ההתפקדות נמשכת

בת ים

New member
../images/Emo41.gifאני והים-התפקדות פורום../images/Emo41.gif

חג שמח
לכל חברי הפורום הקבועים וגם לאורחים. כשלפורום מלאו שנה ערכנו כאן שרשור התפקדות ראשון. נעים לראות חברים רבים שעדיין משתתפים כאן גם היום
.זה אומר שמצאתם כאן
.וזו מחמאה גדולה מאד עבורנו! חלפה עוד שנה וחצי,הפורום גדל וצמח ומספר המשתתפים עלה פלאים,והתכנים הפכו לאיכותיים ומקצועים יותר ויותר. איזה כיף לארח אתכם כאן על הסיפון
תורידו נעלים, תתרווחו בצל, וספרו לנו מעט על עצמכם. אפשר לפרט: מקצוע אזור מגורים גיל איך ומתי הגעתם לים ולשייט, חוויות, חלומות שהתגשמו, כאלו שעדיין לא וכאלו שישארו חלומות לעד. וגם תכנונים עתידיים שעדיין לא יצאו מהשרוול. וכמובן,אפשר גם להסחף בסיפורים לכל כיוון, עם הגלים וה
. מחכים לכם

hananm

New member
התפקדות

כרגע רק משתתף פסיבי הפורום מעולה אנשים איכותיים המשכו ככה אולי בעתיד אוסיף ידע בתחומי

Efraim

New member
../images/Emo45.gifנפקד ראשון ../images/Emo24.gif ../images/Emo127.gif

