ההתרגשות

ההתרגשות

אוחזת בי.. עוד סדנא יצאה לדרך.. ולראות את כולם שם בסבב של ההרשמה, עוד רגע הולכים להיכנס לסדנא ולעבור את אחת החוויות המדהימות. אני כל כך מתרגש. כל פעם שאני שם אני רק רואה כמה התקדמתי, כמה היום הכל יותר טוב מפעם, כמה אני במקום אחר.. ואת כל העבודה עשיתי .. אני, זה כזה כיף, לדעתי שזה לא הנסיבות או אנשים, אלא אני. פשוט צומח ככה אט אט.. מרגיש טוב.

זהות

New member
אותי זה ...

מאוד מעניין . על איזו סדנה מדובר ? בהחלט מוכרת לי הרגשת הצמיחה הפנימית והיא אדירה , נותנת תחושת סיפוק נפלאה . את/ה נשמע/ת במקום טוב .

MemphisRaines

New member
אני אהיה מאד עדין

ובכל זאת סדנאת מהות היא .............. הכל חוצמאיך שהצגת אותה לי לפני כמה חודשים הלכתי לסדנא ואחרי שעות מועטות נהנתי שזה לא מקומי מאחר ולא סיימתי אותה אני לא יכול לחוות דעה על כל הסדנא אבל דבר אחד אני כן יכול לומר הסדנא מתיימרת לגעת בנפש האדם ( כולל תכנים מסוימים בהם עוד נחכתי ) נגיעה בנפש האדם כשהמנחה אינו פסיכולוג מוסמך הינה לדעתי חוסר אחריות מוחלט יכול להיות שחלק גדול מן המשתתפין בסנדא מפיקים ממנה המון אבל אם יפגע ולו רק אדם אחד ב 10 שנים הרי שהסדנא הזו הרסה חיים של אדם ולחיים אין מחיר ולפעמים גם לא תהיה דרך להחזיר את הכדור שהוצא שרון

soulbird

New member
גם אני איתך שרון

לא אוהבת את הסדנאות הרוחניות האלה זה מריח לי לא טוב.

MemphisRaines

New member
הסדנאות הללו אינן רוחניות

הן לא שום דבר ואגב שאלה לאין לי שם האם משלמים לך עבור הפעילות למען הסדנא ? ועל הסיוע בקיומה ? שרון

שרון!!!!!!!!!!!!!! ../images/Emo12.gif

למה? למה? אתה כזה, אה? לא שמעת בחייך על שטיפת מוח? , לא שמעת בחייך שלפעמים (ומניסיון שראיתי מול עיני וסירבתי לקחת חלק), אדם סובל קשה מאוד פיזית ו/או נפשי, ואז בא איזה רבי אומר לחש פחש , חרטש משלמים לו כמה מאות שקלים-מתוך מצוקה נפשית, כמו רופא אליל---ופתאום קרה נס והחולה משתפר , וכולם מאמינים שזה בזכות הרבי והופכים להיות כלי פרסום ותקשורת שלו. אבל בעצם מה שקרה לחולה נוצרה בו תקווה, ורוח לחימה שהשפיעו לחיוב על המערכת החיסונית, על מערכת העצבים, על זרימת דם, על השרירים על פעילות לב ריאה וכו´.-ואת זה כמובן החולה לא מעלה על דעתו-ובטח לא משפחתו----כי הכל בזכות הרבי , הלחש, הפחש אותו חרטה זה כל הסנדאות של כל מיני גוראים שעושים הון כסף, על מצוקתם של אנשים במצבי משבר כלשהם. והכי מצער שחלק עוברים את זה כמו שטיפת מוח וכל כך מאמינים בזה , עד שהם עוצמים עיניים לעולם מסביב. לא יעזור לחסרי האמונה (ואני חילונית מאוד)-החיים שלנו לעולם לעולם לא יהיו בשליטה מלאה שלנו. מישהו ברא אותנו לעולם, ואף סדנא בטח לא עשתה את זה.... מה שבשליטה שלנו-(ולפעמים לוקח זמן להביא את זה לשליטה), זה כוחות הנפש שלנו, המחשבות שלנו,מיצוי היכולות שלנו (כמה שיש בכל רגע נתוך בחיינו, לא כמה היינו רוצים). ברגע שאדם במצב קשה כלשהו מצליח למלא את המצברים-הגוף, מגיב ומחולל פלאים. איך אמרה ציפורינו
, אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו..... סדנאות למודעות עצמית -כשאני שומעת על הדברים האלה (כאדם שחווה המון המון החיים), בא לי לצחוק-הלוואי ואת הכסף שתורמים לשם היו זורקים למטרה טובה, כמו הצלת חייו של איזה ילד חולה , שמה לעשות הוא בחר להוולד בריא , אבל המודעות עצמית שלו לא שלטה והוא נולד חולה -הוא לא הספיק לעבור את הסדנא רק בריאות ואושר טוב גם אהבה ושמחה ואם תתעקש שבת קסומה מרחל-נשמה

אני הפסקתי להילחם כאן על חוסר

פרסום של סדנאות כאלה. אבל תומכת בהחלט. צודקת, רחל, כל כך צודקת.

