הובלה

הובלה

היי,
אני עוברת מחר מהדירה הנוכחית, רציתי לדעת כמה טיפ נהוג לתת למובילים?
תודה ושיהיה שבוע טוב! :)

נהוג לתת 100 ש"ח לכל מוביל

במקרה שלי ספציפי התעצבנתי נורא - היה מדובר בבערך 20 קרטונים (ללא רהיטים!! קרטונים בלבד!!) שאותם יכולתי להרים בעצמי(!!!!) כלומר ממש לא כבדים (זה בכוונה כדי שיהיה לי קל להתנהל איתם בתוך הדירה החדשה, ולא שברגע שהמוביל מניח אותם אז זהו אני תקועה איתם במיקום הזה ולא יכולה להזיז), וההובלה כולה עלתה לי 400 שקל למרות שזה היה נסיעה מחיפה לתל אביב(!!!!!) כלומר זה היה בעיקר הדלק שהם לקחו והיה ברור להם שלא מדובר בעבודה בעייתית בכלל בכלל, ובכלל הם צירפו אותי "על הדרך" בשביל שיהיה לי מוזל יחסית אז הם אספו את הדברים שלי בבוקר ורק בערב קיבלתי אותם אחרונה, אז בגלל שהם היו בהרבה הובלות גדולות ומסובכות לאורך היום אז הגיעו במשאית 4 מובילים שהרימו את הארגזים תיקתק כאילו כלום ותוך 5 דקות הכל כבר היה למעלה בדירה כמו שאתם יכולים לתאר לעצמכם הם לקחו 3 קרטונים כל אחד כי הקרטונים היו באמת ממש קטנים וקלים. סירבתי בתוקף להוסיף עוד 400 שקל בשביל טיפים ואמרתי להם שיופי באמת אז פעם הבאה שיביאו 20 מובילים בשביל 20 קרטונים וכל אחד ייקח קרטון אחד ואני אצטרך לשלם 2000 שקל!!!!.. שילמתי 50 לכל אחד ואמרתי להם שפעם הבאה שיעבדו רק 2 ולא ינסו לסחוט טיפים סתם כי זה ממש מגעיל.
אז שתדעי שבגדול מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד נהוג לתת 100 שקל למוביל אבל אל תצאי פרייארית אם דופקים אותך ומביאים המון מובילים שאת לא צריכה!! שימי לב טוב טוב שזה כן פרופורציונלי... בד"כ 100 יוצא בסדר אם יש לך רהיטים וכאלה אבל זה תלוי, לא ציינת מה בדיוק את מעבירה אז אני כותבת בכל מקרה - בגדול זה 100 למוביל אבל פקחי עיניים.

וואוו זה המון...!!

אני לא מובילה הרבה דברים, ריהוט בסיסי- מיטה, שולחן+כסא, שידת מגירות קטנה, ובערך 7 ארגזים, בתוך ת"א. עשיתי עוד כמה בדיקות באינטרנט ואצל עוד כמה אנשים, וראיתי שיש כמה דעות לגבי זה. נראה לי שאני אתן 10% מסך ההובלה ובזה אסגור את הסיפור.. מעבר לזה נראה לי שזה ממש מוגזם ביחס לעלות ההובלה עצמה..
תודה בכל אופן :)

עדכון טיפ

במהלך ההובלה ראיתי שהחבר'ה עובדים קשה ומתקתקים עניינים אז החלטתי לתת יותר.. הגיעו 4 חבר'ה, לדעתי ממש מיותר.. גם 2 יכלו להתמודד עם ההובלה הזו ואז כ"א היה מקבל 50... ההובלה עצמה הייתה במחיר מאוד נוח, ולפי המבט של המנהל שלהם הוא היה מאוד מרוצה מהטיפ שנתתי, כך שאני מניחה שהפרמטרים האלו באמת משתנים מהובלה להובלה..
תודה רבה :)

אלו לא היו קרטונים שאפשר להוביל ברכב רגיל?

כשאני עברתי ויתרתי על הובלה מקצועית - פניתי לחבר של חבר שיש לו טנדר וסיכמנו על הובלה תמורת עלות הדלק + תוספת צנועה (הוא סירב לעיגול שרציתי לעשות), כשעל תקן סבלים תפקדו כמה חברים חסונים. הטנדר שימש רק להובלה של מה שלא נכנס לרכב רגיל - קרטונים הובלו ברכב של חבר אחר + במושב האחורי של הטנדר.

הובלה "אמיתית" נדרשת לדעתי רק כשמדובר בציוד כבד ו/או במה שלא נכנס לרכב רגיל ו/או כשמדובר בקומה גבוהה ללא מעלית, אחרת באמת חבל ולו רק בגלל קטעים כמו שתיארת.

