"הוא והיא". סיפור

זיתרענן

New member
חלק 9

הם יצאו יחד. הלכו כך כמה דקות בדממה. היתה מעט אוירת מתח. אז הוא פיצח כמה גרעיני אבטיח שנשא בכיסו. סומך בלב שלם על העירוב. מנומס היה, את הקליפות אחז בידו ולא השליכן עד אשר הגיע אל פח אשפה. אבא שלו פתח בשיחה: "נו, איך בישיבה?" "ב"ה הכל בסדר" הוא ענה. "כן אנחנו שמענו דברים טובים ב"ה" הוא נדרך. מה הפירוש שמענו? הרהר בליבו. ועכשיו כבר לא? מישהו ראה אותי? "באיזה סוגיא אתם עכשיו?" שאל אביו. הוא ענה לאביו. אך לא היה מרוכז כלל. לאחר שדברו מעט על הסוגיא עשה אביו עבר חד ושאל: "מה דעתך על חתונה?" "מממה?" הוא התגמגמם אביו שתק כמה שניות. לא עונה. נותן לו לעכל את הרעיון. הפחד היה ממש מוחשי בליבו. הוא ניסה לגשש את השטח: "מה קרה אבא, החלטת לצחוק עלי?" "לא. ממש לא" ענה אביו. "פשוט קבלנו הצעה מאוד טובה. ואמא ואני חושבים שכדאי שנלך עליה. מה אתה אומר?" "יודע מה?" המשיך אביו "אל תחזיר תשובה עכשיו. לך. תישן על זה לילה. תחשוב טוב ותחזיר תשובה". הם חזרו לבית כמו שיצאו ממנו. בדממה. שניהם היו מהורהרים מאוד. שניה לפני שנכנסו אמר לו אביו: "בין השיקולים שלך תחשוב גם שאם גם אמא וגם אני חושבים שזו הצעה טובה, אז זו לא סתם הצעה.. שיהיה לך בהצלחה ולילה טוב" הם נכנסו לבית. הוא חייך לאימו כלפי חוץ אך בתוכו רוחו נסערה. חיש פנה אל חדרו, והחל מסדר מחשבותיו... כנראה שלא ראו אותנו, נרגע. כי אם היו רואים אבא היה מוכיח אותי או מכריח ממש להתחתן. כאן היה נשמע שהם נותנים לי לגמרי את הבחירה ואם אבחר שאני לא רוצה, אז זה בסדר. עכשיו אבא ואמא חושבים שיש להם הצעה טובה, אבל אני הכרתי בחורה שאני רוצה אותה. מצד שני, אני לא בטוח שהיא כן רוצה אותי. מה עושים???????? = היא פתחה את דלת הבית. הבית היה ריק כפי שעזבה אותו לפני צאתה, אבל היתה לה הרגשה כאילו מישהו נמצא איתה בבית. היא הניחה את תיקה על השלחן בכניסה ופנתה לסקור את חדרי הבית. בסלון בו שהתה לא היה אף אחד. הציצ אל המטבח, גם שם מלבד כמה כלים שחייכו אליה בעליצות מעם הכיור לא היה כלום. בחדר הבנים, כלום, בחדר של הוריה, כלום, בחדר שלה....

