הודו - שאלות , ותהיות ..

s a l a l a

New member
הודו - שאלות , ותהיות ..

אז ככה .. אני נוחתת בבומבאי בשבע וחצי בבוקר בעזרת השם. אני מתכוונת לקחת רכבת לפונה דבר שאמרו לי שלוקח 4 שעות בערך .. ולשהות שם קצת באשראם של אושו ואח"כ להמשיך להיות בדרום עד מרץ אפריל בדגש על שמורות טבע , נופים , אשרמים , מקדשים , היעקר הוא לספוג ככה שלמי שיש רעיונות הוא מקומות שאסור לי לפספס בדרום אני ממש אשמח לשמוע . (בומבאי , פונה , שנהי , בנגלור , אמפי , קוצין , גואה ..... ) בסביבות מרץ אפריל אני מתכוונת לנוע לכיון הצפון ולהגיע עד לרישקיש , לדאק (לה) , דרמסלה , אגרא ..) זה התיכנון בגדול מאוד .. יש לי מסלול לשבוע הראשון חוץ מזה הכול פתוח הייתי מאוד רוצה לשמוע רשמים אישים ממי שחזר משם , הערות , הארות עוד מקומות שלא כדאי לפספס , אם יש משהו בסביבות בומבי ששוה לבקר בו לפני שאני ממשיכה לפונה .. כול דרב ועצה יתקבל ביותר מברכה. תודה .

guymgk

New member
דרום הודו

אז ככה, בדרום הודו יש אחלה מקומות לראות ולשהות. מקומות שמומלץ זה ( אם את לא מתכוונת להדרים עד גואה). זה קודאי קאנאל והאמפי. אם את כן מגיעה לאיזור גואה ואת מחפשת מקום שקט זה ללא ספק חוף פאלולם. בדרך למעלה הייתי ממליץ לא לוותר על רג'סטאן שאמנם מדברים אבל נהדרת. רישיקש, דרמסאלה אחלה מקומות. לא ציינת את מנאלי ופרוואטי שאמנם דיי מרכזיות מבחינת "Israeli power" אבל נראה לי שגם שם יצא לך ליהות. תשקלי את קאשמיר! זהו בנתיים, עוד שאלות יענו בברכה כמובן

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifלא לפספס בשום אופן ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

את פארק הציפורים זוהי אחת משמורות הטבע היפות בעולם... Keoladeo National הפארק הלאומי שבו יש יותר מ-400 מיני ציפורים ושאר חיות (קופים,איילים,וכן גם נחשים) בכניסה למקום ניתן להשכיר מדריך שיקח אותך על ריקשה ויסביר לך על הציפורים אבל אם את שואלת אותי אל תעשי את זה היות והוא נוסע בשבילים מסומנים בלבד... בכניסה תשכירי אופניים סעי איתם לאן שתרצי כנסי עמוק אל תוך הפארק ותתעלמי מהשבילים פתאום את תמצאי את עצמך בקיבינימט מוקפת ואני מתכוון למוקפת למוקפת עשרות ציפורים, קופים על העצים,נחלים משהו מדהים ואת ממש ממש לבד בין כל החיות אין אין לא ניתן להסביר את זה למי שלא חווה את זה רק לצאת לפני שעות הסגירה (אם אני לא טועה המקום פתוח עד שש או שש וחצי) עוד משהו מומלץ היא האמפי לא יודע מה יש במקום הזה אבל הוא כל כך תופס אותך שאת פתאום תמצאי את עצמך נשארת שם שבועיים-חודש ולא תביני איך כנ"ל פושקר המדהימה שבשעות הערב המאסטר "נטו" מתופף יחד עם התלמידים על התופים הרגי'סטניים וכל ההודים מתפללים בנהר לאל השמש (דרך אגב שווה לקחת כמה שיעורי תיפוף ולתופף תוך כדי התפילה) מומלץ גם ללכת לכפר אורצ'ה (כשאני הייתי שם הוא לא היה כל כך מתוייר) אני לא יודע כיצד זה היום אבל הוא שווה קפיצה... מומלץ גם להגיע לרגיסטן שלא חסרים בה ארמונות יש גם את העיר המדהימה קגוראו שהיא מלאת מקדשים עם פסלים ורמזיים מיניים זה משהו מדהים כמו 3 קומות של עזריאלי מבחוץ מלא פסלים שמתארים אורגיות וסקס שמלמד על התקופה הקדומה וכמה חשיבות הייתה לו לפני מאות שנים... בעצם יש עוד כל כך הרבה מקומות הכי מומלץ זה לקחת מדריך ופשוט להתחיל לקרוא ולהתמכר ... בהצלחה נ.ב הינה מספר תמונות קטן מהפארק הלאומי

