ההתחלה תמיד קשה

morning star

New member
ההתחלה תמיד קשה

טוב, לאחר ביקוש מצד חברי פורום חדשים, בואו נתחיל מהתחלה. לא בדיוק מהתחלה, ובלי להכנס כרגע לפילוסופיות העומדות מאחורי דברים שונים, אלא מעט פרקטיקה. שני דברים חשובים מאוד עבור מאגיה לכל "סוגיה" הם ויזואליזציה (דמיון, דמיון מודרך) וריכוז. הריכוז הוא לא ריכוז רגיל, אלא ריכוז נוקשה, שכמעט בלתי אפשרי להפר אותו (לא קיים ריכוז שלא ניתן להפר אותו) - וכמובן, שהריכוז לא יופרע מבפנים. ויזואליזציה - יכולת לראות "בעיני הרוח" מה שנקרא, או בקיצור לדמיין. להצליח לבנות תמונה בראש באופן קרוב למושלם. אז בואו נתחיל להציע תרגילים שונים, כי לא כל תרגיל "עובד" לכולם. אוי, ושכחתי - נחישות ורצון, הם בעצם שני הצעדים הראשונים באמת. בלעדיהם, כלום לא יעבוד. שלכם הנווד

כמה תרגילים לויזואליזציה:

1. תרגיל שעוזר להירדם, והוא מאוד מרגיע, ודי קל למתחילים. דמיינו הרי חול אינסופיים, מדבר שעוברות בו רוחות קלות מפעם לפעם. דמיינו את הדיונות, ואת החול שטבועות עליו סימני גלים בגלל הרוח. דמיינו עקבות קטנים של ילד/ה, או איש/ה. עיקבו אחרי העקבות האלה ונסו למצוא את האדם שהטביע את העקבות האלה בחולות הנטשוים. אתם יכולים לעלות ברמה ולמצוא את האדם, ולהתחיל לחשוב למה הוא שם, לאן הוא הולך, למה הוא הולך לבד באמצע המדבר. את אותו תרגיל אפשר לעשות עם ים/אוקיינוס, ואתם יכולים לדמיין דגים שקופצים מפעם לפעם, אולי אפילו לוויתנים ודולפינים. אתם יכולים לעקוב אחרי ספינה, ואז לעלות לספינה ולהסתכל על האנשים וכו´. בעיקרון יותר קל לדמיין חולות/גלים בלי נפש חיה, אבל אם זה משעמם אתכם קצת תוסיפו את הדגים, תוסיפו את הדמות שהולכת בחולות וכו´. 2. זה טיפה יותר קשה - אני מציעה שכל אחד ימצא לעצמו בראש את המקום המושלם שאליו הוא היה רוצה "לברוח". שלי זה יער עם אגם וחיות, אבל אצל אנשים אחרים זה יכול להיות חוף ים, כפר, הרים מושלגים, הרים מדבריים, אולי אי בודד. אחרי שאתם מדמיינים את המקום לפרטי פרטים, תתחילו לדמיין את עצמכם, או דמות אחרת, מטיילת במקום הזה. חישבו על מה היא עושה, לאן היא הולכת, עם מי היא מדברת, היא יכולה לשיר עם הציפורים. היא יכולה לעשות כל מה שתירצו - היא יכולה לעוף בשמים, היא יכולה לדלג מעל עננים, או לשחות באמצע האוקיינוס עם ליוויתנים. אתם יכולים לשכלל את זה טיפה ולהוסיף אל הדמות שלכם עוד מישהו - אתם יכולים להוסיף חבר שלכם, את בן הזוג שלכם, או להמציא אדם כלשהו. שוב, תעשו איתו כל מה שמתחשק לכם, אבל כדי שהתרגיל יהיה מוצלח אסור לכם להתעצל ואתם צריכים לדמיין כל פרט ופרט. 3. תרגיל הרפיה - את זה יותר קל לעשות כשיש מישהו שאומר לכם מה לעשות, ככה אתם יכולים להיות רפויים לגמרי ולתת למוח שלכם לנוח, והוא יעבוד רק על ביצוע הויזואליזציה. ההרפיה הולכת כך: אתם מרגישים כל חלק וחלק בגוף שלכם (אתם צריכים לעבור על כל חלק) ולהרגיש אותו נהייה כבד יותר ויותר. יש כאלה שמעדיפים לעשות להיפך ולהרגיש אותו נהייה יותר ויותר קל, זה לבחירתכם. בכל אופן, תרגישו למשל את כפות הרגליים נהיות יותר ויותר כבדות. כף רגל שמאל נהיית כבדה ראשונה, כבדה כמו סלע. לאט לאט היא צונחת מטה ומטה, עד שהיא נעלמת בתוך הריצפה ונמסה. עכשיו עברו לכף רגל ימין ועשו אותו דבר, ואותו דבר על כל שאר חלקי הגוף. כשתרגישו שכל הגוף שלכם נעלם ונמס מרוב כובד, הרגישו את עצמכם נהיים משוחררים מכבלי העולם הגשמי, ועכשיו היישות שלכם יכולה ללכת לאן שהיא רוצה. בדרך כלל בשלב הזה אני מדמיינת מנהרה שיש בה את כל הצבעים בעולם, מנהרה נפלאה ומוארת. כשאני יוצאת מין המנהרה אני בדרך כלל מגיעה למקום השקט שלי (ר´ תרגיל 2). בסוף התרגיל צריך לעשות ההיפך ממה שעשיתם בתחילת התרגיל. כלומר, להרגיש את הגוף נהייה יותר ויותר קל עד שהוא נוצר מחדש וחוזר אליכם.