זיתרענן

New member
חלק 8

הוא הביט בצג המכשיר "אבא" היה כתוב עליו הוא לחץ על ה'אנד'. כך יפסק הרטט. "אני אחזור אליו אחר-כך" הוא הרהר לעצמו בטרם שקע שוב בשנתו. אבל אבא לא ויתר מהר. בשעה אחת עשרה, אבא התקשר שוב. ובשעה אחת עשרה וחצי שוב. ובשעה שתים עשרה שוב.. הוא כבר נבהל. מה יכל להיות שקרה? קם ב12, נטל ידיו, צחצח שיניו, ניסה לשוות לקולו גוון עירני, וחייג לאבא. אבא ענה מהר. "בוקר טוב אבא" הוא אמר והמשיך בחיוך "לא נתת לי אפילו אפשרות להתחרט". "להתחרט על מה?" שאל אבא. "להתחרט שאני מתקשר" הוא ענה. "אז אתה רוצה לנתק?" לא הבין אבא ואפילו קצת נפגע. "לא" צחקק קלות "זה ביטוי כזה שאומרים כשמישהו עונה מהר. "אהה" הגיב אבא, והמשיך: "אז מה נשמע בן?". "ב"ה הכל בסדר אבא" ענה הוא והמשיך: "ראיתי ארבע שיחות שלא נענו. קרה משהו?" "לא. לא. לא קרה כלום!" ענה אבא במהירות והמשיך: "רק רציתי לבקש שהשבת תבוא הביתה". "זה הכל?" הוא הגיב. "כן. זה הכל. למה מה חשבת?" ענה אבא. "לא יודע". אמר הוא "ראיתי ארבע שיחות ממך. התחלתי קצת לדאוג. ברוך ה' שהכל בסדר. בעזרת ה' אני אבדוק מה קורה ואגיע בעזרת ה'" "בעזרת ה'. להתראות בן" "להתראות" היא קמה באחת עשרה ממיטתה. החליטה שלא תרבץ יותר בחוסר מעש. קמה, התארגנה, לבשה בגדים המתאימים ליציאה, ויצאה אל הקניון. בראשה כבר החליטה, אני לא ממשיכה איתו יותר. אתקשר אליו עוד הלילה, אומר לו שזה נגמר וחלאס. עשיתי שטות, אבל זהו. חוזרת לעצמי. היא הגיעה לקניון, קנתה לה בקבוק קר של מים, פתחה אותו בחינניות, ולגמה ממנו מידי פעם. נכנסה לחנות הנעליים, בחנה את הדוגמות שעל המדפים, עברה לחנות אחרת, כך מרחה כשעתיים, ולקראת השעה 3, עלתה אל האוטובוס המוביל חזרה אל ביתה. הוא אכן הצליח להגיע לקראת שבת. אבל רק מאוחר. ממש כשעתיים לפני כניסת השבת. רץ מהר להתארגן ולהסתדר, ובשניה אחרונה, ניצב לו תמיר ונאה כמו בכל פעם, לבושו מוקפד כראוי, וכולו אומר הוד והדר, בבית הכנסת. לאחר הארוחה, אביו שינה מאוד ממנהגו, ובצורה ממש חריגה לא פנה לישון, אלא ביקש ממנו לצאת איתו לסיבוב...

זיתרענן

New member
חלק 10

בחדר שלה גם לא היה כלום אבל היתה לה תחושה חזקה, כמין ריח שעמד באויר, שמישהו נמצא בבית. היא נכנסה קצת ללחץ. היא שאלה בקול: "יש כאן מישהו?" אף קול לא ענה לה. עשתה סיבוב נוסף בכל רחבי הבית, כלום. אין אף אחד. "אוףףףף" גערה בעצמה "התחלת להזות?" היא נטלה את תיקה מן השלחן בסלון ונכנסה אל חדרה, מתיישבת על מיטתה. התחושה לא הרפתה ממנה. היא הביטה סביבה: המצעים מסודרים, הוילון היפה מתבדר ברוח, פתחה את הארון, הכל עומד מסודר כחיילים במסדר, תיק האיפור היקר בדיוק במקומו, קופסת התכשיטים לא זזה ממקום מושבה, אפילו שני הדגים שטו להם בשתיקה דגית טיפוסית באקווריום הקטן שלהם. הכל נראה בסדר. היא ניסתה להתעלם מן התחושה המציקה. חלצה נעליה. החליפה את הבגדים לבגד קליל וביתי, והניחה את התכשיטים בקופסתם. פתאום היא הרגישה צורך לצרוח אך קולה בגד בה. קופסת התכשיטים היתה ריקה לחלוטין... היא החוירה כסיד ולולי היתה אוחזת בשידה היתה צונחת ארצה. לאחר כמה דקות נמוגו העיגולים השחורים מול עיניה, והיא פרצה בצרחה רמה: "גננננננננב". היא רצה כמטורפת אל מכשיר הטלפון, חייגה את המספר של אמה, מרוב לחץ התבלבלה פעם ופעמיים, כשחייגה בפעם השלישית, שמעה את הצלצול מאחרי הדלת... היא התבלבלה לגמרי. בלא לחשוב מה היא עושה, פתחה בתנופה את דלת הבית, אמה עמדה מולה, לא מבינה מה קרה לביתה שלא הלכה היום לסמינר, ומבולבלת אף היא.... "אמא, פרצו לבית, היה גנב, גניבה, התכשיטים" הטיחה בפני אמה בליל מילים. אמה היתה מהירה ועניינית: "הגנב בבית עכשיו?" "לא נראה לי" היא ענתה. "בדקתי בכל הבית, לא היה כלום. אף אחד" "בכל מקרה, בואי לא נכנס לבית" האם מיהרה להתקשר לבעלה (שהוא בעצם אביה), והאב שנבהל גם הוא, הורה לה להתקשר למשטרה, והודיע שהוא מיד עושה דרכו אל הבית. ההרגשה היתה ממש לא נעימה לדעת שמישהו חדר אל תוככי ביתך, אל מבצרך המקודש, וחיטט בו כבתוך שלו. היא הרהרה בשרשרת שקיבלה מסבתה, היא היתה מאוד יקרה לה, שעכשיו נעלמה ומי יודע אם ימצאו אותה... תוך כדי כל המהומה, נשכחה ממנה לגמרי ההחלטה להודיע לבחור "שישכח ממנה..."

