הוא רציני?

אשרת

New member
הוא רציני?

"השר פרץ: להעלות מיסים לתושבי המרכז והדרום לתקצוב המלחמה שר הביטחון, עמיר פרץ, הציע להעלות מיסים לתושבי המרכז והדרום בשני אחוזים כדי לתקצב את המלחמה, או לחילופין לקחת מלווה ביטחון מן הציבור. בישיבת שרי מפלגת העבודה בתל אביב אמר השר שלום שמחון כי "לו היינו מנצחים, הציבור היה נותן. אך כעת הוא לא ייתן". אולי שיעלה לתושבי הצפון את המיסים בשני אחוזים על מנת לממן את המלחמה בעזה שאמורה להפחית את הקאסמים שעפים לכיוון שדרות, אשקלון ויישובי הסביבה שם?

יופי תפילי עלינו גם מיסים

אנחנו לא סובלים מספיק גם כך. רק מאות טילים נופלים עלינו כל יום. באמת שום דבר רציני...

אשרת

New member
למה בציניות?

למה תושבי שדרות לא סובלים מקאסמים? כמה זמן תושבי הצפון סובלים מקטיושות (חיפה קריות ועכו), וכמה זמן תושבי הדרום סובלים? מתי מישהו מהצפון הזמין מישהו המדרום להתארח אצלו? מתי ממתיק סוד הציע מכספו עבור אנשים אחרים אשר גרים בדרום? איזה בעל עסק בחיפה סגר את עסקיו לאור המצב בשדרות ומהסביבה? תסלח לי, אבל בתור אחת שקוראת את ההודעות של הבחור הנ"ל גם בפורומים אחרים, הוא דורש מאנשים דברים שהוא בעצמו לא עשה אותם ולא יעשה אותם. וכאשר תושבי ת"א סבלו מפיגועים אין סופיים, אז היו צריכים להעלות את המיסים בכל שאר אזורי הארץ על מנת לכסות את העלות בלחימה בטרור?

אשרת

New member
חצוף!!!

ומה עם תושבי שדרות, אה? הם סובלים יותר זמן ממך!!!! אז אם אתה כבר מטיל מיסים על אנשים שבאופן קבע סובלים מהקאסמים, אז גם יטילו מיסים על אנשים שסובלים באופן זמני מהקטיושות של הזבל מלבנון. אתה יודע - דברתי היום עם חברה שלי מק"ב, קטיושה נפלה לה ברחוב. היא לא נשמעה לי כל כך היסטרית כמוך.

Azazel

New member
נו נו.

אני לא חושב שכל הדרום סובל באופן קבוע מהקסאמים. אני בכלל תומך בהעלאת המיסים ע"מ להוריד את הגירעון, כך שזה מהלך נכון עוד יותר בשעה זאת. וכן, ממתיק סוד הוא די היסטרי.

אשרת

New member
שים ../images/Emo23.gif

אני בכלל לא התייחסתי אם זה נכון או לא נכון להעלות את המיסים. זה נושא לדיון אחר. התייחסתי לכך, שאדון פרץ מציע להעלות את המיסים בצורה כזאת שהצד שנפגע, קרי הצפון, לא יספוג את העלה, ואילו כל שאר אזורי הארץ כן יספגו את זה. ואני תוהה - למה שלא יתחשבו גם כן בתושבי הדרום שסובלים יותר זמן מהקאסמים, ומה עם הירושלמים, שגם כן אכלו מרור מהטרוריסטים? ומה עם התל אביבים? ועם הנתיינתים? לפי דבריו של ממתיק סוד, רק תושבי הצפון סבלו וסובלים. וזה לא נכון בכלל. ואגב, ברגע שהלחימה תסתיים, חיפה , הקריות ועכו (וכולי תקווה שגם כל שאר אזורי הצפון) לא יסבלו מהקטיושות לעומת זאת, לתושבי הדרום אין כרגע ממש דד ליין לסיום ירי הקאסמים.

