ההתעקשות משתלמת...

tomsonb

New member
ההתעקשות משתלמת...

לאחרונה מצאתי דף עד עם פרטים של קרוב משפחה רחוק. הדף נמסר בשנת 1956 ע"י נכדתו, מרגלית רייטמן מכפר-סבא. חיפשתי את שמה ב-144 ולא מצאתי. בשבוע שעבר התקשרתי לחברא-קדישא בכפר סבא וביקשתי לחפש את מקום קבורתה. חיפשו ולא מצאו. מסרתי פרטים נוספים כמו כתובתה של גב' רייטמן ושם הוריה, אך גם זה לא הועיל. רגע לפני שסיימתי את השיחה הציעה המזכירה איתה דיברתי לחפש תחת השם רויטמן. לשמחתי, אכן נמצאה מרגלית המבוקשת תחת שם זה! קיבלתי פרטים כמו תאריך פטירה (1994) אך לא היו שם פרטים על ילדים. נאמר לי שיש (במשדרי החברה-קדישא) כרטיסיות עם פרטים נוספים (כמו שם של ילדים או מי שטיפל בלוויה) עבור נפטרים מאז 1994. לבקשתי חיפשו את הכרטיסייה של מרגלית רויטמן אך לא מצאו. ביקשתי שיחפשו כעת תחת השם המקורי עליו שאלתי, רייטמן. אכן חיפשו ומצאו! קיבלתי שם וכתובת של קרובה שדאגה לקבורה, אולי זו בתה של מרגלית? נדע בהמשך.... "טוב שהתעקשת" אמרה המזכירה. במקרה הזה - אכן כך! אגב, לאחרונה דיברתי עם מספר חברות קדישא (בנתניה, ת"א, כפר-סבא) ובכל פעם זכיתי ליחס מצויין ולפרטים רבים - כדאי לנסות! שבוע טוב, תומר

sharonpines

New member
חברה קדישא

רבות דובר כאן על אדיבותם ונכונותם לעזור של חברה-קדישא. גם אני, ביום שישי האחרון, נכחתי באזכרה, ורגע לפני שהתחילה, הצלחתי לתפוס את נציג חברה קדישא במקום, וביקשתי ממנו עזרה באיתור קבריהם של הורי סבי מצד אמי. כמובן שתוך 2 דקות נשלפו הנתונים, ואני מיד רצתי להספיק ולצלם את המצבות (אני למדתי - לא הולכת יותר לבתי עלמין ללא מצלמה... מי יודע מה אמצא שם...) שבוע טוב, שרון

עב

New member
../images/Emo127.gif נעזרתי בהם פעמיים עד כה

באמת היו אדיבים ועוזרים.

../images/Emo45.gif מצטרף למחמאות, אני נתקל שם

רק ביחס אוהד, תומך ובנסיונות כנים לסייע. ארנון

כוכה

New member
האם מדובר במשפחה מרומניה???

פניתי לחברתי ממשפחת רייטמן. לא מוכר לה מרגלית וטוענת שישנו פלג רומני שאין לו קשר אליהם - הפולנים - אתם רומנים או פולנים?

tomsonb

New member
רייטמן

זהו שמה של מרגלית לאחר נישואיה. לא ידוע לי מהיכן בעלה. שם נעוריה הוא דושינסקי ומוצא משפחת מסלובקיה אך הוריה חיו בגרמניה או אוסטריה. תודה בכל אופן על הניסיון לחפש קשר עם חברתך! תומר

למעלה