הוא רוצה פסק זמן!

golgime

New member
הוא רוצה פסק זמן!

אחרי 5 חודשים נהדרים, התחילה קצת להציק לי העובדה שהוא עדיין לא אמר לי "אני אוהב אותך". אני כבר הרגשתי את זה הרבה קודם, ואמרתי לו את זה. היה קשה לשמוע בתגובה "גם אני מעריך אותך מאוד"... בסופ"ש הזה ניסיתי לומר לו שזה קצת מפריע לי. אי אפשר להכריח לאהוב אבל אני חושבת שכן אפשר לצפות לזה. והוא אמר שהוא עדיין לא מרגיש את זה ואני אמרתי שלא ימשוך את זה ויגיד לי אם זה הולך לכיוון הנכון או לא. ואז אחרי שחשבתי ששמנו את זה מאחור (עד הפעם הבאה שזה שוב יציק לי) הוא אמר לי בערב "את צודקת". ואני מבולבלת וכלל לא רוצה להיות צודקת בפעם הראשונה בחיי שאלתי אותו למה הוא מתכוון, והוא אמר שהוא רוצה לקחת פסק זמן ולהבין אם יש לו בכלל רגשות כלפיי. אז אנחנו בפסק זמן. ואני לא יכולה לישון. אני מנסה להבין אם עליי להכין את עצמי לפרידה שתבוא בקרוב או האם יש עוד תקווה. אז מה אתם חושבים? האם עליי לשים חיוך ולהתחיל להקשיח את ליבי כלפיו או שמא עליי לחכות בסבלנות?

אני חושבת שעפ"י מה שאת מספרת, ההפסקה

מגיעה בזמן. באמת שמגיע לך מישהו שיאהב אותך, שהרגש יהיה הדדי. אני חושבת שכדאי להקציב פרק זמן ידוע מראש לשני הצדדים,במהלכו מחליט כל צד את ההחלטה שלו. במהלך הזמן הזה גם לך יש אפשרות לשקילת הקשר הזה ואני חושבת שאת צריכה לנצל אותו בשביל להסביר לעצמך שמגיע לך. כן, פשוט ככה.מגיע לך הדדיות ואהבה.

golgime

New member
אני מבינה את זה ובכל זאת

מה שאת כתבת הוא מאוד הגיוני ונכון. יש לי הערכה עצמית. אבל קרה לך שאהבת מישהו וחשבת שזה מספיק בשביל שניכם? אני חוששת שזה מה שקורה לי עכשיו. אני לא נוטה להתאהב, או להיקשר רגשית בכלל ודווקא הפעם כשהחלטתי להוריד את המחסומים שלי אני נזכרת למה מלכתחילה הם היו שם. אומרים שפסק זמן הוא טוב כי אם מישהו אוהב אותך אז הוא יבין עד כמה ויחזור אלייך. אבל מה אם מעולם לא אהב אותך? איך פסק זמן יכול לעזור כאן? שאלתי אותו כמה זמן הוא צריך לחשוב על זה והוא אמר שבוע. זה נראה לי מעט מדי, ואולי הוא כבר החליט? אני יודעת שאני סתם לחוצה עכשיו וששום דבר ממה שאני אעשה לא יכול להשפיע על ההחלטה שלו, ושאני צריכה לתת לו זמן. אני פשוט כל כך לא רגילה להיות במצב כזה. זה לא מתאים לי להשבר כך ולמרות זאת אני בוכה כבר קרוב ל-10 שעות. אהבה, שכחתי כמה שזה יכול לכאוב...

לא קרה לי שאהבתי וחשבתי שזה מספיק בשביל שנינו

אולי כי אני מגיעה מנקודת מוצא אחרת משלך. אני חושבת על הדדיות כעל ערך בסיסי וחשוב. ההפסקה לא תגרום לו לאהוב, אבל תגרום לו להבין איפה הוא נמצא ומה הוא רוצה מהקשר. אני חושבת שההפסקה היא דווקא עבורך ולא עבורו, כדי שאת תבחני את המצב אליו הבאת את עצמך, ולשם כיוונתי
.

