הודו - טראק מנאלי - לה

itai80

New member
הודו - טראק מנאלי - לה

מישהו עשה, יכול לספר חוויות? האם הטראק כולל טיפוס קרחונים?

kogawa

New member
קולו למאיורו

ממנאלי יש כביש ללה, אבל הטרקים הפופולריים יותר הם מלמאיורו ממערב ללה לישוב בקצה הצפוני של עמק קולו או להפך במשך כשלושה שבועות. לצערי עקב תאונת דרכים בדרך לטרק עשיתי רק את הקטע מפאדום (זנסקר) לעמק קולו, וזהו טרק מדהים של 5 ימים המגיע לגובה 5100 ואין בו (ובכלל בטרקים באזור זה) טיפוס קרחונים אלא מעבר ואדיות קפואים וגשרים רעועים, ונופים של הרים מושלגים ונהרות שוצפים, ואנשים טיבטניים מדהימים. אלו לא הטרקים של נפאל בהם כל 20 דקות הליכה יש מסעדה ומקום שינה, ויש להצטייד באוכל ואמצעי בישול ושינה לחלק מהדרך, ורבים גם לוקחים מורה דרך.

jeshu

New member
אני עשיתי בגדול אפשר לעשות אותו גם עם ציוד על הגב בלי מדריך ובלי סוסים - אם אתה מסוגל לסחוב את הציוד בגובה הזה. אומרים 3 שבועות - אבל אם אתה מאוקלם אפשר גם בשבועיים או אולי טיפה יותר.אני עשיתי אותו ב20 יום שבחלקם בקושי הלכנו. נוף טבעי ונוף אנושי מדהים. אוכל לוקחים לחצי הראשון וקונים אספקה חדשה בפדום (עמק זנסקאר).מים יש לאורך הטרק ולא צריך לסחוב על הגב.גם לא השתמשתי באמצעי טיהור מים.אין קרחונים בטרק. לאורת הטרק פזורות בקתות שמוכרות אוכל למטיילים שנסחב לשם ע"ג חמורים - אבל זה לא באמת אוכל אלא רק כל מיני חטיפים,קולה,מיץ מנגו משומר וכו'.אני לא נגעתי בזה גם כי זה פשוט לא מזין,יקר במונחי הודו והכי גרוע - אין שם איסוף אשפה - מה שקנית יהיה זרוק על הארץ גם בעוד הרבה שנים. אוהל - ראיתי שני צרפתים שלא לקחו איתם.זה נכון משתי סיבות - אפשר לישון בבקתות האלה שבדרך.אפשר אולי לישון בכפרים בדרך.חלק מהזמן היה בהחלט מספיק חם כדי לישון על הארץ בלי אוהל.מצד שני לנו היה אוהל וכן היו שני לילות גשומים ועוד לילות קרים. ביגוד - זה נכון שזה למעלה בהימאליה,אבל לא באמת קר שם בצורה היסטרית. פליז,חולצה ארוכה,מכנסי טרינינג ומעיל גשם - רוח עשו את העבודה. יום אחד בדרך הקדשנו לטיול צדדי לאיזה מנזר יפה שבנוי על צוק.זה היה שביל שסטה ימינה מהשביל הראשי. השביל של הטרק בכלל היה מאוד ברור ולא היו דילמות בנוגע לאיפה לפנות ואיך ללכת.וגם היו על השביל יותר מידי קבוצות גדולות ומאורגנות של צרפתים שלא הותירו שום ספק באשר למיקומו של השביל ללמאיורו. יש ספרים על טרקים בהימאליה - אחד של לונלי פלנט ואחד אוסטרלי.אני דיי בטוח שבדלהי במיין באזר אפשר למצוא אחד משומש. בהצלחה - זה איזור מדהים.

למעלה