זיתרענן

New member
חלק 11

השוטרים הגיעו גם השכנים הגיעו. כולם. מהם ששאלו, מהם שהתעניינו, מהם שכבר גילו מי זה וכיצד קרה הדבר, מהם ששתקו, מהם שהציקו וחפרו, מהם שעזרו, שכנים. כמו כל שכנים. השוטרים רשמו הרבה, אח"כ סרקו את הבית, הגנב לא היה שם כצפוי. הם הזמינו ניידת מז"פ (מחלקת זיהוי פלילי) ללקיחת טביעת אצבעות ושאר ראיות ודרכי פעולה. האם נכנסה כדי לבדוק מה חסר אצלה. למזלה רוב תכשיטיה היו עליה באותו יום. אך מעטפה שמנה שהיתה בארון נעלמה. כמו כן פמוטות ושאר חפצי ערך נגנבו. היה צורך לסרוק היטב ולנסות להזכר במהירות מה עוד חסר. האב התלווה לשוטרים כדי להגיש תלונה במשטרה. אצבעות כולם הושמו באבקה שחורה והוטבעו על דף כדי להבדיל בין הממצאים (אם יהיו). בקיצור, היה שמח. מאוד שמח. אחרי שהשוטרים הלכו, הורשו כולם להכנס אל הבית. הם נכנסו. קודם כל רצו לסיור בדירה. התברר שלקיחת טביעות אצבע משאירה קצת אבקה שחורה פה ושם. כל אחד נפנה לבחון את הפינה שלו. ההרגשה כאמור, היתה לא נוחה בעליל. היא למשל, החליפה מיידית את כל מצעיה. הרגישה כאילו מישהו זר ישן עליהם. זה היה משהו פסיכולוגי. לא מוסבר. אחרי זמן ההתאוששות רצו למטבח לאכול משהו, רעבים היו, ובמרוצת האירועים שכחו לאכול. למזלם היה כבר אוכל מוכן מהבוקר. היא חשבה לא לאכול כי "אולי הגנב נגע בזה", אבל כמו אדם בריא בנפשו היא הכריחה את עצמה לאכול מהאוכל. "די. לא ניתן לו גם להרוס את השגרת החיים. מספיק מה שיהיה גם ככה". עצמה עיניים, ברכה ואכלה. כשסיימה, היה כבר מאוחר. היא נכנסה למקלחת, נתנה למים הרותחים לשטוף את גופה, ולראשה לשוט במחשבות. המחשבות רצו אל סרטו של היום שעבר עליה. או אז צפה בה המחשבה: "אויש, לא התקשרתי אליו...." היא סיימה במהירות את המקלחת, התנגבה, התלבשה, מרחה את הקרם, ורצה מהר אל הטלפון. לא היה לה סיכוי באותו לילה. אמה התקשרה אל כל העולם וסיפרה להם על שארע. אביה שוחח עם כל מכריו. ומי שלא התקשרו אליו, התקשר בעצמו. עצות נזרקו, שיחות דוברו, אבל הטלפון לא היה פנוי. יותר מזה, היא חששה שמא מישהו מהוריה ישמע אותה. לכן חשבה לחכות לשעת לילה מאוחרת. כמו אתמול בלילה, חייכה לעצמה באירוניה, רק שהפעם זה לא כדי לשחק בו...

