ההפסד שלנו.

ההפסד שלנו.

לפני כמה ימים שודרה תוכנית בערוץ 2 הידועה בשם: ``החפרפרת`` או בשמות גנאי רבים כמו: בעצם, לא משנה. הם יותר מדי גסים. אבל אחד מהם זה - ``ההיא מהתוכנית, שנראית כאילו היא חולת סרטן`` בקיצור, הניסוי נכשל. החפרפרת היא ניסוי חברתי, אבל הניסוי החברתי הוא לא על העשיריה החמודה(או כמה שהם שם.) הניסוי הוא עלינו. כן ידידי, אנחנו עובריםן עכשיו מבחן רור שאך קצת יותר מתקדם. אותנו לא שואלים מה אנחנו רואים בכתמי דיו סתמיים, הם יודעים מה אנחנו רואים. הם רוצים לדעת האם נעשה את זה כל שבוע? כי הניסוי עצמו הוא פשוט, הוא בודק את השאלה האם הקהל הישראלי התבגר. האם אנחנו מוכנים להפסיק לראות תוכניות כמו דודו טופז(שהרייטנג שלה בהשוואה לשנים קודמות ירד פלאים) ולהתחיל להתמקצע? בהתחלה זה נראה שכן. הסידרה הבורגנים , שלפני שלוש שנים הייתה מתרסקת כמו מעברות החלל מיר, התברגה בעשרייה הראשונה. הם חשבו שאנחנו מוכנים. הם טעו. הסידרה החפרפרת קיבלה רייטינג של 10 אחוזים(!) רייטינט שתוכנית פריים טיים בערוץ שתיים לא ראתה הרבה זמן. אם זה ימשיך ככה(וזה ימשיך..) התוכנית תרד.שמש תחזור. משפחת עזאני(אני בקושי יכול להזיז את אצבעותיי ולהקליד את השם). האם אתם באמת מוכנים שזה יקרה? או מיי גוד- דיי קילד מי טי.וי , יו באסטרס. ערן. שמתחיל להיות לא גאה לחיות בארץ מתפתחת. (ושום נגיעה במצב הבטחוני)

מיכל, הוכחה חברתית מוכחת.

סליחה, אבל מה זה החפרפרת? כל הזמן אני שומעת ``החפרפרת פה החפרפרת שם`` ו``ראיתם את ההוא מה`חפרפרת`?`` וואט דה פאק איז החפרפרת!??! לפי מה שהבנתי זה ``השרדות`` ואנאבי או משהו כזה. עכשיו, עזוב אותך אני לא יודעת מה זה החפרפרת (ואני גם כנראה היחידה במדינת ישראל), לא היה לי מושג מה זה השרדות באותה המידה, בחיים שלי לא צפיתי בזה אבל מכתבה שקראתי בעיתון (קריאה הרבה יותר טובה מצפייה בטלוויזיה, והרבה יותר מסכמת... מילה אחת שווה 1000 פריימים) זו תכנית על כמה חבר`ה שלקחו אותם לאי בודד לאיזה חודש והם היו צריכים להשרד בלה בלה בלה, אנערף. אבל, עכשיו אני מהווה חלק נורמאלי מאד מהחברה הישראלית - משפחת עזאני? בזה בחיים לא צפיתי (ספציפית) כי הם תימנים (אוי איזה נאצית אני), אני יודעת שסדרת קומדיה על תימנים מצחיקה כמו צחנת גופות היהודים בגטו ביום קיץ חם. ושמש, יחסית לסדרות ישראליות, זו סדרה דגולה למדיי. הבורגנים, אני לא ממש מבינה, צפיתי בזה פעם אחת בלבד, והסדרה נראתה לי וולגרית מדי, וולגרית בדיוק כמו שהעם רוצה אותה. סדרה באמת דגולה בערוץ 2? סקס והעיר הגדולה. באמת! think floyd מיכל

הוכחה חברתית מוכחת??

מיי גאד אני ממש לא שמה לב מה אני כותבת התכוונתי ל``נורמה חברתית מוכחת``...

incognizant

New member
למה אתה מקשקש בפומבי?

החפרפרת זו תכנית `ריל טי.וי`, הזן הנחות ביותר שנוצר אי פעם בטלווזיה. ז`אנר שכולם ניבאו לו נפילה מוחצת, אבל הצרכן הממוצע (לרוב אמריקאי מקריח עם כרס, שישה בקבוקי באדוייזר ריקים וקראוון) מפתיע כל פעם מחדש. `האו לוו קאן יו גו` זה פחות או יותר האימרה שמאפיינת את הישרדות, החפרפרת ואביהם הרוחני, דה ריל וורלד באם טי וי. כמובן שתוכניות כמו `אי הפיתויים` מוכיחות שאפשר לרדת יותר נמוך, אבל יש דברים שעדיף להשאיר אצל האמריקאים. (ואכן, הסידרה נפסלה לשידור בארץ). בקשר לשטות על הבורגנים, פלורנטין רצה לפני הרבה יותר משלוש שנים, והיא עדיין מדורגת בטופ של הדרמות הישראליות. החמישיה הקאמרית היו סיפור הצלחה עמוק במילניום הקודם. כמה שנים אחרי פריחת הרוק הישראלי (רוקסן וכו`) פרחה תעשיית התסריטאים. סוף סוף נתנו אמון בתוכניות ישראליות, בתסריטים מקוריים. היום התעשייה בשפל. כניסת הלווין רק תדרדר את זה יותר. למה להפיק תוכניות ישראליות מקוריות כשאפשר ברבע מהמחיר להפיק שעשועון ותכנית `ריל טי.וי`? שלא לדבר על קומדיות מצבים סטייל שמש. טוב שהחפרפרת נכשלה. אולי הכישלון של התכנית הקנויה (זה פורמט בלגי שנקנה ע``י ערוץ 2, לא שום פיתוח ישראלי.) מול ההצלחה של טירונות והבורגנים תשכנע את המפיקים לחזור להשקיע כסף בתוכניות איכות.

