הודו ונפאל

flor ggg

New member
הודו ונפאל

שלום, אני טסה להודו באמצע יוני לטיול של חודשיים וחצי יוני יולי אוגוסט עם אפשרות להאריך ועם רצון גדול לבקר גם בנפאל. שמעתי שזאת עונה דפוקה בגלל המונסונים. הייתי רוצה לתכנן מסלול (לפני שאני טסה) שיתאים למזג אויר ויחסוך ממני נסיעות מיותרות ופחות או יותר ימצא כמה שיותר אזורים. אני לא אוהבת מקומות המוניים, ובטח שלא מקומות שיש בהם רוב ישראלים, אני רוצה בעיקר לטייל ולראות מקומות כמה שיותר אוטנטיים (אני לא נוסעת על מנת לעשן סמים..). כמובן שכל מסלול יהיה פתוח לשינויים אבל בכל זאת... יש למישהו הצעות? איך בכלל בונים מסלול? אשמח לכל טיפ...

flor ggg

New member
דרך אגב...

דרך אגב, אני נמצאת באוזבקיסטן ועוד כמה ימים אני נוסעת לבוכרה וסמרקנד (שתי ערים די מרכזיות של דרך המשי) אם מישהו מתכוון לבקר פה אפשר לבקש טיפים... למרות שזאת ארץ דיי משעממת...

sela v

New member
איזה כיף שיש פה אורחת הישר

מאוזבקיסטן. למה את אומרת שמשעמם שם? את יכולה לעלות כמה תמונות מאוזבקיסטן?

kogawa

New member
דברים שרואים משם לא רואים מפה?

העיתונות הישראלית דווקא הזכירה את אוזבקיסטן לאחרונה - ולא בנימה של שיעמום, ובוכרה וסמרקנד כלל לא נחשבים משעממים - אבל זה בעיני המסתכל. לגבי הודו ונפאל, כאחד שהגיע לנפאל בסוף מאי ושהה 6 שבועות שם ולאחר מכן כחדשיים וחצי בדרך משם לקשמיר לדאק וזנסקר אני יכול להגיד שיש קסם בכל עונה: נפאל מתרוקנת מתיירים, עמק קטמנדו על אף הבוץ מדהים תמיד, ההימלייה לא מראה את נופי ההרים המושלגים כל היממה, אבל חמים ונעים לטייל, הנהרות שוצפים, הצמחיה בשיא פריחתה, ופסטיבלים כמו פסטיבל היאטי בנאמצה-בזאר מתרחש, והכי חשוב, אין כמעט תיירים!! אוטנטיות תמצאי בעיקר במערב נפאל לשם מגיעים מעט מאד מטילים. מסלול לבנות זה לא מסובך: אם תתחילי בנפאל תגיעי לבסוף משם באוטובוס לוארנסי, סמני לך מספר נקודות בדרך לדלהי כמו קגורהו ואגרה, משם תחליטי האם לראגאסטן או ללדאק, כשהנקודות הפופולריות הן אמריצר, מקלוד-גאנש (לייד דהרמסלה), עמק קולו על שלל פתויו ומלכודות התיירים שבו, אוטובוס או טרק ללדאק, ושלל אפשרויות שם. לכיוון ראגאסטן תעברי את גייפור, גודפור (או פושקר) גיי-סאלמר, ואז תחליטי מה הלאה. אם תאריכי קצת את הטיול עדיף סיבוב הפוך המתחיל בדלהי, רישיקש וצפונה עד עמק המרגניות, מקלוד-גאנש, מנלי,לה, טיסה לדלהי וראגאסטן, מגייפור לברטפור, אגרה, פוטיפור-סיקרי, קאגורהו, בנרס, סיבוב מזרחה לאורך הגנגה או עליה ישירה לקטמנדו של חודש ספטמבר ולהרים. בכל מקרה, עזבי אותך ממזג אויר, סעי ותהני, ואפשר אחרת??

jeshu

New member
את נוחתת בדלהי קני לך לונלי פלנט במיין באזאר.ותחליטי.אני ממליץ דווקא כן לסוע לאזורים מתויירים בהתחלה ואז לרדת ממסלול המקובל - וזה קל מאוד לעשות פיזית בהודו).פשוט תשאלי ותחפשי סיבה.ברג'אסטן יש ירידי בע"ח (אני לא מתכוון לפושקאר) בתקופה הזו ויש מספיק מקומות נידחים רק תשאלי.אני קיבלתי הכוונה ממנהל המוזיאון בג'איסלמר (אדם ששם משפתו "שארמה").בראג'סטאן - פשוט קחי אוטובוס קצת רחוק יותר לתוך המדבר ולכי לראות כפרים.אני השיתי טיול כזה יומיים ופשוט ישנתי בחוץ מתחת לאיזה שיח.הודו כל כך גדולה - אם תהיי חברותית ותתענייני לאן לסוע ולהתרחק אז את תצליחי בזה.ואם לא תגיעי למקום שרצית אז תגיעי למקום אחר. אגב "המוניים" - הודו נורא צפופה אם זה מה שמפריע לך. ואם ברצונך להמנע מעודפי תיירים רק סעי לאזורים פחות מתויירים ואל תפחדי מהמונסונים - תשיגי מעיל גשם. אני ממליץלך על מזרח הודו - מערב בנגל,אוריסה והסביבה.פחות מתוייר. נפאל בספטמבר זו העונה - תגיעי מוקדם כדי לנמנע מהמוני תיירים.

flor ggg

New member
תודה ועוד שאלה

תודה רבה על ההמלצות! חודשיים וחצי מספיקים להודו ונפאל לדעתכם?

jeshu

New member
מספיקים.....להודו.....? את יכולה לבלות שם שנתיים וחצי.לכי לפי הזמן והתקציב ונסי למצות את מה שאת מחליטה בלי עודפי לחץ.את תמיד תוכלי לחזור בעתיד.תחליטי איפה להתמקד (הודו היא קונפדרציה של 28 מדינות אוטונומיות על בסיס אתנו-לינגוויסטי-דתי-פוליטי).תבחרי באיזה מהן את מתמקדת וספרי לנו חוויות כשאת חוזרת.

למעלה