אופס חתימה חדשה ? ../images/Emo12.gif

למה כשעושים תגובה , רואים את ההודעה אבל לא את החתימה? אפילו אם החתימה אוטומטית היא אמורה להופיע . רחל-נשמה שלא מוותרת על החתימה נ.ב. אני לא נלחמת במקרה עברתי בפורום, ושרון גרם לי לחייך אז כתבתי....יש לי עכשיו כוונה לדאוג לשלווה, רגיעה ורגעי אושר קטנים אין לי כח למלחמה.

soulbird

New member
רחל את סוטרת את עצמך ../images/Emo22.gif

החיים שלנו לעולם לא יהיו בשליטה מלאה שלנו? ואז את מוסיפה שאת חילונית?? החיים הם מצד אחד כן בשליטה שלנו אבל מצד שני הם גם לא בשליטה שלנו. ובקשר לסדנאות האלה לי אישית יש תיאוריה פסיכולוגית שיכולה לתת הסבר לתופעה. הצעירים של היום (לא קל להיות צעיר בעולמנו) הם בחיפוש תמידי אחרי משהו בין אם זה אושר או לא יודעת מה. למה כלכך הרבה צעירים נוסעים לאשרמים והודו ולכל השנטיפים וברשיתים? זה ממלא איזה צורך פסיכולוגי למשמעות . לחזור למקורות , לטבע . יש אלה שמוצאים את עצמם באיזה אשרם , יש אלה שמצתרפים לחסידי ברסליו וכו. שבת שלום אני

ציפור נפש-יקרה

כשאומרים למישהו אתה סותר את עצמך....רצוי ככה עיצה להביא את דבריו בציטוט. "לא יעזור לחסרי האמונה (ואני חילונית מאוד)-החיים שלנו לעולם לעולם לא יהיו בשליטה מלאה שלנו. "
אני בכוונה מציינת שאני חילונית, כי קורא פאסיבי עלול לפרש את דבריי , ואת אמונתי החזקה באלוהים כאיזה שטיפת מוח של מחנה דתי. אין סתירה לוגית בין אמונה באלוהים לבין להיות חילוני. כל אדם דתי יגיד לך שאני חילונית גמורה לפי הגדרות של החברה הדתית. אני לא רוצה להמשיך לדון בזה , כי ממילא לא תצליחו להבין על מה אני מדברת, אז יש לי רעיון. אחרי שנמות, נפגש בגן עדן-נשב בגן נואכל פירות נדבר עם אלוהים ואז תראו שלא הכל בשליטתכם שבת קסומה מרחל-נשמה

זהות

New member
לא שמעתי ...

אני חדשה כאן , איני יודעת עליה דבר , אשמח לשמוע פרטים נוספים .

לסלי

New member
בתור אחת שעשתה את הסדנא:

הסדנא היתה בהחלט חוויה מדהימה עבורי, והיא ממש לא עוסקת בדברים רוחניים - אלא דברים "ארציים" ביותר, כשכל אחד יכול למצוא בה משהו שיתאים לו. מעולם לא ניסיתי לפרסם אותה, או לשכנע מישהו ללכת אליה. אני בכלל הלכתי אליה כי קיבלתי אותה בתור מתנת יום הולדת, וזו אכן אחת המתנות היפות ביותר שקיבלתי. שרון - אני מבינה את האכזבה שלך מהיום הראשון, גם אני לא הייתי כל כך מרוצה ממנו, אבל מה שקורה בהמשך הסדנא - זה פשוט פיספוס לא לקחת חלק בזה!!!! אני לא מבינה למה כל איזכור של הסדנא הזו מעלה כאן פרץ של אנרגיה שלילית? אם הייתי באה ומספרת לכם על ספר מדהים שראיתי או סרט מקסים שתרם לי אפילו בקצת - האם גם אז הייתם מתנגדים כל כך? המון אנשים עברו את הסדנא הזו, ויצאו כל כך מאושרים (אפילו אם זה לרגע), אז איפה פה הנזק? למה לא לתת פתח למשהו שעשוי לגרום למישהו טוב על הלב. (אפילו אם זה רק בן אדם אחד - זה עולם ומלואו). שלא תבינו לא נכון, אני לא מנסה לעשות פירסום לסדנא, זה לא שיוצא לי מזה משהו, אני רק בגישה שאם יש משהו שעשה לי טוב, אולי עוד מישהו ירצה לשמוע על כך, אולי גם לו זה יתאים. ואני בהחלט מבינה את מי שלא רוצה. לא כל מה שמתאים לי מתאים גם לאחר. לא מתיימרת לדעת מה טוב בשביל אחרים. אבל גם לא מתיימרת לדעת מה רע בשביל אחרים. נותנת אופציה לכל אחד לבחור. אורי, אותי זה מאוד מעניין מה אתה מרגיש ומה אתה חושב, גם אם זה קשור לסדנא וגם אם לא! תמשיך לכתוב כאן ולהעשיר אותי ורבים נוספים!