זיתרענן

New member
חלק 12

איזה להתקשר אליו בלילה, ואיזה נעליים.. היא חיכתה וחיכתה וחיכתה וחיכתה אבל ההורים שלה לא הראו כל סימן של תזוזה לכיוון המיטה. בסוף היא נרדמה.. בלי להתקשר אליו... זה לא פשוט. יש פחד כזה להרדם אחרי פריצה לבית, אבל היא נרדמה מרוב עייפות ולכן לא הפריע לה הפחד הזה. למחרת בבוקר היא התעוררה קצת מאוחר, לכן היא התארגנה בזריזות, כרגיל, הלכה אל הסמינר כרגיל, שוכחת מן הפריצה, הכל כרגיל. כשהגיעה טיפה לפני הכיתה, נזכרה בפריצה, וחישבה את תגובות החברות. בטח יהיו כאלו שתחפורנה בשאלות, יהיו כאלו שתתעניינה בנימוס, מחכה לי יום של "מרכז העניינים" היום. הרהרה לעצמה... היא היתה חברתית בדרך כלל, אבל באותו יום לא היה לה כח לשאלות ולחפירות. למזלה, היא הגיעה בדיוק בזמן. "לפחות זה נדחה" הרהרה לעצמה בסיפוק. בהפסקה, כפי שחשבה, כמעט ולא הניחו לה לאכול. שאלות מכל עבר, קריאות הצעות ודיונים. היא כמעט ולא היתה צריכה לענות. הבנות שסביבה ידעו הכל. גם דברים שלא קרו, וענו אחת לשניה. היא שמחה כשההפסקה נגמרה, וידעה שמההפסקה הבאה כבר העסק יהיה יותר קל. ואכן כך היה. פחות ופחות התגודדו סביבה, עד שכבר היא חזרה להיות רגילה כבכל יום. היא חיכתה להגיע הביתה. רצתה שקט. אפילו לא ידעה למה היא מחפשת שקט. אבל רצתה אותו. בכל תא ותא שבגופה. בכל מאודה ונשמתה. רצתה שקט שקט שקט. סיום היום הגיעה. היא פנתה במהירות אל ביתה. מחכה להגיע אל חדרה ולהרגע. היא חשבה על זה כל הדרך. אבל מיד בכניסתה לבית, קידמה אמה את פניה, וביקשה ממנה לעזור לה בכמה דברים דחופים. היא ביקשה לנוח מעט. ואמה נתנה לה 3 דקות להתארגן ולהחליף בגדים ו..מיד לעבודה. זה היה נדיר. אמה לא ביקשה ממנה הרבה עזרה, ועוד בלי לתת לה לנוח. אז היא הבינה שזה ממש דחוף. על השיש חיכתה ערימה של עופות טריים. "מה זה?" היא שאלה. "עופות" ענתה אמה. "כן. אבל ממתי אנחנו קונים עופות טריים? ועוד כזו כמות? יש ברית בדרך?" ניסתה להתבדח. אמה הביטה בה. היה נדמה לה שהמבט ארוך מעט ממבט רגיל. ואז אמה אמרה: "תראי, הגניבה קצת מכבידה על התקציב, אז אבא קנה עופות טריים שלמים כדי לחסוך, ואנחנו נמלח אותם ונחתוך לבד. צריך להזדרז כדי שנספיק את כל העופות כאן לפני שבת". "מההההה?" נפלטה צעקה מפיה. "גם למלוח?" "כן". ענתה אמה והמשיכה: "אמא שלי לימדה אותי, ואני, הגיע הזמן שגם אלמד אותך.." וכחנית ועקשנית היא לא היתה. גם לא מפונקת. וכך הן עבדו. קשה מאוד. כל אותו אחר הצהריים כדי להכשיר ולחלק ולחתוך את העופות. כמובן שכל עניין הבחור פרח מראשה העייף והמשווע לשקט. וכך, גם באותו יום (כבר יום חמישי בשבוע) לא נודע לבחור על רצונה "לחתוך" את הקשר... ==

זיתרענן

New member
חלק 13

למחרת, יום שישי, עזרתה בבית היתה נדרשת. היא קיוותה לתפוס לעצמה דקה או שתיים אחרי הצהרים ולהתקשר אליו, אבל לא הצליחה לעשות זאת. גם סייעה לכך הבשורה שלמשטרה יש כיוון בחקירה ויתכן שהם יודעים מי זה (התפתחות נדירה בחקירות גניבה שבדר"כ שוקעים להם במעמקי ארכיונים מאובקים. אם כי, גם מהתפתחות כזו, לא תמיד יוצא משהו..) אז היו שוב סבב הודעות למשפחה הקרובה. ואח"כ שוב סבב התייעצויות, וסבב התייעצויות שאחרי ההתייעצויות וכו' וכו' באה והגיעה שבת המלכה, והבחור לא זכה לשיחת ההבהרה. כך לא ידע שהיא אינה מעוניינת בו יותר, וכאשר אביו ביקש ממנו לחשוב על הצעתו, היתה היא מושא מרכזי בשיקוליו. הוא התלבט במחשבותיו ארוכות. לרגע לא מוכן לוותר עליה, לרגע נזכר איך ברחה ממנו ומוותר, ושוב רוצה בה, ושוב מוותר. המחשבות הסותרות בו לא הביאוהו לידי החלטה, והוא נרדם... למחרת בבוקר התעורר מוקדם. המחשבות המתרוצצות לא נתנו לו לנום בשלווה. הוא הרגיש כרבקה בהריונה. עשו מושך לכאן, ויעקב מושך לכאן. על כך החליט "לדרוש את ה'". הוא החליט קודם כל להתפלל, ואז יעתיר בתפילתו לעצה טובה. וכך עשה. התלבש, והלך לבית הכנסת עם המניין המוקדם. שם, התפלל בחצר הגדולה, מול הרוח הקרירה, מול השמש העולה, מול הבוקר הטהור הנקי מפיח ועשן, נפתח ליבו, ולמרות שלא בוכים בשבת, דמעות של בקשה ותחנון להכוונה בעצה טובה, עלו לו בעיניו. הוא התפלל ארוכות. מתחנן, משתוקק, מבקש לדעת את אשר יעשה. כשסיים את העמידה, כבר היו הקהל בפתיחת ההיכל. הוא הזדרז להכנס פנימה. למרות שלא היתה לו תשובה ברורה בנוגע לצעדיו, חש את ליבו פנוי. הרגיש שפרק, ומעתה יוכל לחשוב כראוי בצלילות מתאימה. הקשיב לקריאת התורה, התפלל מוסף, וחזר לבית הוריו במתינות. נכנס בשקט לבית. אביו כבר יצא. אך בבית היה שקט של תנומה שבתית הנמשכת עד מעט יותר מאוחר מיום חול ורגיל. קידש איפוא לעצמו בשקט, אכל מעט עוגה שיחשב לו הקידוש, ברך ברכה אחרונה, נכנס שוב לחדרו, לבש פיג'מה, ותערב עליו שנתו... ==