nate2000

New member
../images/Emo201.gif

לא זה ולא זה. מה שכן את צריכה לעשות זה להעביר את הכדור לידיים שלך. כלומר, להגיד למר בחור שפסק זמן יש בחנות (עכשיו יצא אחד בטעם פיסטוק), ואם הוא רוצה אז שילך לקנות לו אחד. ובעצם את מסיימת את הפרק הזה ומתחילה פרק חדש. הפסק זמן הזה לא יעורר אצלו שום דבר שפשוט לא היה שמה מלכתחילה ומה שיקרה זה שאת תשבי ותחכי עד שמה? הוא יתאהב (זה לא יקרה) יחליט לשחרר אותך (זה יקרה)? או ינסה להפוך אותך ליזיזה (גם אפשרות סבירה).

golgime

New member
זאת הייתה התגובה הראשונית שלי

חשבתי שהוא חוצפן ושאני בכלל לא אמורה לחכות לו. אבל מה לעשות כשאת כועסת מצד אחד ומצד שני מוכנה לתת את הצ'אנס הזה כי את לא רוצה להישאר עם השאלה "מה אם?" אני לא רוצה לסיים את זה אבל חלק גדול ממני כבר מבין שככל הנראה זה נגמר. וחלק אחד, חלש יותר אבל בעל השפעה עצומה עליי אומר "הרי כל כך כואב לך עכשיו, אז מה איכפת לך לחכות שבוע? יותר מזה כבר לא יכאב לך, אז חכי קצת ואולי תהיי מאושרת". ואולי לא. אני שונאת את זה.

nate2000

New member
השאלה היא האם הכאב הזה שווה?

הרי התשובה ברורה לך. לדעתי תקצרי את ההמתנה. או שתתחילי עם משחק מאוד לא נעים. תגידי לו "אין בעיה מותק, אבל בזמן ההפסקה הזאת אני מתחילה לצאת עם גברים חדשים, לעשות איתם מה שאנשים בוגרים עושים בלילה לפני שהולכים לישון. נראה איפה אהיה בעוד שבוע ואם ההצעה שלך בכלל תהיה רלוונטית". מכאן או שהבחור מתעשת עד לפעם הבאה או שהוא אומר כבר עכשיו שהכל נגמר.

elena20

New member
אם הוא לא מרגיש שהוא אוהב אותך אחרי 5

חודשים, זה לא ישתנה.

golgime

New member
את כנראה צודקת, וגם נטע

אני אחכה למחר בערב, כשהוא יחזור מהעבודה, ואומר לו שעדיף שזה יגמר. עדיף להתחיל להתגבר עליו מעכשיו, ולא אחרי שבוע של צפייה ותקוות שווא.

אני חושבת שעשיתם בשכל, למרות שאני נגד

הפסקות כי זה משהו לא מוגדר ולא ברור אם מדובר בפרידה או לא. אני חושבת שמגיע לך בחור שידע איפה הוא עומד, שידע שהוא אוהב אותך ורוצה אותך ואולי ההפסקה באמת תגרום לו להבין שהוא רוצה אותך ואוהב אותך לגמרי, ואם לא- לא נורא, לפחות תדעי את האמת ואיפה אתם עומדים.

שלום

כל אדם זקוק לפרטיות להיות כמה זמן נפרד מהקשרים, וצריך לכבד זאת. גם בזמן הפסקה כדאי לשמור על קשר מינימלי של שיחה מדי פעם וכמה אמירות טובות. השתדלי להיות טובה ונחמדה אליו, ויחליט בעצמו כמה מתאים לו להיות אתך. לכל היותר, אולי תשארו ידידים.

