הודו - אשראם

s a l a l a

New member
הודו - אשראם

אני טסה בארך באמצע אוקטובר להודו ויש לי שאלה הייתי מאוד רוצה להיות ב"אשראם" איפה זה נמצא בדרום או בצפון ? מישהו היה שם ויכול לספר לי קצת על המקום ? הבנתי שניתן לשהות שם כמה ימים מהן עליות ? איך אני מגיעה לשם ? הקיצר כל מה שאתם יכולים לענות לי בנושא אשמח.

guymgk

New member
אשראם

טוב אז ככה, אשראם זה לא מקום ספציפי, אשראם הכוונה למבנה (מתחם) הודי שעוסק בדת וברוחניות. אנשים נכנסים לאשראם מתוך כוונה ללמוד ולהתקרב לצד הרוחני שלהם. יש מליוני אשראמים מפוזרים בכל רחבי הודו. את צריכה להיות יותר ספציפית לגבי איזור הטיול שלך כדי שאפשר יהיה לתת לך פרטים על אשראמים ספציפיים. לגבי עלויות, אשראמים לרוב מספקים לך חדר וארוחות ולרוב גם שיעורי יוגה, מדיטציה רוחניות ודת. העלות לרוב היא זולה (רבים מהאשראמים פועלים על בסיס תרומות בלבד). שאלות נוספות יענו בברכה :) גיא.

s a l a l a

New member
גיא

זהו שאני לא יודעת בדיוק , כי אין פשוט לא מכירה ! אם תוכל לספר לי קצת על האשראמים השונים ואיפה יותר כדאי לשהות למשך תקופה .. וקצת יותר פרטים לגבי מיקום בצפון או בדרום , אני יודה לך . כל אינפורמציה תתקבל בברכה

guymgk

New member
אשראמים

המממ... אז ככה, במרכז הודו יש לך את רישיקש (יחסית מרכז כן?) העונה שם עכשיו בשיאה אם אני לא טועה, רק שם יש לך אלפי אשראמים :) העיסוק העיקרי באשראמים שם הוא ביוגה ומדיטציה, אני שוב, מאוד ממליץ על רישיקש, כי היא משלבת את כל נושא הרוחניות, ועדיין עיר מלאה בתיירים וחיים. יש אשראמים שמעבירים ויפאסאנה. קורס שמתנהל כולו בשתיקה שמטרתו ללמד את המשתתפים בו צורת הסתכלות אחרת והתמודדות אחרת עם החיים. אפשר למצוא אחד בדרמקוט (ליד דרמסאלה בצפון), ואם אני לא טועה ליד רישיקש ובפונה שבדרום. אני מאמין שעם קצת חיפוש באינטרנט ובספרים תוכלי למצוא הרבה מידע שייתן לך יותר מושג על הנושא... בהצלחה!

s a l a l a

New member
גיא

תודה! אני צריכה שליטה מלאה באנגלית על מנת להבין משהו בכל ההרצאות וההדרכות שמתקיימות באשרמים ? או שלא בעיה להבין ?

annandi

New member
ויפסנה בהודו.

אם יש לך בעייה באנגלית, קורס ויפסנה בו מתורגמות ההנחיות במהלך היום וההרצאות בערב מתקיים במרכז בדרמסלה. זהו מרכז מקסים וקטן ואני ממליצה עליו בחום. כדאי להרשם לקורס מראש, אבל זה לא חובה. פרטים על המרכז בדרמסלה: http://www.dhamma.org/schdhara.htm לגבי שאר מרכזי הויפסנה בהודו, אפשר למצוא את כל המידע כאן: http://www.dhamma.org/india.htm המון בהצלחה

עמית22

New member
באתר

יש חלק שמוקדש לאשראמים ולתאריכים של הקורסים בכל העולם. בין ביתר אפשר גם לקרוא שם על גוונקא ועל קוד ההתנהגות בקורסים

annandi

New member
אשרם וקורס ויפסנה.

רציתי רק להוסיף משהו לגבי ההבדל בין "אשרם" לבין קורס הויפסנה. אשרם הוא מקום שבדרך כלל את יכולה להשאר זמן ממושך (לא יודעת לגבי התשלום, כל אשרם והמדיניות שלו), להיות חלק מסדר היום של האשרם (אם יש כזה), או רק לשהות שם. לעומת זאת, קורס ויפסנה, בייחוד זה על פי שיטתו של גואנקה, הוא קורס של 10 ימים, יש סדר יום שאתה חלק ממנו, אי אפשר לצאת מהקורס ואז לחזור אחרי יום, יומיים וכדומה. אחרי הקורס, אפשר לפעמים להשאר לשרת בקורסים הבאים (תלוי אם הם צריכים), אבל אין אופצייה פשוט לגור במקום. שיהיה לכולם יום נפלא

למעלה