morning star

New member
הערות ותרגילים

ההצלחה בתרגילים משתנה מאדם לאדם. ישנם אנשים אשר אחרי פעם פעמיים כבר יחושו בהבדל בין תרגיל לתרגיל, וישנם כאלה אשר יקח להם שבוע-שבועיים של תרגולים. הדבר הינו סובייקטיבי לחלוטין ואינו מעיד דבר וחצי דבר על חכמתו של המתרגל. ישנם תרגילים בהם גירוי החושים האחרים עוזר. הויזואליזציה מכוונת אמנם ראשית כל לשחזור תמונות, מאחר וזהו החוש העיקרי בו אנו כבני אדם משתמשים, אך אל לנו לזנוח חושים אחרים. למשל, כדי לדמיין את חוף הים שמעיין מציעה, כדאי גם לנסות לדמיין את קול הגלים, את תחושת החול, את ריח המלח. ישנן אנשים אשר ה"זכרון החושי" הזה יעזור להם. אם גם פה ישנה "בעיה", אפשר להשתמש בעזרים - כמו למשל בדיסק של קולות ים, לשחק עם חול בין הידיים וכדומה (למשל, כדי לדמיין תפוח, אפשר להחזיק תפוח בידיים, לנגוס בו ועוד). תרגיל: לקחת תפוח (זו סתם דוגמא, אפשר לקחת כל חפץ אחר), להתבונן בו היטב, מכל עבריו, למשך דקה שלמה. לעצום עיניים, ולנסות "לראות" את התפוח, כמו על מסך. אם לא מצליחים, להביט שוב בתפוח ולנסות שוב. אם לא מצליחים במשך 3-4 פעמים, לעזוב את התרגיל ולחזור אליו למחרת. אפשר כמובן, לשנות חפצים, אבל זה לא כדאי כל-כך. כאשר מצליחים "לראות" את התפוח, לנסות "לסובב" אותו בדמיון, כמו בתצוגה תלת מימדית - זה כבר השלב הבא. לנסות גם להעלות זכרונות של טעם, מישוש וריח . הויזואליזציה מתורגלת על כל החושים. תרגיל נוסף : הפעם, לא קשור לעצמים, אלא למספרים. כאשר עוצמים עיניים, להשתמש ברקע השחור כלוח כתיבה, עליו כותבים עם גיר. לנסות לבצע תרגילים פשוטים - "לראות" את המספרים נכתבים (ולא כבר כתובים, אלא את תהליך הכתיבה עצמה), עם סימני הכפל, חיבור וכו´ (אין ממש צורך להסתבך עם אינטגרלים, אלא אם ממש רוצים...). לא רק שהדבר משפר את את יכולת הדימוי, אלא גם מעט את היכולת המתמטית. אם התרגיל לא מצליח, לחזור עליו פעם-פעמיים. כמו בתרגיל הקודם. בכלל, כדאי ואף רצוי להפוך את התרגילים לרוטינה יומית, ולבנות "סרגל מאמצים" - לא מיד להתחיל בתרגילים הקשים, אלא להתחיל מהקלים, עד כמה שהם באנאליים. גם בשלבים מתקדמים יותר, התרגילים הללו מהווים בסיס - חימום ו"מתיחת שרירים", דמו בשיעור ספורט. שלכם, הנווד

noaz7

New member
ריכוז... אוף!

ריכוז זה התחום הכי חלש שלי - למעשה, די סביר שיש לי הפרעת קשב וריכוז... אף פעם לא הלכתי לאבחון. בגלל זה גם לא ממש הולך לי בקטע של המדיטציה וכדומה.... Ah, well

hsotrt

New member
גם אני היפראקטיבי אבל...

אני מסוגל לשלוט על זאת! אבל ריכזו אין לי... מדיטצייה אפשר לעשות גם בתרגילי טאי-צ´י וגם בריקוד המכניס לטראנס ברמה בינונית...כמו אצל השבטים האפריקנים והאינדיאנים!

morning star

New member
על ריכוז

הרבה פעמים, כדי להתרכז, אדם צריך ממש "לאנוס" את עצמו. אני למשל, מוצא את עצמי סוטר לעצמי לפעמים כדי לשמור על פוקוס וריכוז בזמן למידה לבחינה. יש גם דבר הנקרא "מדיטציה בתנועה". לא, לא נכנסים באמת לטראנס. אני די בטוח שדרול מפורום "מדיטציה" יוכל לענות על כך. אני אבדוק בשבילכם כמה שיטות לריכוז, בלי שימוש בריטלין... שלכם הנווד

Justin Angel

New member
damn...

"אני למשל, מוצא את עצמי סוטר לעצמי לפעמים כדי לשמור על פוקוס וריכוז בזמן למידה לבחינה" - damn!!! אני במקרה הכי גרוע מונע מעצמי שוקולד למשך חצי שעה...

white-raven

New member
עכשיו ט"ו בשבט

אפשר להחביא כדורי הרגעה בצלחת פירות יבשים... או לחילופין להזריק את זה למזון טרי

hsotrt

New member
חחחחחחח LOL

זה רעיון טוב, אני השתמשתי בו כדי לגרום לאח שלי הקטן לשלשל את ה10 שקל שהוא בלע לי...

למעלה