הוא והיא חברים

רות 2

New member
הוא והיא חברים

צעיר ממנה ב5 שנים... לה יש 2 ילדים תאומים בני 10אחרי 4 שנים .. הוא רוצה ילד רוצה להינשא או לחילופין להגיע להסכם העיקר ילד.. ואיתה ... היא לא רוצה, לא בא בחשבון נפרדו השבוע היא שבורה אך איתנה בדעתה הוא שבור אך איתן בדעתו ... ואני באמצע מנסה להרגיע לחבק אבל מול אגואיזם כל כך לוגי מבחינת כל אחד מהם ..איך אפשר בכלל להתוכח .. הוא- רוצה צאצא ... היא- יש לה חברים ..כמה רוצים לעזור לפעמים עדיף רק להקשיב ולשתוק ... אני נוטה להבין אותו יותר אוף מתסכל לראות קשר כל כך נכון אוהב אמיתי הולך לו פייפן.... הוא רוצה בסך הכל ילד והסך הזה .. זה הכל !! אז מה יש מה לעשות או ש.... אסטה לויסטה?

יערית

New member
זהו ש..

ילד זה לא סה"כ ילד,הרצון לילד נובע מכמה וכמה סיבות, הקשר יכול להיות מדהים אבל ,כשאין השניים הולכים באותו מסלול וקו דומה לחיים הקשר לא יצלח!!! זה כואב,זה לא קל ,אבל הכאב הזה תמיד יצוץ ואולי אף יגרום להם לאבד את אהבה. 4 שנים יחד ,האם הוא אמר שאלו הם ציפיותיו מתחיל הקשר? יכול להיות שבהתחלה היה מתאים לה והיום כבר לא,מסובך לא פשוט,דברים שהם בילתי צפויים וגורמים לנו להיתקע בגללם. אם הוא רווק אולי באמת כדאי לו לא לפספס את ההיזדמנות בכל זאת לממש את ההורות שלו.

בסה"כ ילד..

אני נוטה להבין אותה יותר.. מבחינתי.. ועם כל הכבוד לרצון שלו להביא ילד.. אי אפשר לכפות להכריח לשכנע....ואהבה לא מגשרת על כל הפערים ..ועל נקודות הפתיחה של כל אחד איתה נכנס למערכת יחסים.. ילד.. זה לא כמו לקנות מכונית..בית..עוד רהיט.. ילד זה להפוך את כל סדרי עולמך..שוב פעם..מבחינתה זה להתחיל שוב מההתחלה.. מבחינתו.. זה להתחיל.. היא היתה שם כבר..יודעת מנסיונה..מה מצריך ילד.. הוא לא.. הוא רוצה.. היא לא.. ואהבה...

מיקי 43

New member
אני אענה ממקום דומה

עם כל הכבוד אני מבין את שניההם אבל שנייהם לא בסדר מסיבה מאד ברורה כשנפגשים 2 אנשים בוגרים ולאחד יש ילדים ולשני אין והטבע עושה את שלו וברוב המקרים ברור שירצה ילד על דברים כאלה מדברים בהתחלה כי יש המון נשים אמהות שלא רוצות יותר ילדים וצריך להבהיר את זה ואם מראש אין רצון לילדים לא נכנסים לקשר כזה בכלל מאחר שניהם כניראה לא מספיק בוגרים הם משלמים כעט שכר לימוד כואב וחבל אבל דרכייהם צריכות להיפרד או שאחד מהם יוותר ולא נראה לי הגיוני במקרה הזה שהוא יוותר בדיוק כשם שלא יהיה הוגן מצידה לבקש ממנו לוותר על הזכות להיות אב ואם היא כן מבקשת שיבעט בה חזק מאד כי זה איגואיזים מהסוג הגרוע ביותר מיקי

רות 2

New member
ל יודעת .........

הרי גם בשביל מטרה כזו... צריך לגלות לחיות לאהוב על מנת באת לרצות עם אותה אחת ילד מה לא תצא עם אחת ש... לא שוללת את הרעיון אך גם לא ממש סגורה עליו לא תלך על זה רק בגלל תחושת האמונה שהקשר האהבה יכולים לנצח כזו דילמה?.... הרי במקרה שלהם .. ובכלל לרב התאהבות זה לא ממש עניי מתוכנן מראש.....?!

