הוא שוב עוזב

ksy67

New member
הוא שוב עוזב

הוא עוזב שוב. שנתיים מאז הפעם הקודמת, אלא שאז הייתי חודש אחרי לידה, כואבת פצועה ובעיקר המומה. בכיתי, התחננתי ועשיתי הכל כדי שיחזור והוא חזר. זה לא היה אותו הדבר מאותו רגע ואליו. שנתיים עברו והפצע לא הגליד, מקסימום נקרשה המעטפת החיצונית. בפנים הכל נשאר קרוע ובלתי ניתן לאיחוי. עכשיו, היא כבר כמעט בת שלוש והוא שוב עוזב. הפעם הוא צודק - אנו מתפשרים. חיים ביחד אבל כל אחד לבד- בשביל הילדים. כדי לשמור על התא המשפחתי. אני, זו שתמיד אמרה שבשביל ילדים לא נשארים יחד, הייתי מוכנה להקריב את האושר האישי שלי רק כדי שיזכו לראות תא משפחתי שלם, גם אם לא מושלם. לא תמצאו אצלנו צעקות, מריבות וחילופי גידופים - אנו מעבר לזה - בשלב האדישות השקטה, חוסר ציפיות הדדי ועל כן הכל נראה כאילו על מי מנוחות. ועכשיו גם זה נגמר. לא יכולה להאשים אותו אולי רק לברך אותו שגאל אותי מלבטי. שהכריח אותי לעשות את הצעד שלא היה לי אומץ לעשותו בעצמי. הפעם אתן לו ללכת. קשה לי עד מאוד. אנו כמעט 15 שנה יחד ועוד לא מלאו לנו 35 שנים כל אחד.אנו חברים מהתיכון ולא יודעים איך לחיות האחד בלי השני.לא רוצה להיות איתו אבל לא יודעת איך נראים החיים בלעדיו. זה הקושי האמיתי - להתמודד עם החלל שנפער. עם הריק שנשאר מאחור. מספרת לכם כי עוד לא סיפרתי למשפחתי ולחברי. הפעם אתמודד עד הסוף לבד -אספר רק כשהכל יגמר ויחתם. כך יותר טוב.

maof

New member
מחזק את ידיך../images/Emo39.gif

אבל צריך ךדעת שזה ניגמר...זה ניגמר
זה לעולם לא יחזור להיות כבעבר, האפשרות להמשיך מאותו שמקום שזה נעצר.....כמעט ובילתי אפשרית. צריך באמת אהבה אמיתית ורצון משותף בכדי להצליח לשקם. מעוף

../images/Emo24.gifחזקי ואמצי

את זקוקה לשפיות שלך בזמן הזה אל תחפשי יועצים כי אז תתבלבלי מה שטוב לך ולילדתך זה שימי כנגד עיניך ותביני שהמשפט הבנלי ניסגרת דלת ניפתח חלון הוא נכון גם אני פרודה חודשיים מבעל שהיה הראשון מגיל 15 כיתה ט' ואין לך מושג כמה קשה לעקור את זה , אבל אין דרך אחרת . מישהי חכמה אמרה לי להכין פתקים ובכל פעם שאני בוכה לקרוא מה כתבתי {את הדברים הלא טובים שלו } אז נכון לא עשיתי זאת בפתקים אבל כתבתי לי במחשב ואני קוראת וזוכרת .... מחזקת אותך בכל ליבי אל תשברי למען ילדתך הקטנה סחלב

ksy67

New member
תודה

בכל פעם שצצים להם לבטים (מדהים כמה ברגעים הקשים האלה מתרפקים על חלקים טובים) אני משתדלת להזכיר לעצמי את כל הדברים האחרים שפשוט מטריפים אותי. מעליבים אותי ומקוממים אותי. זה באמת רעיון מצוין - לרשון ולעיין בכל פעם שהפחד תוקף...

