הוא פשוט לא ישן!!!!

kita1000

New member
הוא פשוט לא ישן!!!!

אוף. הקטן, שנתיים ו4 לא נרדם עד 9:30-10:00...
ואנחנו מותשים!

בגן אמורים לשמור על שגרת שינה של שעה ומקסימום שעה וחצי בשנצ. אבל אני לא הכי סומכת עליהם.

הוא פשוט לא עייף..
ארוחת ערב סביב 7:30, אמבטיה ארוכה ואז השתוללויות שמפריעות לכולם (לינה משותפת) עדדד 9 בערך שאז מסכים לנסות להרדם ונרדם תוך חצי שעה.

לא מתעורר בלילה, ישן מעולה. בבוקר קם ומסתובב לצד השני סביב 6 וב6 וחצי מתחילה פעילות מלאה.

הילד מאודדד מאודדד אנרגטי. מהילדים שלא הולכים אלא רק רצים. מעבר לשלב מעבר קצת עייף בחזרה הביתה מהגן אי אפשר לראות ירידות אנרגיה אצלו.

ומה הבעיה?
אנחנו מותשים!

ninii

New member
סתם... לא מומחית... אבל מניסיון שלי

בגיל שנתיים אין שום צורך בשנת בוקר- עדיף לבקש שיאחדו את שנת הבוקר והצהריים ויתנו לו לישון שעתיים לכל הפחות.

ההשתוללות של הערב נשמעת לי כמו המצב אצלנו כשהוא עייף מידיי.
נסו להקדים את האמבטיה ללפני ארוחת הערב, או בכלל לנתק אותה משגרת השינה ואחרי הארוחה להחשיך את הבית ולהכניס קצת רוגע

kita1000

New member
הוא ישן רק שנצ ,מצטערת שלא הייתי ברורה

זו לא עייפות יתר לצערי.
איחרנו ואיחרנו עם הזמן כיוון שגם אם את שמה אותו במיטה בשהבע עדיין לא ירדם לפני 9:30

ninii

New member
:-\

התכוונתי לא להקדים בינתיים את שעת השינה אלא יותר לשנות את סדר היום ולהרגיע את הבית לפני השינה- הכוונה שלי היא לאפשר לו הפרשה של מלטונין כדי שיוכל להגיע עייף לשינה.

kita1000

New member
הבעיה היא שאם היית רואה אותו אוכל

היית מבינה שהילד חייב אמבטיה לפני השינה

אין הפרעות לשגרת הערב. ארוחת ערב אמבטיה ומיטה. כך היה מיום שנולד..
ואין הפרעות חיצוניות. הבית שקט חוץ מההשתוללות שלו ושל אחותו לפני שמתעייפים ונרגעים. בדכ שעה של השתוללות בחדר חשוך למחצה. ניסינו גם חשוך לגמרי אבל זה לא עזר. אבל היה מסוכן כי אין לי מושג מה הוא מעולל (יצירתי...)

אפשר גם לקצר את משך האמבטיה אם יעזור?

ninii

New member

כמובן לא צריך להחשיך לחלוטין- רק טיפה כדי לעזור לגוף. הייתי אולי גם מתייעצת עם רופא
נסי לעשות אמבטיה לפני הארוחה ורק לנקות טיפה אחרי האוכל

זה מה שעולה לי בראש כרגע

kita1000

New member
מכירה את התמונות של תינוקות הספגטי?

ככה הוא נראה אחרי ארוחת הערב
כולל הרוטב על השיער
והחולצה הרטובה..
הוא מאודדד אוהב לאכול. ואוכל הרבה ומכל הלב.

לפני יומיים שלושה התייעצתי בקשר לריור יתר שלו.

אפשר להפוך את השגרה רק אם נעבור לארוחת ערב לא מלכלכת (יש דבר כזה?)

הבת שלי מזכירה אותו...

היא בת 3 וחודשיים ואחרי כמה חודשים שישנה יום כן - יום לא צהריים,
הפסיקה סופית לישון צהריים.
עכשיו נרדמת סביב שמונה בערב.
כשישנה צהריים לא נרדמה לפני 21:30-22:00.
יכול להיות שזה הכיוון...
יש ילדים שצריכים פחות שינה, אני יודעת את זה ממנה על בשרי...

