מה זה לא רוצה?????????
והוא רק בן 11 עוד לפני חטיבת ביניים?!!! רגע, רגע, משהוא כאן מאוד לא בסדר. אין דבר שהוא לא טוב בכל מה שקשור ללימודים, תמיד יש נושא בו הילדים טובים במיוחד. זה נקרא בשפה המקצועית "איים של יכולות" אין ילד בעולם שאין לו איים של יכולות, פשוט לא קיים דבר כזה. אני יכולה להבין שאולי מאוד קשה לילדים אחד בכתיה אחר בחשבון וכדו´... אבל מכאן ועד שיקבלו הקטנים והקטינים הללו את חופש הבחירה הדרך עוד ארוכה. תרשנה לי לשאול אתכן שאלה, אם הילד היה מחליט לא לאכול יותר גם אז היתן מוכנות לשקול זאת באותה צורה? אני חייבת להזכיר לכן שילדנו הם הילדים ואנו ההורים האחראיים להם וכל מה שהם יעשו שיכולות להיות לו השלכות לגבי העתיד שלה באחריותנו הוא. לכן יש לי כמה הצעות: 1 לשוחח אתם מה הם חושבים שכן עליהם לעשות. 2 האם באה בחשבון חטיבת ביניים עמלנית. 3 להסביר להם חד משעית שלא בא בחשבון עדיין יש חוק חינוך חובה ובשום אופן אין להם זכות להחליט על כך. 4 להדגיש שאתם ההורים ואתם לא תסכימו שהם יעשו משהוא שיכול לפגוע בעתידם ולא ללמוד זה לפגוע בעתיד שלהם. 5 לנסות ולבדוק מסגרות חלופיות כמו מסגרות עמלניות, מקצועיות, טכנולוגיות שיכולות לשמש תחליף לבית הספר בו הם לומדים היום. אני מקבלת שמאוד קשה לילדים ולעתים זה יכול להיות בלתי אפשרי אבל מכן ועד להחלטות קיצוניות יש מרחק, אל תשכחו שהם הילדים ואנו ההורים ולא להפך, אנו יכולים וצריכים לקבוע להם, לא הם לנו. לדעתי הם מנסים לבדוק עד היכן הגבולות שלכם כהורים ומה יכול לקרות אם, אבל אתם צריכים להיותמאוד החלטיים בתשובותיכם בכדי שיבינו שזה לא בא בחשבון ולא אלטרנטיבה להפסיק ללמוד. אל תשכחו שכל זה צריך להיעשות מתוך אמפטיה לקשיים שלהם, זה הדבר היותר קשה. בהצלחה,