ההפסד

B a m b i

New member
ההפסד ../images/Emo70.gif

בואו רגע ונפריד את החרדים מהדת. בואו נדבר על ההנהגה החרדית. כמו בכל הנהגה, כאשר ההנהגה החרדית מקבלת החלטות לכלל, תמיד מה שיהיה מול עיניה, זה ההמשכיות. איך נמשיך את הדרך שלנו. טובת הפרט היא משנית בעניין. העיקר הוא שהדרך תישאר. זו בדיוק הסיבה שבהנהגה הליטאית אין תשובה לחריגים (כמעט). חריגים הם לא מעניינים, כי הם לא משרתים את הסיסטם. ככה זה עובד, אני לא יודע אם יש לי בעיה עם זה. מה שמפריע לי דווקא, זה דבר אחר, - הגיוס, או יותר נכון - אי הגיוס לצה"ל. עזבו, לא אכפת לי טובת המדינה, לאף אחד לא אכפת. אבל החמצת החויה הצהלי"ת, נראית בבירור על בחורי ישיבה. כי צה"ל אינו רק גורם שתורם למדינה, אלא הגיוס מהווה מנוף לבגרות,יכולת קבלת החלטות, עמידה בתנאי לחץ, בשלות מינית, ועוד. ההחמצה הזאת היא לכל הצדדים. צה"ל מפסיד דור שלם של מפקדים מעולים, ההנהגה החרדית מפסידה נוער איכותי יותר, ובסוף, כמו תמיד המפסיד העיקרי הוא - אני. אני מפסיד את הבשלות, ואת החוויה הכל כך ישראלית וחד פעמית הזאת. טפשי וחבל. <היי וביי>

גל נעים

New member
נדמה לך שאתה בורח!,הלו!,חכה!.

מה אתה חושב שאתה יכול לזרוק כאן פצצות וללכת?. תחכה קצת,תשתה איתי
<גל משווק אייטם חדש:קפה נסך!> ותרשה לי לומר לך שאתה טועה בגדול-אני מכיר המון אנשים שיתנו את הדם שלהם בשביל המדינה. ולגבי דור של "מפקדים מעולים"-תסביר לי איך בדיוק חבורה של פרזיטים שמעולם לא עבדו יום אחד בחיים שלהם פתאום יהפכו ל-"מפקדים מעולים". בשביל להיות "מפקד מעולה" צריך לעבור בחיים... צריך לעבור קורס קצינים,קורס עיצוב הקצין,קורס פו"מ ועוד...

ש חף

New member
גל גל גל

בשביל להיות "מפקד מעולה" צריך אישיות ברמה וצריך קב"א גבוהה שבשביל זה צריך הרבה ידע בלימודי חול, התורה לא תעזור לנו בצבא... אולי בודדים מהם יוכלו להתאים להגדרה, אני לא חושבת שצה"ל מפסיד את המפקדים של חייו... ממש לא. אבל במבי צודק,את החוויה הוא הפסיד....

גל נעים

New member
מהבחינה הזו את צודקת.

אבל לדעתי לחרדים אין בכלל ראיה מערכתית, הם לא מבינים באידיאולוגיה מדינית,וכמובן שלא בצרכי ביטחון ואקונומיה חברתית. ואינם מעורים בכלל החברה בשביל לשפוט לאן החברה הישראלית הולכת ואיתה גם המדינה. כתבתי כאן בעבר שבעוד כ-15-20 שנים יהיה כאן רוב דמוגרפי של חרדים-בורים שאינם יודעים מאומה מימינם ומשמאלם, וכמובן שעם רוב שכזה-המדינה הולכת לאבדון. זהו באמת חזון אחרית הימים של מדינת ישראל המתוקנת-מערבית-מתקדמת.

B a m b i

New member
הוי טיפשון,

בטח שאין להם ראייה מערכתית, כי הם לא הולכים לצבא. זה לא ערך מולד, אלא ערך נרכש. ואם החרדים היו הולכים לצבא, אז הצבא היה חשוף לקבוצה גדולה של חיילים, שמהם בסוף היו יוצאים (גם) מפקדים טובים. זו כוונתי.

מני3

New member
זה בדיוק העניין

כמו שאתה כתבת אתה בעצם הפרט, ואתה לא כ"כ חשוב. וזה שאתה חושב שאתה מפסיד, זה בעצם לא משנה כי מה שחשוב זה "הדרך" ולא הפרטים . במילים אחרות מה שמפריע לך זה שאין פרטים (אינדבידואלים) בחברה הזו. לך עצמך לא איכפת מטובת המדינה - שזה הדרך-המשכיות. ומה שמפריעה לך בעצם זה החוויה, בגרות מנטלית,עמידה בתנאי לחץ, אבל זה לא חשוב (לדבריך)כיוון שזה שייך לפרטים של אנשים בודדים שאמורים ביחד ליצור המשכיות. למעשה אמרת הכל בלי לשים לב.

מאיפה להתחיל.

תמיד, כשהמון דברים לא נכונים כרוכים יחד עם כמה דברים נכונים, אני מתבלבל. למה בהכרח עומדת ההמשכיות במרכז? האם להמשכיות לא תהיה המשכיות? וא"כ מדוע להתעסק בה? מה הקשר בין זה לחריגים, שאומנם לא מטפלים בהם, אבל זה משום שהחבה לא מאוגנת מספיק, חברה בחיתולים שלא הצליחה לשרש מתוכה דעות קדומות מטופשות. גל נעים דיבר על כך שהבחורים לא עובדים, וחילונים לפני צבא כן עובדים? בגלל שהשירות הצבאי מתקים בי הגילאים 18 - 21 שהם גיל ההתבגרות והבשלות המינית, עוה רושם כאילו הוא המבגר, באותה מידה אפשר לראות את המסגרת הישיבתית הלוחצת כמסגרת מבגרת. נו שוין, מה זה בכלל משנה.

