הוא לא רוצה ללמוד...

karin45

New member
הוא לא רוצה ללמוד...

היום, רק היום נפל לי האסימון שבעצם הבן שלי לא רוצה ללמוד העזרה, הקלות, מורים פרטיים, כל דבר כדי להקל עליו בהחלט לא ילד טיפש, הוא ילד חכם, מתוחכם, מכיר את החומר ומעבר לזה, קשה לו בחשבון ובאנגלית קצת אבל הוא פשוט לא רוצה מה עושים???

מיכל153

New member
בדיוק כמו ליאור שלי

האמת שאני די התייאשתי בעצמי. עכשיו התחלנו רכיבה על סוסים, אולי זה יעלה את הדימוי הנמוך שלו. חצי מהימים הוא לא הלך החודש לביה"ס. הוא כבר הכריז שבכיתה י´(שנה הבאה) הוא לא הולך לביה"ס.

karin45

New member
אם הם לא רוצים ללמוד...

לדעתי שום דבר לא יעזור... הילד בן 11 והוא פשוט לא רוצה, רק מדברת איתו על שיעורים, מבחנים, עבודות או כל דבר אחר הקשור לבית הספר והוא מקבל חלחלה, הוא אוהב ללכת לבית הספר כי בעצם מבחינה חברתית הוא מסתדר לא רע ויש לו המון חברים שנה הבאה עולה לחטיבה ושם יהיה ממש קשה,, כבר לא יודעת מה לעשות...

r66

New member
גם הבן שלי לא רוצה ללמוד..

"על" היום הראשון של כתה א´ הודיע הבחור שהוא לא רוצה ללמוד יותר. הספיק לו יום אחד. הנ"ל בכתה ז´ היום. אף אחד לא הבחין בחוסר מעש שלו בכתה, כי הוא ילד מופנם וסגור ודי בקלות יכול לחמוק מעיני המורה. והוא מאוד, מאוד, מאוד... חכם. מסתבר שהוא קולט היטב את החומר ומוציא ציונים טובים במבחנים. העניין הוא שקשה לו לקרוא ועוד יותר קשה לו לכתוב. היד שלו כאבה לו תמיד ולכן לא היה לו כיף. שנה שעברה, במשך שנה שלמה, עבדנו אתו עם מטפל בשיטת אלבאום והגבר התרומם בצורה שאני לא יכולה לתאר. המדריך לימד אותו להחזיק עפרון בלי להפעיל את שרירי הזרוע. עבד אתו על קואורדינציה. והבן שלי היום - משהו, משהו. לא שהוא "מת" על הלימודים, אבל לפחות לא קשה לו וההתנגדות נחלשה. חשוב מאוד, אם כך, לבדוק למה ההתנגדות. ר.

מיכל153

New member
גם ליאור מופנם וסגור.

גם ליאור מוציא ציונים טובים בחלק מהדברים, אבל יש בעיה של ריכוז ובעיקר מוטיבציה. הוא חצי מהימים לא הלך החודש לביה"ס.

r66

New member
התכוונתי, שעם הטיפול הוא

קיבל "מלאן" בטחון עצמי, לפעמים OVER, וזה מה שגרם לשינוי. המוטיבציה היתה ברצפה, הבטחון העצמי היה מתחת לרצפה והאנטי היה בלתי נסבל. הוא כזה חתיך והתבייש נורא בצבע עור המהמם שלו, כמה עבדנו על זה....זהו, מאחלת הצלחה כמו שלנו. ר.

זהבה נ

New member
מה זה לא רוצה?????????