מקצוע מנהל יעוץ טכני בתחום מערכות מידע. כיום אני מנהל קבוצה של כ 40 יועצים (4 מנהלים כל אחד לתשע/עשר אנשים) בחברה קטנה (יחסית לHP שעבדתי שם 23 שנה) אזור מגורים ניו ג'רסי בארה"ב, קרוב מאוד למנהטן וקרוב לנהר ההדסון ומפרץ ניו יורק. גיל בקרוב מאוד (18 ביולי) אני אחגוג את ה50 ואת תחילת החצי השני של הגשמת החלומות! איך ומתי הגעתם לים ולשייט, חוויות, כילד צעיר שגדל בקרית חיים המזרחית (רחוב ב' 83 שהפך לרחוב הראשונים) תמיד הייתי קרוב לים. אם בהליכה או באופניים חוף קרית חיים היה תמיד מרכז חברתי. אבל המאורה שקישר אותי לים היה ביום העצמאות ב1960 אבא לקח אותי לנמל חיפה לראות את אניות חיל הים. ראיתי ונדבקתי... אבא שהיה איש ים לפני הולדתי - 3/4 שנים על הים כולל מספר חציות של האטלנטי, הפלגות לרוסיה ולאפריקה (הביא קוף משם והמון חוויות) ואפילו השתתף בשביתת הימאים המפורסמת. החיבור לים החל בדייג. אבא ואני היינו הולכים לנמל הקישון עולים על שובר הגלים ותופסים דגים. בורים ולוקוסים טעימים שהיינו מביאם הביתה ומחלקים גם לכל השכנים (ביום טוב). ענין השייט הגיע בשעורי ימאות על ספינות הקרוול המרובעות והליויתניות. בערך בגיל 11 נפתח חלון נוסף לאהבת הים: בשנת 1965 מפעל אוטוקרס (שיצר את המכונית הישראלית סוסיתא מפיברגלס) ניסה ליצר סירה קטנה מהירה. לא בדיוק הלך להם ונשארו רק כמה אבי טיפוס. מפעל אחים שורץ עבודות עץ ומתכת סיפק לאוטוקרס שולחנות וכיסאות לחדר האוכל של העובדים. במקום תשלום, קיבלנו סירה קטנה עם מנוע אוונרוד 18 כו"ס. היה כיף לא נורמלי לעוף במהירות על המים! רצינו עוד ואבא ואני יצרנו לבד לבד לוחות סקי מדיקט (עשינו שבלונה והדבקנו וחלכנו ובסוף קנינו גומיות לרגליים והיו לנו לוחות סקי!) פה התחיל עידן הסירות... בשנת 1969 בנינו סירה מהירה מעץ ופיברגלס עם חלונות זכוכית בקרקעית! (זה היה בגלל הדייג תת מימי והצלילות שעשינו) המנוע היה אוונרוד 40 כו"ס ואיפשר ביצועים יפים בסקי מיים. הסירה הזאת החלה את מסורת שבת-ים בחוף הסוסים בעכו. בשנת 73 נבנתה הסירה השניה (יותר גדולה, עם קבינה ומנוע 75 כו"ס) היה כיף לא נורמלי! גם הוספנו מפרשית 420 וקייק לשני אנשים וצי משפחת שורץ היה מושלם! החלומות היו תמיד לבנות ספינה גדולה (אז הסתכלנו על 12 מטר כגדולה) ולהפליג בעולם. לצערי החלום החל לזוז רק אחרי מותה בטרם עת של אימי בשנת 1982 והצורך למצא פרויקט שיתן לאבא סיבה לקום בבקר. העינין לקח מספר שנים עד שמצאנו את הפרויקט (בנית ספינת מפרש) ועד שסיכמנו על סוג וגודל. בשנת 1986 החלנו לבנות את עליזה ובשנת 1993 באוגוסט עשינו מסיבת השקה. חלום ראשון הוגשם! בשנת 1994 באוגוסט עליזה יצאה להגשמת חלום מספר 2 – הפלגה לאמריקה ומסע חובק עולם תחת דגל ישראלי! ב31 באוגוסט 2003 עליזה סיימה מסע חובק עולם ומשה שורץ היה לישראלי הראשון שבנה במו ידיו ספינת מיפרש והפליג סביב העולם עם דגל ישראלי. חלום מספר 2 הושלם!!! אנחנו עומדים בפני החלום השלישי: אני מארגן צוות לעליזה שישיט אותה מישראל לאמריקה על מנת שנוכל להנות ממנה שוב בחוף המיזרחי של אמריקה ובאיים הקריביים. חלום זה הוא הכנה לחלום העתידי אך אני מארגן שאישתי תסכים להפליג על עליזה בשנות הפרישה מהעבודה (פנסיה פעילה!) אז אני מקווה שלאחר שהבנות שלי תשלמנה את השכלתן ואני אפרוש מהעבודה לפעילות שונה בתחום הימי. אני ואישתי נוכל לשוט בעולם על עליזה ונהנה לארח משפחה וחברים תוך מיצוי הזמן שבו אנחנו עדיין יכולים לשוט במיפרשית. החלום הסופי הוא לקנות מרינה קטנה (איפה שהוא בעולם) ולהוות מוקד לשייטים (ישראלים או אחרים) שידעו שיש מקום לעצור ולהטעין מצברים עם אנשים שחולקים את אותה פילוסופית החיים והשייט. היות ואני במקור מהנדס אז פילוסופית החיים שלי אומרת להיות מודע לחלומות העתיד אבל לבצע את החלום הנוכחי. כולכם מוזמנים להשתתף בחלום הנוכחי שמהווה בסיס מצויין לאנשים שאוהבים מפרשיות וים. וזה כולל מבחר רחב מאוד של אנשים החל מניסיון מינימלי בשייט ללא סירות או ספינות ועד לרבי חובלים בעלי ספינות וסקיפרים מנוסים. לאורך השנים שבהם שייטנו על עליזה היו לנו אנשים שלא היו מעולם על המים (דורש התחלה איטית בשיוטים חופיים קצרים כמו שנעשה בטורקיה ויון) ובעלי ספינות כמו סטיב שהחליט שיותר כדאי להצטרף לעליזה (היה שנה איתנו בהפלגה מקליפורניה לישראל ויחזור לחציית האטלנטי) במקום להוציא את הכספים לבד ואת כל כאבי הראש שקשורים בהפלגות, ציוד, ביטוח, אנשי צוות, וכו. וגם אחרים בעלי נסיון כמו חיים שלאחר ההפלגות על עליזה חיפש ספינה דומה לקניה ולשיוטים אבל לאחר חיפוש בישראל ואמריקה הגיעה למסקנה שהוא רוצה לחזור להפליג על עליזה. בקיצור אני מקווה שהגשמת חלומותיהם של משה ואפרים שורץ תשתלב בהגשמת חלומות של רבים אחרים בפורוםץ אשמח לקרא בשירשור זה על רעיונות נוספים לשילוב חלומות ושיוטים מהנים של כולנו. לא לשכוח כמובן שאני ושאר אנשי הצוות מקווים לשתף אותכם בחויות בפורום אם בסיפורים או צילומים מהמוכשרים פחות או מציורים ואיורים מהמוכשרים יותר (כמו חיים למשל שהבטיח להפוך את בהפלגה הבאה את עליזה לסטודיו ציור צף)

