הודו באופנוע

סייפיי

New member
הודו באופנוע

שלום רב לחברי הפורום, אשמח לכל מידע שתוכלו לנדב מהידע והנסיון שלכם לגבי רכישה, אחזקה וטיול על אופנוע בהודו. במהלך החיפושים שלי באינטרנט נתקלתי בלינקים הבאים, שעזרו מאוד, אך הייתי שמח לעוד מידע: http://www.lametayel.com/archive/article.asp?id=3354&pt=1&postid=609&dest_id=157&dest_type=2 http://www.bikers.co.il/arts/art06.asp http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=23854&var_name=country&var_id=157&cat=

סייפיי

New member
אני רואה שכולכם הייתם עסוקים

בלאכול גבינות ולעלות לרגל בסופ"ש
אולי בכל זאת? מישהו? משהו? אופנוע? הודו? למען הארכיון מצאתי עוד כמה לינקים בינלאומיים שעוסקים בנושא: http://www.indax.com/enfield2.html http://www.horizonsunlimited.com/tripplan/paper/index.shtml#MotorcycleInsurance

jeshu

New member
תשמע,ראיתי אנשים שעשו את זה אישית,יש כבישים רבים בהודו שלסוע עליהם באופנוע נראה לי חצי התאבדות. ואתה מדבר פה רק על אמצעי תחבורה - יש עוד הרבה מה לראות בהודו שלא כל כך קשור לאיך הגעת לשם.ואם תטייל בהודו בעזרת אוטובוסים ורכבות זה ישנה כל כך הרבה ?

Amoureuse

New member
גמני מכירה אנשים שעשו את זה

מכירה גם שניים שחזרו באופן פתאומי וחוויות הטיול צרובות בגופם, אפשר לומר. נכון שתאונות יש בכל מקום בעולם ואופנוע זה תמיד מסוכן אבל בצירוף עם רמת השרות הרפואי שם, זה סיכון די גבוה (אחד מהם למשל, הרופאים אמרו לו שמה שהחמיר מאד את מצבו זה שהאנשים שם, מרוב אכפתיות אמיתית, ניסו להביאו בעצמם לבית חולים, ולשם כך הזיזו אותו לא כמו שצריך). אני לא מניחה שתקשיב לי, אני בטח נשמעת כמו אמא שלך עכשיו

סייפיי

New member
חוויית הודו באופנוע

ראשית, תודה על התגובות. שנית, מובן לחלוטין שהודו לא נתפסת בעיני כמסלול רכיבה אחד גדול, להיפך. על מה שיש להודו להציע, דובר רבות, ומטרת הנסיעה שלי היא אכן לחוות את הודו על מירב פניה וצדדיה שהזמן והכסף יאפשרו לי. האופנוע הוא בונוס, ובונוס גדול אם יורשה לי להוסיף, כיוון שהוא מעניק לך עצמאות רבה, ואפילו תחושת חופש פסיכולוגית. מאידך, אופנוע (ובמיוחד האנפילד הידוע לשמצה) דורש אחריות וטיפול, וכמובן נקיטת אמצעי זהירות, בטיחות ותשומת לב. אופנוע יכול לקחת אותך למקומות שרכבת לא מגיעה אליהם, ובדרך חווייתית יותר מאוטובוס (למרות שנסיעה באוטובוס הודי היא נסיעה בפני עצמה), אבל אופנוע גם יכול לגרום לך ללכת לאיבוד (יכול להיות גם דבר חיובי, אגב), יכול להיתקע ויכול להתהפך. אינני מחפש התרגשות קלה ומהירה, הנסיעה על אופנוע בהודו לא תהיה הראשונה שלי על אופנוע, ואני לא טיפוס קל-דעת בנושא רכיבה בטוחה. למרת שקל להגיד שאופנוע הוא כלי מסוכן, ושגם אנשים עם עשרות שנות רכיבה נופלים, נפצעים ונהרגים, תסכימו איתי שיש הבדל בין מתבגר שסיים צבא ונוסע על אופנוע בלי רשיון,קסדה או נסיון ברכיבה, לבין אדם עם מס' שנות נסיון ברכיבה, עם ציוד מגן מתאים, ביטוח והכי חשוב בעיני- שיקול דעת. אני מבין שתגובותיכם נובעות מרצון לעזור, ואני מודה לכם, אבל אין טעם לנסות להניא אותי מלבצע את התוכנית, שכן אני שלם עימה. לעמות זאת, פרטים שיוכלו לעזור לי להגשים אותה, יעזרו לי מאוד. בברכה,

jeshu

New member
וזו הייתה שאלה ששכחתי אם יש לך נסיון ברכיבה על אופנוע - הודו אינה מקום לרכוש אותו,אלא לייסם אותו (במידה והחלטת על טיול עם אופנוע בהודו). בכל אופן אני חושב אחד הדברים שאופנוען בהודו צריך לחשוב עליהם הוא באיזה כבישים מעמיסים את האופנוע על גג אוטובוס,משאית או רכבת וממשיכים בכבישים בטוחים יותר עם תנועה צפופה פחות.

