ההשתלטות החרדית

ההשתלטות החרדית

אתמול היינו אני וילדי בטיול שארגנה החברה להגנת הטבע. באחת ההפסקות התחילה המדריכה לדבר בכעס רב על ההשתלטות החרדית. יש להם חוות פרות ולפני כארבע עשרה שנה הרבנות קבעה להם שהם מוכרחים להאכיל את הפרות שבוע לפני פסח ובשבוע של פסח רק אוכל כשר לפסח. עד אז לא היתה כל בעיה, ואילו לפתע פתאום, רק בשביל שמישהו ירוויח מכל הענין הזה כפו עליהם הלכות חדשות מצוצות מהאצבע וכופים עליהם כפיה חרדית. היא המשיכה כהנה וכהנה נגד ההשתלטות החרדית וכו'.

ישבתי בצד ושתקתי (גם בגלל שהייתי מביכה את ילדי אם הייתי פותחת את הפה וגם בגלל שדברים שאינם נשמעים מצוה שלא להשמיעם), אבל דמי געש בקרבי. אז אני אוציא את זה כאן....

ראשית, כאב לי שהיא מבזה ציבור שלם. זה שיש גורמים מסחריים מסויימים העושים בהלכה קרדום לחפור בו ועושים כסף מהענין עוד לא הופך את כל הציבור החרדי לסחטן. למרות שאני לא חרדית כבר כמה שנים, עדיין זה מפריע לי כשמבזים את הציבור הזה בהכללה.

שנית, אין בכלל כפיה חרדית. יש התרפסות חילונית.

יש לה ולבעלי משק אחרים ברירה מאוד פשוטה - הם יכולים לא להסכים לכפיה. הם יכולים לסרב להאכיל את הפרות באוכל הכשר לפסח. נכון. יש מחיר שהם ישלמו. הם עשויים להשאר ללא פרנסה. אבל אם כל בעלי החוות לא יתנו לכך יד, ואם הממשלה החילונית תעלה את המיסוי על יבוא חלב - לא תהיה ברירה אחרת ואותם גורמים חרדים יאלצו להתקפל.

יש לה ולבעלי המשק עוד ברירה - להבין שהם ספק של מוצר ואם הם רוצים שהלקוח יקנה את המוצר שלהם - אז עליהם להתאים את המוצר לדרישות הלקוח - זה מה שהם עושים. ואין כל בעיה עם זה, רק שיפסיקו להתבכיין.

וזה נכון לגבי כל דבר אחר, החל ממימון ישיבות ועד נשואין וגרושין לפי דת ישראל ליהודים במדינת ישראל. אף אחד לא מכריח את החילונים להתקפל, הם עושים את זה מכל מיני סיבות, אבל שלא יאשימו את החרדים בכפיה.

את שמה לב מה את כותבת?

"הם עשויים להשאר ללא פרנסה"

אז בוא ניקח אותם לדוגמא, שעיקר הפרנסה שלהם ממשק החלב, והם יחליטו שהם לא מאכילים את הפרות באוכל הכשר, וכך הם ימצאו את עצמם ללא הכשר של הרבנות.

מה הם יעשו עם החלב? למי הם ימכרו? למי? למי? מי יקנה מהם חלב לא כשר?

עכשיו,
צפי בסרטון הזה:

http://www.mako.co.il/tv-ilana_dayan/2012-25781df488755310/Article-ee33e2906595531006.htm

תכפילי אותו פי 1000, ותקבלי מה שהולך בפסקי ההלכות החדשים, כמו טלפון כשר, חסה ללא תולעים, לבוד, ושאר הזיות ממוחם הקודח של העסקנים.

זאת בדיוק הנקודה

אם יש דרישה בשוק לחלב כשר, אז הם אכן צריכים לעמוד בדרישות הכשרות של הרבנות.

אם הטענה היא שמבחינה הלכתית אין צורך בזה ומדובר בדרישה שנובעת מנימוקים לא עניניים, אז כיוון שהמדריכה אינה בקיאה בהלכה אין לה שום יכולת לשפוט את זה.
העובדה שלא תמיד הרבנות הקפידה על זה, לא אומרת שאין לכך מקור הלכתי ( במקרה הזה דווקא ברור שיש) . בקביעת מדיניות של כל גוף ציבורי יש תמיד מקום לשינויים שתלויים בשיקול הדעת של האחראים.

איזה מסכנה

השמיצו את המגזר שלך. אסון נורא.

למה שלא תמציאו חוק הוצאה למוות של כל מי שמשמיץ חרדים? בעצם יש לי רעיון יותר פרקטי, אתם יכולים בעצם להוריד את הכשרות של מי שהשמיץ חרדים, להקשות עליו כשהוא ירצה להירשם לנישואים, ועוד היד נטויה.

נסו את זה, זה בטוח יעזור.

ושלא תדעי עוד צער ועוד התבכיינות חילונית חלילה וחס השם ירחם.

טעית בכותב ובכתובת ככותבת הגסה

לפחות לגבי המגזר שלה, הרי שהיא לגמרי לגמרי בצד השני.
היא באה בטענות לחילוניים שבוחרים להתלונן במקום ליטול יוזמה.

יש לה השקפה מענייננת על החיים, עדיין לא עמדתי על סודה גם לאחר שיחה פנים אל פנים, אבל זה מחמת קוצר המשיג ועומק המושג.

כל עוד הנר דולק אפשר לתקן

השקפת החיים שלי לא רלוונטית בכלל

אם הייתי שומעת דברי גזענות המופנים נגד כושים או היספנים או כל אדם אחר הייתי מתקוממת באותה מידה - כי גזענות היא דבר פסול ולא מוסרי.