Azazel

New member
אין כלל מה להשוות../images/Emo70.gif

זה הגיון צרוף, לטעמי. 1)לפני כן, נגיד שלא היה צורך להעלות מיסים ע"מ לכסות את הגרעון( למרות שלדעתי היה, אבל מדובר עכשיו על שמירת מתווה כיסוי הגרעון הנוכחי) כי אז לא הייתה מלחמה. את הלחימה ואת העזרה לתושבים הנפגעים היה ניתן לבצע מהגרעון הנוכחי. 2)הפגיעה הכלכלית בצפון גדולה לאין שיעור מהפגיעה בכלכלת האיזורים נפגעי הקסאמים - מדובר על הפסקת פעילות כלכלית בסדר גודל משמעותי ביותר, עשרות אחוזים רבות. 3)הטלת מס על כל האיזורים, לפי (1) תגרום לקריסת עסקים ומשפחות רבות בצפון, לפי (2).

אשרת

New member
ברור שהפגיעה שם קשה יותר

כי בדרום אין כלום
ועכשיו, אחרי הקאסמים והנזק שלהם, עוד פחות יש שם משהו. תמוהה בעיני, שלצפון כולם ממהרים לעזור, ומה עם הדרום? מה עם אותם תושבים אשר חיים כמה וכמה חודשים כבר עם הקסמים?! אזור הדרום באופן כללי הוא אזור שדורש הרבה יותר עזרה והרבה יותר השקעה מטעם הממשלה מאשר אזור הצפון, שהוא יחסית די מפותח, עם כל אהדתי את אזור מגורי ההורים שלי.

בוא תשב אתה חודש מתחת למטחי טילים

ונראה כמה זמן ייקח עד שתהפוך היסטרי... אני היום הייתי צריך להחזיק בידיים את אמא שלי שבכתה לי כמו ילדה קטנה. המטח האחרון ממש גמר אותה והיא לא יכלה יותר והתפרצה בבכי. אתם במרכז לא מתחילים אפילו להבין מה שעובר עלינו כאן בצפון. כך שנראה אותך גיבור גדול שתהיה במקומי ותאלץ לעבור את מה שאני עובר כבר יותר מחודש ימים, ותצטרך לחיות באי-ודאות מוחלטת כשלא תדע מה הולך ללדת הרגע הבא...
אז כן, אני קצת היסטרי וחי בחרדה, וזכותי להרגיש כך.

אשרת

New member
בלה בלה בלה

אתה לא היחיד שגר בצפון. אני יכולה לספר לך, שאחד ממנהלי הפורום הזה גר בחיפה. ובנתיים הוא לא היסטרי כמוך. מאיפה אתה יודע היכן הוא גר? מאיפה אתה יודע מה הוא מרגיש? עכשיו אתה יודע גם מה אנשים מרגישים וחשים? god, ליד אמא שלי נחתה קטיושה והיא לא היסטרית כמוך בכלל. ההיסטריה שלך מתחילה לצייר אותך באור מגוחך לחלוטין

Azazel

New member
לצערי הרב, נאלצתי לעזוב את חיפה

, עירי האהובה, עוד בחודש אפריל, במקביל לגיוסי מחדש לצה"ל, צבאי האהוב לא פחות. באורך קסום, הוריי נותרו לשכון במה שהיה עד למס' חודשים מעונינו הצנוע בחיפה, בשכונה מסוימת, הידועה לרוב תושבי הארץ בקירבתה לאיצטדיון העירוני, הלא היא קריית אליעזר הציורית. באופן דומה, חלק משמעותי ביותר מחבריי נותר באיזור, איתם אני שומר על קשר קבוע. אך, כמובן, אתה צודק. אין לי מושג.

gershon17

New member
למה העלאת מיסים תקטין את הגירעון?

אתה נמצא תחת הרושם שהעלאת מיסים תגדיל את הכנסות המדינה ממיסים. הרושם הזה הוא בהחלט לא כורח המציאות, והוא יכול להיות מוטעה ביותר. העלאת מיסים עלולה לגרום להאטה כלכלית משמעותית, ואז לא תקטין שום גירעון.

אני הטלתי על מישהו מיסים?

מה את רוצה מחיי בדיוק? לא די לנו בטילים, את רוצה להטיל עלינו גם מיסים?

אשרת

New member
אני הטלתי מיסים על מישהו?