aviron

New member
פארק הציפורים = חשוב !

חשוב מאד באיזו תקופת שנה את/ה נמצאים. הפארק מלא וגדוש ציפורי-מים בעיקר, כפי שברי מתאר - בתקופת החורף, עת אלפי ציפורי-מים מגיעים מאיזורי סין/גובי וההימלאייה לקנן בפארק נפלא זה. בשנה שעברה ביקרתי פעם בשבוע בפארק מחודש אוקטובר ועד פברואר - והיה מדהים לראות את הגעתן, הטלת הבייצים, בקיעתן ולימוד הגוזלים את דרך החיים... לקראת פברואר הגוזלים גדלו, המים פחתו מאד בשמורה ואוכלוסיית הציפורים עזבה ברובה חזרה הבייתה, לארצות מוצאן. מאד מאד ממליץ לשלב המסע באופניים בשייט חרישי ומשגע בסירה. מראות לא מהעולם הזה ומזווית בלתי-רגילה ומעניינת שבעתיים. תחנת הסירות נימצאת בשער השני, הפנימי. השמורה נימצאת בסמוך לכביש אגרה - ג'איפור, מספר ק"מ אחרי פטיפור סיקרי, כשנוסעים מאגרה לג'איפור, ולאחר שנפרדים ממדינת אוטור-פרדש ונכנסים לרג'אסטן. כך שאפשר - ורצוי - לבקר גם בפטיפור סיקרי וגם בשמורה - ביום המעבר מאגרה לג'איפור (או ההיפך, כמובן.). מצטרף להמלצת ברי על ביקור בכפר אורצ'ה. באמת מקום מיוחד במינו, עם אווירה מיוחדת במינה - בעיקר בגין מקדש וישנווהארמונות הראג'פוטים בסביבה. המקום מרוחק כ- 4 ש' נסיעה מאגרה - ועדיין לא מתוייר יותר מידיי. ודרך-אגב: היום יומלדת 350 לטאג' מאהאל שבאגרה !! בגין כך חגיגות מוסיקליות ואורקוליות, כולל פתיחת הטאג' מאהאל בלילה (!) למשך החודש הקרוב, ואולי ליותר !

s a l a l a

New member
תודה לכולכם - עוד משהו קטן

מישהו היה באשראם של אושו בפונה ? הבנתי שעלויות כניסה מאוד מאוד יקרות .. ולא כך הבנתי עם זה כולל לינה במקום/ארוחות וכו' .. או שזה רק הכניסה ? אשמח לקבל קצת פרטים. איפה יש עוד אשרמים טובים ששוה לשהות בהם זמן מ-ה באיזור הדרום ? האם עם עברית עילגת כמו שלי .. אני יסתדר ?! אם אני נוחתת בבובאי שווה לעשות שם יום ? כי אני מגיעה בשבע וחצי בבוקר ככה שאני לא חייבת ? תודה על התשובות הרבות .. בטח יבואו עוד שאלות בהמשך . מקווה שאני לא מטרידה יותר מידי. תודה והמשך יום מצויין !!!

annandi

New member
האשרם בפונה.

התשלום לאשרם בפונה הוא לכניסה ולשש מדיטציות ביום. אוכל וקורסים ארוכים יותר עולים אקסטרה. את כל המידע על האשרם תוכלי למצוא כאן: http://www.osho.com/main.cfm?Area=MedResort&Language=English תעשי חיים

למעלה