Efraim

New member
תוספת קטנה של רעיון הגשמת חלומות../images/Emo70.gif

אחד הדברים שחשבתי לגבי הגשמת חלומות היא פיתרון בעיה שמונעת מספר אנשים (חברי הפורום) מהשתתפות בהפלגה על עליזה. הכוונה היא לעלות הכספית שכרוכה בהפלגה. יש בפורום אנשים צעירים שלא הגיעו לעצמאות כלכלית שמאפשרת להם להשתתף בעלות נמוכה (יחסית, יחסית בילבד אני מודע לעובדה ש 700$ זה עדיין הרבה כסף.) ולהגשים חלום או שניים. אז הרעיון שלי הוא אולי לענין גורמים מסחריים שפעילים בפורום או בענף ומוכנים לסבסד שייט או שניים לאורך חודש או מספר חודשים... אולי החלום של איזי סיילס הוא שמפרש ספיניקר שלו (עם לוגו) יתנוסס על עליזה ביחד עם הדגל הישראלי בשיוט בעולם (לפחות בים התיכון בקריביים הוחוף מזרחי של אמריקה בשנים הקרובות) אשמח לאפשר לו להגשים חלום זה. (ואפילו לשייט על עליזה בכל מקום שירצה. הקבינה האחורית מוכנה לזוג עם מיטה ענקית ושרותים פרטיים צמודים) אנחנו גם זקוקים לעזה בנושא ציוד הבטיחות (יש לנו שתי אסדות ל 8 אנשים שזקוקות לבדיקה לפני ההפלגה.) או בנושא הספנה וצביעת קרקעית עליזה באנטי פואלינג (למישהו יש קשר עם טמבור?) כל רעיון שמוביל להגשמת חלומות הדדית הוא רעיון טוב ואני מוכן להקשיב ולהשקיע זמן. המטרה היא לתרגם חלומות למציאות והדרך היחידה שאני יודע לעשות זאת היא לבצע תוך הכרה במיכשולים והסרתם מהדרך. כל רעיון יתקבל בשימחה. בתיקווה להתראות בקרוב בישראל ולערוך מפגש פורום נוסף לפני היציאה של עליזה למסע. ברכת הגשמת חלומות לכל בית ישראל!

ניפקד שני?

כניראה שכן. לומד לרשיון ב"דרך הים". גר בצפון, חולם ים מגיל צעיר, ניסיון בתור נער בארה"ב בשייט. מקווה להיצטרף לצוות עליזה לחודש חודשיים בעיקר כדי לברר עם עצמי אם זה,זה (איף יו נוא ווהאט אי'ם סיינ'ג). בעיקר קורא את הפורום , אך גם מישתתף מידי פעם. חג שמח.

zerez

New member
../images/Emo104.gif עכשיו אני

בן 43 עיסוק מחשבים ותיקשורת גר בשרון. לשייט הגעתי לפני כשנה וקצת ומאז מפליג בכל הזדמנות. אוהב לטייל גם ביבשה, קצת לבשל ובעיקר לאכול. חווית שייט ראשונה - בגיל 15 או 16 ירדנו לאילת ואחד החברה הגיע עם 420 של אח שלו. נכנסנו לים, הדבר היחידי שהצלחנו זה לקום אחרי שהסירה התהפכה |
|. בשלב מסוים הסירה "תפסה
" ומצאנו את עצמינו מפליגים בכיף ...לכיוון ירדן. אבל איך לסובב את הדבר הזה
כבר כתבתי שלא ידענו. בעתיד הקרוב מקווה "להדביק" את בת הזוג בחיידק הים ובעתיד הרחוק - לאן שתיקח אותי הרוח.

easy swissa

New member
איזי סויסה

בן 37, אב לארבע ילדים ונשוי לאורית - משפחה של שייטים בעלים של חברת "איזי סיילס" שייט מגיל צעיר מאד, במועדון השיט זבולון בת-ים, סגן אלוף העולם, אלוף ישראל ומאמן נבחרת ישראל. יו"ר איגוד השייטים לשעבר ופעיל בקידום השיט בישראל. החל מפעילות בעמותת האופטימיסטים ובפורום לקידום השיט בישראל ובכל הזדמנות שיש. אוהב את מה שקורה בפורום תפוז, אתם מיצרים את המדיה החשובה ביותר בענף. יש הרבה תכניות לעתיד, לא הכל מתממש אבל יש עוד זמן...

