ההרגשה שאחרי...

מ א נ צ י

New member
ההרגשה שאחרי...

עברתי חוויה יחסית קשה.. פיסית מנטלית ריגשית.... עברתי הפלה, אני מרגישה כאילו זה בא לי יותר מידי בקלות. הניתוח עבר בסדר גמור אני לא עם כאבים אני מרגישה נפלא שזה לא יאומן. אני מרגישה שכל מה שעולה חייב לרדת מתישהו. אתמול שכבתי במיטה ופשוט.. הדופק,הידיים שלא נפתחו אצבעות, העמוד שדרה.... הכל הציף אותי..... התחלתי פשוט לבכות אולי עשיתי את המעשה הלא נכון. ואין דרך חזרה. ובכל זאת, יש עליות ומורדות.. אבל יותר עליות. אני רוצה שיכאב לי. הטבן,הגב,הלב.. משהו! שאני לא ירגיש כ''כ רע כשאני מוותרת על הילד שלי בלי להניף עפעף.

גרא.

New member
מ א נ צ י,התחושה שלך,מכונה דיסוננס קוגניטיבי,

תחושת תסכול ושמץ של חרטה על הבחירה שלקחת,הפלה,לעומת זו עליה וויתרת.הריון.בכדי לאזן את התחושות שלך,עלייך לחזק יותר ברגשותייך את הבחירה שלקחת,כולל קבלת משוב מדמוית משמעותיות עבורך,ולהמעיט את הבחירה שדחית.איזון כזה הא תהליך שיכול לקחת זמן מה.

מ א נ צ י

New member
מצטערת..

לא כ''כ הבנתי על מה מדובר. אני יותר התכוונתי למצב שבו אני לא מרגישה כלפיי ההפלה כלום, ובדיוק ההפך אני מרגישה מעולה ברמות שבחיים לא הרגשתי יותר טוב מזה. וחשבתי שאני לא אמורה להתנהג ככה...אני מבינה שכל בחורה חווה דברים בצורה שונה, אבל חשבתי לפחות כאב קטן.. משהו שיגרום לי להרגיש כאילו ההחלטה לא באה בקלות ולא הפלתי את הילד שלי בהרגשה שהיה "כלום" בשבילי. מקווה שאני מובנת, אני בדר''כ מסבכת עניינים :)

אולי אני מבינה

אני מבינה שאת מרגישה טוב עם ההפלה, אבל את *מצפה מעצמך* להרגיש רע. למה בעצם את מצפה מעצך להרגיש רע עם זה? בגלל שראית כאלה דברים בסרטים או בספרים? ורדה רזיאל-ז'קונט סיפרה פעם בתוכניתה ברדיו שהרבה נשים מרגישות אשמה מסיבה הזאת (למה אני לא מרגישה רע אחרי הפלה). אבל, היא אומרת -- זאת עובדה. אם ההריון היה בזמן שממש לא מתאים לך, ו/או מגבר שלא רצית בתור אבא לילדך, אז טבעי שאחרי הפלה תרגישי: הקלה. כי קודם קרה בתוך הגוף שלך תהליך שאת לא רצית בו, ושרק הלך והתקדם ככל שעבר הזמן. את רצית כנראה להפסיק את התהליך הזה, כי התוצאה שלו (=ילד) לא הייתה רצוי הלך באותו זמן. לכן, עכשיו, כשהופסק התהליך, את מרגישה יותר טוב. מותר לך. ובשביל לשפר עוד קצת את הרגשתך: בהודע הראשונה כתבת שאת חושבת שאת אמורה להרגיש חרטה כי הפסקת הריון זו החלטה שאי אפשר להפוך (משהו כזה?). ובכן, נכון, לא תוכלי כנראה ליצור מחדש את ההריון הזה. אבל ,רוב הסיכויים שתוכלי לטפח הריונות חדשים, וילדים אהיבים, בעתיד. בעיקר אם את בגיל שכתוב בכרטיס שלך... פלאי הטכנולוגיה!

מ א נ צ י

New member
קלעת בול..