מה אתה רוצה ממני בדיוק? לא מספיק לתושבי הדרום בקאסמים, אז אתה רוצה להטיל עליהם גם מיסים ?!

כן, את הצעת להטיל עלינו מיסים

אני לא הצעתי להטי מיסיים על אף אחד. כל מה שביקשתי זה שתצאו כבר מהבועה שלכם ותבינו שיש פה מלחמה ואיזור חיפה והצפון נמצאים בחזית. כל כך קשה להבין את זה? עוד שאת טוענת שהורייך נמצאים כאן בחזית, אז על כמה וכמה שהייתי מצפה ממך להבין את מה שעובר עלינו.

אשרת

New member
אני הצעתי?

שוב פעם --> מה עם תושבי הדרום? האם דמם פחות אדום משלך? האם הם לא סובלים מקאסמים כרגע? תאמין לי שאני מגלה אמפתיה להורים שלי, ודאגה רבה לחברות שלי , חמוד שלי, ואני בהחלט מחזיקה מהם לאור החוזק המנטלי וחוסר ההיסטריה שלהם!

עם כל הכבוד אשרת קאסם זה משחק ילדים

לעומת הטילים שנופלים כבר חודש על חיפה והצפון. קטיושה היא רקטה ארטילרית שנועדה לטווחים של עד 50 קילומטר. קסאם היא רקטה פרימיטיבית שמגיעה למרחקים של עד 15 קילומטר. ועלינו לא יורים רק קטיושות, יורים גם פאג'ר וגם טילים הרבה יותר קטלניים. כל טיל שיורה עלינו החיזבאללה, מכיל בתוכו כ40,000 כדוריות שכל מטרתן לזרוע כמה שיותר הרג, וברגע שהטיל מתפוצץ, הכדוריות מתפזרות כלפי מעלה עד לרדיוס של בין 800-1000 מטר, מה שבנוסף להדף הפיצוץ גורם לנזקים גם לבניינים סמוכים, וכל מי שנמצא חשוף ברדיוס שציינתי עלול להיפגע מהרסס הקטלני הזה. בנוסף כל טיל כזה מכיל בתוכו בין 35-45 ק"ג חומר נפץ, מה שהופך אותו לקטלני גם ללא כדוריות ההרג שהוא מפזר. כך שעם כל הכבוד אשרת לתושבי שדרות, ויש כבוד, הקסאמים שנורים עליהם, הם משחק ילדים לעומת הטילים שאנחנו כאן בחיפה והצפון חוטפם כבר למעלה מחודש ימים. ואת זה אפשר לראות היטב בכמות ההרוגים והפצועים שיש בתוך חודש אחד כאן לעומת מה שהיה אצלהם ב3 שנים. כך שלא קשה להבחין בהבדלים. ואנחנו מדברים בינתיים רק על חודש אחד... ועוד לא דיברנו בכלל על הסכנה של פגיעה חס וחלילה במפעלים הפטרוכימיים...
פאג'ר: רקטה מתוצרת אירן, שמגיעה לטווח של 43-75 ק"מ, הנמצאת ברשות החיזבאללה (ע"ע). רקטות הפאג'ר נפלו בחיפה ובטבריה. בחיפה הרקטה פגעה במוסך הרכבת, וגרמה להרג שמונה בני אדם. מפעלים פטרוכימיים: חברה המייצרת מוצרי גומי ופלסטיק. מחזיקה מאגרי נפט גולמי בנמל חיפה. במקרה של פגיעת טיל באחד המאגרים, הנזק לסביבה ולתושבים הגרים בסמוך עלול להיות גדול במיוחד.

אשרת

New member
אני רוצה לראות אותך אומר זאת

לתושב שדרות. החוצפה שלך והמעטה בצרות של אנשים אשר חיים זאת יום יום כבר כמה וכמה חודשים, היא פשוט מדהימה. ממתיק סוד, חמוד שלי, אתה לא האדם הכי מסכן בעולם. אתה לא היחיד שכרגע יושב בתוך הממד או לא יודעת באיזה מרחב מוגן אתה יושב. יש עוד כאלו, שהם כנראה קצת יותר חזקים מנטלית ממך.

למעלה