מיקי 43

New member
לא אני לא אצא אם מי ששוללת

על הסף ומי שחושבת אולי תראי נכון צריך לחיות ביחד לא ככה באים ואופס ילד זה לא ברבי אבל טבעי שמי שאין לו ירצה ילד ואם גברת נכבדה יש לה ילדים ואינה רוצה יותר אין לי נגדה דבר אנימקבל זאת אבל לי לא מתאים אם אישה רוצה אותי ולי אין ילד וזה חשוב לי והיא יודעת כי הדברים צריכים להאמר והיא לא פוסלת אבל אחרי שנוצר קשר ורגש היא לא רוצה ילד לדעתי היא לא מספיק מרגישה והקשר הזה צריך להסתיים

r e d head

New member
זה לא אגואיזם

ילד זה מהותי ילד זה לכל החיים וכמה שהוא גדל יותר ההשקעה גדלה אי אפשר ללדת ילד רק בגלל שהוא רוצה . ומה יהיה אח"כ? ואם יש לה תוכניות גדולות לחיים שאין בהם מקום לתינוקות? דווקא אני חושבת שיותר קל יהיה לו לותר. התמודדות עם החוסר יותר קלה מהתוספת. אם בכלל אפשר.

מיקי 43

New member
צר לי אך זה אגואיזים וחצי

זה דברים שידועים מראש היא לא צריכה ללדת כי רק הוא רוצה ילד זו החלטה זוגית וכתב כאן ערס לייט המלומד שזה מקרה קלאסי של 2 מטרות שונות בחיים ולכן צריכים להיפרד אבל להיכנס לקשר כשזה ידוע ולבוא אחר כך ולאמר לא מתאים לי אני רוצה להנות זה אגואיזים וחצי ואפילו רוע ומה תגידו עם זה הפוך וגבר לא רוצה עוד ילדים ולאישה אין? ומה תגידו על זה שאישה לא יכולה ללדת וגבר רוצה ילדים ויקום ויעזוב תצלבו אותו ואת אמא שלו וכל הדודות והשכנות גם יחד כי אתן יש לכן תוכניות לחיים והוא שיבש לכן אותן בזה שהלך איזגואיזם וחצי מיקי

r e d head

New member
היא לא נכנסה לבד לקשר

גם הוא בטח ידע מראש מה התוכניות שלה ואולי קיווה שישתנו. על זה בדיוק כתב ערס. לכל מטבע שני צדדים. וזזה נכון לכל אי התאמה בקשרים ולא רק בנושא ילדים.

מיקי 43

New member
לכן כתבתי שהם משלמים שכר לימוד

כי לא השכילו לשוחח בינהם מבלי לקוות צריך לתקשר לדבר לחלוק אחרת איזה מין חיבור זה לחשוב ולקוות זה טוב באספמיה כאן צריך לדבר לאמר להקשיב לבנות ביחד או ללכת כל אחד לדרכו מיקי

ערסlight

New member
אם כבר...

אז בסיפור הזה יש סיבה אמיתית לסיום יחסים. מקרה קלאסי של אי התאמה במטרות.

ערסlight

New member
מטרות לא משתנות

אדם רציני קובע לעצמו מטרות ודבק בהם. ומי שמסתמך על רגשות... יבוא לבכות כאן במוקדם או במאוחר.

אי ואה

New member
מטרות בהחלט משתנות

אדם מציב לעצמו מטרה והולך בה בא יום אחר וחייו משתנים, אם בגלל רגשות איתנים או בגלל שמתאים לו לשנות אותן.

ערסlight

New member
כן

יחסים זה סוג של עיסקה. אולי אפילו העיסקה האולטימטיבית שבה חייב להיות רווח מוכח לשני השותפים. זו הדרך היחידה לחיות חיים מאושרים. ומי שנותן לרגשות לנהל אותו [וגם מחליף מטרות בהתאם] בעצם חי ללא יד מכוונת וההתרסקות כבר מובנית בתהליך. ומה שנשאר בסוף זה רק לפלבל בעיניים.[מה... מה קרה?] זה מצחיק להסביר את זה דווקא בפורום של גרושים.

רות 2

New member
זו גישה נכונה רלבנטית תמיד

רק ש....היא קרה מידי חדה היכן אם בכלל אתה ממקם את הרגשות (לא מבחינת ממה הם עשויים ומדוע צצו) אלה את התוצאה שלהם התחברות נפשית או התקשות נפשית לאותו אדם (ולא מחוסר ..)

ערסlight

New member
אדם אמור לדעת לשלוט ברגשותיו

...ולא להיפך. מי שרגשותיו מציפים אותו אמור להתמודד איתם, לתת להם מקום, להיות קשוב לעצמו, להבין מאין באו, ללמוד איך לפרוק אותם, לעבור תהליך... ואת האושר אפשר למצא בהצבת מטרות ובסיפוק בעמידה בהם. אני קר? זו הדעה הרומנטית [ועל זה כבר כתבתי לא מעט]

למעלה