הודעה וירוס/רוגלה

guyre2

New member
הודעה וירוס/רוגלה

שלום רב,

ההודעה הזו קופצת אצלי במחשב לאחרונה.

אפשר את עזרתכם בטיפול?

תודה מראש!

Piav

New member
הוראות

ההודעה הזו שצילמת מוכרת לי משרשור ארוך שלא הניב תוצאות בעבר. מבדיקה שביצעתי בזמנו על האתר, מדובר ככל הנראה ביישום פרסומי שנכתב בישראל תחת כיסוי כוזב של אפליקציית וואטסאפ המותאמת למחשב. בהתאם ל"מוצר כחול לבן", התיעוד ברשת חסר בלשון המעטה.

ננסה כמה צעדים:

1. כדי לוודא שאכן מדובר באותו מקרה, לחץ על "יותר פרטים" ברגע שמופיעה ההודעה וספק את המידע שיופיע.
2. הפעל את AdwCleaner.
3. הפעל את Hitman Pro (הוראות + הורדה).

אחרי ביצוע 2 ו-3, עדכן כאן באשר לממצאים.

guyre2

New member
תוצאות

שוב שלום.
תודה רבה על ההכוונה.

להלן הפירוט:

1. קישור לפרטים נוספים באתר של AVAST:
http://tinyurl.com/pe8czsn

ומצ"ב הלוגים של שתי התוכנות הנ"ל.

Piav

New member
ניתוח מזיק: funtooki.com (טרויאני - Adware)

לאור מיעוט בחומר ברשת החלטתי להיכנס בעובי הקורה ולבדוק מה בדיוק קורה במערכת שלך. לאחר מעט חיפושים ובדיקה מקרוב (מאוד
), אלו הממצאים:

מדובר בתוסף פרסומי מקומי הפונה לקהל הגולשים הישראלי ואחראי על הצגת באנרים מתחלפים. לשם הרחבת חתך ההפצה, נעשה שימוש בהנדסה חברתית כמו גם פרסום רחב בפורומים שונים. לצורך יצירת מוטיבציה להתקנה, הוקם עמוד בעברית המבטיח לגולשים גרסה מיוחדת של אפליקציית המסרים Whatsapp למחשב הביתי; עמוד זה, כמו גם היישום עצמו, מאוחסנים על שרתי funtooki, אליהם נגיע בהמשך.

כפי שוודאי ניחשתם, לקובץ, שמשקלו 264kb בלבד, אין כל קשר לאפליקציית המסרים. ההתקנה מתבצעת במהירות, אך לא משאירה כל סימן במקום גלוי. ניתן לשער שבכך מצליח היישום לשטות במשתמשים וגורם, לפחות לחלקם, להאמין שלא בוצע כל שינוי במערכת. בדיקה דקדקנית יותר מגלה כי לאחר ההתקנה התווסף לChrome תוסף בשם Banner Extension, אשר אחראי לכמה מהצרות שלנו.

ההודעות שקיבלת מAvast מעידות על ניסיון התוסף לתקשר עם שרתי funtooki (המזוהים ע"י Web Shield כבעלי פוטנציאל להזיק) וכפי שניתן לראות, התקשורת נועדה לוודא כי התוסף מעודכן כל העת.

ולקינוח, הוראות הסרה
: בהוספה/הסרה של חלונות, חפש כניסות של Banner Extension ובצע הסרה מלאה. לאחר מכן, פתח את Chrome והקלד chrome://extensions. במידה והכניסה Banner Extension עודנה מופיעה שם, לחץ על צלמית פח הזבל שמופיעה לימינה ואשר את ההסרה. הצעדים הללו אמורים לסיים את סאגת Funtooki מבחינתך.

Piav

New member
תוספת: ניתוח פלטים וחיבה מוזרה לסרגלי כלים

מהפלטים שצירפת, לא נמצאו מזיקים. עם זאת, המערכת עמוסה לעייפה בסרגלי כלים וכל עוד אין לך חיבה מוזרה לסרגלי כלים מומלץ להסירם; הם צורכים משאבי מערכת, עלולים לשבש את זרימת הגלישה ולעיתים (או לרוב) פוגעים בפרטיותך.

סרגלי הכלים שהצלחתי לזהות מסריקת הפלטים מופיעים בנתיבים שלהלן: C:\Program Files\OApps, C:\Program Files\DefaultTab, C:\Program Files\tuvaro
ו-C :\Program Files\Ask.com. לפני שימוש בכלים כבדים יותר, מומלץ לסרוק את הוספה/הסרה בלוח הבקרה לכל אחד מן השמות הללו: tuvaro, DefaultTab, SelectionLinks, OApps ו-Ask, ולהסיר כניסות אלו. במידה ולא מצאת, להיכנס לכל אחת מהתיקיות שצוינו לעיל ולחפש אחר קובץ הסרה (נושא את השם uninstall או כל תת מחרוזת מהנ"ל, למשל unin). רק לאחר כל זה, להפעיל את Adwcleaner ולבצע הסרה, על פי ההוראות שהתוכנה תכתיב לך.

guyre2

New member
ל Piav

תודה רבה לך על ההשקעה!

הכל בוצע כפי שכתבת. אני למשל לא הצלחתי להסיר את ASK, ו Adwcleaner סיים את העבודה.

אין לי חיבה מיוחדת לסרגלי כלים, אני מניח שלא הייתי זהיר והם פשוט הותקנו "על הדרך"...

להבא אהיה זהיר יותר.

תודה רבה ושבוע טוב!

גיא

guyre2

New member
תוסף ש Adwcleaner מציעה

Adwcleaner מציעים להוריד את HOSTS Anti-PUPs/Adwares.

כדאי?

כרום מתריע שמדובר בתוכנה "זדונית".

Piav

New member
אין צורך

אמנם אין מדובר בתוכנה זדונית כמובן, אך אני לא רואה צורך בהתקנתה.

בעקרון, מדובר בתוכנה שמעדכנת את קובץ הhosts בכתובות של אתרים המארחים יישומים לא רצויים (PUP= Potentially Unwanted Programs), רוגלות ופרסומות, כך שגישה אליהם תימנע.

אני חושב שחסימה שכזו היא בעייתית כשמדובר בPUP, כי לא תמיד נרצה להימנע מאותם היישומים באופן גורף (לכן Potentially). אם הסרת חסימה פרטנית מצריכה התעסקות עם קובץ hosts, אולי מוטב לוותר מלכתחילה.

למעלה