זיתרענן

New member
חלק 14

אמו הגיעה בשעת בוקר מאוחרת במרוצה: "קום. קום לתפילה". הוא הסתובב באיטיות, פקח חצי עין בחיוך עייף ואמר: "כבר התפללתי". "נו, קום. תפילה זה לא צחוק. ועוד שבת היום.." הגיבה אימו. "אמא, רציני, התפללתי כבר. יודעת מה? לכי תבדקי להיכן נעלמה שורה מהעוגה..." אמר בחיוך. "אה, סליחה" היא הגיבה ויצאה מחדרו. שמחה בליבה. שבת. זמן של שקט. אין טלפונים. אין טרדות חולין. המחשבות עליו, על כך שלא הספיקה לומר לו לא. על כך שהוא בטח מתוח, לא הניחו לה. היא חשבה והתחרטה על שלא מצאה זמן לעשות זאת. כך ישבה כל השבת והתייסרה, והבטיחה לעצמה בליבה, שמיד בהזדמנות הראשונה במוצאי שבת היא מתקשרת אליו ו"מבשרת אותו"... הוא קם בערך בשעה אחת עשרה, אביו כבר חזר מבית הכנסת, והם התיישבו לסעודה שניה. הסעודה עברה בנחת ובנעימים. מטעמים, שירים, דברי תורה, אוירה של כיף שחוק והנאה, היה טוב. אבל מיד אחריה, כשהאחרים פנו לישון, הוא שכבר ישן מספיק, נתפס שוב להרהורים ולמחשבות. את צעדיו עשה אל בית המדרש, שם גם התיישב מול גמרא. אפילו למד שורה ושתיים, אך מוחו, רעיונותיו וליבו היו הרחק הרחק משם. הם היו עמוק עמוק בשאלות הכבדות, האם להתחיל בכלל לשמוע? האם ללכת על הצעת הוריו? לחשוב עדיין 'עליה'? לבסוף הרגיש שהוא סתם רובץ שם. החזיר את הגמרא למקומה, נטל את מגבעתו, ויצא החוצה. להסתובב קצת. הפעם לא היה מטורף במחשבות כבפעמים קודמות. אז, היה כולו מבולבל. הפעם, מחשבותיו היו מסודרות לו. רק ההחלטה קשתה עליו. כך התהלך ללא הכרעה, התפלל מנחה, אכל סעודה שלישית, ועדיין ללא הכרעה. בתפילת ערבית, חיכה למילים "אתה חונן לאדם דעת". משהגיע עדיהן, בכה, ביקש והתחנן, והמשיך הלאה. כשסיים את תפילת העמידה, היו ההחלטות בליבו: "אני כן אצא כעת לשידוכין, ואלך על ההצעה של אבא ואמא. על הבחורה ההיא, אוותר...." סיים את התפילה, המתין עד אחר ההבדלה, פנה אל אימו ואמר לה: "החלטתי! אני רוצה לשמוע את ההצעה שלכם..." באותו רגע, הטלפון שלו צלצל. על הצג היה כתוב: "מספר חסום". הוא לחץ על מקש ה'אנד' במהירות, משתיק את הצלצול. "זה לא הזמן עכשיו לטלפונים". אך הטלפון צלצל שוב ושוב. הוא ביקש מאימו סליחה, ואפילו מבלי לדעת מדוע, לחץ על מקש ה'סנד' ולא דיבר. רק ביקש: "רגע", ופנה לשוחח בחדרו. על הקו היתה "ההיא"...

