ההר הגבוה בסיני - קסום

נגה28

New member
ההר הגבוה בסיני - קסום

חזרתי היום מכמה ימים בהר הגבוה בסיני. הלכנו עם מדריך בדואי, וגמל סחב את הציוד שלנו. נוף קדומים משגע. הרים גבוהים מאבן חול אדומה, בוסתנים ירוקים ורעננים, פה ושם פרחים והרבה צמחים עם ריחות משגעים. מבשלים על המדורה, שותים תה בדואי עם צמחי תיבול, ישנים מתחת לכוכבים. ולמרבה ההפתעה היה לנו סופה ומבול של ממש ביום שישי! לא פגשנו אפילו מטייל אחד בחמישה ימי טיול שם. למה אוהבי טיולים מהארץ לא נוסעים לטייל שם? אנחנו ברי מזל שיש לנו את המקום המופלא הזה כל כך קרוב ונגיש. אנחנו לקחנו אוטו - נוח ויותר זול. בטוח ושליו שם, אם תסעו ישר תרגישו. בקיצור, מומלץ עד מאוד.

syair

New member
סיני

את השנייה בזמן האחרון שנוסעת להר הגבוה בסיני, לפניך חזרה תות מלכת סיני (אני מקווה שאני לא טועה בכינוי). תספרי עוד קצת על הטיול, ואם יש תמונות נשמח לראות.

נגה28

New member
תמונות - בקרוב

אז בינתיים עוד על הטיול - עברנו את הגבול לבד באמצע הלילה, ישנו בחוף, ולמחרת נסענו לכפר מלגה ליד סנטה קתרינה. שם מוסא סידר לנו מדריך, גמל ומגמל, והתחלנו לצעוד, אל ההרים מעל הכפר. ואז במשך כמה ימים טיילנו את הסיבוב הדי סטנדרטי של האזור - ואדי טלעה, עבאס באשה, ג'לאת אל אזרק, פארש רומנה, פארש ג'באל וחזרה בואדי אבו ג'יפה. נופים מ-ק-ס-י-מ-י-ם. הרים גבוהים עם גוון אדמדם (תיקנו אותי - זה לא אבן חול, זה גרניט) ותצורות מופלאות, בעמקים בוסתנים עם עלים ירוקים רעננים שרק ליבלבו לא מזמן (עוד חודשיים שלושה יהיו פירות) ובארות מים. יש פרחים פה ושם, ובבוסתנים יש פרחי חוטמית צבעוניים לנוי. כמעט כל שיח בדרך הוא עם עלים עם ריח משגע שטוב לתה / תבלינים. בערבים יושבים ליד המדורה, מבשלים (הבאנו אוכל רב ומגוון והכנו מטעמים), והדאליל מכין את הפיתות למחר ותה בדואי מתוק וטעים. בחמישי אחה"צ מזג האויר השתנה - מיום חם (לא מדי) ושמיים כחולים - התחילו רוחות שהלכו והתגברו, והשמיים נהיו אפורים. בלילה כבר התחיל מבול! מזל שהיה לנו מקום מקורה לישון בו בפארש רומנה. כל הלילה היתה סופה. שהמשיכה לאורך כל יום ו'. הלכנו עם בגדים ארוכים, כשעצרנו קפאנו מקור! כמעט לא הפסיק לטפטף כל היום, ומדי פעם היו מטחי גשם היסטריים - ממש מבול! נרטבנו לחלוטין! כמו בניו זילנד! וזה בסוף מאי. ההרים התחילו להגיר מפלונים! כמובן שויתרנו על העליה לבאב אל דוניה - היה קר ורוח, הסלעים היו רטובים וחלקים ולא היתה שום ראות. אבל בשבת שוב מזג האויר נהיה נפלא - צלול, נעים, רוח קרירה, שמיים כחולים להפליא. בראשון בבוקר נפרדנו מההרים הנפלאים האלה, מהמדריך הנחמד והגמל החביב וירדנו לחוף לכמה שעות. ואז - חזרה לארץ... בגבול קצת טרטרו אותנו ביציאה, כי איבדנו לוחית רכב מצרית אחת... היינו צריכים לתזז ממשרד למשרד שוב ושוב...

syair

New member
נשמע אחלה

לפי מה שהבנתי, עכשיו זה כבר חם מדי לעשות את המסלול, ואפשר לעשות אותו רק מאוקטובר. האם זה נכון? איפה בדיוק מתחילים את המסלול, האם זה באזור מנזר סנטה קטרינה? בקשר לשינה ישנים באוהלים או תחת כיפת השמיים? אולי כדאי באוהל , כי אז לא מתרטבים אם יורד גשם. ועוד משהו שמעניין לדעת, האם בהרים יורד יותר גשם מאשר באזור החוף? ואני מחכה לתמונות

למעלה