גל נעים

New member
ועוד איך שחילונים לפני צבא עובדים!.

אם לא בעבודה בשכר (שכיום חבר´ה מגיל 15 עובדים בחופשים הגדולים) אז בעבודה התנדבותית במתנס"ים,בתי אבות,מד"א וכ"ו (חלק מהבגרויות הנדרשות ואף פרוייקטים בית-ספריים) לצערי החברה החרדית לא מעודדת התנדבות לגופים כגון מתנס"ים ובתי אבות ולכן האחוז שתורם עצמו למערכות האלו בחברה החרדית הינו זעום מבחינה מספרית. <מתי ראית בחורצ´יק חרדי בן 16 מתנדב בבית אבות?>

מי שהוריו אמידים, לא יודע עבודה מהי

יש הורים שמקפידים שבנם יעבוד לפני שירותו הצבאי, ויככל את עצמו כמה שניתן, ויש המון הורים שלא נותנים לבן שלהם לנקוף אצבע, ישר, מהלימודים לצבא. אני לא חוש שלצבא צריך בוא עם הכשרה, ברור שעדיף, אבל כעיקרן את ההכשרה מקבלים במהלך השירות הצבאי, זה שהם לא עבדו, לא סיבה שיזדקקו להם פחות. ובכלל, בעניין במפקדים שהצבא מפסיד, כמו בכל חברה, גם בחברה החרדית יש אנשים מוצלחים שיכלו לשמש כבוד כמפקדים בכירים, אבל לא מעבר לזה.

גל נעים

New member
מסכים חלקית.

אישית בתור חילוני לשעבר...
אני יכול לומר לך שלמדתי עם חבר´ה מהעשירון העליון (תושבי סביון) והם עבדו,אוהו-כמה שהם עבדו. הכל תלוי בהורים. ובנוגע לצבא-ברור שצריך לבוא עם הכשרה לצבא, ישנם תפקידים שאתה יכול רק לחלום עליהם אם לא למדת במגמה מסויימת בתיכון. <גל יודע,גל היה בחיל האויר ביחידה מובחרת!>

ש חף

New member
איזה הכללות

יש ויש כמו שגל אומר, אי אפשר לשים תוית. ועוד משו- בצבא אם אתה לא בא עם רמה מסויימת של השכלה,אתה באמת יכול לחלום על איזה שהוא תפקיד פיקודי. (זה בקשר ל "מפקדים המעולים")

הצבא משתמש בהשכלה כאינדירטור

שיכול ללמד על האישיות, לגבי החרדים זה לא מסמן, וזה לא תקף, כיוון שאין הרבה חרדים שמתגיסים, הרי שהנוהלים לא משתנים במיוחד לגביהם. כאש יתבו המתסגיסים מהעולם הזה, הר שלגביהם יהו כלים אחרים, ויתכנו גם יתכנו מפקדים ללא השכלה תיכונית.

plato

New member
לי אכפת מטובת המדינה!

ואם אתה כל כך מרגיש שאתה מפסיד - תתגייס.

Le Fay

New member
מיתוס השירות הצבאי ההופך נער לגבר?

חשבתי שכבר ויתרנו על זה. החשיבות החברתית של השירות בצבא נעוצה קודם כל בזה שהיא מפגישה בין כל הסוגים של ישראל, אלה שלעולם לא היו מוצאים את עצמם לנים תחת אותה יריעת אוהל בשום אופן אחר. מצד שני, שירות תחת פיקודם של כמה ילדים/ות עם סמכויות כמעט בלתי מוגבלות רחוק מלהיות מירשם להתבגרות מאוזנת, בטח לא לבשלות. לא צריך להיסחף. מספיק שיש בזה כמה דברים טובים (ושבינתיים זה הכרחי).

מצאת לך...

בלי המיתוס איך גברים יצדיקו את קיומם הגברי? (או שמא יש לומר את קיום גבריותם?) הדבר שהכי מתקרב לעניין הוא שבצבא זה הזמן היחיד שאתה מתבקש ויכול להסתדר לגמרי בכוחות בעצמך, בכל מצב. (ואל תספרו לי איך אתם מסתדרים/ הסתדרתם לבד בילדותם ובנערותכם, זה דוקים) ללמוד לדעת לתפקד בעייפות זה משהו שיש לפחות להתנסות בו. זו רק דוגמא. ובצבא יש את הזמן, המקום, ולמעשה, זה נדרש. אגב, התבגרות מאוזנת נקבעת בגיל הרבה יותר צעיר. והנתונים שלנו לא משהו. >ספל חמאה צריכה לישון<

Le Fay

New member
מה - זה שהם (לפעמים) שימושיים לנו,

זה כבר לא מספיק? תרגול של תפקוד בתנאי לחץ הוא באמת אחד היתרונות של השירות, בעיקר למי שהלחץ לא הרג אותו (כידוע - כשמנסרים, עפים שבבים). מבחוץ או מבפנים. והתבגרות מאוזנת היא משהו שנחסך מרוב האנשים במדינה הזאת - כשהם לא חרדים, הם או אזרחים סוג בי"ת או דור שני לשואה או פליטים טריים או צאצאים למלח-הארץ, שהם בכלל דפוקים, או השד-יודע-מה. אני, בקיצור, לא מצאתי כאן הרבה בתים שפויים.

למעלה