MemphisRaines

New member
אני לא רואה בסדנא הזו פיספוס

אני לא רואה בה שום דבר אנרגיות שליליות / חיוביות - מה הקשר מינד קונטרול זה דבר לא מקובל עלי וזו עובדה ואגב כל מי שפגשתי ושעבר את הסדנא מדבר בצורה מסוימת , עד כדי כך שאני מזהה את זה בשיחה של 3 דקות וזה בעיני מיינד קונטרול אנו אנשים שונים זה מזה ומדברים שונה זה מזה וכשאני זמהה שמישהו מדבר בצורה תבניתית זה בעיני מיינד קונטרול שרון

אני אגיד לך למה לדעתי ההתנגדות

א. אנשים הקימו את הסדנא. לא כוח עליון. לא שיש כזה. מי הסמיך אותם? מי אמר להם מה נכון ומה לא? כתבתם פעם אחת לגבי זה? מי יצר? לא. אם אני לא מקבלת דיווח אמיתי ונכון על מי שיצר את הסדנא הזו ומי מקבל את כספי, אני נגד. ב. כסף. ספר לא עולה הרבה כסף. במקרה הרע 150. במקרה הטוב ללא כסף בספרייה הציבורית. יש לנו את הכוח להחליט ולבד כבר בחנות הספרים או בספרייה, או בחנות התקליטים <אם זה שיר> , מה טוב לנו ומה אנחנו רוצים. פה זה עולה יותר כסף, בלי לדעת באמת מה הולכים, ועם כזו פתיחות <אני אישית זהירה יותר>, שטיפת מוח, במיוחד לאנשים שככ רוצים להאמין שיש דרך מהירה להרגיש טוב, אפשרית ביותר שטיפת מוח ביחס לסדנאות בשבילי: תוך כמה ימים הכל משתנה. כל נקודה שממנה באתם השתנה. זה לא ייתכן במספר ימים. תהליכים אלה נמשכים קצת יותר. זהו המצב הנורמלי והנכון! מספר ימים, אפילו חודש- לא! אם זה בא בכזו מסה בזמן כל כך קצר, כל שינוי שיסתור בדרך בה לא ציפיתם, יפיל בצורה הרבה יותק קשה. ג. הבעיה הכי גדולה- מה למדתם? לא כמה זה טוב וכמה זה נפלא וכמה זה שינה וכמה מהר ראיתם את מי שאתם. מה למדתם? מה יש שם שכזה נפלא? מה השיטות? שיחות? סרטים? לא "מה" אלא "איך" כל אלה גורמים לסדנא הזו להיראות בצורה שלילית ביותר. מסכימה עם שרון, מסכימה עם רחל, לא מלחמה נגד פרסום. לא לזה כוונתי. אלא לגרום להבנה. <לזה התכוונתי רחל, איתך לא "במלחמה" אלא בנסיון להעביר "הבנה"> שני

לסלי

New member
חוט השני היקרה

חשוב לי לציין שבנוגע לעניין הכספי - אדם שבסיום הסדנא יוצא לא מרוצה, יכול לקבל את כספו בחזרה! כך שגם כאן יש בידייך הכוח להחליט מה טוב לך ומה את רוצה. ולגבי שטיפת המוח - האם את מאמינה בעצמך? האם את מגדירה את עצמך כאדם בעל שיקול דעת, שיכול לבחור ולסנן מה טוב לו ומה מתאים לו ? אני כן. ומכיוון שכך, אין לי בעיה להיפתח ולהקשיב ולחוות, ולברור מכל דבר מה שמתאים לי ומה שלא. ולכן גם איני רואה בסדנא שטיפת מוח - מבחינתי הסדנא היא כמו חנות בגדים - נכנסתי, ראיתי, מדדתי, מה שהתאים לי -לקחתי, מה שלא - נשאר על הקולב.... מבחינתי - רק הרווחתי. חן חן

למעלה