הודו

רחוק מהעין רחוק מהלב

עבדות ילדים בהודו זוועה (לא הבנתי לאיזו מטרה הוכנסו התינוקת היפואית והנערה הפלסטינאית לכתבה אפשר לדלג על שלוש הפסקאות הראשונות)

Chenmatix

New member
שאלה בקשר להינדויזם

יש לי שאלה בקשר להינדויזם. האם גם האלים הם חלק מהמעגל של גלגול נשמות? או שזה משהו ששיך רק לבני אדם

../images/Emo32.gif באג מוזר בתפוז

ב 30 דקות האחרונות, כל נקודה בסוף משפט הופכת לקו אנכי מוזר מעניין אם זה יקרה גם בהודעה הזו

למיטב ידיעתי לא

עד כמה שאני מכיר את התחום הזה האלים הם נצחיים, קאלי וישנו ושיוה היו אלים מאז ומעולם בעוד שהאדם נמצא במערך של גלגולים שבו הוא אמור לערוך עליית מדרגה מגלגול לגלגול, הוא יכול לרדת למדרגה של חיה והוא יכול כאדם לנוע בין הקאסטות השונות, כאשר המדרגה החברתית העילית היא הקאסטה של הברהמינים, אנשי הדת, שבה יש לו את הכלים לעלות למדרגה הגבוהה ביותר ולהגיע להארה, אבל הארה אין פירושה להיות לאל.

איזה קטע

לפני שנייה היה שם קו אנכי ועכשו ריבוע אה אולי זה קשור לגודל פונט כן! בגודל רגיל זה ריבוע בגודל גדול זה קו view -> text size -> larger

../images/Emo32.gif תוקן, כנראה.

עכשו זה כנראה בסדר. נקודה. ועוד אחת. מייד נראה. ואייקון

אלי ו.

New member
קראתי, אכן זוועה

לפעמים אנחנו שוכחים עד כמה רוב העולם לא נמצא באותה מאה 21 בה אנחנו נמצאים.

נקודת האור בזוועה

היא שהודו מגדירה את זה כמצב לא חוקי, הבעיה היא שהיא לא כופה את החוקים אבל במקרים בהם זה מגיע לטחנות הצדק הילדים משוחררים ומקבלים פיצויים, כמו בקטע הזה: "לסיפור הזה יש סוף טוב. אחרי שהוגשה נגדו תלונה, מר בג'אג' שילם פיצויים שאמורים היום לממן את חינוכו של מי שהיה עבד בביתו. רמבובו, לפחות בינתיים, חופשי" זה מוגבל רק למקומות בהם ארגונים וולונטריים נלחמים את מלחמתו של הילד אבל עד כמה שאני יודע בארצות אחרות דוגמת פקיסטן למשל אין לילד לאן לפנות באופן מוחלט.

סחתיין על החשיבה החיובית

אבל קשה לי לראות את זה כנקודת אור כאשר "סיפוריהם של רוב הילדים-העבדים לא מסתיימים כך, ובעצם אינם נשמעים לעולם". לרוב הילדים-עבדים בהודו אין לאן לפנות. כמו בפקיסטן. (לפי הכתבה, רמבובו, בניגוד לרוב הילדים-עבדים, חי בדלהי. שם ילד יכול לפנות לשירותי ההצלה אם יש לו הרבה מזל ותושיה. העובדה ששירותי ההצלה היו במרחק רחוב אחד ממקום עבדותו של רמבובו מן הסתם היתה בעזרו.) טוב שהעבדות מוגדרת כבלתי חוקית, אבל קשה לראות בזה נחמה כאשר "סקר שנעשה בהודו ב-1995 מצביע על עלייה שנתית של כארבעה אחוז במספר הילדים-עבדים". על פי מה שאני מבין מהכתבה, העלייה השנתית קשורה קשר הדוק עם תופעת הגלובליזציה המתעצמת, שיוצרת עוד ביקוש לילדים-עבדים ("מי ששולט בשוק השטיחים הן החברות המייצאות אותם למערב"). נקודות האור שאני רואה: אלף, שהתמזל מזלי ואני והאנשים איתם אני בא במגע שייכים לעשירונים השבעים של העולם (דהיינו - המערב), בית, אני חי באחת מאותן מדינות בהן הורים לא נדרשים למסור את ילדיהם לעבדות. איך אמר שלום? - אדם קרוב אצל עצמו.

תלוי איפה בהדו

בהריטים הכניסו להדו את מערכת חוקי ה-Common law שהיה בה הרבה רצון טוב אבל הם לא הצליחו באמת להחיל אותה על כל הארץ הענקית הזאת. אני מניח שבמרכזים כמו בומבי, קלקוטה ודלהי נאסרה באמת נעבדות והאיסור יושם כמו האיסור על טקסי האלה קאלי, אבל בפריפריה העצומה העבדות המשיכה להתקיים

erana75

New member
שיטת הקאסטות

אני חושב שהעבדות בהודו די קשורה לשיטת הקאסטות שלהם. הרי בקאסטות הנחותות גם המבוגרים הם סוג של עבדים - הם מבצעים את העבודות הכי בזויות (שם העבודה לא מכבדת את בעליה). כמו כן מותר להרוג אותם ולהכות ולאנוס ורק בגלל שהם נולדו לקאסטה נחותה. אני מאמין שהילדים שהם עבדים הם בני הקאסטות הנמוכות בהודו. וכמו שטללי בוקר אמר - יש נקודות אור כי הממשל העביר חוק כי מערכת הקאסטות אינה חוקית - וכעת מנסים במספר מקומות לבצע אפלייה מתקנת.

ב ו ע ו ת

New member
עיניים לנו ולא נראה.

קראתי וידעתי שראיתי את זה בכל מקום, לא רק בהודו. גם תאילנד, קמבודיה, ויאטנם ואפריקה שטופות בנגע הזה. ברשותך, את הטקסט שהבאת לקחתי לשיעורי טקסט מידעי לכתה ו'. תודה. נעמה

למעלה