זיתרענן

New member
חלק 15

"שלום, שבוע טוב"" היא פתחה. "שבוע טוב" אמר אף הוא. למרות כל ההחלטות היפות, צפו הפרפרים בבטן, כאילו אך זה עתה נפגשו לראשונה. היא רצתה לעשות את זה קצר: "אמממ". "כן" הוא אמר. היא דיברה קצת במהירות: "אז אמממ חשבתי על הקשר בנינו ו.. החלטתי שלא נמשיך איתו". הוא הגיב מיד: "כן. גם אני חשבתי על הקשר בנינו השבת. הרבה הרבה הרבה. אבל במוצאי שבת, החלטתי גם אני שלא נמשיך איתו. כל אחד יתחתן בשידוך, ונמשיך כרגיל". שתיקה קצרה היתה בקו. ואז היא היססה: "א.. א.. אני רוצה לבקש ממך סליחה". "לא. זה בסדר" הוא אמר. שנינו החלטנו בדיוק את אותה החלטה. לא היה לה נעים לומר את זה, אבל היא המשיכה: "נכון ששנינו החלטנו כך. אבל אני החלטתי את זה כבר ביום רביעי". הוא קטע אותה: "ובטח לא היה לך נעים לומר לי את זה...". הפעם היא קטעה אותו. אמנם בהססנות מה, אבל קטעה: "דווקא מאוד רציתי לומר לך את זה. אבל..." וכאן היא סיפרה לו את סיפור הגניבה, והעופות, וההתפתחות עליה הכריזה המשטרה, וכל אשר קרה איתה. הם מצאו את עצמם משוחחים יחד שיחה טובה מלב אל לב. כאשר הוא מקשיב ומשתתף מידי פעם במילת עידוד או שתיים או בשאלת הבהרה, והיא מספרת לו את כל הסיפור בשטף. כשסיימה, השתררה דממה. למרות ששניהם היו אמורים לנתק את השיחה, אף אחד לא עשה זאת. הם הרגישו כל כך טוב... הוא היסס הרבה אם לשאול או לא. בסוף זה פשוט פרץ ממנו. הוא לא יכל להתאפק: "תגידי, ביום שלישי בלילה, אחרי שנפגשנו, זו היית את?" היא היתה חייבת להגיב במהירות. לא נותר לה זמן לברור את מילותיה, לכן היא התחכמה: "ודאי שאני הייתי אני. גם אז וגם עכשיו. לא מבינה אותך.." היא הבין שהיא מתחמקת ממנו. מוחו אמר לו לא להמשיך ולשאול. אך ליבו לא הניח לו. הוא שמע את עצמו אומר: "זו היית את שהתקשרת אלי ביום שלישי בלילה ממספר חסום כמה פעמים וניתקת?"

זיתרענן

New member
חלק 16

היא החליטה להודות. גם כך היא מבקשת סליחה הרי ברגעים הללו. "כן, זו הייתי אני. וגם על זה אני מבקשת סליחה. לא יודעת מה היה לי". "אני מבין אותך" הוא אמר. "בטח הלב שלך היה חצוי ונקרע בין הרגש לשכל". "נכון. תודה שהבנת אותי. ועכשיו, אתה סולח?" "כן. סולח". "על הכלה כל?" "על הכל". "תדע לך שאתה נשמע בנאדם מקסים, ואני מאחלת לך שתמצא את בת זוגתך המיועדת לך מהר מהר מהר, ותחיו באושר ובאהבה כל הזמן". שניהם היו בהלם. היא, בגלל שהיא דיברה ככה עם גבר שהוא בעצם זר לה לגמרי. הרגישה שחשפה את רגשותיה לגמרי. והוא, בגלל ששמע מחמאות מפי בחורה שמאוד מחמיאות. בסוף הוא התאושש ראשון: "גם אני מאחל לך את כל הטוב שבעולם. ושתמצאי את בן זוגך מהר, ותחיו באהבה ובשמחה ובאושר ובריאות כל הזמן". היא אמרה: "אני מנתקת". גם הוא אמר: "אני מנתק". הם אמרו יחד: "להתראות". והם ניתקו. מכריחים את עצמם לסיים את השיחה. הוא ישב לו בדממה. לא עושה כלום במשך דקות ארוכות. היא ישבה בדממה. לא עשתה כלום במשך דקות ארוכות. שניהם חשבו על מה שלא נאמר. על הרצון "לחזור" כאילו לא החליטו על "פרידה". על כך שרצו להחמיא מכל הלב, לחשוף את מסתריו, אבל המחסום הטבעי מנע מהם. שניהם הצטערו על כך, אבל במחשבה שניה גם שמחו על כך. הרגשות היו מעורבים כהוגן. המח של שניהם התפוצץץץץץץץ. ואז הוא היה צריך לצאת ולשמוע על ההצעה של הוריו... הוא יצא אליהם. צעדיו כושלים. מוחו נתון בשיחה האחרונה ובמי ששוחח עימה את השיחה. ניסה להזדקף, לשוות לפניו ולגופו ארשת רגילה. הוא לא נחל בכך הצלחה מרובה. פשוט ראה עליו שקרה לו משהו. אימו חרדה לקראתו: "מה קרה? הכל בסדר?" "כן אמא. הכל בסדר ברוך ה'" ענה בשפה רפה. "מה קרה? עם מי דיברת שם שאתה נראה ככה? מה אמרו לך?" אימו חרדה באמת. הוא לא היה נראה בכלל כפי שנכנס לחדר. השינוי היה זועק בקיצוניותו. "לא אמא, הכל בסדר. לא קרה שום דבר". אביו התערב ואמר בחכמה: "אני חושב שעדיף שנספר לך מחר על השידוך. אני עייף עכשיו, וזה לא דבר שעושים אותו כשעייפים. לילה טוב בן". גם אימו הבינה והחרתה אחרי אביו: "לילה טוב לך. נדבר כבר מחר". היא שלחה אליו חיוך גדול, אבל עיניה הראו שהיא דואגת מאוד. שמה שקרה בחדר מלחיץ אותה. הוריו נכנסו לחדרם, אבל סימן שאלה גדול ריחף מעל ראשם....

