הוביטים

גאנדAלף

New member
את טוענת שמה שכתוב שם שגוי?

אגב, מה השם המדעי של הצליל הנהגה בתחילת מילה המתחילה בעיצור (מסומן בעברית ע"י ´א´)? בקשר לניסוי: בשמחה

אני בעיקר טוענת שהלינק לא נפתח.

(רן, לך מפה. למה אתה קורא את זה אם זה כל כך משעמם?) לפי מה שלמדתי, יש שלושה צלילים ש"התאחדו" בעברית המודרנית בהגייתה האשכנזית: 1. הסותם הלועי המיוצג בעברית המקראית ע"י א´ (כמו tt באנגלית קוקנית. דמיין את אלייזה דוליטל הוגה את המילים glottal stop ). זה סותם כי האוויר עוצר לגמרי כמו ב- /t/. 2. המקורב הגרוני המיוצג ע"י ע´ (האויר אינו עוצר, אבל בורח במהירות, ולכן קשה להגות הגה ארוך) 3. אפס עיצור, כמו במילים שמתחילות בתנועה באנגלית. בעברית האשכנזית קיימת רק האופציה השלישית. בעברית המזרחית קיימות האופציות השנייה והשלישית. אם יש לך הזדמנות לדבר עם מישהו מסעודיה, הוא יוכל להדגים לך את ההבדל שבין 1 ו-2
ועוד מעט גם רן יוכל

גאנדAלף

New member
תודה על המידע

כדי להכנס לאתר ההוא נסי לבטל את ה-Proxy ו/או ה-Firewall. הנה קישור לעותק מה-cache של Google:

barzik

New member
יש לי תוספת לגבי סעיף 1 והשגה על 2

1. הסותם הלועי מופיע גם בשפות אירופאיות ממשפחת השפות הגרמאנית ובמיוחד בתנועות GG. אני יכול לתת דוגמא טובה: המילה הצ´כית Wafturgghag (צימוקים). 2. הדוגמא שנתת שגויה, ישנן סוגי הגיות, במיוחד מהצד הדרומי של הסהר הפורה שמצליחות לעצור את האוויר בע´ ולבצע הגה ארוך. אני לא כל כך זוכר איך קוראים לסוג הגיה אקזוטי זה, אך שמעתי אותו מספר רב של פעמים בשהותי בבאר שבע. במיוחד בשוק הבדואי (איפה שמוכרים ביסלי לפי משקל). אני הייתי בוחר בדוגמת ה אא´ שאכן מבוטאת כמקורב גרוני שאינו בורח במהירות, אבל עוצר. ניתן לקרוא עוד על תופעה מרתקת זו בספרו של פרופסור (אמירטוס) מיכאל בן-יעקוב: "הקיסם בעינו של אלוהים: העיצור הגרוני החלקי וגילגוליו במהלך ההיסטוריה" (אפשר לקנות בדיונון).

barzik

New member
אני כבר מפחד לבוא למפגש

את תכי אותי באלימות ויהודה ישעמם אותי למוות בטיעונים על הדיפטונג במפיק של הה´ בשפה האוסטו-שמית. אגב, מי מגיע מירושלים?

barzik

New member
מצטרף לזעקות השבר...

למה לא באמת? מדובר בפארק הירקון, במרכז הארץ! יש לך הסעה מ/אל ירושלים... אז למה לא?

Envinyatar

New member
אם לא יהיו הפתעות של הרגע האחרון

אז כן. מלבד זאת, אין לי דרך אחרת לתבוע מזארן את "תשובת המחץ" שהבטיח לי לעניין הויכוח שלנו על איאוון, אשר משום מה משתהה.

גמני לא, דרך הגב

מזתומרת מי שאל אותי? אפחד, אבל סתם, שתדעו. פעם הבאה. אי"א (אם ירצה ארו).

גאנדAלף

New member
כנראה שבסוף כן אגיע! ../images/Emo13.gif

לשמחתי הרבה הוסר הגורם שמנע ממני לבוא לקון. רוב הסיכויים שאבוא. אלכסנדרה: אפשר לסוע איתך?

למעלה