את הקרטונים יולתי להוביל לבד,

אבל מיטה זוגית + שולחן מאסיבי (שגם היה צריך לפרק..) היו חייבים הובלה...
חיפשתי בהתחלה חבר'ה שיוכלו לעזור בהובלות של הדברים הגדולים תמורת תשלום כלשהו ואז לבקש מחברים לעזור לי עם הקרטונים אבל זה יצא מסובך מדי וכבר העדפתי לסיים עם זה במכה.. בפעמים הקודמות שעברתי לא היה לי ריהוט ואז באמת הובלתי בחלקים תוך עזרה של חברים..

airplain

New member
חברים הם לא סבלים

היה לי חבר שרצה שאעזור לו...

אמרתי לו , אחי... כשאני עברתי דירה הזמנתי הובלה כי הדבר שהכי שנוא עלי זה להתחיל ולהתעסק עם הובלות!!!!!!
אז תעשה לי טובה אחי, אוהב אותךךךך אבל זה לא אישי

אין יותר מעצבן מחברים שמנצלים את החברות בשביל להפוך אותי ״לסבל״׳!!!!

מצידי, תקצצי ביציאות שלך או בבגדים שאת קונה בחצי שנה הקרובה ותזמיני הובלה.

מצטער על החריפות.... אבל זה לא מובן לי

חברים הם לא סבלים, אבל הם כן חברים

ומקובל שחברים עוזרים אחד לשני. כמו שכתבתי, במקרה של חפצים כבדים ו/או מעבר לקומה גבוהה בלי מעלית, זה פחות מתאים, אבל במקרים כמו שהאורחת תיארה זה נשמע לגיטימי - קרטונים לא כבדים שאפילו בחורה יכולה לסחוב? במקרה שלי למשל עברתי מקרקע לקרקע, ואלו היו החברים שגילו נכונות לסייע, כמו שאני מסייעת להם בתחומים אחרים.

בשביל מה יש חברים?

חברים הם לא סבלים, אבל..

כמו שכתבה אישה מרציפן יש דברים שלגיטימי לבקש/לקבל בהם עזרה מחברים.
כמו שציינתי, לא התכוונתי שאף אחד יעזור עם ההובלה של הדברים הכבדים, אלא רק עם העברה של כמה קרטונים ברכב, וגם על זה בסוף החלטתי לוותר ולהוביל הכל כבר במכה.
הייתה תקופה שאני ועוד 2 חברות עברנו דירות בערך באותו זמן, והחלטנו שע"מ לייעל את התהליכים אנחנו עושות לכל דירה יום מרוכז שבו כולנו העמסנו, פרקנו, סידרנו וכו'. אבל בלי קשר אם אפשר לעזור/להיעזר בחברים, אז למה לא? בדיוק בשביל זה חברים קיימים...
what goes around comes around...

וואי את לא מבינה מה היה לי עם זה!!...

אין לי רכב, אבל חשבתי אולי לשכור רכב קטן ליום אחד ולהוביל את הקרטונים בעצמי ברכב פרטי. אבל מדובר ב20 קרטונים, קלים ככל שיהיו הם לא ייכנסו כולם ברכב פרטי אחד מבחינת הנפח שלהם, ולכן מדובר בשתיים ואפילו שלוש נגלות. כשמדובר במעבר דירה **מחיפה לתל אביב**, מדובר בהמון זמן(!!) וכאב ראש, ובעיקר - בהמון דלק!! שכבר יעלה לי כמו ההובלה עצמה (כי קיבלתי מחיר זול בקומבינה) והופך את כל העסק ללא-משתלם, וגם אם הייתי "מרוויחה" ככה איזה 100 שקל יוצא שהייתי מבזבזת יום שלם בכאב ראש ובנסיעות ובפקקים, ובלסחוב קרטונים בעצמי (מקומה שלישית ללא מעלית בחיפה, לקומה שלישית ללא מעלית בתל אביב - וזה 20 פעמים בכל אחת מהדירות, עבור כל אחד מהקרטונים), וזה כל כך הרבה יותר הגיוני ומשתלם ונוח ושווה את זה לקחת הובלה ושזה יגיע מעצמו ויורד מעצמו ויעלה מעצמו לדירה החדשה ושלום על ישראל.
אבל לצערי לא חשבתי על זה בזמן, ומה שאת מתארת זה בדיוק מה שאמרתי לעצמי - כולה כמה קרטונים שאני יכולה להרים בעצמי, אני אשכור רכב ברלינגו ליום אחד ואוביל אותם בעצמי ובעזרתו האדיבה של החבר (הברלינגו זה כדי למנוע את השש נסיעות הלוך-חזור-הלוך-חזור ובכך לחסוך קצת דלק). בסוף גם שכרתי רכב ושילמתי עליו הון (הון!!!!! ברלינגו ארור ויקר, תנאי רכישה ארורים שלא מאפשרים לי לבטל), וגם בסוף שילמתי הובלה כי זה לא הסתדר.
בחיים לא עושה את זה יותר. מה, בשביל לחסוך את ה600 שקל?!!?!? (ולהוציא אותו בזמן ובדלק).. כשהמובילים סיימו אמרתי לעצמי שהייתי כל כך מפגרת שבכלל העליתי בדעתי לעשות את זה לבד
זה עבר כל כך נוח, כל כך פשוט, כל כך נעים.. וזה פינה לי את כל היום להתארגן ולהתכונן לקראת הדירה החדשה במקום לבלות שעות בנסיעות ובהובלות עד שאני נופלת מהרגליים. בחיים לא מעלה את זה בדעתי יותר. (בעצם, היום אני כבר לא יכולה גם אם הייתי רוצה, כי יש לי מכונת כביסה, תנור, ומזרן של קינג דיוויד... שאני לא מסוגלת להרים אפילו חצי מהמשקל של הרהיטים הללו
אבל בכל מקרה בחיים לא חוזרת שוב על הרעיון המטופש הזה).
חברים, אגב, לא הייתי מעזה לסנג'ר. זה לא יפה בעיניי ולא מרגיש לי נכון ולא הייתי אפילו מבקשת, בטח לא במבצע אימתני כמו מה שאני רציתי לארגן מחיפה לתל אביב.. יש שמרגישים נוח לבקש מחברים דברים כאלה, אני לא חושבת שזה מתאים ושלזה נועדו חברים. חברים שלי עוברים דירות כל הזמן, אני רק מדמיינת אם הייתי צריכה לבוא לעזור כל פעם. סליחה, יש לי דירה משלי לדאוג לה. וזה הדדי וזה ברור לי וזה תקין. ושוב, אלא סכומים זניחים!! רק על הדלק והסחיבה של 20 קרטונים למעלה-למטה במדרגות 3 קומות בכל דירה.. כל האופרציה לא הייתה שווה את זה.