Alex33

New member
fcb יקרה, תקראי ב"ספר הכפפות" את ..

"איך הגעתי לים" וסיפורים ( כרגיל אצלי, כולם אמיתיים..) ותביני שלא רק "התפקדתי" אפילו כתבתי קורות חיים והתפשטתי..
ובכלל בעניין זה, כל אחד "מנדב" רק את עצמו..

Alex33

New member
..ובכל זאת ברמה ה"טכנית", התפקדות..

בן 54 ,נשוי + אחד. א הלימודים הפורמלים היו בקולנוע וטלוויזה ופילוסופיה, שנים יפות באמצע שנות השבעים אותם ביליתי במדשאות בניין "מקסיקו" באוניברסיטה תל-אביב לא פחות מאשר בכיתות הלימוד.. עבודתי הזמנית כסטודנט ביחידת הבטחון של נתב"ג, הפכה בהמשך, משהתברר לי שפרנסה רבה לא תצא לי מהלימודים האלה , ל"מיני קריארה" של עשור ביחידה זו. אחר כך עברתי לעבודה יותר "ממוסדת" באגף מבצעים קרקע של שדה התעופה בו אני משמש כיום ומזה שנים רבות כראש משמרת . אהבתי ל"תחום הימי" החלה בתנופה רבה גם שבשלב מתקדם למדי בחיי(גיל 30 לערך) ודי במקרה ,בהתחלה בתחום גלשני רוח. לאחר עשור לערך "צירפתי" את סירתי MICA , מן UPGRADE של התחביב הקודם שמיועד לאדם אחד בלבד.. לאחר שנים אחדות במקביל, "נפרדתי" סופית בכורח הזמן הפנוי המוגבל והעלויות הכספיות שלא הספיקו לעיסוק אינטנסיבי מכל הלב( הדרך היחידה שאני מכיר) בשני התחומים. ביתה של MICA (שלישית) כיום הוא במרינה אשדוד לאחר שנים רבות עם הסירות הקודמות בנמל יפו ובעצמה "בית" חם ,נעים ו..מיוחד לצוות מגובש של אנשים , חלקם "קבועים" חלקם פחות, לא מעט שהכרנו דרך פורום זה.\ ופרטים רבים אחרים נתן למצוא בין שורות ספורים שכתבתי,רובם הנמצאים ב"ספר הכפפות"..

Alex33

New member
לבחור למעלה ב"מאמרים" ואח"כ..

שם בצד שמאל "ספר הכפפות" ( אוסף סיפורים פרי עיטם של חברי הפורום)

avivskip

New member
אביב פלד../images/Emo88.gif

מקצוע: מנהל פרויקטים השכלה: מהנדס אלקטרוניקה גיל: 33 גר על היבשה כרגע
(תל אביב), קיבלתי משיט 30 לפני שבועיים, למדתי בדרך הים ובינתיים הספקתי גם להוציא רשיון על אופנוע ים. הגעתי לשיט במקרה דרך תערוכה, היום אני מאוד מחובר לים (אני גם DIVE MASTER) ומחכה לכל רגע פנוי להיות בו. תכנונים עתידיים
נ.ב. תודה מיוחדת ללוינסון שהדריך אותי במעשי מסכם

