הודעה חשובה ודחופה!

SHARON1G

New member
הודעה חשובה ודחופה!

לפני כמה שבועות שאלתי כאן בפורום על הרב אברהם זגדון. נתקלתי בחוסר התייחסות ואף בהתעלמות מכוונת. האם ישנה סיבה לכך? האם אמרתי משהו שפגע במישהו? אני מאוד מעוניין לדעת מה דעתכם. אנא, אחים יקרים, קצת יחס..

אני גם שאלתי ואלו ...

התשובות שקיבלתי -עדיף לא לדבר על זה !!! -הבנתי שהוא לא באמת רב הוא איש פשוט שמצליח לזעזע את חסידות ברסלב -זה שמטטאים אותו מתחת לשטיח גם לי לא מובן אני יודעת שיש מלא חברה שדוהרים אחריו . הוא גם נותן הרצאות כל ראש חודש , אני חושבת בירושלים בהצלחה

SHARON1G

New member
אני שמעתי עליו..

דברים טובים, אני לא מבין מה הנימוקים של אלו אשר מגדפים אותו. הייתי שמח לדעת אילו דברים הביאו לכך?

D BOOK

New member
אנסה לבאר קצת

הרבה מזקני אנ"ש החרימו אותו בגלל שהיה ידוע להם מה שידוע. אנחנו האנשים הפשוטים לא רוצים לדבר יותר מידי על אף אחד מישראל, לכן עונים בקצרה שהחרימו אותו (בלשון עדינה מאד) ועוברים הלאה. שומר נפשו ירחק. נקודה למחשבה, במשך כל קיומה של חסידות ברסלב, כל אחד שהוא משפיע, קבל את הדעת של רבינו דרך הרב שלו, הרב שלו גם כן קבל דרך הרב שלו...מתלמיד לתלמיד ככה עד ר' נתן ורבנו הקדוש. הי"ת יברר לנו את האמת בכל דרכיו.

מה שאתה עושה עכשיו

רק מגרה את היצר ללכת ולברר עליו יותר פרטיים למה שלא תנמק , ואולי נבין באמת ונעזוב את זה . אני יום אחד דיברתי עם בן אדם מבוגר הוא בעל משפחה איש רציני למד בישבה של ברסלבים או הגנוז משהו .. ואחרכך הוא עבר לזגדון ונתן לי נימוקים מפורשים למה עשה את זה .

SHARON1G

New member
כנראה שהכל השמצות..

אם אף אחד לא יודע ולא מעוניין לומר במה הוא לא בסדר אז כנראה שבאמת יש ברב זגדון משהו מיוחד. אני אלך לשיעור שלו ואיווכח בעצמי ואז אדווח לכם מה התרשמותי. האיש הזה מסקרן אותי יותר ויותר.

SHARON1G

New member
לחשוד בכשרים..

זה חילול ה' גם כן. האנשים שמשמיצים ולא יודעים בעצמם מהו הדבר הלא בסדר שעשה הרב זגדון. גורמים לאנשים שכמותי להרגיש שהם חושדים בכשרים ללא שום סימוכין!!

D BOOK

New member
אבל "הכשר" לא מכחיש את החשדות

אם לא נשמע לגדולי ברסלב שקבלו מרבם ורבם מרבם עד לר' נתן ולרבנו.... למי נשמע לכל הרוחות ? אם את/ה רוצה תברר/י עם אחד משפיעי ברסלב המוכרים. אם את/ה רוצה ללכת על עיור כמו כבשה...הדרך פתוחה ואף קלה יותר. לפחות עצה אמיתית תתפלל/י שהי"ת יראה לך את הדרך האמיתית כרצונו. בשורות טובות ישועות ונחמות.

