הוא מתחתן

הוא מתחתן

פחות משנה אחרי ... יש הצעות ,הארות איך הילדים עוברים את זה? הם חלק מהחופה? הם שותפים? האם זה משנה להם אם הוא גר איתה או נשוי לה?

מזל טוב

הילדים יקבלו את זה איך שאת משדרת להם. גם אצלי הוא יתחתן פחות משנה. הילדים שלי קנו להם מתנה ויכנו כרטיס ברכה. זה לא משנה אם רק גר איתה או נשוי לה.

הוא מתחתן

מזל טוה שיהיה לו ולאשתו החדשה הילדים שלו מנישואיו הקודמים הם חלק בלתי נפרד מחייו (לפחות אני מקווה שזה כך), ובתור שכאלה הם חלק בלתי נפרד בשמחת אביהם. אם משנה להם או לא שהם נשואים? זו עובדה מוגמרת ואיך שתתייחסו לזה ככה הם יקבלו את זה

יעלילה1

New member
נישואים זו עובדה מוגמרת, כמו שכתבת

אולי זה כן משנה להם, אולי עבורם זה הופך את העניין ל"קבוע". הכי נכון נראה לי לפתח איתם שיחה על הנושא ולראות איך הם תופסים את זה ומה הם חושבים, מה היו רוצים. זה משהו שגם האבא צריך לעשות

ואם הם יגידו

שהם לא מוכנים שאבא יתחתן עם מישהי אחרת? אז הוא לא יתחתן? יש נושאים בהם הילדים צריכים להיות מודעים להם אך אין להם יכולת להכתיב

יעלילה1

New member
ברור שלא להכתיב, מה פתאום.

אלא שיתאפשר להם לבטא את רגשותיהם. אם הם יגידו שלא מוכנים, אז מבררים למה? האם פוחדים שהאשה החדשה תקח מהם את אבא? שהיא לא תאהב אותם? מה? בטוח יש להם חששות, ואם יבטאו אותם גם יוקל להם וגם אבא (ואמא) יוכלו להרגיע ולתת מענה. אבל כמובן לא להכתיב... זה שזו עובדה מוגמרת לא אומר שאי אפשר לשוחח על כך ולתת מקום ולגיטימציה לרגשות הכי שליליים שיהיו, ולנסות להרגיע במה שאפשר, אפילו רק בחיבוק, הקשבה ואמירה שאוהבים אותם ותמיד ישארו הילדים של אבא ואמא

ד ו ל ה

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם הגישה ואוהבת את ההחלטיות שבה חושבת שהרבה פעמים אנחנו רק מבלבלים אותם יותר עם "עודף הרגישות" במצבים שהם בעצם עובדה מוגמרת שעליהם לקבל וללמוד לחיות עימה.

יש ספר מקסים שיצא לא מזמן

שמספר על הורים מתגרשים והכל מראות עינה של נערה מתבגרת לילדה שלי זה סידר קצת את המחשבות לספר קוראים בית פה בית שם כתבה אותו אתי אבינעם - לשצ'נסקי ספר קריא ומובן מתאר את מערכת היחסים בין ההורים הגרושים שהאבא מצא לו אהבה חדשה ממליצה בחום לא רק לילדים אלא גם להורים שלהם

זה פחות טוב לילדים...

שאבא מתחתן עם אישה אחרת, זה פחות טוב, כי סדרי העדיפות משתנים.. זה גרוע.. אם פחות משנה אחרי, כשהילדים עוד בלב לא משלימים, חושבים..אולי אמא, אבא מתאחדים.. והנה מתנפץ החלום, שכולם מורים אותם כל הזמן .. לא לחלום , אך הם בלב...הם חולמים.. זה פחות טוב שאבא מתחתן, כי יש שותפה נוספת שמכתיבה או משפיעה על אבא איך לנהוג ומה וכמה לתת לילדים מעבר למזונות.. ולעיתים מסיתה..לא לתת.. ויוצרת - אנחנו והם.. זה פחות טוב..כי יש שני בתים ותקציבו של אבא יושקע עכשיו יותר בבית ההוא ולא בנו, הילדים.. זה פחות טוב שאבא מתחתן..ואולי יוולדו לו ילדים חדשים, שלנו, אנו.. הילדים הישנים, בלב הם צובטים.. איך אבא את תשומת הלב מחלק איתנו ואיתם.. זה פחות טוב..ופחות טוב.. אבל אולי זה מעיד על אבא.. שהוא פחות טוב לנו ואנחנו הילדים, פחות טובים גם כן..לו. וזה גם פחות טוב לאמא.. לא?

אבל מה לעשות

כשאין שליטה על הדברים כל אחד רוצה להמשיך את החיים שלו זה לא מה שכולנו רוצים (דר"כ) הרבה פה מעידים שאחרי תקופת הוללות ארוכה, מחפשים להתיישב. זה לא דבר שאפשר לשלוט בו, הכל תלוי בכמה האב מחובר ומקדיש לילדים שלו, כמה התקשורת בין האקסים טובה וכמה הבנה קיימת עם כל הקושי של שני הצדדים. כל שהזכרת נכון ואפילו כואב אך, עם כל הצער זו עובדה קיימת והגדולה היא להתמודד איתה ולמזער את הנזק שנעשה לילדים כמה שיותר.

קסם של מילים

איך יפה שזרת את המילים כמו בשרשרת קסם. הכל נכון ואמיתי. והלואי שהילדים שלי היו קוראים את זה..... בסך הכל אני מנסה לנחם את עצמי שמבחינתם אין ממש הבדל. הוא חי איתה. הם מתארחים אצלם וישנים שם.הם כברנסעו יחד לחופשה משותפת. אז משנה שעכשיו תהיה לה טבעת על היד???? אני בטוחה שהם מתכננים ילד אם הוא כבר לא מתהווה. אחרת לא רואה סיבה לחיפזון... שבוע טוב ותודה על כל החיזוקים..

תמי דקל

New member
אם הוא דפדף...

גם את תדפדפי. תתחילי חיים חדשים ולא להכנס למרה שחורה מהחתונה שלו. שיהיה לו לבריאות. וגם לך.... כמובן. לזרום עם כל הקושי. לעשות את החיים כמה שיותר קל בשביל כולם, ואת תקבלי אפיים.... מניסיון מדברת.

EFRATY10

New member
גם הגרוש שלי התחתן אחרי פחות

משנה ליום הגרושין. הוא התחתן כשמונה חודשים לאחר הגרושין, ביום שבננו המשותף היה מאושפז בבית חולים,והוא לא בא לבקר אותו בבית החולים ובשבוע שלאחר מכן נסע לירח דבש. הגברים תמיד מוצאים מהר אישה חדשה.

למעלה