הובלה מחו"ל

הובלה מחו"ל

בוקר טוב!
ניסיתי קצת לחפש באינטרנט ולא הצלחתי (גם לא טלפון שאוכל להתקשר בשביל כך)
מחפש מידע בנוגע להעברת ציוד מחו"ל (פולין) לצורך העניין - רהיטים וציוד אישי, גם בנוגע לחברות מומלצות אם מישהו מכיר, אבל לא פחות חשוב - ענייני המכס,
מישהו מכיר את ההגבלים על העברת ציוד אישי? האם יש רף מסויים שממנו אני משלם מס מסויים, או שצריך להצהיר, או משהו....?

כל מקום שאני מגיע אליו במכס שולח אותי למקום אחר, אף אחד לא יודע לענות לי שם על זה.... מוזר וביזיון!

אשמח לכל עזרה, תודה
 

1151986

New member
היי

איני יודעת לענות לך על שאלותייך, אבל הייתי רוצה להמליץ לך לצמצם עד כמה שניתן את הובלת הרהיטים וכל ציוד אחר שתוכלו לרכוש כאן. העלויות יקרות מאוד וזה מיותר. כמובן שיש דברים שהם סנטימנטליים וללא תחליף, אך עדיין .. כשתראו את העלויות אולי תצליחו לשחרר. כששכנה שלי עברה לאירופה ובדקה על העברת ריהוט וציוד זה היה מטורף. בסוף היא טסה עם מזוודה בלבד.
 

prizman

New member
אין פה שום דבר מסובך, הכל תלוי בסטטוס שלכם,

אם היית נותן יותר פרטים עליכם זה היה חוסך לי חצי מההקלדה.

הנחת המוצא שלי היא שזוגתך לא מגיעה לישראל ע"פ חוק השבות אחרת לא היית בפורום הזה,
אי לכך אין לה שום הטבה מיוחדת או בכלל.

לגביך, אתה יכול להיות תושב חוזר או אדם שמתגורר בישראל.
אם אתה מתגורר בישראל, שוב אין זכויות מיוחדות. תשלם מס רגיל כמו על כל יבוא, אין שום ייחוד
ביבוא הזה. יש תעריפון מכס לכל פריט, הוא מופיע ברשת.
אם אתה תושב חוזר ויש זכאויות שונות לפי תקופה: שנתיים, שש או מעל 10 ישנן הקלות מס מסויימות
בהתאם לתקופה וחריגים נוספים (סטודנט חוזר, מדען חוזר ועוד), הם מופיעים בין השאר כאן אבל בגיגול
פשוט של המילים תושב חוזר ניתן למצוא הרבה חומר.
 

prizman

New member
למותר לציין שעל פריטים שאינם מופיעים ברשימת

הפטורים יש לשלם מס רגיל לפי תעריפון המכס.
 

randyloo

New member
תשובות

כמו שפריזמן אמר, אין פטור ממסים. מצד שני הערכות השווי של ציוד אישי הן גמישות ובד"כ מבוססות על הדיווח של חברת השילוח. אנחנו עשינו שילוב של מזוודות ומכולה קטנה. נתנו הערכות שווי מאד סבירות אבל נמוכות (למשל כלי הפורצלן דווחו סתם ככלי בית). מה שלא היה לנו קשר רגשי אליו נמכר במדינת המקור. בסופו של דבר המסים היו זניחים אבל יתכן שגם היה לנו מזל. בלי קשר למסים יש עלויות הובלה במדינת המקור ובמדינת היעד. צריך לחשב הכל ולשקול מה כדאי ומה לא.
 

Namush1

New member
המלצה ודעה

היי מתרגם מה נשמע? :)

קודם כל אני רוצה להזכיר - לקחת נשימה עמוקה. אם אתם החלטתם סופית לשלוח מטען, צפויה לפניכם דרך טלטלה, אבל עם סבלנות, הרבה סקרים ושיקול דעת אני מבטיחה שזה יהיה בסדר.