Sparklina

New member
זה בעייתי

הכוונה שלך מאוד טובה, אבל זה בעייתי לפזר רמיזות ואמירות ולא לתת להן "כיסוי". זה גם עלול לדרבן אנשים כן להתקרב אליו כדי לראות במה מדובר (אם אכן הוא לא באמת כשר, ואני לא אומרת שכך הוא הדבר כי אני לא יודעת במה העניין), וזה גם יכול לעורר באנשים מחשבות שייתכן שהן הרבה יותר גרועות ממה שהוא עשה (אם אכן הוא עשה, ושוב- אני לא אומרת שהוא עשה או אמר משהו רע). בנוגע לדברי הרבנים- הקב"ה ברא לנו מוח משלנו ויכולת לחשוב- ואם רב מסויים אומר על רב אחר שהוא לא כשר, זה לא אומר שאוטומטית צריך לקבל את דבריו. ואני אומרת ארת זה מתוך כבוד עצום ולא מתוך זלזול, חלילה. בכל זאת עברו כמה וכמה דורות מרבי נתן, שלא דיבר ישירות על הרב זגדון (מן הסתם).

D BOOK

New member
יש פסוק אאל"ט שאומר:

עַל-פִּי הַתּוֹרָה אֲשֶׁר יוֹרוּךָ, וְעַל-הַמִּשְׁפָּט אֲשֶׁר-יֹאמְרוּ לְךָ--תַּעֲשֶׂה: לֹא תָסוּר, מִן-הַדָּבָר אֲשֶׁר-יַגִּידוּ לְךָ--יָמִין וּשְׂמֹאל. אנחנו אמורים לשמוע לקול הצדיק ע"י רבני ברסלב דהיום, על אחת כמה וכמה שלא מדובר פה ברב אחד שיצא חוצץ כנגד האיש, אלא על רוב משפיעי זקני ברסלב. מי שליבו חפץ לשמוע לקול הצדיק, שמדבר דרך גדולי אנ"ש...אשריו ואשרי חלקו. מי שליבו חפץ ללכת אחר שרירות ליבו המסתקרן, בגלל שאיזה דיבוק אחד לא הסביר מדוע רבני ברסלב יצאו כנגד האיש...אשריו ואשרי חלקו גם כן. מי שלא מאמין לא לדיבוק ולא לשרירות ליבו המסוקרן, שישאל בעצמו את אחד מזקני ברסלב...ובא ציון לגואל.

Sparklina

New member
הגישה הזאת מזלזלת ומקוממת ../images/Emo41.gif

הגיע הזמן שתתחיל לכבד גם כאלה שדעתם שונה מדעתך. אין לך זכות להיות כל כך שיפוטי ולרשום דברים על אנשים שלא מסכימים איתך שהם פועלים לפי "שרירות ליבם" או "אם את/ה רוצה ללכת על עיור כמו כבשה" (כמו שכתבת ל- SHARONG1) ועוד כל מיני פנינים? אני מאמינה שאנחנו צריכים להקשיב לרבנים ולכבד את סמכותם, אבל זה לא אומר שאנחנו לא צריכים להפעיל את כושר החשיבה והשיפוט שלנו. בודאי שכאשר מדובר בנושא שהוא לא הילכתי-פרופר. ואני ממליצה לקרוא היטב היטב את הלכות לשון הרע ושמירת הלשון של החפץ חיים.

Sparklina

New member
דיבוק,

כמו שאמרתי- הכוונה שלך טובה (הרי בודאי התכוונת למנוע השפעות שאתה חושב שהן לא טובות מהזולת), אבל התוצאה קצת בעייתית. גם תזהר באופן שבו אתה אומר את הדברים של הרב זגדון. להלכות לשון הרע (אני לא יודעת אם סתרת אותן או לא) יש שורשים מאוד גבוהים. אני אומרת את זה לטובתך.

jacobemden

New member
אולי כדאי להביא הוכחות

בכל מקרה כרגע כל הענין הוא חילול ה', לכאן ולכאן. כדאי היה אם כן להביא הוכחות לדרכיו (אם הוא כל כך נורא ודאי מצווה להודיע על כך ברבים, לא כן?). על כל פנים אם גדול רבני ברסלב הוקיעו אותו באמת, היכן כתבי החרם כנגדו? האם מישהו יכול לפחות להעלות לכאן מכתב אחד כזה?