sela v

New member
ממליץ לשאול בפורום אופנועים

אני גם פגשתי בהודו מישהו שתכנן לעשות את זה, אבל לפני שהתחיל את המסע.

razc

New member
צרור עצות לטיול על אופנוע

אפתח בעצה ידידותית ואומר: אינני ממליץ על טיול על אופנוע בחו"ל. זה מסוכן, מסורבל, גניב, לא נוח ובעייתי מבחינת נשיאת הציוד האישי. אם הגעתם עד כאן אז אתם אנשים רציניים ועכשיו אספר לכם קצת מניסיוני. טיילתי על אופנועים במונגוליה, נפאל, טורקיה וקפריסין ולהלן המסקנות: ראשית יש להחליט האם המטרה היא: 1. חווית הנהיגה על רקע הנופים או 2. חווית הטיול כאשר האופנוע משמש ככלי תחבורה בלבד. אם אתם מהסוג הראשון עדיף שתתארגנו בקבוצה של 3 אנשים או יותר, חשוב לודא שכולם באותה רמת רכיבה ובאותו סיגנון (כביש או שטח) מומלץ בטיול כזה להצטייד בציוד מגן אישי מראש ולא לסמוך על המצאי במדינת היעד (פרט לארה"ב כמובן). כמו כן רצוי שלא לסחוב כלום לא על הגב ולא על האופנוע פרט ל 3 ליטר מיים וכמה חטיפי אנרגיה בתיק גב קטן, מה שמצריך חבר שישכור רכב ויפגוש אתכם פעמיים ביום לארוחת צהריים וללינה או לתכנן מסלול שבו בסוף כל יום תחזרו לאותו מקום. אם אתם מהסוג השני מצבכם קל יותר. בכל אופן לא הייתי ממליץ על יותר מרוכב אחד לאופנוע גם בגלל חוסר הנוחות ברכיבה בזוג לאורך זמן אבל בעיקר משום שאינכם יודעים מה תפגשו בדרך. קרה לי שנפגשתי עם טיילים אחרים או מקומיים שהסכימו לבוא איתי לחלק מהדרך, חוויה מדהימה אין מילים. קחו איתכם כמה שפחות ציוד. לפעמים יש לעשות ויתורים כואבים כמו אוהל או בגדים להחלפה אבל זה ישתלם בהמשך. כסף שוקל פחות מאוכל יש לקחת בחשבון כל דבר שאפשר לוותר עליו במחיר מסויים (מה לעשות טיול על אופנוע יקר יותר מטיול באוטובוסים) מסעדה במקום בישולי שדה, גסט האוס במקום לינת שטח... כל הדברים האלה הם כמובן מותרות אך הופכים את הרכיבה לנעימה יותר. חובה לדעת לתקן פנצ'ר עם FAST או תיקון פנימית, למלא שמן ומיים (אם יש רדיאטור כמובן), לקחת כלי עבודה מתאימים ולא לקחת כלי עבודה מיותרים. תיק טרמילאים לא יהיה נוח לרכיבה כאשר הוא על הגב משום שהוא נוגע בכסא לפני הישבן ומעניק תחושה של חוסר יציבות. עדיף לקשור לאופנוע במקום שלא יפריע למערכת ההינע גם כשבולמי הזעזועים מכווצים. במהלך היום הראשון עדיף לעשות בדיקת קשירות לציוד לעיתים תכופות - תמיד יש הפתעות. אם הראש חשוב לכם כדאי להביא קסדה מהארץ. כל קסדה פשוטה אפילו כזאת ב 300 ש"ח תהיה יותר טובה מכל מה שתצליחו להשיג בטיול ועדיף לבוא מוכנים. באיזורים כפריים בעיקר בערב עדיף לנסוע עם משקף סגור כי אחרת נכנסים כל מיני יצורים מעופפים לעיניים. זה לא נעים כלכך אבל אם זה קרה לא להילחץ ולא להתנגש בעץ. פשוט לעצור בעדינות בצד הדרך ולנסות להוציא. לא יצא גם לא נורא, עד החתונה גם זה יעבור... תהנו

למעלה