הוא והיא חברים

רות 2

New member
לכן דבריי בסוגריים רק כי קראתי תמיד

קראתי תמיד... קר?......... ממממממ לא זיהיתי את זה במהלך קריאה התכחשות לרגשות ... כן זיהיתי לא מתוך בוז אליהם רק מתוך .. איך לקרא לזה.. עצלנות לבדוק מה מתחת למרות ההבנה מאין באו ... ?.

אסור

לאבד מטרות יעדים או כל דבר שהוא מהותי לך - בזמן שאת בזוגיות את כן יכולה להתפשר ולהתגמש על דברים קטנים ופחות מהותיים. אחרת את הולכת לאיבוד בזוגיות-האמת היא שהיא גם לא תחזיק מעמד-כי יגיע היום בו תרגישי החמצה תרגישי שפיספסת שוויתרת -אז תאשימי את מי שלצידך...את מי שלמענו וויתרת הרצון בילד הוא בהחלט יעד/רצון מהותי בחיינו.....אם הבן זוג לא מוכן להבין/לקבל רצון מהסוג הזה- עם כל הצער והכאב דרכיהן צריכות להפרד.

מזל חי

New member
בהחלט מפליא ערסי

שעד הפרק הבא כבר התחלנו ללמוד, דוקא בדיוק! שהחיים לא תמיד לוקחים אותנו לאן שחלמנו, כי חלומות זה לא מציאות. הרי למדנו דבר אחד לפחות ברור מאז הפרק הראשון, וזה שלא התפשרנו במקום הנכון, אפילו לא ויתרנו בזמן הנכון. ואולי ויתרנו מהר מידי בדברים אחרים. ולענין הזה אפשר להגיד שלמדנו שדברים יכולים להשתנות. כי החיים משתנים איתנו ואנחנו איתם. אולי יש לך בעיה ברגשות, אולי אתה מאמין שהכל שחור, תתפלא להגיע לורוד רואים הרבה שחור. אבל בכל רגע של יציאה משם, אנחנו לומדים עוד על עצמנו ועל השינויים שגורמים לנו להציב מטרות קצת אחרות, חכמות יותר, ברורות יותר, ואפילו ריגשיות אף יותר.

ערסlight

New member
מטרות הן לא רגשיות

הרגשות הן התוצאה של עמידה או כשלון במטרות. יש לנו, לכולנו, חובה קדושה לברר לעצמנו לאן אנחנו הולכים ולהתמיד בכך...שאחרת לא יהיה כלום.

מזל חי

New member
מטרות ניתנות להשתנות גם בשל רגשות

משתנים.. מסכימה שצריך שיהיו מטרות מסכימה גם שצריך לעמוד בהן, או לפחות לרצות בהן באמת. לא יהיה כלום אני לא ממש בטוחה, כי יהיה רצון אחר, מטרה אחרת. לעיתים המטרות משתנות בגלל רגשות טובים יותר, או חיים שונים יותר. לאו דוקא לשלילה. לכן דעתי על מטרות שמשתנות חיובי, ממקום חיובי. אין ספק, שאסור לתת לרגשות להמציא מטרות חסרות דעת.

r e d head

New member
אני דווקא הבנתי

את לא יכולה לבנות על זה שמטרות משתנות ולבסס את ההסבר שהן דומות לרגשות משתנים. המטרות הן המהות של האדם את לא יכולה לצפות שאנשים ישתנו אלא קודם כל לקבל אותם כמו שהם. ורק כשהם ירצו אולי ישתנו.

magic40

New member
../images/Emo13.gifהכל אפשרי

אם החיים שלך לא יציבים במילא אז זה טבעי להתנדנד ולקבוע כל שני וחמישי את המטרות לפי מה שאת מרגישה באותו רגע הכל מותר זה משחק החיים

מיקי 43

New member
אולי זו לא עיסקה זה חיים ולא משחק

ולכן כתבתי בתחילה סוף מעשה במחשבה תחילה אלו דברים שצריך לדבר עלייהם לפני שנוצר רגש חזק במיוחד כשיש צד אחד עם ילדים (ותוכניות גדולות לחייםׂ) וצד אחד נטול ילדים שמן הטבע שירצה מיקי

רות 2

New member
עיסקה אגואיזם מחשבה תחילה.......

