הוא ויתר

solo4646

New member
הוא ויתר

שלום לכולם
אני בת 23 והוא בן 25.
היינו ביחד שנה ו-8 חודשים. קשר רציני ראשון שלי וקשר רציני ראשון שלו.
האמת שמישהי שידכה בינינו ולי לא היה ראש לקשר רציני. הייתי בראש ילדותי ומבולבל. ובסה"כ רציתי להנות מחיי הרווקות.
בעתיד שלי תמיד היתה המחשבה שאני הולכת ללמוד בחו"ל.
אז התחלנו לצאת ולקח לי זמן להתאהב. האהבה נבנתה לי לתוך הקשר, ולכן לא היה טירוף חושים ותשוקה.
רק אחרי 7 חודשים הייתי יכולה להגיד בלב שלם שאני אוהבת אותו.
באנו מעולמות שונים. הוא עולה חדש, אדם סגור. אדם שכולו שחור-לבן. אני באתי ממשפחה פתוחה ורועשת.
לא ידעתי לאהוב. הוא לימד אותי איך.
אבל הוא התאהב בי מההתחלה, כל ה-7 חודשים האלה הוא חיכה לי וכשבסוף אני התאהבתי, כבר ירדה לו הרוח מהמפרשים.
נגררנו ליחסים אפרוריים, ורקובים. העולמות השונים שלנו גרמו לחוסר תקשורת. אני לא דיברתי על מה שמפריע לי והוא התלונן שאני לא מוציאה את זה החוצה. הוא התלונן שלא נתתי לו אהבה. לא נגעתי בו.
זה משהו שהוא קיים בי, זו בעיה פנימית שלי, אני ידעתי שאני לא יכולה להראות אהבה למרות שאני אוהבת. פשוט לא ידעתי איך!
אחרי שנה וחצי הוא התקשר אליי ואמר שהוא לא מסוגל להמשיך במצב הסטטי הזה יותר. שנינו היינו כמו זומבים שזרמו עם החיים והחיים השונים כ"כ הובילו אותם לחוסר התלהבות, חוסר תשוקה, ויתור ותחושה של ביטול עצמי. לא חשבנו על עצמנו. אף אחד לא הוביל את השני. שנינו היינו פסיביים.
שכנעתי אותו לקחת הפסקה. לא ידעתי כמה זמן אצטרך.
עבר שבוע ונפל האסימון שבכלל לא עבדנו על הקשר. על קשר צריך לעבוד. לא רק לזרום איתו. שנה וחצי הצטברו משקעים ולא עשינו איתם כלום.
הרמתי לו טלפון ושאלתי אם הוא רוצה להיפגש לדבר. הוא שאל אותי "יש למה?". אמרתי לו שכן. הוא אמר לי שהוא התייחס להפסקה הזו בתור פרידה.
עוד הפעם לא היה תיאום בינינו- אני לקחתי את ההפסקה הזו כדי לחשוב, והוא כבר התחיל להתכונן לחיים בלעדיי.
הצעתי לו אפילו טיפול זוגי. הוא אמר שזה מוגזם. אז אמרתי לו שנעבוד על זה יחד. והוא הסכים.
בחודש וחצי הבאים כל הזוהמה של שנה וחצי יצאה החוצה. והוא, שהוא לא בנאדם שמתבטא כ"כ טוב- הוא לא עמד בעומס. מה שכן יאמר שמאוד השתדלתי, מלבד להטיח בו מה לא בסדר בכל פעם, גם נתתי לו את האהבה שהוא רצה, והייתי יותר רומנטית, וביליתי יותר עם החברים והמשפחה שלו. באמת ניסיתי לגרום לו להיות מאושר יותר ומילאתי את הבקשות שלו (ואני מוסיפה שזה ממש לא בא על חשבוני! הוא ביקש דברים מאוד לגיטימיים).
הוא רצה רק לכייף ולהנות כי זה דף חדש, ואני רק רציתי ללמוד מהטעויות שלנו ולעבור את השלב הקשה שאחריו השמיים כחולים.
העמסתי עליו ולא שמתי לב. כל כמה ימים התווכחנו. ואני התפלאתי. שנה וחצי הוא רצה שאני אדבר, איך זה שעכשיו הוא לא מוכן לשמוע אותי? להקשיב?
כשאני מסתכלת אחורה עכשיו, אני שמה לב שהוא לא באמת רצה לעבוד על הקשר. לפחות לא בלב שלם. הוא כבר היה מותש מהשנה וחצי שלפני ההפסקה, ועכשיו אחרי ההפסקה הכל התפוצץ לו בפרצוף.
אני לא אדם מושלם. לא שמתי לב שאני מעמיסה, אני מודה.
וככה נפרדנו. היה עוד ויכוח קטן שאמרתי שהוא לא מתחשב בי. ואז הוא אמר, כרגיל, שהוא לא יכול יותר. הוא רוצה להיות רווק. הוא נהנה בהפסקה של השבוע שעשינו. הוא רוצה חיים קלים יותר. פשוטים יותר.