לביאה11

New member
וכל סוף הוא התחלה של משהו אחר../images/Emo140.gif

אולי של משהו טוב יותר, אבל בטח לא גרוע יותר גם גילך הוא צעיר, החיים לפנייך, לפניו. אל תשכחי שבשנים האחרונות הייתם לבד את עם עצמך והוא עם עצמו. חלק גדול מהתהליך כבר עברתם נישאר זמן ההסתגלות למצב החדש. אם תשאלי אותי הייתי שוב מנסה לתקן, אם אין דרך, אז אין דרך. אבל החיים מאפשרים לך דרכים אחרות ונכון, עוד חלונות נפתחות, ועוד דלתות, ואולי גם שערים. שואלת את עצמך לפעמים אם אלו החיים שהיית רוצה לחיות? אני מאמינה שהתשובה היא לא. ואם את יורדת לסוף דעתי ויודעת במה עסקינן!? אשרייך וטוב לך את תצליחי
בהצלחה בדרך החדשה

יעלילה1

New member
התכוונת לזה?

ואני עדיין לא יודעת לעשות קישור... סוף הוא תמיד התחלה ביצוע: הופה היי מילים: לאה נאור לחן: יורם צדוק סוף זה תמיד התחלה של משהו אחר. - טוב יותר? - רע יותר? - לא יודעת מה יותר. משהו אחר. כשהדרך נגמרת מתחיל איזה שביל, כשהלילה נגמר אז הבוקר מתחיל, כשנגמרת שעה, עוד שעה מגיעה, רק בסוף הידיעה מתחילה השגיאה. סוף זה תמיד התחלה של משהו אחר. יש תמיד יום מחר לכל יום שעובר, כל חלום משומש מחליפים באחר. כשנגמרת שנה, עוד שנה מתחילה, כל תשובה מתחילה רק בסוף שאלה. כי סוף זה תמיד התחלה של משהו אחר. כשהסרט נגמר החיים מתחילים, הצלילים מתחילים כשאין כבר מלים. כשנגמור את הצליל אז נתחיל צליל אחר. כשנגמור את השיר אז נתחיל לדבר. סוף זה תמיד התחלה של משהו אחר. - טוב יותר? רע יותר? - לא יודעת מה יותר. משהו אחר.

יעלילה1

New member
קשה מאד למלא את החלל

בעיקר אם נישאים כדי למלא איזשהו חלל. החלל ההוא מאז נפער מחדש, ואיתו התמודדויות חדשות עם המצב של הפרידה, הגיל (גם אם די צעירים), ועוד. אבל עדיין כל הקשיים האלו הם לא סיבה להשאר. הם סיבה להיעזר, הם סיבה להתמודד, ללמוד, לצמוח הלאה.. בהצלחה לך וחיבוק. אני עוד שם. יחד עם הכל, עדיין גם זה עדיף על התקופה של הלבטים. אנשים סביבי מציינים לי כל הזמן, שאני פורחת ונראית טוב מיום ליום, וזה לא בגלל דברים שעושה עם עצמי מבחוץ, אלא זו היפתחות מבפנים והאור שעולה מבפנים.

לביאה11

New member
יפה, אהבתי../images/Emo140.gif

ומי כמוך יודעת שחללים אפשר למלא? ואפשר אפשר למלא

יעלילה1

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo140.gif תודה.ולמה מי כמוני יודעת?..

קשה למלא אותם מעצמי. הצורך למלא אותם עם אנשים מבחוץ הוא יותר מדי קורע, לפעמים, מכדי שאוכל להתאפס על עצמי... אבל כנראה שאי אפשר לברוח מתהליכים שצריכים לעבור אותם..

../images/Emo24.gif

היי חזקה, מחכה לך תקופה קצת מבלבלת. אבל לפנייך התחלה חדשה ובעיקר הגשמה עצמית. מאמינה שגם לך זה נגמר וכפי שכתבת , לא היה לך אומץ. המון בהצלחה

הרבה תעצומות וחיזוקים אני מאחלת

את תלמדי להכיר את התהומות ואת השמחות הגדולות, שנוצרות כתוצאה מהיציאה משם. הייתי שם. יכולה להבין אותך, את התחושה הזו של חלל גדול שנפער, של ריק גדול. אני ממש חוויתי גמילה. גמילה מאב ילדיי. זה כאב, זה שרף, זה עיוות אותי בכל הגוף, זה עשה לי להקיא, לבכות, ללכת לאיבוד... בדרכי...שבתי...לאט...לאט... באופן עקבי ושיטתי...למדתי לאהוב את עצמי הכי שאפשר בעולם, ללמוד על המסוגלויות החבויות שלא ידעתי על קיומן, על תעצומות נפש כבירים שהיו בי, תעצומות שעזרו לי להבין, שאם לא אעזור לעצמי אף אחד לא יעזור לי. בתור התחלה תאהבי את עצמך. וכל השאר יקרה מאילו. בהצלחה בדרכך החדשה.