ועוד מחשבה

אצלנו בשלב מסוים גם קפצה שעת השינה בערב,
זה גם נראה לי קשור לקיץ שהם ישנים פחות.
אחרי הרבה תסכולים הבנו שזה המצב ואין מה לבלות שעה וחצי בהרדמות (שגם התישו וגם תסכלו אותנו),
היינו מעודדים אותה למשחק שקט בסלון עד שהיתה עייפה באמת ואז ההרדמה היתה קלה בהרבה.

kita1000

New member
יכול להיות שקשור

אז להפריד ולאפשר לאחותו לישןן קודם
או שלהלחם בגן על השנצ (שיפסיקו לגמרי)?

kita1000

New member
אבל הוא רק בן שנתיים וקצת

אם היה בן שלוש וקצת הייתי מוותרת על השנצ.

valeta

New member
זה בדיוק הגיל ששנת הצהריים מתחילה לגבות מחיר

משנת הלילה. מצד אחד הוא זקוק לשנת הצהריים, ובלעדיה הוא יהיה עצבני ומותש ומסכן כבר ב-16:00, ומנגד, היא מטעינה אותו באנרגיות.
מנסיוני האפשרויות לא רבות:
1. לוותר על השנ"צ ולקבל ילד סמרטוטי עצבני ומתיש. ב-18:30 הוא כבר יישן (זה מה שהיה עם בתי, רק שהיא סרבה לישון בצהריים, ולא היה ניתן להחזיר אותה לזה).
2. לנשום עמוק, לקבל את זה שעעכשיו שעות ההליכה לישון בלילה התארכו, ולנסות לראות אם את יכולה לחיות עם זה. אם את חיה עם זה, אז לא מכניסים למיטה לפני צפי הירדמות.

אישית אני מעדיפה לוותר על שנת הצהריים, כי עבורי לא ייתכן שילד לא יהיה במיטה בשעות הערב. לא מתאים להתנהלות שלנו ולא מתאים לסדר היום שלנו. אבל זה אומר שצריך לקבל את זה ששעות אחה"צ תהיינה לא קלות.

kita1000

New member
זה לא בדיוק ככה

בימים שבהם הוא לא ישן צהריים (אין שום בעיה פשוט לא שמים אותו במיטה) הוא ער ושמח וטוב לב עד 7 וחצי. ואז הולך לישון בקלות.

השאלה היא אם ילד בגיל שלו לא צריך את השנצ? אם יסתפק ב10:30-11:00 שעות רצופות?

והשאלה השניה היא איך לעזאזל מכריחים את הגן להתפשר...מאוד נוח לגננת ולקםה שמחכה לה שהוא ילך לישון לכמה שיותר זמן בצהריים.
היא אפילו אמרה שחבל.. מה יעשה בצהריים? כל החברים ישנים ויהיה לו משעמם...

valeta

New member
לדעתי בגילו, הוא לא חייב את שנת הצהריים אם

הוא מוותר עליה בקלות. לדעתי זה דווקא בא לך בהזמנה - ילד שלא מתקשה לתפקד ללא שנ"צ, זו סיבה למסיבה...
בקיצור אם הוא מתפקד יפה בלעדיה, אז זו מצווה שיפסיק, וילך לישון בחזרה בשעות הערב. אגב, יש ילדים שבהחלט מוותרים ספונטנית על שנת צהריים בגיל הזה, זה לא נכון שכולם זקוקים לה.
ולגבי הגן -זו כבר בעיה נפרדת. שיתנו לו לצייר, לשחק בחצר, השעתיים האלה עוברות. מה, אין עוד ילדים שלא ישנים?

kita1000

New member
לצערי אין נוספים

גן קטנטן.. מלחמה גדולה תהיה לנו.

האמת שאני זוכרת את שלב המעבר הקשה של הגדולה. אני לא בטוחה שסיימה אותו לגמרי...את צודקת. הרבה יותר קל איתו.

regvuv1

New member
אני מכירה גנים שהסתדרו עם העניין

היו מריבות גדולות עם האמא שרצתה לוותר על שנ"צ, הגננת ניסתה לשכנע בטוב (יהיה לו משעמם) וברע (אני לא בטוחה שנוכל להמשיך איתו בגן ככה), אבל האמא התעקשה וניצחה ומאז הילד נרדם בערב בשמונה ולא בעשר...
בהצלחה!

kita1000

New member
התחלתי היום בתהליך העבודה עם הגננת

בעקבות שיחה עם אמא שלי

מסתבר שאחי ויתר על השנצ בגיל שנה וחצי...
והיא כל הזמן אומרת כמה הם דומים מבחינה אנרגטית.

למעלה