אני מבינה שלאורך כל הקשר הוא לא היה מאושר. גם אני לא הייתי מאושרת. משהו בינינו אף פעם לא הסתדר. אם זה תזמון גרוע או תהליכים נפשיים שעברנו. אבל אנחנו אוהבים. מאוד מאוד אפילו.

לא מצליחים להתגבר על הפערים. אם זה פער של תזמון או פער של תרבות או פער נפשי.
האם זה נועד להיות? האם לוותר כמו שהוא התייאש כבר?

גארוטה

New member
סורי

זה כנראה לא נועד להיות.
שניכם לא הייתם מאושרים לאורך הקשר הארוך וגם אחרי ההפסקה זה נראה היה כמו נסיון עקר
שרק גרם לשניכם להבין סופית שזה לא זה ואי אפשר להחיות משהו שכבר מת.

זה לא נקרא לוותר או להתייאש, זה נקרא להבין ולהפנים שזה לא זה בטח כשהוא כבר קיבל החלטה.

למדת כמה דברים חשובים מהקשר הזה, קחי אותם איתך לקשר הבא זה רק יכול להועיל.

בהצלחה

solo4646

New member
איך אפשר

איך אפשר לשחרר כשאני הייתי עדיין בראש שאפשר לעבוד על זה כי לא עשינו כלום שנה וחצי. ואפשר לתקן את זה.
אני עדיין בראש הזה. והוא הרגיש שהוא ניסה לעבוד על זה ולא יכל יותר.
מבחינתי הוא לא ניסה כי מראש הוא כבר לא רצה באמת לעבוד על זה.
רק בגלל תזמון לא נכון של רגשות אפשר לפרק אהבה?
ואיך בכלל מתחילים להפנים שאני לא הולכת לראות אותו כל החיים שלי? ואני לא אדע מה שלומו ומה קורה איתו?
אכפת לי ממנו כ"כ ואני רוצה להיות בחיים שלו. עכשיו אני צריכה להתנהג כאילו הוא מת מבחינתי.
זה בלתי נתפס שלא אראה אותו לעולם.
זה לא הגיוני...

גארוטה

New member
זה בדיוק מה

שמרגישים באהבה הראשונה שהיא הכי גדולה והכי עוצמתית והכי קשה
לקבל את העובדה שהיא נגמרה. זה בהחלט לא קל ונראה כמו סוף העולם,
אבל זה לא. עם כל יום שיעבור זה יכאב טיפה פחות וכמה שיותר מהר תשחררי
ככה מהר תכירי את האהבה הבאה שלך. מבטיחה

מריוס זכריה

Member
מנהל

"לעבוד על הקשר" זה פחות לעניין באהבה ראשונה, שם את בקושי מכירה את עצמך בתוך זוגיות. באהבה ראשונה זה אמור ללכת לפי האינסטינקט, או שלא ללכת. כמובן שעושים מאמצים מסויימים, אבל לא כמו זוג מבוגר שנמצא בקשר השלישי/רביעי/עשירי שלו\ ויודע כבר אלו בעיות חוזרות על עצמן לא משנה עם מי.

שחררי אותו ואת עצמך.

פרידה רק תועיל במקרה הזה ואם...

האהבה אכן חזקה כפי שאת מציינת- היא תמתין עד שתהיו מוכנים לכך.
פסק זמן יעשה לשניכם טוב. אתם כל כך צעירים!!
תחוו עוד חוויות, תתנסו עם עוד אנשים, מערכות יחסים אחרות.
אולי אחר כך תחזרו אחד לשני עם בשלות, הבנה, נכונות והמון סבלנות.