והוא רק בן 11 עוד לפני חטיבת ביניים?!!! רגע, רגע, משהוא כאן מאוד לא בסדר. אין דבר שהוא לא טוב בכל מה שקשור ללימודים, תמיד יש נושא בו הילדים טובים במיוחד. זה נקרא בשפה המקצועית "איים של יכולות" אין ילד בעולם שאין לו איים של יכולות, פשוט לא קיים דבר כזה. אני יכולה להבין שאולי מאוד קשה לילדים אחד בכתיה אחר בחשבון וכדו´... אבל מכאן ועד שיקבלו הקטנים והקטינים הללו את חופש הבחירה הדרך עוד ארוכה. תרשנה לי לשאול אתכן שאלה, אם הילד היה מחליט לא לאכול יותר גם אז היתן מוכנות לשקול זאת באותה צורה? אני חייבת להזכיר לכן שילדנו הם הילדים ואנו ההורים האחראיים להם וכל מה שהם יעשו שיכולות להיות לו השלכות לגבי העתיד שלה באחריותנו הוא. לכן יש לי כמה הצעות: 1 לשוחח אתם מה הם חושבים שכן עליהם לעשות. 2 האם באה בחשבון חטיבת ביניים עמלנית. 3 להסביר להם חד משעית שלא בא בחשבון עדיין יש חוק חינוך חובה ובשום אופן אין להם זכות להחליט על כך. 4 להדגיש שאתם ההורים ואתם לא תסכימו שהם יעשו משהוא שיכול לפגוע בעתידם ולא ללמוד זה לפגוע בעתיד שלהם. 5 לנסות ולבדוק מסגרות חלופיות כמו מסגרות עמלניות, מקצועיות, טכנולוגיות שיכולות לשמש תחליף לבית הספר בו הם לומדים היום. אני מקבלת שמאוד קשה לילדים ולעתים זה יכול להיות בלתי אפשרי אבל מכן ועד להחלטות קיצוניות יש מרחק, אל תשכחו שהם הילדים ואנו ההורים ולא להפך, אנו יכולים וצריכים לקבוע להם, לא הם לנו. לדעתי הם מנסים לבדוק עד היכן הגבולות שלכם כהורים ומה יכול לקרות אם, אבל אתם צריכים להיותמאוד החלטיים בתשובותיכם בכדי שיבינו שזה לא בא בחשבון ולא אלטרנטיבה להפסיק ללמוד. אל תשכחו שכל זה צריך להיעשות מתוך אמפטיה לקשיים שלהם, זה הדבר היותר קשה. בהצלחה,

zivadina

New member
אצלי בבית, ברגע שילד לא רצה ללכת

לבית הספר, הוא היה צריך לעבוד בבית. שלא יחשבו שלהשאר בבית זה כיף, ושיבינו שכמו שאנחנו מחויבים ללכת לעבוד כדי להתפרנס, גם להם יש מחויבות ללמוד.

חני ב

New member
אני לומדת קורס

הוראה מתקנת בחשבון באוני´ בר-אילן. ביום הראשון המרצה המקסימה אמרה לנו "אין דבר כזה ילד שלא רוצה ללמוד. יש ילד שלא יכול, שקשה לו..." תחשבי מה עובר עליו, דברי איתו.

דניאל90

New member
בהמשך לדבריה של חני

כל ילד רוצה להצליח ולקבל ציונים טובים. פשוט קשה להם ולכן הם מתוסכלים ומעדיפים לא להתמודד. (מדברי אותה מרצה).

karin45

New member
בוודאי שאני ההורה והוא הילד...

הוא טוב כמעט בכל המקצועות ומסתדר איתם, קשה לו בחשבון ובאנגלית אבל זה לא אומר שלא אשלח אותו לבית הספר אפילו שהוא היה מאד רוצה הכתיבה קשה עליו ואובחן שהקושי העיקרי אצלו זה בהעתקה מהלוח למחברת לכן רוב המחברות שלו ריקות, אבל הוא גם לא מתאמץ לבקש מחברים את שיעורי הבית כי מפחד שיפגע מבחינת חברית. אתן לך דוגמה, המורה רצתה לבחון אותו בתנ"ך בע"פ והוא לא רצה, קשה לו לכתוב והוא לא מצליח לענות תשובות מלאות בגלל חוסר הריכוז, אילו היה נבחן בע"פ הציון היה הרבה יותר גבוה, כי את החומר הוא יודע. היום כשחזר מבית הספר שוב ישבתי לשוחח איתו ושוב הסברתי לו, והשבוע אלך לקנות את הספר שהמליצו בשירשור קודם על ספר לילדים על ADHD.מקווה מאד שבספר מוסבר היטב וברור כדי שהוא יוכל להבין מה עובר עליו.

zivadina

New member
אולי הוא נמצא בשלב משברי?

