ההתפרצות הגדולה

ההתפרצות הגדולה

כבר כתבתי על עצמי כאן אבל אני אקדים ואחזור על הדברים:
כמו כל יוצא ממוצא גם אצלי המצב מסובך בדרכי שלי. אני משרת בצבא וכולם בצבא יודעים שאני יוצא וחילוני גמור, מבצע משימות בשבת, רואה סרטים בפלוגה בשבת וכו׳. העניין הוא שמתוך רצון מטופש לרקוד על שתי החתונות או מתוך חשש (אני לא סגור על עצמי) חברי מהעבר לא מודעים כלל למצבי הרוחני, מבחינתם אני ״האיש שלנו בצבא״ זה ״שעושה קידוש ה״ וכל הזמן שואלים אותו בצחוק ״נו אז מה אומרים בצבא על אירן?״. החברים פחות מעניינים אותי כיוון שעם הזמן בצבא התחלתי לאבד את הקשרים הישנים. הבעיה היא שהמשפחה שלי נמצאת איפה שהוא באמצע בסיפור הזה. אני די בטוח שאני וההורים שלי סתם אובדים אחד על השני ושנינו יודעים טוב מאוד מה מצבי הרוחני אבל פשוט שומרים על הסטאטוס קוו, האחים שלי לא יודעים ולא חושדים בכלום.
הבהיר שאני מגיע הביתה עם כיפה שחורה על הראש, הולך לבית כנסת עם כובע וחליפה ומשתף פעולה בסעודות השבת. עד כאן סיפור אניסותי הקלה בקצרה, וכעת לקטע הרלוונטי אליכם.
התמזל מזלי לצאת הביתה לחג וההורים השמחים כבר סיפרו לי כמה הם שמחים שאני מצטרף למשפחה לחג. פתאום הבנתי שאני לא רוצה. לא רוצה להתפלל את תפילות החג (למרות שאני חייב לחזור לישיבה בשביל לשיר כמה קטעים בלתי נשכחים), לא רוצה להשתתף בארוחות המייגעות, לא רוצה להמשיך לשחק את המשחק הזה. אני רוצה לנוח, לבלות, לנצל את החופשונת שלי מהצבא, אני רוצה לעשות מה שאני רוצה.
העניין הוא שאין לי אומץ, אני לא מצליח להתפרץ מארון הקודש, לצאת החוצה בגלוי ובגדול, להגיד זהו זה מי שאני. ואין לי באמת סיבה לפחד, אני סתם מפחד. אף פעם לא הייתי חזק בקטעים האלה וזה גורלי וחזק מדי מכדי שאני אוכל לאזור אומץ ולעשות את הצעד המחייב הזה.
חוץ מזה שזה ממש לא בסדר לפגוע בהורים ככה לפני החגים, להשבית להם את השמחה.
עכשיו, חפרתי הרבה, אשמח אם תעזרו לי לחפור עוד ולמצוא את האומץ הנדרש בתוכי.
פאק אני בדרך כלל לא כזה דרמטי (אני הטיפוס בציני החבר׳ה).

think boy1

New member
מבין הסיטואציה

צריך להיות לדעתי גיבור ולא לשתף פעולה במנהגים המסריחים שלהם,
מצד שני לא לפגוע ברגשותיהם כי זה יוביל רק למתחים מיותרים פשוט אל תשתף איתם פעולה בכל מה שקשור לדת. ותבהיר להם בהתנהגותך שאינך דתי לא צריך לפרט, ושתזהיר אותם שלא יחפרו לך על כך.

HT Aviran

New member

יש לך מזל

שלא אני ראיתי את הודעתך קודם כי אם כך היא היתה נמחקת.

אני מבקשת שתשתמש בשפה נאותה גם אם הדברים שנאמרים לא לרוחך.

אני לא יודע מה אתה רוצה מאנשים פה להזכירך

זה פורום יוצאים בשאלה כלומר אנחנו פה פעם שמרנו שבת הינחנו תפלין וגם קימנו את "מסורת" ראש השנה אבל עכשיו
אנחנו לא מנחים תפלין ושמרים שבת אז למה שנשתתף בראש השנה ולאכול מאכלים מוזרים שספק רב אם אוכלים אותם ביום רגיל ואני לא מדבר על הסעודה אלה על מה שאוכלים לפני זה ותפילת שחרית שנמשכת לפחות 4 שעות והמנהג המוזר שנקרא
תשליך ומה שהכי מרגיז שביום השני בדיוק אותו דבר(חוץ מהתשליך איזה יופי חסכו לנו טקס אחד) אז אתה רוצה שנשתתף בכוח במשהוא שאנחנו לא מאמנים בו

think boy1

New member
מבין הסיטואציה

צריך להיות לדעתי גיבור ולא לשתף פעולה במנהגים המסריחים שלהם,
מצד שני לא לפגוע ברגשותיהם כי זה יוביל רק למתחים מיותרים פשוט אל תשתף איתם פעולה בכל מה שקשור לדת. ותבהיר להם בהתנהגותך שאינך דתי לא צריך לפרט, ושתזהיר אותם שלא יחפרו לך על כך.

לא מסכים עם שניכם

לא ממש מעניין לי ״המסורת שלנו״ כי העובדה שעושים משהו הרבה שנים לא מלמדת על זה כלום, אבל אני גם לא חושב שאלה ״מנהגים מסריחים״ ובכלל אני לא אוהב את הבוטות הזאת, בסה״כ מנהג פרימיטיבי של מישהו שחושב שונה ממך. האלימות מילולית צורמת לי אצל שניכם

doodinke

New member
זה לא המסורת שלנו

זה המסורת של החרדים שהומצאה לא מזמן.

רבקי78

New member
אני מציעה

שתגיע אמנם למשפחה, אך תחלק את הזמן שלך ביניהם, ובין התארחות: ארוחה אחת אצלם, ובשאר הארוחות אצל אחרים.
כמו כן, אתה יכול לספר להם שאתה רוצה בי"כ אחר, ולנצל את השעות האלה לים, סרט וחברים.

אגב, אם אתה במרכז, אנחנו מרימים ארוחה בערב השני של החג, ואתה יותר ממוזמן.

שלג84

New member
מסכים עם רבקי

בעיני, זה תהליך שצריך לעשות בהדרגה. כשיצאתי בהצהרות זה רק פגע בכולם.
לפעמים זה לוקח כמה שנים אבל נראה שאתה בדרך הנכונה: מצד אחד התחשבות במשפחה ומצד שני לא מבטל את החיים שלך בשבילם.

כמה בהדרגה?

תוכניות ראשונות ליציאה בשאלה היו לי לפני שנתיים, את הישיבה עזבתי לפני יותר משנה וחצי ובמצב המגוחח הנוכחי אני נמצא כבר יותר משנה. מתי שהוא הייתי רוצה להתקדם הלאה, רק תגידו לי מתי זה נקרא ״בהדרגה״

קשה

לצאת מהישיבה היה לי קשה, להודיע לכולם שאני הולך להתגייס היה קשה, עכשיו להודיע למשפחה נראה לי כמו משהו ממש קשה

למעלה