הוביט .

ליהיא51

New member
הוביט .

פרסמתי ב- litvaksig בעזרתו של ארנון, בקשה לקבלת מידע על הוביט של בת דודה של אבי מניה לנדסברג לבית טובין, ובעלה ארנסט. קיבלתי מעט תשובות, גב' נחמדה מצאה את ההוביט, אבל פה יש תעלומה. הנוסח שפורסם בניו יורק טיימס מתאריך 27.7.1986 מדבר על "בעלה האהוב של אסתרה." (אני מחפשת את מניה) תאריך הפטירה של ארנסט לנדסברג הוא אותו תאריך, ז"א זה אותו אדם. מה יצא לי מההוביט: לא קיבלתי שמות של בני משפחה נוספים (ולזה ציפיתי). כנראה שמר ארנסט נישא בשנית, ואשתו השניה היא אסתרה. (לא "מענינת" אותי).

האם תוכלי להביא כאן את האוביט

כדי שנוכל לראות אותו
כך, ייתכן ויהיו רעיונות נוספים להמשך החיפושים אודות מניה, ארנסט וצאצאיהם. ארנון נ.ב. עדיף לומר אוביט ולא הוביט, כיוון שזה נשמע קרוב הרבה יותר להגייה של Obit.

ליהיא51

New member
זהו האוביט כפי שנשלח אלי:

NY Times July 27, 1986 page 27: LANDSBERG - Ernst, Beloved husband of Astra, Service 11:30 am Sunday, July 27th 1986 at Cedar Park Cemetery, Paramus, N,J. אציין שזו פעם ראשונה נתקלת באוביט. האם זה מה שנהוג לכתוב ? הבנתי שמוסיפים (כשיש) שמות של בני משפחה נוספים.

פענוח האוביט

היי, ליהיא! ראשית, יש הבדל בין אוביט (Obituary, כתבה עיתונאית קצרה, אשר מפורסמת ללא תשלום וכוללת, בדרך כלל, פרטים על בני המשפחה, אך לא פרטים על סידורי הלוויה) לבית הודעת פטירה (Death Notice, מפורסמת בתשלום, כוללת, בדרך כלל, סידורי לוויה אך לא שמות הקרובים), למרות שלעתים יש בלבול בין המושגים. ככל הנראה, ההודעה שפורסמה לגבי ארנסט היא הודעת פטירה ולא אוביט (כיוון שזה בתשלום - חוסכים במלים... ובכן, מה בכל זאת לומדים ממנה
אני חושב שהרבה
רק אקדים ואומר, שכיוון שאין אזכור למניה "שלך", עדיין אינך יודעת כי מדובר בארנסט "שלך". ברור שהתאריך תואם לתאריך שמצאת ב - SSDI, אך כל מה שזה אומר, שמדובר באותו ארנסט שמופיע ב - SSDI...
שם אשתו של ארנסט - למזלך, הצירוף Astra Landsberg אינו נפוץ בכלל, ולמען האמת - מפנה רק לגברת אחת, אשר חיה כיום בארצות הברית, והיא, ככל הנראה, בת 60. כלומר, ככל הנראה חיה. ZabaSearch.com נותן טלפון שלה בניו-יורק, אך לפי אתרים אחרים (דוגמת Veromi.info) היא חיה בעבר/בהווה בלוס אנג'לס. שווה לנסות ולצלצל למספר מזאבה.
בית העלמין בו קבור ארנסט - Cedar Park בניו-ג'רזי. כדאי ביותר ליצור קשר עם בית העלמין בטלפון/דוא"ל (אני תמיד מעדיף במקרים כאלו טלפון). בשיחה זו, תוכלי לברר שני דברים: א. האם, במקרה, קבורה בבית העלמין גם מניה; ב. האם מתועדים אצלם פרטיהם של קרוביו החיים של ארנסט (שהרי מישהו אמור לשלם על אחזקת קברו - ככה זה בארה"ב). נחכה כאן לעדכונים ממך, ארנון

ליהיא51

New member
תודה על ההסבר המקיף - אבל...

אני בטוחה כי זהו אותו הארנסט. למרות שניו יורק עיר גדולה, קשה לי להאמין כי באותו יום בדיוק (!) נפטר עוד בן אדם בשם זהה. גם באיזכור שלה בעץ שלי כתוב כי בעלה הוא ארנסט. אבל גם יתכן, כי ארנסט נישא שוב לגברת אסתרה, למרות שלפי חשבוני היא נישאה לו כשהיא במחצית גילו. תודה על שתי ההפניות. אנסה את מזלי מחר בטלפון לארה"ב.

זה לא שנפטרו באותו יום שני ארנסטים

אלא שאינך יודעת אם הארנסט מן ה - SSDI הוא הארנסט שלך, אלא אם יש לך תאריך פטירה שלו ממקור אחר. בכל מקרה, שני כיווני ההמשך הכרחיים כדי להתקדם וכדי, בסופו של דבר, לדעת אם אכן מדובר במשפחה הנכונה. ארנון

למעלה