נכון ולא נכון

תוכניות ריל טי וי הן לא זבל קנוי. התוכנית היא הפקת מכור מושקעת עם בחור עיתונאי מושקע לא פחות- ההוא עם הראש הגדול, העיתונאי, איתי אנגל.. זה שמו. התוכנית דווקא נותנת משחקי מחשבה רבים ומשתפרת מתוכנית לתוכנית. זה שהיא ניכרת בתסריטאות חופשית , או כמעט העדר תסריטאות, זב דבר אחר. השאלה כמובן היא האם יש סדרות ``ישראליות`` טובות בטלוויזה. ציינת שלוש סדרות שהיו בשש שנים האחרונות. שלוש סדרות! זה כלום. זה כמות כל כך מינימלית. אני טועה?

incognizant

New member
אתה טועה.

ראשית, החפרפרת היא אינה הפקת מקור (ואפילו לא מכור) אלא פורמט קנוי מבלגיה. (כלומר הכל אותו דבר, רק החליפו את המנחה הבלגי באיתי אנגל ואת אינגה בזהבה). שנית, לצערנו הטלווזיה, כלשון אלכס גלעדי, מכוונת למסעודה משדרות. למכנה המשותף הנמוך ביותר. כלומר, זבל יש לא רק בארץ, אלא גם בארה``ב. אפשר לציין על יד אחת את מספר סדרות הדרמה הטובות בארה``ב. (סופרנוס, הבית הלבן, אוז. עם שתי האצבעות הנותרות תשתולל כרצונך). וכנ``ל לגבי מצב הקומדיות בעידן הפוסט-סיינפלד. (לדוגמא, חברים מפסידים שבוע אחר שבוע ברייטינג להישרדות 2). אפשר לשכוח מהפקות מקור איכותיות עד שכל עניין הריל טי וי הזה יפסק. וכמו בהרס תעשיית המוזיקה, גם כאן אפשר להודות לאם טי וי.

kirk hammet

New member
למה אתם מבקרים ככה את שמש

לדעתי שמש זה בדיוק אותו ז`אנר כמו נישואים פלוס , קומדיה עם הומור בגובה של ים המלח ... ועובדה , עשר שנים (!) אנשים ראו את נישואים פלוס , ואנשים ראו את שמש , ועדיין יראו את שמש , לא יעזור.... אגב לדעתי שמש לא רעה בכלל ...........

נשואים פלוס!!!!

בדויק חשבתי על זה היום!!!! הקומדיה הכי טובה שהייתה איי פעם!!!!!!! יותר מסיינפלד לדעתי!!! אין אין!!! נשואים פלוס פשוט שלטו, אין כמו אד אוניל.

hasaroot

New member
בואו נגזים קצת....

באנדיז היתה סידרה טובה - באמת אחת מהטובות.. אבל להשוות אותה לסיינפלד? אי אפשר להשוות שום דבר לסיינפלד!!!!!!!!!!! I said it before, and i will say it again:1 סיינפלד זו לא סידרה, זו תורת חיים!!!! יש שאלות? hasaroot

kirk hammet

New member
איכס החפרפרת

החפרפרת זה פשוט סדרה דוחה .... שוב מנסים לחשוף את הצדדים הפחות טובים של האדם - איך שהוא מסוגל לשקר בפרצוף , כמה הוא תככן , וזה ממש נורא הדבר הזה לא ייאמן פשוט לא ייאמן ............................... טלוויזיה ממזמן הגיעה לשפל שאין כדוגמתו .. תכנית שמציגה שפל ענקי , אבל אני מאוד אוהב - התוכנית של טום גרין בMTV ..... הבחור משוגע , אבל זה פשוט מצחיק !

נעל

New member
האם זה באמת עניין של מוכנות?

ומה לגבי חומר הגלם? אולי פשוט אי אפשר לפתח אותו ל``כאלה רמות`` (אפשר לחשוב). ואולי זה פשוט ייקח עוד זמן. רק עכשיו חווינו שיפור עצום בכמות הדרמות הישראליות הסבירות שמצליחים לייצר (ולשווק), תורם של שעשועוני ריל טי.וי. גם יגיע. ואולי זו הייתה טעות להעלות כזו תוכנית מיד לאחר השרדות. נעל לא ראתה עדיין את החפרפרת, אבל זה אמור להיות דומה מבחינות מסויימות (גם אם לא זהה, וגם אם שונה מהרבה בחינות אחרות). אולי לקהל קצת נמאס מהעניין. אולי זה מעייף פתאום להתחיל להכיר אנשים חדשים וללוות אותם שבוע אחר שבוע, כשכל השבוע מוקדש לכיסוס ציפורניים עצבני. נעל ;-)

בלה בלה

New member
כל הכבוד

לקשת שבאמת השקיעו כ``כ הרבה במסע הפרסום, אבל לא לשכוח שכאן זה ישראל, כולנו ישראלים - וגם היוצרים, בתוכנית עצמה יש לא מעט בעיות - והעיקרית שבהן, פשוט לא התייחסו שם לפרטים הקטנים (בניגוד לתוכניות כמו ``הישרדות``, שזה לא משנה כרגע עם היא טובה או לא - שהכל בה מאוד מושקע, עד לפרט הקטן ביותר) לי אישית ממש מפריע לראות תוכנית שכזאת.. בלה בלה :) נ.ב מצורפת כאן דוגמא למה שקורה במידה ולא שמים לב לפרטים הקטנים ביותר

למעלה