fcb

New member
התפקדות ../images/Emo24.gif

עוסקת ברפואה משלימה (שיאצ'ו, רפלקסולוגיה, הילינג, דמיון מודרך ועוד) לשייט הגעתי דרך אלכס 33 עוד כשעגן ביפו לפני כעשור פלוס מינוס. ההתחלה בכלל היתה די קשה. רק הינו יוצאים מהנמל ואני על הסיפון מוציאה את נישמתי. גם בסירה השניה שלו לא הצלחתי מי יודע מה לשוט מבלי להיות רב הזמן במצב של ראש במים ומאכילה את הדגים. רק בסירתו האחרונה סוף סוף אני מצליחה לשוט בלי מחלת ים כל עוד הים לא גלי במיוחד. ברוב המיקרים אני אפילו לא צריכה כדור נגד מחלת ים. אז בתקופה האחרונה בעזרתו/בזכותו של אלכם אני הולכת ומתחברת יותר ויותר אל תחום השייט.ואני שמחה להיות בצוות MICA .בני משפחתי(בעלי והבנים) סובלים גם הם ממחלת ים כך שלצערי הם עוד לא בכיוון הזה. חלומות גדולים בתחום השייט עוד אין לי אבל מי יודע.... פרנצ'סקה (פרנקי) בראון

דאויד

New member
מתפקד - איי איי סייר../images/Emo70.gif

תמיד אהבתי את הים בילדותי שטתי עם בן של השכנים במפרשיות, ואז עלה הרעיון של לשוט בעתיד, כשאהיה גדול. לפני כשנתיים, ואני היום בן 41, ישבתי במשרדו של העורך דין שלי ועיינתי במגזינים, ביניהם מגזין על יאכטות. שאלתי אותו אם הוא מתעניין ביאכטות, והוא אמר שכן. קבענו ללכת יחד למועדון יאכטות כדי לברר על לימודים. ביקרנו במועדון אחד, שהזמין אותנו לראות את הדוכן שלו בתערוכה שנערכה בזמנו בגני התערוכה. ביקרנו שם, אך התלהבנו יותר מבית ספר אחר שהציג שם, בזכות חוות דעות נפלאות שקיבלנו מתלמידים שלהם שביקרו שם. סופו של דבר - אני התחלתי בקורס, וחברי, עורך הדין, היה עסוק מדי ולא התחיל בקורס עד היום. בקורס זכיתי למדריך נהדר, כיום המאמן שלי בצוות NOVA, והוא גם "אחראי" לזה שאני משתתף בפורום נהדר זה (אליו הצטרפתי עם חזרתי מהרגטה ממרמריס, כשהרגשתי שיש לי על מה לדווח). תמיד אהבתי סיפורי ים ויימאות, ואחד מהדברים שתפסו אותי בפורום היה הסיפורים הנפלאים. כידוע, התכנית שלי היא להוציא לאור בחודשים הקרובים לאור את
סיפורי הים. וגם, אני מוצא בפורום הזה אוצר של ידע מקצועי. הדיונים תמיד מעניינים ומועילים. ועכשיו - אני נוסע לים לאימון. הרוח נראית בסדר...

soundman1

New member
מתפקד../images/Emo79.gif

בן 35, נשוי +2 עוסק בתחום מערכות קול. הים בא לי בדיוק בזמן כשחיפשתי איזון בחיים. שם אני מוצא מיפלט מטרדות העבודה והלחצים. קיבלתי את משיט ה-60 לפני שנה ואני משתדל לשוט בכל הזדמנות. למזלי משפחתי איתי בכל ענין השיט ובפסח יצאנו להפלגת בכורה לקפריסין (היה מדהים) משתתף פסיבי בפורום כל עוד אין לי משהו חשוב לומר (יבוא עם הנסיון )

araviv

New member
עמוסי

נולדתי בסוכה של טופסי המציל בחוף פרישמן בת"א,הים זורם בדם,גלשני גלים,רוח,שייט תחרותי(אלוף ישראל ליכטות לשנת 1995 J-24)(מקום שני אליפות ישראל 2003 MUMM 30)מפליג 50 שנה בימים למעלה מ-120 אלף מייל ימי בים התיכון ובאוקינוסים.מומחה לאסטרטגיה עסקית של אירגונים , דוקטוראט במנהל עסקים והנדסה תעשיה וניהול בתחום של ניהול מרינות בעולם.מזכיר תעשית המרינות העולמי.עד לאחרונה יו"ר מועצת רשות הנמלים,ויו"ר ועדת הפיתוח.מרצה לאסטרטגיה עסקית באוניברסיטה.מומחה למערכות מיחשוב בארגונים וחבר דירקטוריון בתאגידים גדולים.משתדל להפליג כמה שיותר.נשוי לסקיפרית +3.והכי חשוב ממציא "משחק האיים של עמוסי" בפורום.משחק הלוקח אותנו למקומות קסומים ברחבי העולם.

למעלה