זיתרענן

New member
וזה טרי מהיום... חלק 17

הוא חשב שהוא לא יצליח להרדם, אבל העייפות משבת שלמה של מתח הכריעה אותו במהרה... היא נשארה ערה עד מאוחר. חושבת, מהרהרת, נזכרת, מתרגשת (כשנזכרת), וכועסת (בגלל שנזכרת). אבל בסוף גם היא נרדמה. הוא התעורר לפנות בוקר. צינה של שחרית חדרה מבעד לחלון הפתוח. הוא התעטף כבטלית בשמיכה הדקיקה והתיישב במיטתו. "זהו!!" הכריז לעצמו. "אני הולך להפגש עם מישהי אחרת. היה שבוע נחמד, יפה, עשיתי דברים שבחיים לא עשיתי, אבל זהו. אני שוכח ממנה!! אני חייב את זה כדי להמשיך בחיי" נשען על אדן החלון, ראה בחוץ את החשיכה המפנה מקומה לזריחה, התרומם, התארגן והתלבש, ויצא אל בית הכנסת. שוב תפילה מוקדמת... שוב התפלל בחצר, נהנה להביט בכדור השמש העולה, נושם אל קרבו את האויר הנקי, את מראה הבוקר הרענן, נהנה, מרגיש חופשי ומאושר. כשנסתיימה התפילה פנה אל חנות המכולת הסמוכה, קנה לו לחמנית מזונות טריה וריחנית, ובקבוק שוקו קר, ישב על גדר האבן, ולעס להנאתו (בנימוס כמובן). כשסיים, עלה אל ביתו, כתב להוריו בפתק שכבר התפלל (שלא יעירו אותו ח"ו כאתמול), ופנה אל מיטתו. אולם השינה היתה ממנו והלאה. הרגשת השחרור פיעמה בליבו כציפור חופשיה ולא נתנה לו את השלווה לשינה. לכן קם ממיטתו, פתח גמרא, "חטף" עמוד אחד גפ"ת (גמרא,פירוש רש"י, ותוספות), והמתין להוריו שיעורו משנתם ויתפנו לשוחח עימו. זה לא קרה מהר, אבל לאחר כשעה ומחצה היו הוריו ישובים עימו ומספרים לו טיבה של ההצעה... היא הודיעה להוריה שהיא עדיין לא רוצה להפגש, אבל היא מעוניינת לשמוע על ההצעה. "מה כבר יכל לקרות רק מלשמוע?". הוריה לא הסכימו בתחילה. התעקשות של רגע, שמא אם אינה רוצה אין צורך שתדע שהבחור בשידוכין, אך לאחר כמה דקות שנדברו בינהם, הסכימו "להשמיע לה". באמרם שאין בכך כלום. רק שהם מיהרו לעבודתם ולעיסוקיהם, ולכן ביקשו אותה להמתין עד שעת הצהריים, עת ישובו מהעבודה, והיא תשוב מן הסמינר, כדי לדבר. היא החליטה להשאר באותו יום בבית, בחושבה כי לא תעמוד במתח ובמחשבות, אך שוכנעה בסוף ללכת לסמינר. לאחר השיעור השני, היא נקראה אל חדר הסגנית. תמהה לגמרי על ההזמנה נכנסה היא אל החדר. הסגנית ישובה היתה בצורה קצת מוזרה לאופיה, אך היא התעלמה מעובדה זו, ורק תלתה בה עיניים שואלות. הסגנית השיבה בעיניים קצת אחרות. פתאום הורתה לה: "שבי בבקשה". היא התיישבה. מחכה שהסגנית תפתח. וזו אכן לא התמהמה ומיד ניגשה לעניין: "נודע לנו שביום רביעי לא היית בסמינר, וראו אותך בקניון..." ==

