ההצגה "אטום" מישהו מכיר?

KALIMERA

New member
ההצגה "אטום" מישהו מכיר?

כי אני אישית לא ראיתי אותה ואני גם לא בטוחה שאני רוצה לראות כי קראתי עליה וזה פשוט מזעזע. אומנות ובמה-ובמיוחד שתיהן יחד- אלו דברים נפלאים וחבל שנעשה בהן שימוש כ"כ......אין לי מילה! מזעזע?מחפיר?מביש? הכל יתאים!!!!! מישהו שיודע על מה מדובר ואכפת לו?איך אפשר להגיב יותר בתקיפות על זה?

dodger

New member
אטום .

אני יודע על מה מדובר (למרות שעדיין לא ראיתי את ההצגה ) . מה כל כך מזעזע אותך ?

KALIMERA

New member
מה שזעזע אותי-

אני בקושי דתייה ובטח שלא חרדייה אבל מציק לי שמציגים את הציבור החרדי (שחילונים רבים בין כך לא מכירים אותו באמת) בצורה שקרית, מעליבה ומשפילה שכזאת. חוץ מהשם הרע שיוצא לציבור כזה, הדבר גורם לפער עמוק ולפילוג מיותר בעם. זה קטילה מכוערת וזדונית של ציבור שלם! מה שההצגה מעלה מאוד מזכיר את "הפרוטוקולים של זקני ציון" שהעלילו על העם היהודי באחת התקופות היותר מכוערות בהיסטוריה. למה במדינה יהודית התיאטרון והתרבות צריכים לבוא על חשבון רבים וטובים מאזרחיה/תושביה?

dodger

New member
טוב ...

שני דברים . את "אטום" לא ראיתי , אבל מה שמחריד הוא שלדעתי ולצערי הסיטואציה שם כן יכולה להתגשם . אני גום חושב (וזה למרות שלא ראיתי את "אטום" שמתי גולן יכול היה לכתוב את המחזה הזה בצורה פחות נקודתית ויותר אוניברסלית . הוא כתב על קיצונים דתיים יהודים שמשתלים על מדינת ישראל (ולכן הוא גם היה צריך לכתוב את זה בזמן עתיד ) . אם הוא היה כותב את זה על קבוצת קיצונים דתיים (ולא משנה מאיזה דת ) שמשתלטת על מדינה (ולא חייבים להזכיר שם). המסר גם היה עובר ואולי המחזה היה מדבר לקהל יותר רחב . מקרים כאלה כבר קרו במהלך ההסטוריה ועוד קורים . לדעתי הבעיה פה היא לא הדתיים שלנו , אלא קיצוניות דתית בכלל . מה דעתך ?

KALIMERA

New member
בעיקרון,מסכימה...

זה נכון שבאופן כללי,השתלטות קיצונים דתיים היא אפשרית אולם מתי גולן הוא לא טיפש ואם הוא הציג דווקא את הציבור החרדי,אולי יש לזה מטרה מסויימת או משמעות מעבר. בכל אופן,בחברה כשלנו שבה הנושא הזה מאוד טעון ורגיש, יש מקום לשים לב קצת יותר ולהיות יותר רגישים לקבוצות בחברה. דווקא בגלל שהיום יש הסתכלות כזאת על החרדיים,התרחיש שמוצג סתם מוסיף שמן למדורה ומעלה נושא שהיינו חיים יותר טוב אם לא היו דשים בו כ"כ. זה נכון שאם היה מדובר בסתם קיצונים דתיים או אפילו סתם קבוצות אחרות היתה הזדהות גדולה וכל הבלאגן היה נחסך! (ואז אולי אפילו הייתי רואה את ההצגה בשמחה)

aviz81

New member
דעתי בנידון

עד כמה שאני מנסה להיות אוביקטיבי נראה לי ואני כמעט בטוח, שאם במקום חרדים זה היה ערבים למשל הינו שומעים כול מיני חכי"ם דוקה מהשמאל - רודפי שלום צדק תרבות נאורות פתיחות [ועוד הרבה מילים יפות לכאורה...] שמוחים על פגיעה במיעוט ,על חירחור ריב מדון, ופילוג בעם אני שואל איפה הם עכשו ?? ואים כבר אני לא חושב בכלל שמדובר דוקה בקיצוניים דתיים אין קיצונים חילונים ?? כאלו שמרגישים מקופחים, נבגדים, או שיש להם מצוקות כלכליות, לאומניות, וכו´ שיחליטו לעשות מעשה?? ומה עם עברינות בכלל ?? ולדעתי מתי גולן הוא עוד איש קטן מאוד , שמנסה למשוך צומת לב ,על הדם של החלק היותר שמרני בעם [חרדים] אך במקרה זה את כול אבירי חופש הביטוי הוא משתיק [ "באהבתם" הידועה לדתיים בכלל ולחרדים בפרט ] ואת הנציגים האמתיים של הדתיים בקושי שומעים [ בעיה של הדתיים ] והלואי שכולם יהיו פשוט ---- חושבים ומיושבים סה"כ בני איש אחד אנחנו

טוב....

