל מחזיקה לך 20 אצבעות שילך לכם... ולפי הכינוי אתם נשמעים צמד חמד... המון המון בהצלחה

צמד חמד

New member
תודה רבה! ../images/Emo140.gif

בעלי חמד ואני משלימה אותו לצמד, זו חלוקת הכוחות בינינו. ואני מקווה שעשרים האצבעות שאת מחזיקה לנו יעזרו. אנחנו רק בחודש שני של נסיונות, ומי יודע? אולי הפעם זה מצליח לנו? נשאר עוד שבוע וחצי כדי לדעת, אך אני בינתיים ממשיכה בחיי מבלי לחשוב על זה יותר מדי. ממשיכה לקרוא כאן בכיף!

צמד חמד

New member
באמת???../images/Emo12.gif

ממש לא התכוונתי לזה ואם הייתי יודעת שזו המשמעות, ממש לא הייתי קוראת לעצמי כך. ממש אין לי ציצים, אז זה גם לא רלוונטי. אפשר פשוט לפתור את הבעיה בכך שאזדהה בשמי האמיתי: שרון. נעים מאוד!

דיאנה1

New member
הי שרון, דווקא שם נהדר לפי כל פירוש

מקווים לראות אותך כאן! בהצלחה ולידה קלה.

למעלה