זייית../images/Emo124.gif

זה מקסים!!!!! אני משאירה לי חלקים ללילהההה דיי, אתה פשוט ענקקקק

זיתרענן

New member
חלק 18

הוא הקשיב לפרטים, שמע על הבירורים, האזין להתרשמות מההמלצות, והיתה לו רק שאלה אחת: "מה אמר הרב?". התברר שעדיין לא שאלו אותו. "אז קודם כל אני רוצה לשאול אותו". "אין בעיה, נתקשר עכשיו. לנו בטוח יענו". "לא! אני רוצה לשאול פנים אל פנים". "בהצלחה בן". הוא נטל את פרטיה, רשם אותם בפתק וטמנו בכיסו, לקח את הכובע והחליפה, ופנה אל האוטובוס. בתחנה חיפש לו מקום מוצל, ולמרות שלא נהג לקרוא תהלים, הרגיש שזה "לאנשים תמימים", מצא את עצמו ממלמל כמה פרקים שזכר בעל-פה. המתח מילא אותו שוב כאילו לא יצא ממנו אך אתמול בלילה. קבצן שעבר בתחנה, זכה ממנו למטבע בן עשרה שקלים, (מעשה שממש לא נהג לעשות). האוטובוס הגיע. עלה אליו, שילם, התיישב לו באחד המקומות הפנויים, הביט בחלון, ו... התעורר בתחנה האחרונה ע"י קריאות וטלטולי הנהג. הוא פקח עיניים עייפות מול הנהג, המהם משהו לא ברור, וירד מהאוטובוס. רק כשדרכו רגליו במדרכה, הבין שנרדם באוטובוס. הוא אפילו לא ידע היכן הוא נמצא. על כן הסתובב חזרה, ובירר אצל הנהג כיצד יגיע למחוז חפצו. הלה, לא ידע. "חדש בקו הזה", אמר כמתנצל, אך הסביר לו כיצד יוכל לנסות לחזור על עקבותיו, ומן הסתם יגיע אל הרב, אל המקום בו העיד פניו. == היא לא ראתה טעם להכחיש. לכן אמרה מיד: "נכון. הייתי בקניון ביום רביעי, ולא הייתי בסמינר". "ומה עשית שם?" חקרה הסגנית. "אמממ, כלום. שום דבר מיוחד. רק חיפשתי נעליים" היא היתה חייבת גם לשלוח עקיצה קטנה: "מי שראתה אותי, לא ראתה שלא עשיתי כלום?". הסגנית לא ענתה מיד. רק המהמה משהו לא ברור. הטלפון צלצל, הסגנית ענתה. לא היתה אוירה של מתח או משהו. רק האוירה הרגישה מוזרה קצת. כשסיימה את השיחה, נעצה בה הסגנית עיניים חודרות ואמרה: "את לא אחת שעושה בעיות. הפעם אוותר לך. אבל הייתי גם רוצה לשוחח עם ההורים שלך. לכי עכשיו הביתה, ותאמרי לאמא שלך, שאני ביקשתי שתתקשר אליי". היא היתה קצת בהלם. לקחו לה שניה או שתיים כדי להתרומם ממקומה. המחשבה "היי, מה כל ההגזמה הזו?" לא יכלה שלא להבהב במוחה. היא קמה בשתיקה שלווה, הסתובבה ויצאה. היא נכנסה לכיתה, נטלה אל תיקה, ויצאה אל ביתה. השמש שטפה את כל הרחוב. היה חם, אבל לא משהו נוראי, סביר בהחלט. זה עשה לה חשק לטייל. "גם ככה אמא לא בבית..." הרגיע אותה הקול הקטן שבלב. "ומה אם שוב יראו שטיילתי?" שאל הקול השני. "טוב, אז רק אעשה סיבוב קטן בדרך. לא משהו גדול. ככה אוכל לומר שהייתי בדרך הביתה". וכך אכן עשתה. הלכה לביתה, אבל עשתה סיבוב קצת גדול. החום הצמיא אותה. היא נכנסה אל חנות המכולת הקטנה שעמדה בפינה, ולקחה מהמקרר בקבוק מיץ תפוזים קר. כשהגיעה לקופה, הרגישה עיניים ננעצות בגבה. כשהסתובבה, ראתה את.... המשך יבוא אי"ה

למעלה