הודו-דרום אמריקה

kogawa

New member
ואני עדיין מחפש מה דומה?

טיילתי חודשים רבים כאן ושם ועדיין לא מצאתי את הדמיון בין הטיולים בדרום אמריקה לטיולים בהודו. ועוד לחשוב שקריסטובאל קולון בלבל בין השניים...

C H 4

New member
זה קל

1. שניהם נחשבים לאזורים של סמים משובחים, וסמי הזיות אקזוטיים שמצויים מחוץ לחוק אך קל להשיג (אמנם הודו הולכת עם פטריות וג'אראס ואלו דר' אמריקה עם קוקאין וקקטוסים וגם קצת גראס, אבל העקרון נשמר)
2. בשניהם יש הרים גבוהים שאי אפשר לנשום בהם |בחילה| 3. בשניהם השפה המקומית היא לא אנגלית 4. בשניהם יש תרבויות עתיקות 5. בשניהם אפשר למצוא את עצמך באזור ובעונה בהם הלחות בתוך ומחוץ למים זהה כמעט
6. בשניהם יש כל מיני חיות בר מגניבות שאפשר לפגוש בטבע 7. אל שניהם מגיעים בטיסות ארוכות עם כל מיני חברות מפוקפקות כדי להוזיל עלויות. 8. בשניהם יש בית חב"ד 9. בשניהם יש כל מיני טפילים אקזוטיים. 10. בשניהם הסבירות למצוא חומוס נמוכה אך קיימת, בשניהם בלתי אפשרי למצוא חומוס טעים. נראה לי ש10 זה מספיק, ביחוד כי אני לא באמת יודעת כל כך הרבה על הודו. ולבחור ששאל- אני באמת לא מבינה את זה, נשבעת לך. אני מתה להגיע לכל החורים המגניבים בעולם אבל יש סיבה. במקור הסיבה שלי לנסוע לטייל ולבחור יעד מסויים היתה לפגוש בע"ח, אחר כך גיליתי שגם ממש מוצא חן בעיני להתערבב (קצת- בכל זאת קשה לי ללמוד שפות) בתרבויות זרות ומעניינות, שתחושת החופש קוסמת לי ושאני לא מפחדת מאוכל מקומי במסעדות שאף תייר לא נכנס אליהן (וששם הוא אפילו הכי טוב). אבל כשרכשתי כרטיס טיסה היה ברור לי לאן אני נוסעת ולמה, והסיבה לא היתה כי כולם נוסעים, למען האמת מלבד אטרקציה וחצי שעניינו אותי לא ידעתי יותר כלום. זה קצת מוזר לשאול שאלה כזו. תקרא קצת על מה שיש שם תחשוב למה אתה רוצה לנסוע או לאן. יש הרבה אנשים שנוסעים לכל מיני מדינות עולם שלישי וחוזרים אחרי שבועיים- חודש. יש אמיצים שסוחבים 3 חודשים כדי שלא ידברו עליהם אחר כך, אבל איזה מן טעם יש לנסיעה מתוך הכרח?

jeshu

New member
אבל נקודת הדמיון המרכזית היא שאלה שני אזורים שקל לטייל בהם עם תקציב נמוך והם פופולריים בקרב אוכלוסיית הישראלים המשוחררים הטריים מצה"ל. אגב,הייתי אומר שאנגלית היא דיי מקומית בהודו בשלב הזה,אם כי זה נכון לחתכי אוכלוסייה מסויימים.

natyh

New member
סמים משובחים ...../images/Emo13.gif

אכן סיבה טובה לנסוע ....
אז אולי ניתן לעשות השואה בין קזה חיימס באקודור בית הסן פדרו , שמשום מה פיספסתי בטיולי לאתר נרגילות אופיום משובח בהודו ....
ואם כבר הזכרנו חומוס אז במילותיו של נייגל האדמו"ר ( אדונינו מורינו ורבינו) ... חומוס זה מטמטם זה מטמטם זה מטמטם .. אגב מישהו פה תפס פעם טריפ על חומוס ....

jeshu

New member
מאז שלמדתי לייצר לבד בבית אני מסטול תמידית.

natyh

New member
אותו הדבר כמעט ..... ../images/Emo13.gif

בדרום אמריקה יש אינדיאנים כלומר הודים אנשים מאנדיה .... ואילו בהודו יש הודים איך אומרים הודים באנגלית ? נראה לי אותו דבר האמת .... אז גיליתי את אמריקה ? אגב מי זה אותו קולון יובל ?

C H 4

New member
אני חושבת שבאנגלית מבדילים בינהם

הודים indians אינדיאנים indigenous פעם דיברתי עם בחורה פרואנית על indians והיא הסכימה איתי לדברים שהייתי בטוחה שהיא קצת תכעס שאמרתי, ואז גיליתי שהיא בכלל דיברה על הודים, אז כבר עזבתי את הנושא.

Amoureuse

New member
רגע של אנגלית ../images/Emo13.gif

המילה indigenous לא מתייחסת ספציפית לאינדיאנים. משמעותה באנגלית היא משהו כמו "ילידי" או "מקורי". זה יכול להתייחס לבני אדם - במובן זה האינדיאנים נחשבים לתושבים ה indigenous של אמריקה, כמו שהאבוריג'ינים הם התושבים ה indigenous של אוסטרליה. אבל זה יכול להתייחס גם לבעלי חיים ולצומח - כאשר מבחינים בין זנים indigenous לבין זנים שיובאו לארצות מסוימות ע"י בני האדם. ויש אוכל indigenous שזה בד"כ מתייחס למאכלים של התושבים המקוריים, שעשויים מחומרים מקוריים שנמצאו בטבע. וכו'...

Amoureuse

New member
אה, ושכחתי

אני חושבת שבד"כ מתייחסים היום לאינדיאנים כ - Native Americans (שזה זהה ל Indigenous Americans) או American Indians, ואני לא חושבת שהכינוי האחרון נחשב מעליב.

Temporary2

New member
בקנדה קוראים להם :

First Nation People, ושמעתי שהכינוי הזה מחלחל גם לארה"ב. נותן קצת יותר כבוד, לכאורה.

זאת פשוט הדרך היפה

או יותר נכון הפוליטיקלי קורקט לאמר ילידים... (natives)

Yo-man

New member
קריסטובל קולון ידוע כ

כריסטופר קולומבוס...

kogawa

New member
ויותר מזה..

שם המטבע של קוסטה ריקה הוא קולון על שמו, וכן עמוד קולון בברסלונה, ואפילו המילה "קולוניליזם" אינה יוונית/לטינית אלא השאלה משמו של האנוס היהודי מקטלוניה ששיכתב את ההסטוריה העצמית ולכן נהוג לחשוב שהוא כריסטופורו קולומבו מגנואה האיטלקית (כך לפחות מציגים חוקרים מנשונל-גאוגרפיק את מחקריהם האחרונים בנושא).

natyh

New member
אתה מוכן בבקשה

להסביר או לספר את סיפור תפילת כל נדרי על הפינטה הניניה והסנטה מריה ? מי התפלל על איזה אוניה איך הסביר קריסטובל מדוע צרף יהודים לשייט , ובאיזה רגע בתפילה צעקו טיארה ....

למעלה