D BOOK

New member
בואו נעשה סדר בדברים...

דבר ראשון, אני מצטער אם נשמעתי כאחד שלא מכבד את השני, הרי אנחנו פה בשביל שיחת חברים ולברר את נקודת האמת...אז כמובן שלא הייתה לי שום כוונה חלילה וחס לפגוע או לזלזל במישהו. שאמרתי ללכת על עיוור כמו כבשה, לא התכוונתי להתנשאות או להיות שיפוטי, אלא השתמשתי במטפאורה שחז"ל נתנו לעם ישראל שהולכים ללא הצדיק שנקרא הרועה...ועם ישראל נקרא כמה וכמה פעמים בלשון של צאן או כבשה... דבר שני, כנראה שטעיתי שהתחלתי לספר קצת אודות זגדון...כי ידעתי שזה עלול להגיע לחילול ה', לכן העדפתי לענות במסר, ועניתי לכמה חבר'ה במסר. עכשיו לעניין עצמו, לפני 4,5 שנים בערך, שמעתי בשם כמה ראשי ברסלב שאמרו לא להתקרב לאברהם זגדון ולא לקרוא בספריו, לא עשו חרם, נידוי או קונם זה או אחר(למיטב ידיעתי) , אלא רק אמרו לא להתקרב. התיאוריה שלו היא שכל מה שנעשה בין באונס בין ברצון הינו רצון הי"ת...אמנם יש הנהגה כזו, אבל היא תתגלה לעתיד לבוא רק אחרי גילוי משיח בן דוד שיגלה "וידע כל פעול כי אתה פעלתו"...כרגע יש גם בחירה לאדם..כמו שתורה הקדושה מעידה "ונתתי לך...ובחרת בחיים"...סימן שיש בחירה. חוץ מזה, היה לי באותה תקופה חבר שהיה בקהילה שלו, וספר לי קצת מה הם עושים...אז נתחיל בזה שם היו עושים על האש כל יום, יושבים ביחד ואוכלים כבש...בעוד אומרים שזה רצון ה'. עוד דבר זה שהיה איתו סיפור של אשת איש, ואז היה את סיפור הרבנים שאמרו לא להתקרב. בעוד שהתלמידים שלו אמרו שזה היה רצון ה', ותיקון מאת ה'. עכשיו, אחרי שעברו כמה שנים מכל זה, יתכן שאותו אדם עשה תשובה, זאת איני יודע, רק בוחן ליבות וכליות. חוץ מזה ידוע באנ"ש מה שהזכרתי שרב צריך לקבל מרב, ורבו מרבו...עד לר' נתן...וככה גם כל גדולי אנ"ש של הדור הזה. אצל מי אותו אחד למד איני יודע, בוודאי שלא אצל מישהו מוכר מאנ"ש. לסיכום, מי שעדיין מסתקרן ללכת אליו...עצה שלי מהלב (חוץ מתפילה על זה) זה פשוט לשאול את אחד מזקני אנ"ש אודות האיש, והאם ראוי וכדאי להתקרב אליו. האמת שאני הייתי מפחד להתקרב, בגלל כל הסיפורים ובגלל מה שאמרו אז גדולי אנ"ש, אבל זה אני. כרגע אין לי עניין להמשיך ולדוש בנושא זה, כיוון שאמרתי את מה שעל ליבי, למרות שכל הדיון יצא מכל פרופורציה הגיונית. אז נסיים בטעם טוב ובתקווה שנקיים את הצוואה של רבנו (בתורה האחרונה שאמר בחייו) שעלינו לחפש ולבקש מאד מאד אחר מנהיג אמיתי...לא סתם רבנו כפל את התיבה מאד...

למעלה