אז אני בסדר..?בזמן הזה חשבתי שאני לא בסדר שאני נותנת לעצמי להרגיש טוב. אכן זאת הייתה תחושה של הקלה.. הבנתי שכל העיניין הזה ממש גדול עליי... ובאמת אני לא מוכנה לזה נפשית.לילד. תודה רבה

בבקשה

כן, נשמע לי שהתגובה שלך די נורמאלית -- לימינו. פעם, כשהיו עושים הפלות עם מסרגות ובלי הרדמה , אז זה באמת היה הרבה פעמים מהלך מאוד כואב, ובעל השפעה בלתי הפיכה על הפוריות העתידית כיום ההפלה נעשית תחת הרדמה, בתנאים רפואיים סטריליים, כך שזה מהלך לא נורא כואב, ודדי בטוח. פחות כואב מלגדל עשרות שנים ילד שלא רצית. והנה עוד קוריוז קטן בנושא: בתור שעשוע מחשבתי, חיברתי "טופס הסכמה מדעת להורות." כמו בטופס הסכמה אמיתי , מובאים בוא תופעות הלוואי והסיכונים של התליך. את מזומנת לעיין בטופס (הבדוי) הזה. http://www.medi-kal.com/content/wp-content/uploads/2011/07/טופס-הסכמה-מדעת-להורות-עפרה-מהודר21.pdf אם תגידי לעצמך "וואלה, מזל שלא נכנסתי לזה" -- כנראה שעשית את המהלך הנכון.

גרא.

New member
מ א נצ י,מצטער אם ההסבר שלי לא הובן.התגובה של

עופרה מתאימה יותר.יתכן שנקודת המבט של גבר שלא יכול להתנסות במצבים כאלה,עלולה להיות מוטעית.

תודה, גרא

האמת היא, שההסבר שלך וההסבר שלי לא סותרים זה את זה. נקודת המבט הנשית פשוט איפשרה לי ליישב את הדיסוננס יותר בקלות: להראות שהאופציה שנבחרה לא גרועה כל כך, ומצד שני, האלטרנטיבה לא נפלאה כל כך. אגב, אשמח מאוד אם תעין ב"טופס הסכמה מדעת להורות" אשר בדיתי. אם תוכל אתה, בתור פסיכולוג חינוכי, להביע את דעתך על תוכן ה"טופס", זה יכול להיות מעניין מאוד בשבילי. רק אם מתאים לך, כמובן. זו ממש לא שאלה של חיים
.

מנקודת מבט רוחנית, אני מקווה שתסכימי לשמוע

קודם כל אני רוצה להגיד שאני מסכימה לגמרי עם גרא ועם דפנה, והדברים שאומר אינם סותרים את דברי, גם אם יראה לך שאני אומרת דברים שאינם נכונים והם פרי דמיוני בלבד. שלום לך יקרה, החלטתך היתה נכונה והיא באה בזמן הנכון. הילד לא רצה להוולד. הילד לא היה צריך להוולד. הוא או היא יחזרו אליך במועד מאוחר יותר. היית צריכה לחוות את החוויה הזו כדי לצמוח ולהתפתח. זהו שיעור גדול עבורך. אל תדאגי, אנחנו אוהבים אותך. כשיגיע ילדך, באיזושהי רמה הוא יזכור שהיית אימו בעבר. אולי לעולם לא יגיד לך, אבל זו האמת. עשית בחירה נכונה ואמיצה. (זה מתוך תקשור שקיבלתי עכשיו)

מ א נ צ י

New member
sound about right....

אני באמת מקווה שלא יהיה מצב שאני יהיה ערירית גלמודה רווקה ממורמרת ויתחרט על זה כל החיים הבוגרים שלי. אני יודעת.. כל החיים לפניי, אבל אין לדעת מה צפוי לי. תודה לכולכם על הכל !! (ממש אהבתי את מה שרשמו לך איילית)

אני שמחה (-:

זו הפעם הראשונה שאני בוחרת לגלות שאני מתקשרת (מחוץ לגבולות הפורום "שלי", פורום חלומות), הרגשתי שזה נכון. ישבתי בשקט, עצמתי עינים, חיכיתי, וכשכתבתי התחלתי לבכות מרוב התרגשות. זה הרגיש נכון. וזה, מבחינתי, אישור שהדברים הם נכונים. גם את יכולה. רק צריך להאמין. אני מאמינה שכשיגיע הזמן תהיה לך משפחה, יהיו לך ילדים ותהיי מאושרת. (זה מרגיש נכון לכתוב את זה) הנה שיר חדש בשבילך http://www.youtube.com/watch?v=v-nNksBWxNI

למעלה