המקרה שלך זה משהו אחר

המקרה שלי למשל כלל מעבר במרחק של שני רחובות מקרקע לקרקע, כשבין אלו שבאו לסייע יש בעל טנדר + בעל רכב גדול שהרבה קרטונים נכנסו אליו בכיף. אני לא מרגישה שסנג'רתי אף אחד - החברים בגדול התנדבו לסייע ברגע ששמעו שאני מתכננת מעבר דירה. גם ככה הם תמיד התנחלו אצלי ומרגישים אצלי בבית, ככה שמבחינתם זה לא היה שונה ממצב של לעזור לאחות שעוברת. בין לבין, הייתה עוד חברה שסייעה לי לארוז (היא הציעה את הסיוע מיוזמתה) וחברה נוספת שהגיעה אחרי זה לסייע לפרוק ולסדר, גם מיוזמתה. אני רציתי להזמין את החברים שסייעו לפיצות, אבל הם אמרו לי לעזוב ואמרו שמעדיפים לחכות לבישולים שלי.

ברור שאם היה מדובר במעבר מרוחק יותר ו/או מ/לקומה גבוהה, הייתי לוקחת הובלה מקצועית בתשלום, אבל זה לא היה המצב והחברים עזרו לי בכיף, כמו שאני עוזרת להם בדברים אחרים.

תקין לגמרי

במקרה שאת מתארת הייתי פועלת בדיוק כמוך (אולי רק מתעקשת על הפיצות - כלומר לא שואלת אלא מזמינה, כדי שלא יוכלו להתנגד
).

Optimistic Girl

New member
טיפה; ובלות של חברות הובלות דוברת רוסית

המשפחה שלנו תמיד הזמינה הובלות של חברות הובלות
דוברת רוסית
ובחיים לא ביקשו מאיתנו טיפ!!!
המחיר היה מוסכם מראש פר הדברים שיש לנו

סבתא שלי היתה לרג'ית איתם ונתנה להם בקבוק וודקה
כי הם עשו מעל ומעבר ועזרו לה

אבל טיפים?!?!
בחיים לא שמענו על זה!!

זוכרת שפעם אמא שלי הזמינה הובלה ישראלית וכשהם ביקשו טיפ היא לא הבינה מה הם רוצים

היה לה מוזר...

לא יודעת אם דוברי רוסית מדברים עברית

מה שבטוח זה שאין אצלהם טיפים
ומניסיון של המוןןןןןן חברות הובלה!!!

im mitzi

New member
מנהג הזוי

אומנם כבר כמה שנים שלא עברתי דירה
אבל גם כשעברתי ונעזרתי בשירותי הובלה לא זכור לי שהתבקשתי לשלם טיפ
נראה לי לא הגיוני לשלם עבור שירות שמשלמים עליו בכל מקרה, אחרי הכל כשמסכמים מחיר מסויים זה המחיר, לא צריך להוסיף על זה עוד כסף (ועוד סכום כזה יפה של 100 שקל למוביל).

למעלה