הובלת חפצים אישיים

cocacola27

New member
הובלת חפצים אישיים

אני מעוניינת לדעת אם מישהו מכם הוביל חפצים אישיים בשילוח ימי או אווירי עם משלח לחו"ל ודפקו אותו עם תשלומים לא צפויים בצד של מדינת היעד.
זה מאוד חשוב לי אני עוזרת לחברה טובה שחוששת מזה מאוד.
תודה!

eladogden

New member
תגדירי תשלומים לא צפויים

לכל שיטת שילוח יש הוצאות נלוות שלא תמיד יכול המשלח לאמוד אותן, וגם לא תמיד הן חלות...
כל מקרה לגופו. אם יש לך דוגמה ל'חיוב' שכזה, אשמח לעזור.
בברכה, אלעד

cocacola27

New member
הקונטיינר כבר יצא

בצד הישראלי בינתיים אחרי הרבה כאב ראש, נראה לי שיהיה בסדר. בצד המקבל, זה עוד תעלומה.
נשמע שאתה מהתחום ולכן אתה בטח מכיר את הפולישטיקים, במיוחד כשמדובר בלקוח חד פעמי ושטר המטען בידיים של עמיל המכס..
תודה על העזרה. אני מבחינתי רק עזרתי לחברה ואני יודעת דבר אחד, שלעולם לא אעשה זאת שוב.

eladogden

New member
אם החברה לקחה קונטיינר משל עצמה

כלומר - לא חלקה את המכולה עם לקוחות אחרים...
בד"כ בצד השני יש תשלום מס נמל שנע בין 250-350 אירו למכולה
מעבר לכך, אם אין בדיקת מכס והמעמד שלה מזכה אותה בפטור, לא אמורים להיות תשלומים נוספים.
אבל - יש אלמנטים שמשפיעים על המחיר/עלות ואינם ידועים לצד השולח (בארץ) מראש:
- אם אין למקבל כתובת בעת הוצאות המטען והכתובת נמצאה רק במהלך השילוח, עלולים להיות חיובים כגון: אשרות חניה שנדרש להוציא כדי להעמיד את המכולה ליד הבניין, סבלות בחדר המדרגות אם אין מעלית, מעלית חיצונית אם הדברים לא נכנסים בחדר המדרגות/מעלית ועוד שירותים כאלו ואחרים....
- אם המקבל לא אוחז במעמד שמקנה פטור ממכס (ויש לא מעט מעמדות כאלו), מן הסתם המכס במדינת הייבוא ימסה את הטובין בהתאם לכללים/חוקים הקיימים באותה מדינה.

נ.ב. - פוילערשטיקים, זו המילה הנכונה.

חג שמח - אלעד

cocacola27

New member
אז אתה בטח יודע שהעמיל/המשלח יכול "להחזיק אותך בביצים"

ולא לשחרר את המכולה עד שלא תשלם כל מיני חיוביים שונים ומומצאים ועושים את זה בלי סוף על חפצים אישיים.
באמת אני חוששת מחיוב מכס שאולי כן יגיע.
זה היה כאב ראש עצום והפעלתי כל קשר אפשרי כדי לעשות מה שאני יכולה כדי להגן מפני חיוביים לא צפויים.
אני לא ממליצה לאף אחד להוביל מכולה. גם אם אנשים סגרו מחיר זה לא בטוח המחיר הסופי.
כמה לקוחות ידעו לבקש שטר מטען אקספרס כדי שתהיה להם שליטה על המכולה?

אימצתי את הפוילערשטיקים. נשמע באמת יותר יידיש.
על ההתייחסות ונחמד שיש אנשים מהתחום (עבדתי בזה בעבר אבל אף פעם לא עשיתי את כל השרשרת כמו עכשיו ובטח שלא חפצים אישיים).

eladogden

New member
אני אמנע מלשאול איזה חברה עשתה את השילוח....

אבל אין קשר בין ש"מ אקספרס לשליטה על המכולה, לידיעתך.
ש"מ אקספרס הוא שטר להובלה בחוזה של מטען בים או באוויר, שפשוט אינו סחיר (אי אפשר להסב אותו), ואין צורך בהצגת מקוריים בצד השני כדי לקבל 'פקודת מסירה'. זה הכל.
כל עוד המקבל/ת על שטר המטען הוא/היא בעלת המטען - יש לו/לה זכות מלאה לבוא אל חברת הספנות ולדרוש את המטען/פקודת מסירה.
בברכה, אלעד

למעלה