Rinattt

New member
חושבת...

שלא כדאי לך להתמודד לבד, לפחות חבר\ה טוב\ה לשתף, התהליך לא קל אפילו כששני הצדדים מעורבים, ובפרט כשיש ילדים.
המון בהצלחה בדרך החדשה...

ksy67

New member
תודה לכולם

אין חכם כבעל ניסיון... בשביל זה אני פה. שואבת כח מכל מילה. רואה שיש חיים אחרי... שהכאב פוחת והחלל מתמלא...

לבד

כמה שאני מבין אותך הייתי נשוי למישהי 12 שנה וגם פחדתי לעזוב את המסגרת בגלל איך הסתדר לבד בלעדיה מה אעשה מה יקרה אם אראה אותה עם מישהו אבל תאמיני לי שאמרו שהזמן הוא המרפה הכי טוב ותאמיני בך וביכולות שלך ותראי שתוכלי להסתדר לבד ותוכלי לעמוד על שתי רגליך הקדמיות ותוכלי לחייך לעולם עם הפנים קדימה תאמיני בעצמך ותסתכלי במראה ותגידי שכן את יכולה

n o g a1

New member
העדר ונוכחות

בפרידה אנו מתנסים לא רק בחוויית ההעדרות של אותו אדם שממנו נפרדנו אלא משהו הרבה יותר עמוק -חווית הנוכחות של הנעדר הכאב כתוצאה מהפרידה הוא כאב על נוכחות האין, החלל , הריק . אין אנו כואבים על מה שאיננו עוד אלא על הנוכחות החזקה של מה שאיננו עוד. ללמוד לחיות עם מה (שלא) נגמר... אותו אדם שממנו נפרדים משאיר בנו דברים וזו בעצם נוכחותו. האבל - "משעול הדמעות" הוא תהליך אשר מאחד שני מושגים בסיסיים : 1. השנוי. 2. הזמן. אחרי פרידה אנו מתאבלים . בתהליך זה קשה מאד לשכוח את אשר איבדנו ולא מומלץ לזלזל במה שהיה לנו פעם. בתהליך זה כדאי לפתח מודעות למה שהשאיר בנו העבר ולאודות לחיים על הלמידה , המפגש , החוויות אותן חיינו. בתהליך זה לא ניתן להעלים את הצלקות אבל אפשר לקוות בשלב כשלהו לראותן, ללטפן ולשים לב ביום מן הימים שאין זה כואב יותר. מאחלת לך שהזמן יעזור לך , כמו לרבים אחרים, לראות את הנוכחות ולא את המחסור , הנוכחות של אותם דברים שנשארו בך ומהם לצמוח, להתפתח ולכוון לאושר

כמה יפה ונכון....

התיאור שלך ונוגע ללב. חושבת שכל מילה שלך נכונה. הלוואי וידעתי וידעו כולם לתת לתהליך להיות, להרגיש ולחוש בו , כי אחרי שהתהליך נגמר ,אנחנו פנויים מחדש. תודה.

t o t a l

New member
החיים בלעדיו

יראו כפי שתצרי אותם. הרוב תלוי בך. ואני מאמין שיהיה לך טוב. כשנפרדתי מאישתי [דאז] היו אומרים לי "הזמן יעשה את שלו". זה היה מרתיח אותי? ממש מעצבן. כוס אמו הזמן הזה. מי יכול לחכות? אני את השעה הקרובה לא יודע איך לעבור? והם מדברים איתי על שבועות?, חודשים?, שנים? אבל זה כל כך נכון. הוא באמת עושה את שלו. הזמן הזה. אבל לא רק הוא. גם את.... לא כולם מקבלים הזדמנות שניה לאושר. מאחל לך בהצלחה.

למעלה