לימדו אותי שיש גילאים משבריים, שבהם הילד עובר ממצב אחד לאחר. למשל, השנה, בגיל 10, אמרו לי שזה גיל החביון, בו מתחיל להתפתח היצר המיני, וזהו שלב משברי. הילד הפרטי שלי(לא adhd) רב השנה עם כל העולם. אני לא אומרת שצריך לוותר בגלל זה, אבל מידע כזה על שלב משברי יכול לתת פרופורציות, להבין שזהו שלב מעבר. אולי כדאי להתייעץ עם פסיכולוג בית הספר? יועצת?

דליה.ד

New member
הוא בוודאי גם מתחיל את גיל ההתבגרות

מה יהיה? עוד כמה שנים וגיל ההתבגרות יהיה בגן?!?
אין לי ספק שעל עניין בית הספר, אין בכלל ויכוחים! יש חוק חינוך חובה והוא ילך לביה"ס (או שאת תלכי לכלא, תני לו לבחור...)! מה הוא עושה בבית הספר, זו הבעיה.... גם בני נכנס לחטיבה והתרסק על הקרשים ממה שקורה שם. זו לא החממה של בית הספר היסודי וכמעט לאף אחד לא אכפת ממך....אז, אתה צריך לדאוג שיהיה אכפת להם! אני מאוד ממליצה לפני העלחיה לחטיבה ללכת לאבחון כדי לקבל: פטור מערבית (זו במילא ערבית ספרותית, ואין צורך שזה סתם יקשה עליו. לקבל התאמות והקלות באנגלית (כמו התעלמות משגיאות כתיב, לשבת במבחן עם מילון, שיקריאו לו את השאלות וכו´). לקבל התאמות למבחנים בשאר המקצועות: הארכת זמן וכו´. לקבל סיוע לימודי והוראה מתקנת. וכל זה, צריך להבהיר לילד, נועד כדי שהוא יוכל לרכוש גם בעתיד השכלה גבוהה ו/או עבודה טובה. ילד בגיל הזה יכול להבין שעתידו תלוי בתפקוד שלו. אם הוא רוצה לעסוק בעבודת כפיים, חקלאות למשל, ניחא, אבל אם הוא רוצה להיות שוטר, או מהנדס, או טייס....שיתחיל ללמוד!!!

karin45

New member
נהג משאית זבל.... ../images/Emo12.gif

כשאני מדברת איתו שהוא צריך ללמוד כדי להיות שיוכל להיות רופא, עורך-דין (כל אמא רוצה שהילד שלא תהיה כזה) הוא שואל אותי מה הוא יכול לעבוד בלי ללמוד ואני בתמימותי כדי להרתיע אותו אמרתי נהג משאית זבל והוא פשוט אימץ...

זהבה נ

New member
את יודעת כמה מרויח היום נהג בת"א

של מכונית הזבל??? אם תבררי אני בטוחה שתופתעי, מעל 10.000 ש"ח לחודש. אז למה לא בעצם???!!!

גם אני בעד

קודם כל זו נותן לו מחשבה על כוון והוא לבד יכול להגיע למסקנה עם הזמן עם הוא ירצה בכך או לו . אבל מה רע בלהעלות את היתרונות של מקצוע מסוים אל מול אחר . חוץ מזה למדתי בחיים שלא חייבים להיות עו"ד או רופא ואפשר מהדבר הכי שטותי להצליח העיקר שמתחברים את הדבר.

דליה.ד

New member
הבת שלי מתלבטת בין משפטים

וראית חשבון. אני מייד הולכת לתפוס איתה שיחה רצינית....

r66

New member
משפטים-אאוט, ראיית חשבון-אין

אם היא מתאימה לחשבונאות, בשביל זה צריך אופי מיוחד, זה המקצוע של היום ושל העתיד. בהצלחה.

למעלה