מתי גולן באמת לא טיפש , ואתם יכולים להגיד שהוא דן בבעיה שחבל לדון בה ושרק גורמת לפערים . אני לא רוצה להיכנס כאן לדיון פוליטי (זה פורום של תאטרון ) אבל לא סתם הוא כתב את אטום , ולדעתי , החששות שלו שם נכונים . העניין הוא שגם אנחנו לא טיפשים וברגע שהוא כותב אאת המחזה באופן כל כך נקודתי , ( על המדינה שלנו ועל הדתיים שלנו )הוא מאכיל אותנו בכפית . גם חנוך לווין השתמש בזמנו בכל מני רמזים . וגם ברכט תמיד היה מעביר את העלילה למקום רחוק יותר . בזה שמתי גולן כותב באופן ספציפי , הוא כותב לקהל מאוד מצומצם .אם הוא היה כותב באופן פחות ספציפי , אני בטוח שההצגה היתה יכולה לדבר גם לערבים (למשל) שהתנועה האיסלאמית אצלם מתחזקת וצוברת עוד כוח וזה מצב לא פחות מסוכן . אני אלך לראות את אטום לא מפני שזאת הצגה טובה , אלא מפני שזאת הצגה חשובה . ואם היא מצליחה ליצור ויכוחים זה לא כדי להגדיל את הפער . זה כדי שנתעורר .

נ.ב.

אני לא כותב את זה מתוך שנאה . אני כותב את זה כי אנחנו באמת בני אותו אב . וחשוב שתמיד נזכור את זה . מכל הצדדים .

aviz81

New member
דעתי

קודם כול אני לא חושב שמתי טיפש , ואני גם לא חושב שהוא חכם גדול אני גם לא אמרתי שחחשותו לא יכולים להיות נכונים כי סך הכול כמעט הכול יכול להיות אני חולק עלך בקטע הזה שאתה טוען שזה תמים לדעתי הוא עשה מעשה נבזי טפשי מעורר ריב שנאה ופוגע [ כי לא כולם , ואפי, הרוב לא כמוך "נזהר" ] וכדי שתמחיש לעצמך תחשוב על בדיוק אותה הצגה רק על ערביי ישראל [ שזה הרבה יותר קרוב למציאות ] תעשה השואה ערביי ישראל - וחרדים באיזה מגזר יקראו למתי נאצי , ואף יאימו עלו ברצח איפה נשמע את כול אנשי חופש הביטוי צווחים על פגיעה במיעוט וכו´? תגיד מה שתגיד יש כאן דה לגטימציה על המגזר החרדי .נקודה . בו אפשר לפגוע חופשי, בלי התחשבות כלל ,כן גם אפשר להכליל "כל החרדים אותו דבר " הרי חרדים לא משרת בצבא [ לא משנה שאף אחד לא טרח להבין למה , וגם לא משנה שערביי ישראל לא רק לא משרתים בצבא , רובם ... לא ניגלוש אבל יודע לבד מה הם יעשו לחילים שנכנסים בלי כונה לרמאללה ...] יש כאן המון צביעות , יש כאו המון הרס עצמי , והכי חשוב שתדע תום לב זה ממתי והלאה .

קודם כל...

לא אמרתי שמתי גולן תמים . ולדעתי גם אין פה שום הכללה . תסכים איתי שיש הבדל גדול בין דתיים לדתיים קיצוניים . (אני מדגיש את המילה קיצונים )כמו שיש הבדל בין ערבים למוסלמים (דתיים) קיצוניים . מתי גולןאמר משהו שחשוב להגיד אותו , ואין כאן שום הסתה נגד הדת . בדת יש גם דברים מאוד יפים . מה שהוא רוצה להגיד שקיצוניות דתית יכולה להיות מסוכנת . בכלל קיצוניות יכולה להיות מסוכנת. שוב . גם לדעתי הוא לא אמר את זה בצורה הנכונה .

ועוד דבר .

פער לא נגרם בגלל דיעות שונות . הוא נגרם בגלל אנשים שלא מוכנים לקבל את דעתך , גם אם היא שונה .

למעלה