ואללה .....מה אני אגיד אולי אלה דברים שמוכיחים ש..סטטיסטית הצלחה בזוגיות של רווק מו לגרושה + זה ....1 ל500 + ועדיף מראש לא לכנס לזה ... לעומת רווקה מול גרוש +זה 1 ל10

מזל חי

New member
רוב הסיכוים שאת צודקת

אך לא תמיד! רווק תמיד נפסל בעברי, דוקא ובאמת בגלל הרצון שיהיה לו בילדים. אבל היום כשאני חושבת על זה, מה שונה גרוש עם תינוקות? או עם אקסיות מצחיקות? כל אחד מביא חבילה וכל אחד מייצר לו חבילה יחד זה הכי חשוב לרצות, משם אין גבול. לכן להציב "מטרה" או גבול שכזה, היום נראה לי לא נכון. כי מחר הראיה שלנו אחרת. והדרך משתנה.

מיקי 43

New member
צודק הערס באומרו

שמדובר בעיסקה דווקא בעידן הזה בו נחתמים הסכמים טרום הכניסה בברית הזוגיות המחייבת וכמו שמדברים על רכוש צריך לשים הכל על השולחן במיוחד כשיש צד אחד ללא ילדים ויפה שעה אחת קודם לפני שבכלל מפתחים רגשות כך נמנעים ממכאובים מיותרים לכולם אני גרוש ללא ילדים וזה סוד גלוי שאני מאד רוצה צאצאים ואני לא מתבייש להגיד ולא להיכנס מראש למקום הזה שהזוג שהזכרת נכנס איליו כי התיקשורת בינהם היתה נהדרת חוץ מעל הדברים המאוד חשובים ולכן בסופןו של עיניין הגיעו למצב של כאב וכמו שכתבתי קודם הם משלמים שכר לימוד גבוהה כי לא השכילו לשוחח בינהם בפתיחות קודם ולא על מצע הסדינים שכניראה חיבר בינהם וניתק להם את הזרם לסניף המרכזי מיקי

יערית

New member
מיקי

אם ירצה השם והוא ירצה ואתה תרצה והקוסמוס ירצה, אתה עוד תממש את ההורות שלך:)))

כנראה..

שבכל זאת יש הבדל.. אפילו המערכת שונה שם.. בין גרוש שילדיו נמצאים אצל גרושתו רוב הזמן.. ועם הרבה זמן לעצמו.. לבין גרושה שילדיה איתה. עם פחות זמן פנוי לעצמה הוא אולי ירצה למלא חלל זה.. היא תרגיש שזה כבר מלא..

מצוטטת

New member
רצון מול צורך

זה מה יש כאן לכל אחד בניפרד וחוסר לשניהם בביחד חוסר שלפעמים גם לא אהבה יכולה להדביק... מה לעשות? כלום זה שכוח הרצון חזק יותר ,יעשה את הבחירה! ~דעתי~

galia1962

New member
מסכימה עם ערסלייט

מקרה מובהק של מטרות וצרכים מנוגדים שלא ניתנים לגישור כי להביא ילד לעולם או לוותר על חלום ההורות מפחד לאבד בנזוג זה מקום רע שבו אחד הצדדים תמיד ירגיש מקופח וקורבן והשני ירגיש אשמה... ואז גם האהבה תתפוגג.... מנסיון אישי שלי, זה אחד הדברים שמבהירה ומבררת בהתחלה של כל קשר.... אם המטרות והצרכים הבסיסיים מנוגדים, הכתובת רשומה מראש על הקיר באותיות של קידוש לבנה....

רצונות, תחושות ורגשות

משתנים... לפעמים צד אחד בכלל לא חושב על עוד ילדים עד שמגיע האחד/ת שמשנה הכל... ולעומת זאת, לפעמים כן רוצים עוד ילדים מלתחילה, אבל הקשר לא זורם לכיוון שמאפשר זאת. במקרה הנדון.... אי אפשר לומר על אחד הצדדים שהוא אגואיסט. מבינה אותה...אחרי שהילדים כבר גדלו, לחזור אחורה שוב ולהתחיל הכל מחדש.... ומבינה מאוד גם אותו....הכמיהה לילד, לצאצא... אין במקרה הזה צודק, טוב או רע... רק אהבה גדולה בין 2 אנשים שלא מצליחים לצעוד ביחד על שביל שמוביל למטרה משותפת.... מצער לשמוע
בטי

למעלה