ההצגה נגמרת

רקפת81

New member
ההצגה נגמרת

טוב, לא ממש.. אבל ההורים כבר יודעים. כ"כ הרבה התלבטתי, כן לספר, לא לספר. מצד אחד זה היה נראה לי הדבר הכי הגיוני בעולם. מצד שני זה כואב להם כ"כ לשמוע את האמת. ניסיתי לחיות עם זה, כבר כמה שנים, אבל זהו, החלטתי לשים לזה סוף, אני לא הולכת לחיות כך כל החיים. וסיפרתי. אמא: היה לה כ"כ קשה לשמוע, היא פשוט לא האמינה ואני מעריכה שייקח לה עוד הרבה זמן לעכל שהבת שלה חילוניה. זה פשוט לא נתפס לה. איך זה יכול להיות? היא שאלה בתדהמה.ואני סיפרתי את כל מה שעבר עלי בשנים האחרונות. את בטוח לא הגעת לאנשים הנכונים, אני אמצא לך מישהו מתאים שידבר איתך. תהיי מוכנה לשמוע? לא יכולתי לסרב לתת לה פתח של תקוה. אוי, האמונה שלה כ"כ תמימה שהיא לא תוכל להבין אותי לעולם. כמה עצוב. אבא: הופתעתי. ואפילו מאוד. נכון שהערכתי שלא יכאב לו עצם הכפירה ואי קיום המצוות. אבל גם לא ציפיתי שיקבל זאת בכזה שיוויון נפש. ואפילו היה נראה לי שהוא קצת מבין אותי, מבין שיש הגיון במה שאני אומרת. גם אם לא יודה שהוא מסכים איתי. הוא רק לא מבין מה נפל עלי פתאום באמצע החיים. הוא לא מבין למה לא להמשיך את החיים כמו שהם. לדעתו (הוא לא אמר זאת במפורש אבל כך הבנתי מדבריו) זה הכי בריא וטוב לכל אחד להמשיך את חייו איפה שנולד, גם אם אינו מאמין, לא יהיה טוב לא לנו ולא לילדים לשנות את אורח החיים. באיזשהו מקום היה נראה לי שהוא יודע שהרבה מהחרדים משחקים את משחק הדת ולמה שלא נמשיך גם אנחנו במשחק?! לא נראה לי שהוא משחק, הוא פשוט זורם עם החיים כמו שהם. וגם אם יוכיחו לו שהכל שטויות הוא לא ימצא לנכון לשנות משהו מן הרגל החיים שעליו גדל. לא יודעת אם אצא בשאלה או לא. אני חושבת שזה יהיה תלוי הרבה מאוד בתגובת הורי, עד כמה ישלימו עם זה, עד כמה יוכלו לקבל אותי כמו שאני. אבל גם אם לא, בשבילי זוהי הקלה גדולה, הקושי להסתיר מהם והפחד שמא מישהו יסבר את אוזנם במה שקורה איתי היה גדול. בהמשך אולי אשתף גם חלק מאחיותי. ימים יגידו אם הצעד הזה היה כדאי..

sec op

New member
../images/Emo24.gif עוד צעד בדרך לא סלולה...

שיהיה לך תמיד, בהצלחה.

קודוס על האומץ../images/Emo140.gif

אני מנסה להבין, סיפרת לשני ההורים ביחד או לחוד? אני שואל כדי להדגיש שאם הודעת לשניהם כאחד יתכן שאביך ניסה להרגיע את אימך ואם הודעת לאי מהם קודם יתכן שאחד עדכן את השני ולכן התגובות היו שונות כל כך.

רקפת81

New member
סיפרתי לאמא שלי

והיא סיפרה לאבי. היה ברור לי שאבא שלי לא יקח את זה קשה. הם מאוד שונים. אמא שלי כזה טיפוס רוחני שאוהבת תפילות ובית כנסת. ואבא שלי הוא מסוג האנשים שחיים את הדת והמצוות מכורח ההרגל והמציאות בלבד.

אמרת להם שאת מתכוונת לצאת בשאלה

או סתם שאת לא מאמינה בצורה תיאורטית? אם סתם לא מאמינה זה לא אמור להפריע להם יותר מדאי, אם אמרת להם שיש לך כוונות מעבר לכך זה כבר בעיה בשבילם וגם אם אביך לא מה"עוייבדים" זה יפריע לו מבחינה חברתית.

רקפת81

New member
ברור שלא אמרתי במפורש

שאני מתכוונת לצאת בשאלה. אבל אמרתי שאני לא יודעת כמה זמן אוכל להמשיך לחיות בצורה כזו. אמרתי להם במפורש שאיני מאמינה ואיני מקיימת מצוות. מה זאת אומרת שזה לא אמור להפריע להם??? למה כולם פה כ"כ מפחדים שיגלו שהם מחללים שבת? למה כל האנוסים חיים בסתר??

אגב, השאלות האחרונות שלך שוות אשכול נפרד

אני לא בטוח שאנחנו תמיד יודעים ממה אנחנו מפחדים, בורור שהתשובה תהיה אנחנו לא רוצים להיתפס, אבל כשנשאל את עצמינו מה יקרה אם נתפס עלול להתברר אמת מציקה (כשיעלה האשכול אפרט אותו).

mister xy

New member
במקרים כאלו אני נוהג לומר -

קריינא דאיגרתא איהו ליהוי פרונקא

קבלי ../images/Emo24.gif ו ../images/Emo229.gif

על האומץ, ממה שאני עשיתי למדתי שאחרי כל הכאב ההורים (או לפחות הורה אחד) מעריכים את זה שפתחת בפניהם את העניין ולא השארת להם לשמוע את זה מאחרים (זה מספיק בושות גם ככה...). אני רק מקווה בשבילך שלא יערכו לך עלייה לרגל של מחב"תים וכאלה ואני מאחלת לכם שתאזרו אומץ לעשות עוד צעדים על מנת לחיות את החיים ללא מסכות, עבורכם ועבור הילדים.

אגס 10

New member
וואו

מה שלא יהיה את יודעת שכאן המקום שבכל מצב יקבלו אותך\כם כמו שאתם. חיבוק חם מכולם.
הצלחה גדולה בהמשך הדרך.

סוג ב

New member
לא מחביאים יותר את השוקולד בארון

כל הכבוד אני לא יודעת מה זה לעשות את זה וכנראה שגם לא אדע, אבל הרבה אומץ- בטוח שהיה לך. בקרוב אצל מיסטר.

איזה אומץ, כל הכבוד

עברתם שלב משמעותי מ א ו ד, מאחלת לכם המשך צעידה קלה בשביל שאתם סוללים במו רגליכם. מתווים את הדרך לבאים אחריכם
הגזמתי קצת עם ה"צעידה קלה", נתפשר על נסבלת...

יפה, יפה, מברוק על האומץ

כולנו מחזיקים לכם אצבעות, ומאחלים שיצא רק טוב מכל העסק. מה קורה עם מיסטר? זה לא צעד שאמורים לעשות ביחד, הם עלולים להתקשר למחותנים להתייעץ, ואז יהיה בלאגן. לגופו של עניין אינני יודע אם לא עדיף פשוט להתקלקל לאט לאט, במקום להנחית נבוט על ראש ההורים. 'כופרת' זה נשמע נורא, ילד שמתקלקל בהדרגה, זה הרבה יותר סביר ועכיל (מלשון ראוי לעיכול) בכל מקרה, אם הלכת על זה, אז המון הצלחה בהמשך, עושה רושם שעברת את המשוכה האחרונה.

למעלה