לא מסכים ולא מסכים

מצד אחד זה נראה כהכללה גורפת אבל אם עושים zoom in רואים שהיא מוצדקת, מספיק שתעמדי בכל סופר ותראי איך עד אחרון החרדים משגעים את המוכרים על מים מינרלים כשרים לפסח למהדרים להבין שמדובר בעדר אמיתי.

מי את חושבת הם אותם עסקנים? מעט מאוד מהם הם אנשים המונעים מכוח הרוע גרידה, ברובם מדובר בכאלה שמשרתים את הציבור ששלח אותם וסומך עליהם, כשמשגיחי הכשרות רבים עם בעלי במפעלים על נושאי כשרות זו השפה שהם משתמשים בה, הם מספרים על התיבור בבני ברק וירושלים ששלח אותם לממש את החומרות הללו, ובנושא הנדון לא מדובר בקרדום לחפור בו, אלא בדרישה מצד העדר וההמונים ולכן כולם שווים לטובה, ואם מדברים חרדים הרי שמדברים על כולללם.

לגבי הטענה השניה שלך שלחלונים יש לכאורה ברירה וכו וכו', פה אני שוב לא מסכים איתך,(ובמידה רבה זה כבר קשור להבדלי ההשקפה שלנו על חובת המדינה כלפי אזרחיה).

בדברייך הדגשת את זה שהם ישלמו מחיר, והעובדה היא שאם אחרים לא יצטרפו ליוזמה שלה הרי שבסופו של דבר הם יגוועו מרעב. כך שאין כאן באמת שוק חופשי וחופש היוזמה, אלא יש כאן סיפוח זוחל של הסחטנות הדתית שאוי לו למי שעומד בדרכה.
וזה בדיוק המקום שהרגולציה הממשלתית נדרשת להיכנס כדי להגן על האזרחים וחופש העיסוק.

כוחות שוק חופשי

יכולים לקבוע היצע וביקוש - זה ענין כלכלי טהור ואין לערב בו ענייני כפיה.

מי שרוצה למכור למגזר החרדי יש לו ברירה אחת - או להסכים לתנאים שמציב אותו גוף כשרות אשר את הכשרו מבקשים או לא להסכים ולמכור למגזר אחר. אף אחד לא מכריח אותם. יש להם ברירה. הם יכולים להתאגד, הם יכולים לשווק לפלח שוק אחר, הם יכולים ללחוץ על נציגיהם בממשלה לשנות את מדיניות המכס על חלב מיובא או שהם יכולים לתת ללקוח את מה שהלקוח רוצה ומוכן לשלם עליו.

זה שנישואים וגרושים במדינת ישראל מתנהלים לפי ההלכה זו שערוריה - אבל האצבע צריכה להיות מופנית לאשם האמיתי - למפלגות החילוניות שמתקפלות למרות שיש להן את הכח לעשות שינוי.

לפי ההגיון הזה

אין טעם למחות על יוקר המוצרים, יגידו החברות, לא רוצים? אל תקנו, ובכלל אין שום סיבה לעשות משהו, על כל בעיה נגיד כוחות השוק וזהו.

זה שהמגזר החרדי מתנהג כמו מאפיה, זה לא סיבה שלחילונים יהיה אסור לקטר, שימי לב, כל מחאה, לגלוג, שחילונים טוענים על חרדי הופך להסתה, פרובוקציה, בעוד שהעיתונים החרדיים עמוסים בשטנה והסתה על כל מי שלא הולך בדרך שלהם.

באמת אין טעם למחות

מהם ההישגים של כל המחאות החברתיות שהיו לאחרונה? מחיר הקוטג' ירד? ואם ירד אז זה רק בגלל שאנשים החרימו אות המוצר לא בגלל אף מחאה. חרם צרכני הוא כלי מאוד חזק.

אבל כלל ראשון בשיווק הוא - לפני שאתה מוכר משהו - תבחר את פלח השוק שלך - תעשה בדיקה מהו המוצר שיש לו ביקוש בשוק ותספק את המוצר הזה. ואם קשה לך לספק את המוצר שיש לו ביקוש בשוק אתה יכול לנסות למכור משהו אחר, אבל אם אף אחד לא יקנה כזה מוצר - אתה יכול לצעוק עד השמיים (אולי אלוהים ישמע אותך) - אבל זה עדיין לא יכריח אף אחד לקנות ממך.

קיטורים זה ממש טוב - אבל לא מכירה מישהו שהתעשר מזה.

שראליס

New member
יש ממש בדבריך

כבר מזמן אני חושב שהחרדים רק מנצלים המציאות שבשטח

זה שיש הפגנות בשבת וזורקים אבנים והמשטרה לא ממש עושה את מה שהיא צריך היא רק משום שרוב המדינה הם לא אתאיסטים והם מסורתיים שמכבדים את הדת ואפילו אם הם כועסים על הדרך בה מתנהגעם החרדים יש להם מצפון והם לא רוצים להלחם עם זה משום שחושבים שהחרדים הם היהודים המקוריים
אם רוב החילוניים היו חילונים אמיתים החרדים לא יהו יכולים לעשות חצי ממה שהם עושים

יש אימרא מהגרי''ז מבריסק שהנטורי קרטא הם קצת ציונים שהרי זה שהם עושים לא היו עושים במדינה אחרת רק פה שהם יודעים שלא יעשו להם כלום שהרי הם יהודים

למעלה