ההצגה של פריצקי

ערב רב

New member
ההצגה של פריצקי

מה אני אגיד לכם, תענוג לראות את פריצקי בכנסת. אחרי שהקריירה הפוליטית שלו הסתיימה, הוא האדם היחיד מבין 120 הח"כים שבאמת אומר את אשר על ליבו, ובצירוף כושרו הרטורי זה פשוט תענוג צרוף לצפות בו בכנסת. עכשיו הוא סכסך בין ש"ס ליהדות התורה על רקע הצעה של גפני לבטל את הסכמי העודפים, כך שאילו לא היו בבחירות האחרונות היה עובר מנדט מש"ס ליהדות התורה. איך אמר פריצקי, "ההבדל בין המהר"ל מפראג לבין הרב שך, הוא שהמהר"ל מפראג הצליח להרוג את הגולם".

זהירות

תזהר לך ערב רב אתה יכול להשמיץ את החילוניים חופשי ולקלל את מי שמתנגד לך ואולי אפילו לעשות לו פולסא דנורא אבל תגיד מילה טובה אחת על פריצקי....... ותוכתר לאויב הפורום דיר באלאק

ערב רב

New member
נדמה לי שאם הפורום הזה סבל את דעותי

על המאבק בגירוש, הוא יסבול גם זאת.

אשרת

New member
בהחלט סבל, אם יורשה לי לומר.

וזאת עוד התבטאות עדינה שלך.

ערב רב

New member
כל המליאה התגלגלה מצחוק

לרבות אנשי שינוי והחרדים. אין מה לומר, המופע של פריצקי הכי טוב בעיר.

האמת היא שחברי הכנסת של שינוי

היו די חוורים מול המתקפה הזו של פריצקי. גם גדעון סער נתן נאום די מכאיב לשינוי. הצעת האי אמון של שינוי הפכה לחרב פיפיות עבור שינוי ובעצם הייתה זו הצגה גדולה של אי אמון בשינוי עצמה. הפרסום שהיה בידיעות אחרונות ביום שישי האחרון קילקל מאוד לשינוי אתמול (שלשום בעצם).

אשרת

New member
אם בשינוי היו חכמים...

היו מראים לגדעון סער בדיוק מאיפה הדג....

אם גם פריצקי וגם שינוי היו חכמים

הם כבר היו יושבים ומחפשים דרך להתפייס ולהתאחד לקראת הבחירות. כל פרשת פריצקי גרמה רק נזק גם לשינוי וגם לפריצקי ושום דבר טוב לא יצא ממנה.

ערב רב

New member
אגב, רשף חן אמר שהיחסים בין שינוי

לפריצקי יותר טובים מאלה שבין שרון ומורדי הליכוד, אינני יודע אם זו הייתה רמיזה. כידוע, פריצקי הוא שמאלן קיצוני ואינני תומך בו בשום צורה שהיא.

אני לא לגמרי מסכים איתך

כפי ששרון ונתניהו לא יכולים לדור בכפיפה אחת בשלום ובאחווה, כך גם פורז ופריצקי לא מסוגלים לכך. גם אם הם היו מתפייסים ומתאחדים, משקעי העבר היו נותרים ומתחת לפני השטח האדמה הייתה ממשיכה לבעבע. אם גם פריצקי וגם שינוי היו חכמים והיו באמת דואגים לשינוי ולציבור שלה, אז כל הנהגת המפלגה הייתה מוחלפת, כך שגם פריצקי, גם פורז וגם לפיד היו מפנים את מקומותיהם (לא בהכרח פורשים מהמפלגה אבל פורשים מבכירותם). זו הדרך היחידה לנקות את שינוי מעניינים אישיים ולהתעסק אך ורק בעניינים החשובים באמת. שינוי אינה מפלגה כה מושרשת וגדולה שהיא יכולה להרשות לעצמה מחנות פנימיים ועוד על רק אישי.

izzyr

New member
זה לא שחור לבן...

יש לפריצקי הרבה יתרונות. זה מעולם לא הייתה השאלה.

ZEEVS1970

New member
אולי,אבל הגינות אינה אחד מהם

לי אין הערכה לשום חבר כנסת שממשיך לשבת בכנסת מתוקף מנדט של מפלגה שהוא כבר אינה חבר בה ובנוסף לכל החוצפה מצביע בכנסת בניגוד למשמעת הסיעתית של המפלגה שבשמה נבחר. אולי תאמרו שאני תמים אבל מבחינתי אני הבוחר אינני מצביע עבור אדם אלא עבור מפלגה ועבור מצע ובאותה מידה שאני דורש ממפלגתי להיות נאמנה למצע שלה כך אני גם מצפה שכל המנדטים שיש למפלגה זו בכנסת ינוצלו בצורה פרודקטיבית ובהתאם למצע המפלגה ולא מעניין אותי אם עקב סכסוך כזה או אחר יש למפלגה מנדט אחד פחות. אילו פריצקי היה אדם הגון הוא היה מקבל את הכרעת המפלגה,מחזיר את המפתחות ל"שינוי" ומאפשר להם להכניס לכנסת ח"כ אחר במקומו או לחילופין מקבל על עצמו להצביע תמיד בהתאם למשמעת הסיעתית של המפלגה שבשמה נבחר. דבריי אולי נשמעים מוזרים אבל בעיני מוזר הרבה יותר שהמפלגה שבחרתי נכנסת לכנסת בכוח של X מנדטים ובמשך הזמן כתוצאה של מאבקים וסכסוכים או החלטות של ח"כ כזה או אחר פתאום יש למפלגה פחות ייצוג ופחות כוח. מבחינתי כל ח"כ נבחר רק בגלל שהיה חבר באותה מפלגה. אם הוא חושב שהוא זכאי לשרת את הציבור בכנסת בכל מקרה יואיל נא לקחת פסק זמן בקדנציה הנוכחית ולחזור בבחירות הבאות והפעם במפלגה שבה יהיה חבר כל 4 השנים. לדעתי כבר מזמן היה צריך לחוקק חוק בנידון שלא יאפשר לח"כים להמשיך לכהן בכנסת שלא בתוך המפלגה שבה הם חברים אבל אני יכול להבין מדוע חברי הכנסת המושחתים ברובם ירצו להתנגד לחוק כזה.

snift

New member
מה שכתבת נכון ובאמת כך צריך להיות

אך אל תשכח שיושב במפלגת שינוי מישהו שכבר עשה את זה (מפלגת צומת). רבין העביר ככה את הסכם אוסלו.

../images/Emo6.gifלפי זה - כל 14 הח"כים של שינוי

היו צריכים להתפטר כשהסכימו לשבת יחד עם יהדות התורה בקואליציה....

למעלה