לדעתי הזמן רק יעשה טוב יותר, לפה או לפה.

Amazona

New member

למה להפיח בה תקוות שווא?

הסיכוי שהם יחזרו, עכשיו או בעתיד, מאוד מאוד מאוד קטן...

Ricca

New member
זה נכון.. אבל-

עד שהיא תבין שהם לא יחזרו, זה כבר לא יעניין אותה יותר.

Amazona

New member
זה כמו "חצי אורגזמה"

הנה הנה.. הנה הנה... הנה...הנהההה.....
ובסוף היא לא באה

פה את לפחות נהנית בדרך...

במקרה של פותחת הפוסט, יכול לעבור יחסית הרבה זמן, חודשים ואפילו שנה, שאותם היא תעביר בציפיה גדולה ל"חזרה המיוחלת"...

בזמן הזה אפשר לפספס המון, בחל בזמן שמתבזבז וכלה בהזדמנויות ובהכרויות חדשות שלפעמים נמנעים מהן במודע, או אפילו לא מחפשים או יוזמים אותן בגלל התת מודע...

solo4646

New member
תהליך

אני מניחה שתהליך ההתפכחות יבוא כך או כך.
גם אם אני משקרת לעצמי עכשיו, זה לא ימשך לנצח. אני מניחה שזה חלק מהתהליך. הוא נפרד ממני רק לפני 3 ימים.
בעוד שבוע אנחנו ניפגש להחליף את הדברים שלנו (בגדים שהיו אחד אצל השני).
ואני לא יודעת מה נכון להגיד.
שמבחינתי רק התחלנו לעבוד על זה והוא כבר מותש?
שאני יודעת שמשהו בקשר לא הסתדר אבל אם אוהבים כלום לא משנה?
שאם הוא יבין שהוא רוצה לחזור שהדלת תמיד פתוחה?

או להגיד לו שאני מבינה שהוא לא יכול יותר מזה. ושהוא לא מאושר. וזו זכותו לעשות מה שהוא חושב שיעשה לו טוב גם אם זה לא בא יד ביד עם הרגשות שלי. ושאני אהיה בסדר.

אני כ"כ רוצה לרמוז לו שאני עדיין רוצה שזה ימשיך. אבל לא רוצה להשפיע לו על ההחלטה. הכי חשוב לי זה שהוא יעשה את ההחלטות שלו בלי לתת לי להשפיע עליו. אבל שיהיה מודע לעובדה שאני מרגישה אחרת.

מה להגיד לו?

Amazona

New member
לא חייבים לדבר על זה.

מה שאת רוצה להגיד לו - הוא כבר יודע.

זאת מתמטיקה פשוטה, הפרידה הייתה ביוזמתו, עלייך היא נכפתה.
נשארת עם טעם של עוד, וכל מה שאת רוצה להגיד לו זה תוצר לוואי של "הטעם של עוד" הזה.

תפגשו, תתחלפו בחפצים. תגידי לו תודה, תאחלי לו בהצלחה, תגידי להתראות,תסתובבי ואל תסתכלי אחורה....

Aski7

New member

כל דבר מעבר בסגנון
״אני רק רוצה שתדע שאני רציתי לנסות..״
״זו החלטה שלך אבל..״

סתם ישפיל אותך ומיותר.
אין צורך בדרמה. קצר ענייני, אומרים יפה שלום והולכים כי עוד דקה עוד רגע לא יתנו כבר כלום!!

ולא רק אהבה זה לא מספיק אחרי הכל את תלמדי זאת בהמשך

solo4646

New member
לעבוד על הקשר

כל מה שלא עשינו בשנה וחצי:
לוותר ולהתחשב אחד בשני בלי שזה יבוא אחד על חשבון השני. כלומר, לדעת לחשוב גם על עצמך.
להעניק יותר אהבה, אם זה במילים או במגע.
להבין ולהיות קשוב לצרכים.

