הוגן/לא הוגן?

ספיישיל

New member
הוגן/לא הוגן?

האם זה הוגן לבטל מסיבת יום הולדת,מסיבת פיגמות לבת 11 שאמורה להתקיים היום כי היא מתנהגת בימים האחרונים בצורה מחפירה? (לא גרוע. מחפיר) אני מתלבטת נואשות. הפתעתי אותה ליום הולדת לפני כמה ימים במתנות יקרות ערך שלא יכולתי להרשות לעצמי והיא לא תארה לעצמה שתקבל. כשקיבלה אותן,לא היתה מאושרת ממנה.הבטיחה שתתנהג בהתאם,הקערה הפכה פיה.... מה אתם אומרים? ממש לא מגיע לה מסיבה ובאלגן פה. שום דבר לא ניתן בחינם.

Kטלנית

New member
אמא יקרה ../images/Emo9.gif

אני סומכת על שיקול דעתך בעניין אבל אני חושבת (לעניות דעתי) שאולי כדי לדבר עם הילדה לשוחח איתה להבהיר לה להסביר לה מה השיקול שלך ושאת שוקלת לבטל לה את המסיבה ושאין שום הצדקה למעשים שלה נסי לנצל את זה לדבר לשוחח איתה ואם, ובמידת הצורך את רואה לנכון לבטל את המסיבה אני תומכת בך ומזדהה החלטה לא פשוטה ב ה צ ל ח ה !

אני חושבת...

שזה בהחלט הוגן כי אם המסיבה היתה תלויה בהתנהגות טובה אז ולא היתה כזאת אין שום סיבה שמסיבה תתרחש שתלמד לפעם הבאה אני מקווה שעזרתי

קליל 1

New member
ילד לא מתנהג כך סתם בצורה מחפירה

לדעתי..את צריכה לקחת אותה לבילוי בקניון או משהו כזה..להסיח את דעתה לחלוטין מהמסיבה ומההבטחה שלך.. ולנסות לקלוט ממנה.. מה עבר עליה..ולמה שינתה את התנהגותה מאז שהבטיחה ועד לרגע האמת.. אולי קבלה הבטחות מאביה.. מן הבטחות שלא אכפת לה לוותר על המסיבה.. זו רק דוגמא.. עודדי אותה..דובבי אותה.. אל תראי לה שאת כועסת או מאוכזבת.. אם תעלה את נושא המסיבה..תבקשי ממנה לדבר על זה יותר מאוחר..

m i c h a l i

New member
אני לא הייתי דוחה

מסיבת יום הולדת ומוצאת דרך ענישה אחרת. (מה זאת התנהגות מחפירה? תוכלי לתת דוגמה?) העונש שהיתה מקבלת היה צריך להיות קשור בהתנהגות שהובילה אל העונש...

Bavmorda

New member
יכול מאד להיות שאני הייתי מענישה

בביטול המסיבה... אבל אני גם הייתי יודעת ששמי היה מושמץ בקרב חברותיה בתור אחת שהרסה את המסיבה...
עניין קשה להחלטה, מודה. ...מה קרה בסוף עם המסיבה
האם בתך שינתה קצת את התנהגותה מאז שכתבת לנו
BAV.

זה לא תחילתו של גיל המרד בעצם ?

אם אני זוכרת נכון גיל ההתבגרות מאוד קשה לילדים ואחת כמה וכמה להורים שלא מבינים מה פתאום נחת על הילדים כאלו מצבי- רוח שמשתנים מקצה לקצה אני חושבת שהכי טוב לשאול אותה מה מציק לה ??? אם לא שואלים לא יודעים . בהצלחה

סופי31

New member
חשוב שיהייה קשר בין העונש לבין המעש

עליו נענשים. עונש עלול ליצור כעס כלפי המבוגר המעניש , ולגרום לילד להרגיש דימויי של ילד רע , לכן לאחר הענישה שתבחרי חשוב להבהיר לילד מהי ההתנהגות הרצוייה ולתת לו חיזוקים על התנהגות חיובית. אי אפשר לגדל ילדים בלי לכעוס עליהם.אין אהבה בלי כעס והילדים לומדים לדעת שכעס לא מבטל אהבה ואנו ממשיכים לאהוב גם כאשר אנו מבטאים תוקפנות ואפילו זעם. אבל גם לכעוס צריך לדעת, כי כעס עלול להיות הרסני למי שכועס,למי שכועסים עליו וליחסים ביניהם, ויכול להיות גם רגש שהוא מרכיב חשוב בקשר . כתבה עדנה כצנלסון -פסיכולוגית קלינית התפתחותית בילדים אני באופן איש מאוד נעזרת בספרים, בשאלות שצצות ... אך בני עדיין קטן וקל לדבר ולכתוב בהצלחה...

אiסי

New member
כמה עיצות קיבלת

ואין שום תגובה ממך לשאלות ששאלו אותך פה. אגב, זו לא הפעם הראשונה שאת שואלת או מבקשת עזרה ולא חוזרת עם תגובה. לא חושבת שזה מכובד אני מקווה שהבת שלך חגגה בסופו של דבר עם חבריה ושבחרת להעניש אותה בדרכים אחרות

למעלה