אני שלחתי את המטען שלי מסין, אז לא אוכל להמליץ על החברה המקומית, אבל כן אוכל לספר לך על החברה שטיפלה במטען בצד הישראלי (סוג של שותפות). אכתוב לך בפרטי. אני הייתי מרוצה מהשירות ונראה שלרוב הם נותנים שירות לחבר'ה הצרפתים שעולים לארץ, אז יש להם נסיון רב במשלוחים מאירופה, זה בטוח.

מבחינת כדאיות, אני דווקא להבדיל מ- 1151986, לא חושבת שזה כ"כ שחור ולבן. לדעתי זה מאוד תלוי במה אתם מעוניינים לשלוח. האם זה צויד שיש לכם כבר או שאתם מעוניינים לקנות? האם מדובר ברהיטים ו/או מכשירי חשמל? או רק קצת בגדים, נעליים ואגרטל שקיבלתם מהשכנה מתנה מביקור בחו"ל?

מתוך השוואות המחירים שאנחנו עשינו (ולהזכירכם הגענו מסין!!!), הסתבר שבאמת ממש לא היה שווה לקנות מכשירי חשמל שם כי: א) המחירים כמעט זהים לאלה בארץ, ב) כל טקסט על הכפתורים, המדריך למשתמש וכו' היה בסינית, ג) אחראיות??? ד) כבלים עם תקעים שונים מבארץ ה) מה שהיינו חוסכים על קנייה בסין היינו משלמים בנפח בחישוב המשלוח.

מצד שני, עוד עלה שרהיטים וציוד צילום (בעלי חובב פלוס פלוס של צילום) היה מאוד משתלם. לא השתגענו, כי לא ידענו עדיין איפה נגור ולכן חשבנו אלו רהיטים אנחנו באמת צריכים והכי חשוב לנו ושיהיו איכותיים. המסקנה: מיטה ומזרון טוב וציוד צילום יחסית יוצא דופן. כל אלה היו עולים לנו בארץ פי 3. אומנם לא קנינו את המיטה והמזרון הכי יוקרתיים בשוק, אבל מספיק איכותיים שיחזיקו לפחות 3-4 שנים. וציוד הצילום, אין בכלל על מה לדבר, הכל כ"כ יקר כאן.

אז נכון, היה לנו יתרון שבאנו מסין, אבל זו בדיוק הסיבה שאני מדגישה שצריך לעשות בדיקת כדאיות. כל אחד מגיע ממדינה אחרת ורוצה לייבא דברים שונים ואין ברירה אלא לבדוק מה יש ומה אין, מה לקנות ומה יעלה הרבה פחות בארץ המוצא. אולי אחרי שתבדקו את עצמכם תבינו שאולי פשוט כדאי לוותר על הכל.

טיפ: עלות המטען מחושבת בעיקרה מחישוב סה"כ של נפח הדברים המשוער אחרי שנארזו בקופסאות. ולכן, אם ישנם דברים שעלותם נמוכה יחסית בארץ, באמת שאין טעם להביא איתכם כמו צלחות וכוסות (אלא אם כן זה פורצלן, מה שגם אפשר למכור אם אין ערך רגשי), סכו"ם, ציוד משרדי פשוט, דלי לשטיפת רצפה, חחח, הבנתם את הכוונה....

מבחינת מיסים, אין הנחה. אומנם לא משלמים מכס (אם עומדים בנהלים), אבל מע"מ ומיסי נמל עדיין צריך לשלם. עם זאת, עם כתיבה נכונה של פירוט הציוד ע"י חברת ההובלה ניתן לצאת מכל העסק, דיי בזול. בנוסף, נראה לי שתושבים חוזרים (ששולחים ציוד בכמות סבירה ולא 2 מכולות מלאות) מקבלים יחס מעט מקל... אבל זו רק השערה. דבר אחרון שאני רוצה להוסיף הוא שיש משהו שממש לא ברור בנהלים של המכס וזה מתברר רק אחרי שמגיעים לשלב השחרור מהמכס - המטען שנשלח על שם התושב החוזר פטור ממכס (ומשאלות מיותרות) גם אם זה שייך לבעל/אישה. אם זה המצב, כל שעלייך לעשות הוא להתייצב המשרד המכס עם הדרכון של בן/בת הזוג והם חותמים גם להם שההטבה נוצלה... פשוט!

זהו, הפגזתי :)
בהצלחה.
 
למעלה