כל זה עושים בשיחות ביחד וחושבים גם לבד לחוד. רואים מה אפשר להעניק ומה אי אפשר. רואים עם איזה חסרונות אפשר להסתדר ואיזה חסרונות- פשוט אי אפשר לחיות איתם. אני עשיתי את כל התהליך הזה והבנתי שיותר טוב לי להיות איתו עם כל החסרונות שלו. אבל אם הוא לא עבר את התהליך, איך אני יכולה לדעת שזה באמת נגמר? הוא פשוט יודע שמשהו לא בסדר, אבל לא יודע מה. ואין לו כוחות והוא עייף מהקשר.
זה לא מספיק בשבילי. אולי הוא מרגיש שהוא עשה את מה שהוא יכול, אבל אני מרגישה שאם באמת הוא היה עושה את המקסימום הוא לא היה פשוט זורק הכל לפח.

ונורא מעצבן אותי שכולם אומרים שזה קשר ראשון. יש קשרים ראשונים ששווה לשמור עליהם. זה נכון שאני עוד לא יודעת איך אני מתנהגת בזוגיות, אבל למה לא ללמוד בזוגיות הזו? למה לעבור לבנאדם הבא?

כי זה לא הולך כרגע יקירה

נכון ששווה לשמור על קשר טוב. אך הקשר הזה הוא כרגע לא טוב.
ואם אחד הצדדים לא מעוניין - אז לא יעזור כלום. זה פשוט לא יקרה.
את לא יכולה לכפות את עצמך עליו. הוא ימאס בך בשלב מסוים.
לכן כדאי לך להרפות כבר ועכשיו. תני לזמן לעשות את שלו.
יש בהחלט סיכוי שהאהבה תנצח כששניכם תהיו בשלים יותר לכך.

אייבורי

New member
בגרות

תשמעי, אחרי שנה וחצי של מרורים
הגיעה שעת התשלום (כלומר פרידה)
ואז התעוררת
כי את לא רוצה לשלם את המחיר, אז יש מכבסת מילים של
לעבוד על הקשר, להשתפר
אני חושב שהקשר שלכם מת, הוא מת הרבה לפני שהתעוררת
והתשלום רק מבאס אותך.

אבל תלמדי לקשר הבא, כדאי לעבוד על הקשר בתקופות הטובות
כאשר נפרדים זה המחיר ושם כבר אין כלכך מה לעשות

Ricca

New member
קשרים מוצלחים, מסתדרים גם בלי "עבודה"..

לפחות בהתחלה.

זה לא שאתם נשואים שנים, ויש ילדים, והשגרה שוחקת ועכשיו הגיע הזמן לעבוד על הקשר...
כנראה שזה פשוט לא היה זה.
אם זה לא זורם, אז למה בכוח?

solo4646

New member
אהבה

כי אם אוהבים, למה אי אפשר להתגבר על הכל?
ואני חייבת לציין שאני עשיתי מהפך, אבל הוא כבר לא שם.
ברור שאני לא אכריח אותו. אבל אני מקווה שיבין שאם אוהבים, אפשר לנצח חוסר תקשורת וחוסר תזמון. אפשר לנצח קשר רקוב.
למה כולם אומרים פה לוותר?
זה באמת נכון- אם הקשר לא הסתדר, אז גם אם אוהבים כלום לא יעזור?

Ricca

New member
כי אהבה זה פיקציה..

זה רגש שכמו שהוא בא ככה הוא הולך, ובשביל זוגיות ארוכה - צריך בסיס קצת יותר רחב מרגשות.

אז תהני מזה שאהבת, ותשחררי, ותתכונני לאהבה חדשה.

solo4646

New member
לשחרר

אני מבינה שאני צריכה לשחרר.
בטח כולם הבינו פה ממני שאני נאחזת בקש.
תמיד היה לי קשה לשחרר.
תמיד היה לי קשה שדברים לא תלויים בי. אם הדברים היו תלויים בי אז זה היה מצליח. אבל גם הוא בקשר הזה, ואם הוא לא רוצה, ברור שאני לא אנסה לשכנע.

אני מקווה שהתחושות מערבלות הבטן האלו יפסיקו מהר.
בינתיים קשה לי לתפקד בעבודה וכשאני באה הבייתה אני לא רוצה לעשות כלום חוץ מלבכות ואין לי כוחות להעסיק את עצמי.
אני מניחה שאין לאף אחד פתרון קסם לאיך עוברים את זה.

תודה לכולכם.

למעלה