הודעה דחופה!

umbo

New member
זה שיש אידיוטים\נבלות.....

"שהכייף" שלהם זה לחבל בעבודה של אנשים אחרים (וזה אופיני בדרך כלל לבוחרי מפלגות מאוד מסוימות - והמבין יבין) לא עושה את המדגם שקרי. הרי זה לא סקר מוקדם שעוד יכול להטות את הדעה\בחירה של האזרחים. עושי המדגם מנסים ככל יכולתם לקזז ולהקטין את ההשפעה של הדבר על תוצאות המדגם, לפעמים זה מצליח יותר ולפעמים פחות - הפעם זה היה מאוד פחות !
זה כבר אחרי מעשה הבחירה ורק פוגע בעבודה של מי שרוצה להביא נתונים לערוצי השידור עם סיום הבחירות. אפשר רק לבוז לאנשים קטנים וחסרי שכל כאילו !

ארזS

New member
כן ולא... [ואני לא שמעון פרס
]

זה ממש לא אופייני, לא בכלל ולא בדרך כלל לבוחרי מפלגות מסויימות, ובגלל שהמבין הבין הוא החליט להגיב שוב...
זה אופייני לכל חלקי העם שלנו מכל הגוונים, העדות, המינים, והצבעים. כלומר זה אופייני לבוחרי כל המפלגות.

וכאחד שהיה עד לדברים האלה, ונוכחתי שהשקרים היו גם מעשי ידיהם של בוחרי מפלגות אחרות מאשר אתה חושב, כלומר גם מעשי ידיהם של בוחרי המפלגה שלך [כן כן, תכיר באמת המרה] אני אומר לך שלהכליל כפי שהכללת זה רע מאוד.

ואם תשאל אותי איך אני יודע מה היא המפלגה שלך, הרי שאענה לך מראש שאינני יודע ואינני יכול לדעת, אבל אני יכול בהחלט להבין על איזה צד אתה נמנה על פי תגובתך.

אתה כמובן לא יכול לדעת לאיזו מפלגה אני הצבעתי, ואני רק יכול להגיד לך בצער רב שגם אנשים שנמנים על המפלגה שלי עשו את אותו תרגיל מלוכלך ושיקרו, גם בסקרים וגם במדגמים, כלומר ההכללה היחידה האפשרית בנושא הזה היא שפשוט אי אפשר לסמוך על אף אחד, מאף צד במפה הפוליטית, בבחינת כבדהו וחשדהו.

דרך אגב, ואני מקווה שאתה מאמין לי, באחד הפעמים הייתי נוכח בקלפי בישוב ערבי כאשר בקלפי של המידגם היה ניצחון ענק של 90% לרשימות הערביות שהיו אז מפוצלות, והיו שם גם כמה עשרות קולות לש''ס, וזה היה בימי אריה דרעי כשר הפנים, וזה דבר ידוע שמצביעים רבים שנמנים על המגזר הערבי מצביעים למפלגה ששר הפנים נמנה עליה, [כך היה רק לצורך הדוגמא גם בימי השר המנוח יוסף בורג ז''ל], אבל בקלפי האמת של אותה קלפי המפלגות הערביות נחלו כישלון צורב ומי שקיבלה את מירב הקולות בצורה מאוד בולטת היתה מר''צ.
כנראה שהמצביעים שידעו שמאחורי הפרגוד האמיתי הם אינם נראים חששו שמאחורי הפרגוד ה"וירטואלי" רואים אותם וילשינו עליהם לשכנים שלהם, אחרת לא היה ניתן להסביר את מה שקרה שם.

בפעם אחרת הוכיתי ממש בתדהמה כאשר בקלפי מדגמית בצפון תל אביב שהיינו בטוחים שהשמאל לוקח בזחילה היו המוני פתקי מחל שכמובן לא נמצאו בקלפיות האמת.

אני כמובן לא יכול להגיד שכולם שקרנים, כי זה ממש לא נכון, אבל גם במדינות אחרות כבר נוכחנו לדעת שהסקרים לא מדוייקים ושגם המדגמים לא ממש תואמים לתוצאות האמת.
והפירוש של כל זה הוא שממש חבל על הכסף המיותר ועל החשיבות המוגזמת שמייחסים לדברים האלה.

izackv

New member
אין שום בעיה שהמדגם יהיה אלקטרוני גם אם הבחירות לא.

יש מגוון פתרונות שונים.
החל משתי צורת "הצבעה" שונות בין המדגם לבין הקלפי ועד הצמדת רכיב RFID קטן לכל אחד מהפתקים, כך שבזמן הצבעת המדגם, הקלפי עצמו יספור את הקולות תוך כדי שלשול המעטפות.
&nbsp
תמיד אפשר גם להשאיר את המעטפות והפתקים הרגילים, אבל כל 5 דקות לאסוף אותן מקלפי המדגם ושמישהו יספור ויעביר למחשב המרכזי תוך כדי.
&nbsp
--
הבעיה של הצבעה אלקטרוניות היא לא בטכנולוגיית ההצבעה אלא בטכנולוגיה לשמירה על אמינות הנתונים (גם אימות שהם לא שונו, גם אימות שלא הייתה הצבעה כפולה ולא הייתה הצבעה שהתפספסה וגם ווידוא שהם נשארים חסויים)
קלפי מדגם פטור מהדרישות האלה.
(או לפחות הן הרבה פחות משמעותיות מאשר בקלפי אמיתי)

WarDog

New member
אל תאמין לפוליטיקאים לפני בחירות.

כל מה שאומר פוליטיקאי לפני בחירות צריך לקחת בערבון מוגבל מאוד!

ארזS

New member
יוסי ידידי היקר.

האם דווקא אתה בגילך טרם שמעת על כך שהבטחות לא חייבים לקיים?
אבל אשרי המאמין.
&nbsp

ANX

New member
עם בוז'י- מדינה לא תהיה, אבל שדה תעופה יהיה....

אתה מאמין לשטות הזו?! הוא הרי יחזיר את הרצליה לתורכים....

למעלה