בואו נעשה סדר בדברים...
דבר ראשון, אני מצטער אם נשמעתי כאחד שלא מכבד את השני, הרי אנחנו פה בשביל שיחת חברים ולברר את נקודת האמת...אז כמובן שלא הייתה לי שום כוונה חלילה וחס לפגוע או לזלזל במישהו. שאמרתי ללכת על עיוור כמו כבשה, לא התכוונתי להתנשאות או להיות שיפוטי, אלא השתמשתי במטפאורה שחז"ל נתנו לעם ישראל שהולכים ללא הצדיק שנקרא הרועה...ועם ישראל נקרא כמה וכמה פעמים בלשון של צאן או כבשה... דבר שני, כנראה שטעיתי שהתחלתי לספר קצת אודות זגדון...כי ידעתי שזה עלול להגיע לחילול ה', לכן העדפתי לענות במסר, ועניתי לכמה חבר'ה במסר. עכשיו לעניין עצמו, לפני 4,5 שנים בערך, שמעתי בשם כמה ראשי ברסלב שאמרו לא להתקרב לאברהם זגדון ולא לקרוא בספריו, לא עשו חרם, נידוי או קונם זה או אחר(למיטב ידיעתי) , אלא רק אמרו לא להתקרב. התיאוריה שלו היא שכל מה שנעשה בין באונס בין ברצון הינו רצון הי"ת...אמנם יש הנהגה כזו, אבל היא תתגלה לעתיד לבוא רק אחרי גילוי משיח בן דוד שיגלה "וידע כל פעול כי אתה פעלתו"...כרגע יש גם בחירה לאדם..כמו שתורה הקדושה מעידה "ונתתי לך...ובחרת בחיים"...סימן שיש בחירה. חוץ מזה, היה לי באותה תקופה חבר שהיה בקהילה שלו, וספר לי קצת מה הם עושים...אז נתחיל בזה שם היו עושים על האש כל יום, יושבים ביחד ואוכלים כבש...בעוד אומרים שזה רצון ה'. עוד דבר זה שהיה איתו סיפור של אשת איש, ואז היה את סיפור הרבנים שאמרו לא להתקרב. בעוד שהתלמידים שלו אמרו שזה היה רצון ה', ותיקון מאת ה'. עכשיו, אחרי שעברו כמה שנים מכל זה, יתכן שאותו אדם עשה תשובה, זאת איני יודע, רק בוחן ליבות וכליות. חוץ מזה ידוע באנ"ש מה שהזכרתי שרב צריך לקבל מרב, ורבו מרבו...עד לר' נתן...וככה גם כל גדולי אנ"ש של הדור הזה. אצל מי אותו אחד למד איני יודע, בוודאי שלא אצל מישהו מוכר מאנ"ש. לסיכום, מי שעדיין מסתקרן ללכת אליו...עצה שלי מהלב (חוץ מתפילה על זה) זה פשוט לשאול את אחד מזקני אנ"ש אודות האיש, והאם ראוי וכדאי להתקרב אליו. האמת שאני הייתי מפחד להתקרב, בגלל כל הסיפורים ובגלל מה שאמרו אז גדולי אנ"ש, אבל זה אני. כרגע אין לי עניין להמשיך ולדוש בנושא זה, כיוון שאמרתי את מה שעל ליבי, למרות שכל הדיון יצא מכל פרופורציה הגיונית. אז נסיים בטעם טוב ובתקווה שנקיים את הצוואה של רבנו (בתורה האחרונה שאמר בחייו) שעלינו לחפש ולבקש מאד מאד אחר מנהיג אמיתי...לא סתם רבנו כפל את התיבה מאד...