הודו פינת מאה שערים

admor

New member
הודו פינת מאה שערים

בסרט התעודה "ביעור חמץ", מאת הבמאית קרנית מנדל, מככבת ליאת מנדל, אחותה של הבמאית. בגיל 30, בוגרת אוניברסיטה, רווקה, חזרה ליאת בתשובה ועברה לגור לבדה בשכונת מאה שערים בירושלים (היא מכנה זאת "הודו פינת מאה שערים"). למה דווקא לשם? כי את מאה שערים עזב אבא שלה, לפני 40 שנה. אשר מנדל, בחור ישיבה בן 18, חזר אז בשאלה ונהפך לחילוני גמור. לכל אורך התיעוד ליאת נשמעת אמינה, מתנסחת בטבעיות ואומרת "כאילו" על כל צעד ושעל. כך בסיטואציה עדינה של פגישה (בליינד דייט) עם משודך וכך בשיחות נוקבות עם האב, לרבות לימוד משותף. אשר מנדל שואל לכוונותיה של בתו בתחום הקמת משפחה, תוהה אם השתקעותה בלימודים (כלליים ותורניים) לא תשאיר אותה בסופו של דבר בודדה בין ארבעה קירות, עם הדוקטורט. היא מגיבה בחריפות על עצם החשש: "זה היה שוביניסטי", היא אומרת. "זה היה מגעיל. זה היה מאה שערים". משמע: ליאת עוברת למאה שערים, אבל לא בעיוורון. הסרט מתעתע בהזדהות של הצופה: כאשר האב, אשר, מאשים את הסביבה החרדית ומנהיגיה בהנצחת בערות, השומע החילוני מזדהה אתו; כאשר הבת, ליאת, מספרת על פגישתה המקרית המרגשת עם מי שהיה פעם חברו ללימוד של האב, בישיבה במאה שערים (באותו מעמד היא החליטה לעבור לשם), הלב יוצא אליה. לצעד המוזר של ליאת מנדל יש גם הסבר בנאלי, שכמעט מרדד את כל הסיפור שלה: כאשר ליאת היתה עדיין חילונית, היא התגוררה עם חבר לחיים, שחזר לפתע בתשובה. ליאת סירבה ללכת בעקבותיו של החבר, נפרדה ממנו ודבקה באמונתה החילונית (בעגתה האופיינית: "החלטתי, אני דוסית לא אהיה, וחבל על הזמן לכולם פה"). אבל ממש עם הניתוק נעור בה רצון חזק (באותה שנייה ממש, היא מדגישה) להכיר את המציאות האחרת, את עולם האמונה הדתית היהודית, העולם שגרם את הפרידה

נצל"ש - ביטול דוחות חניה בת"א

הגיע במייל. "קבלתם דו"ח חניה בת"א, כדאי לדעת, ניתן פעם בשנה לבטל שניים מהם בטענה של מצוקת חניה. קיים נוהל בעיריית ת"א לבטל 2 דו"חות חניה בשנה, בטענה של מצוקת חניה. כל שעליכם לעשות הוא, פשוט לגשת למחלקת החניה ברח' שארית ישראל 13, ת"א (מול אצטדיון בלומפילד), לעמוד בתור לבחור את שני הדו"חות בעלי הסכום הגבוה ביותר והם מבטלים אותם במקום". לא בדקתי אז לא יודעת אם זה נכון, אבל אין מה להפסיד.

uri80

New member
ת"א, חניה. שילוב של שתי מילים שאינן

קשורות אחת לשניה במשפט אחד.

השילוש הקדוש

תכניס את המילה 'דו"ח' באמצע: חניה. ת"א. דו"ח. הנאהבים והנעימים. תיפח רוחה של עיריית ת"א. חייבת לי 500 ש"ח. אין לה חלק לעולם הבא.

אתה?

איך זה קרה? הנחתת את הדאון בחניית נכים? ולמה לא מחקת את הדו"ח? או חסמת את הפקח?

Le Fay

New member
למעשה יותר, אבל חוששתני שזה נכון

רק לתושבי תלביב. למיטב ידיעתי יש שלושה סוגי דו"חות שניתן לבטל: א. דו"ח חניה בגין תו ישן - כל דו"ח כזה, בתנאי שמבקשים לבטלו תוך חודשיים מיום רישום הדו"ח. ב. דו"ח חניה באזור המגורים של בעל הרכב בתל אביב - שניים בשנה, בעילה של מצוקת חניה. ג. דו"ח חניה שתוקפו מוטל בספק - למשל אם מצלמים את הרכב בחניה ומראים שהוא בקושי נגע באדום. מנסיוני לא צריך לגשת ליפו, מספיק לטלפן ולפקסס את הדו"ח ואת בקשת הביטול.

אז אין לי סיכוי?

קיבלתי איזה 5 דוחו"ת בחודש שהתאכסנתי שם, אני יכול לבקש מתושב ת"א שלא בעל רכב שיגש ויטען שהוא קיבל את הדוחו"ת בזמן שהוא נהג על רכבי?

אבזץ

New member
עדיף שתדבר עם אסטרונאוט

שיטען כי הוא טס בצוללת ונכנס בו פקח לא פיכח בחניון תת-ימי על שפת גדות שפך הירקון. עם מעט עבודה על התחביר זה יעבוד יופי...

מצחיק אותך

שהעירייה שלך מנסה לרושש אותי? הא? תביא עצות קונקרטיות ואל תבלבל לי את הביצים על צוללות ואסטרונאוטים

Le Fay

New member
יש סיכוי. טלפן 03-5218666 בין שמונה

לשלוש וחצי ותיענה לפי התור. הם אדיבים.

למעלה