golgime

New member
נורא התלבטתי

בין הגישה שלך לגישה של נטע. לתת לו את הזמן שלו ולחכות בסבלנות או להיות בשליטה ולומר לו שזה לא מקובל עליי ושאם הוא באמת היה רוצה אותי הוא לא היה צריך לקחת פסק זמן ממני. היתרונות בגישה שלך הם שבמידה והוא יחליט לחזור, החזרה תהיה חלקה ונעימה. החסרונות - במידה והוא לא ירצה לחזור תהליך ההתגברות עליו יתחיל מאוחר ואני לא יכולה לתת לעצמי להיות שבורה לרסיסים לאורך זמן. היתרונות בגישה של נטע הן שאני מתחילה להתגבר עליו עכשיו. את השוק הראשוני כבר קיבלתי ונותר לי רק לעכל את כל העניין. החסרונות - זה ירחיק אותו ממני ואם הוא לא סגור על עצמו אז זה יהרוס כל סיכוי לחזור. אני לא ממש החלטתי מה אני עושה. התוכנית בגדול היא להתחיל להתגבר עליו עכשיו. בשקט. להתרגל לרעיון של להיות לבד שוב. במובן הטוב של הלבד. חופשייה. אני אתנתק ממנו לגמרי כדי להקל על התהליך. אני חושבת שזה טוב גם בשבילו שנשמור קצת על ריחוק. אם הוא יחליט להפרד(רוב הסיכויים) - אני כבר אהיה בחצי הדרך לחזרה לשגרה שלי. אם הוא ירצה פתאום לחזור(סיכוי קטן ביותר) אני אבין יותר טוב אם אני מסוגלת לחזור או לא. אולי לא אצליח כי לאחר זמן מה אפשר לעקור גם את השורשים החזקים ביותר שבלב אבל אולי יהיה בסדר. לא יודעת. יש דברים שלא תלויים בנו, אני מנסה להתרכז כרגע במה שכן תלוי - לימודים, שחייה, חיפוש עבודה, חברים... לפני 5 חודשים היה לי הכל ואתמול ליום אחד זה נראה כאילו הכל נשמט לי מהידיים. אבל זה רק נראה. תודה לכל המגיבים, לכאן או לכאן.

Reddit

New member
שלום לך

עצוב היה לי לקרוא את מה שכתבת, בעיקר בגלל שזו תופעה שנתקלתי בה בזמן האחרון מסביבי (וגם קצת באופן אישי אך בפרק זמן קצר יותר מזה). את יודעת, ישנם מערכות יחסים שנשארים בהם רק בשל הנוחות, והחום הזה שחסר.. לא תמיד זה מתחיל מאהבה, ולא, הוא לא אוהב אותך וצר לי להגיד לך אך זה גם לא ישתנה.. לפחות אני אומרת זאת על פי מקרים שהכרתי מקרוב.. אצלהם זה ארך אפילו זמן ארוך יותר מזה... אפילו עד ל 4 שנים. תשמעי, צאי מזה ומהר. לא מגיע לך בן זוג שכזה מתוך נוחות. תהיי חזקה, וצאי וחפשי אהבה אמיתית. תשמחי שאת עושה זאת עכשיו ולא מתפשרת על מערכת יחסים שכזאת...

sugar lips16

New member
בנתיים תחכי

חיכית 5 חודשים.. מה בוער לחכות עוד קצת? הנורא מכל כבר עבר.. כי להיות עם מישהו שלא אוהב אותך זה נוראי.. כל מה שנשאר לך זה להמתין בסבלנות ולראות מה יהיה.. כמובן שאני בעד שבנתיים תמשיכי הלאה עם החיים שלך.. אל תעצרי את החיים שלך רק בגללו..

golgime

New member
תודה לכל המגיבים

אני דיברתי איתו הערב. אמרתי לו שאני לא יכולה להיות במצב של פסק זמן ושבאמת הייתי רוצה לתת לו את הזמן שלו אבל מה אני אמורה לעשות עם הזמן שלי? אמרתי לו שאנחנו לא בפסק זמן אלא נפרדים ושאם הוא מחליט לחזור ושאם משהו משתנה מבחינתו אז שיאמר לי, אני אקשיב לו ואולי אף נחזור למרות שאני לא מחכה לזה. היה קשה. להחזיר את המפתח לדירה שלו, לקחת את כל הדברים שלי משם, לבכות לנסות להסתיר את זה, לראות אותו בוכה, להיות קצת ביצ'ית, לנחם אותו, להקניט אותו והכי קשה היה לומר להתראות. היה נדמה לי שהכל מוכן ושאני אדע בדיוק לאן אני ממשיכה מכאן אבל אני שוב איבדתי את זה. אז זה נגמר. אני אלך לשחות עכשיו, בתוך המים לא יראו שאני בוכה :) לילה טוב לכולם.

למעלה